Ухвала
від 07.10.2020 по справі 200/8907/19-а
ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Суддя-доповідач -

ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

07 жовтня 2020 року справа №200/8907/19-а

приміщення суду за адресою: 84301, м. Краматорськ вул. Марата, 15

Перший апеляційний адміністративний суд в складі колегії суддів: судді-доповідача Геращенка І.В., суддів Казначеєва Е.Г., Міронової Г.М., розглянув в порядку письмового провадження, з власної ініціативи, питання про виправлення описки в постанові Першого апеляційного адміністративного суду від 27.08.2020 року у справі № 200/8907/19-а за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Техремпоставка до Офісу великих платників податків Державної податкової служби про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

На розгляді в Першому апеляційному адміністративному суді перебувала справа № 200/8907/19-а разом з апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю Техремпоставка на рішення Донецького окружного адміністративного суду від 28 листопада 2019 року за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Техремпоставка до Офісу великих платників податків Державної податкової служби про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії.

Постановою Першого апеляційного адміністративного суду від 27 серпня 2020 року апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю Техремпоставка - задоволено. Рішення Донецького окружного адміністративного суду від 28 листопада 2019 року - скасовано. Позов Товариства з обмеженою відповідальністю Техремпоставка до Офісу великих платників податків Державної податкової служби про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії - задоволено частково.

Під час складання вступної та резолютивної частини постанови Першого апеляційного адміністративного суду від 27 серпня 2020 року, а також повного тексту вказаної постанови у резолютивній частині було допущено описку, а саме невірно вказано назву відповідача, замість Офісу великих платників податків Державної податкової служби помилково зазначено Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби .

Відповідно до ст. 253 КАС України суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження. У разі необхідності суд може розглянути питання внесення виправлень у судове рішення в судовому засіданні з повідомленням учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Отже, ця стаття передбачає можливість після ухвалення судового рішення у справі усунути в ньому помилки технічного (неюридичного) характеру - описки та очевидні арифметичні помилки.

Вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, а лише усуває неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Суд зазначає, що описки - це помилки, зумовлені неправильним написанням слів, цифр тощо (пропуск літери, цифри, їх перестановка тощо). Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. До таких належить написання прізвищ та імен, адрес, найменувань спірного майна, зазначення дат та строків. В резолютивній частині будь-яка описка має істотне значення, оскільки вона може утруднити виконання рішення.

На підставі викладеного, суд апеляційної інстанції вважає, що допущена описка підлягає виправленню.

Керуючись ст.ст. 253, 311 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Виправити описку у вступній та резолютивній частині постанови Першого апеляційного адміністративного суду від 27 серпня 2020 року у справі № 200/8907/19-а, а також у резолютивній частині повного тексту вказаної постанови, а саме, замість помилково зазначеної назви податкового органу Офіс великих платників податків Державної фіскальної служби , вважати вірним назву податкового органу Офіс великих платників податків Державної податкової служби .

Повний текст ухвали складений та підписаний 7 жовтня 2020 року.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту підписання та може бути оскаржена до Верховного Суду протягом 30 днів з дня складання повного судового рішення.

Суддя-доповідач: І.В. Геращенко

Судді: Е.Г. Казначеєв

Г.М. Міронова

Дата ухвалення рішення07.10.2020
Оприлюднено09.10.2020
Номер документу92048571
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —200/8907/19-а

Ухвала від 12.07.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

Ухвала від 30.06.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

Ухвала від 14.10.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

Ухвала від 28.09.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

Постанова від 24.05.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шишов О.О.

Ухвала від 18.05.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шишов О.О.

Ухвала від 24.11.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шишов О.О.

Ухвала від 29.10.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шишов О.О.

Ухвала від 19.10.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шишов О.О.

Ухвала від 07.10.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні