Ухвала
від 06.10.2020 по справі 699/664/20
КОРСУНЬ-ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 699/664/20

Номер провадження 2/699/416/20

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без розгляду

06.10.2020 рокуКорсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

в складі :

судді Московченко Т.В.

за участі секретаря судових засідань Могильної І.В.

розглянувши у підготовчому засіданні у залі судових засідань Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - орган опіки та піклування Корсунь-Шевченківської міської ради, про визначення місця проживання дитини,

ВСТАНОВИВ:

21.08.2020 року до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - орган опіки та піклування Корсунь-Шевченківської міської ради, про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дитини.

Ухвалою судді від 02.09.2020 року , провадження у даній справі відкрито в частині позовних вимог ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - орган опіки та піклування Корсунь-Шевченківської міської ради, про визначення місця проживання дитини. Підготовче засідання у справі призначено 06.10.2020 року.

Водночас, на підставі п. 3 ч. 1 ст. 186 ЦПК України, відмовлено у відкритті провадження в частині позовних вимог ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу.

В підготовче судове засідання учасники справи не з`явилися, проте до суду, від позивача надійшла заява про залишення без розгляду вказаної вище позовної заяви та повернення сплаченого при подачі позову судового збору.

Фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося на підставі ч. 14 ст. 7, ч. 2 ст. 247 ЦПК України, оскільки жоден із учасників справи у засідання не з`явився.

Відповідно до вимог п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач (представник позивача), до початку розгляду справи по суті, подав заяву про залишення позову без розгляду.

Оскільки, дана заява про залишення позову без розгляду, подана до початку розгляду справи по суті, не суперечить чинному законодавству та інтересам сторін, суд вважає, що її слід прийняти, а позов залишити без розгляду.

Вирішуючи питання про повернення позивачу судового збору суд вважає наступне.

Відповідно до вимог п.п. 3, 4 ст. 7 Закону України Про судовий збір сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі:

- відмови у відкритті провадження у справі в суді першої інстанції, апеляційного та касаційного провадження у справі;

- залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням) .

Оскільки, у відкритті провадження за вище зазначеною позовною заявою в частині позовних вимог про розірвання шлюбу було відмовлено, тому сплачений судовий збір за вказану позовну вимогу у розмірі 840 гривень 80 копійок, підлягає поверненню позивачу.

Разом з тим, враховуючи, що позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - орган опіки та піклування Корсунь-Шевченківської міської ради, про визначення місця проживання дитини, залишено без розгляду саме за заявою позивача, тому в іншій частині сплачений судовий збір поверненню не підлягає.

На підставі наведеного, керуючись п. 5 ч. 1, ч. 2 ст. 257, ст.ст. 258- 261, 353-355 ЦПК України , пп. 15.5 п. 1 розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України , суд

ПОСТАНОВИВ:

позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - орган опіки та піклування Корсунь-Шевченківської міської ради, про визначення місця проживання дитини - залишити без розгляду.

Клопотання про повернення судового збору задоволити частково. Управлінню Державної казначейської служби України у Корсунь-Шевченківському районі Черкаської області (код ЄДРПОУ 36777264) повернути ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованому та проживаючому по АДРЕСА_1 , РНОКПП - НОМЕР_1 , частину судового збору у розмірі 840 (вісімсот сорок) гривень 80 копійок , який було сплачено згідно квитанції № 50924376 від 13.08.2020 року на загальну суму 1681 (одна тисяча шістсот вісімдесят одну) гривню 60 копійок, оригінал якої знаходиться в Корсунь-Шевченківському районному суді Черкаської області в матеріалах справи № 699/664/20 .

В іншій частині сплачений судовий збір поверненню не підлягає.

Копію ухвали суду невідкладно надіслати учасникам справи.

Ухвала суду в частині залишення позову без розгляду набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги та може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги до Черкаського апеляційного суду через Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

В іншій частині, ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її складення.

СуддяМосковченко Т. В.

Дата ухвалення рішення06.10.2020
Оприлюднено08.10.2020
Номер документу92047268
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення місця проживання дитини

Судовий реєстр по справі —699/664/20

Ухвала від 06.10.2020

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Московченко Т. В.

Ухвала від 02.09.2020

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Московченко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні