Ухвала
від 06.10.2020 по справі 380/8159/20
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №380/8159/20

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

06 жовтня 2020 року

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Ланкевич Андрій Зіновійович, перевіривши матеріали позовної заяви Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області до КНП ЛОР Львівський обласний клінічний лікувально-діагностичний кардіологічний центр про стягнення заборгованості, -

в с т а н о в и в :

Позивач звернувся з позовом, в якому просить стягнути з відповідача заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до п.2 Прикінцевих положень Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування в частині пенсій, призначених на підставі п. а ст.13 Закону України Про пенсійне забезпечення за квітень-вересень 2020 року в сумі 41143,89 грн.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.171 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

Положеннями ст.ст.160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України визначено форму та зміст позовної заяви, а також документи, що додаються до такої.

Згідно ч.1 ст.160 вищевказаного Кодексу, у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування. Окрім того, за правилами п.2 ч.5 цієї статті, в позовній заяві, зокрема, повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи.

Відповідно до ч.4 ст.161 Кодексу адміністративного судочинства України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Проте, всупереч вказаним імперативним вимогам процесуального закону, позивач не зазначив у позовній заяві повне найменування відповідача та не додав доказів, що підтверджують виклад обставин, якими він обґрунтовує свої вимоги, зокрема доказів призначення та виплати пільгових пенсій за Списком №1 гр.гр. ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , про стягнення витрат на виплату яких подано цей позов.

Окрім того, відповідно до ч.ч.1, 3 ст.55 Кодексу адміністративного судочинства України, сторона, третя особа в адміністративній справі, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника. Юридична особа, суб`єкт владних повноважень, який не є юридичною особою, бере участь у справі через свого керівника або члена виконавчого органу, уповноваженого діяти від її (його) імені відповідно до закону, статуту, положення (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

Дана позовна заява підписана першим заступником начальника Головного управління О.Сафін, на підтвердження повноважень якої не подано жодного документу.

Наведене вище свідчить про невідповідність позовної заяви вимогам, встановленим ст.ст.160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до ч.1 ст.169 вищевказаного Кодексу, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин, враховуючи виявлені недоліки, позовну заяву належить залишити без руху, а позивачу встановити спосіб і строк їх усунення. Роз`яснити позивачу, що у випадку усунення недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважатиметься поданою у день первинного її подання до адміністративного суду.

Керуючись ст.ст.160, 161, 169, 248, 256, 293, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,-

п о с т а н о в и в :

позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області до КНП ЛОР Львівський обласний клінічний лікувально-діагностичний кардіологічний центр про стягнення заборгованості - залишити без руху для усунення зазначених в мотивувальній частині ухвали недоліків шляхом подання в канцелярію Львівського окружного адміністративного суду (вул.Чоловського, 2, м.Львів, 79018) в десятиденний строк з дня вручення цієї ухвали:

1) примірника позовної заяви та доказу надіслання її відповідачу із зазначенням повного найменування відповідача;

2) належним чином засвідчених копій всіх наявних в позивача доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, відповідно до кількості учасників справи (зокрема, але не виключно, додати: належні докази призначення та виплати пільгової пенсії за списком №1 гр.гр. ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , про стягнення витрат на виплату яких подано цей позов - довідки про підтвердження трудового стажу, що дає право на пенсію на пільгових умовах, протоколи та/або розпорядження управління ПФУ про призначення пільгової пенсії за Списком №1, довідки про виплату пенсії за квітень-вересень 2020 року, завірені гербовою печаткою);

3) належного документа (оригінал або належним чином засвідчену копію), що підтверджує повноваження О.Сафін на представництво інтересів позивача в суді.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Ланкевич А.З.

Дата ухвалення рішення06.10.2020
Оприлюднено07.10.2020
Номер документу92039493
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —380/8159/20

Рішення від 30.11.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Ланкевич Андрій Зіновійович

Ухвала від 30.10.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Ланкевич Андрій Зіновійович

Ухвала від 06.10.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Ланкевич Андрій Зіновійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні