Ухвала
від 05.10.2020 по справі 311/2912/20
ВАСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

311/2912/20

05.10.2020

Провадження №6/311/84/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 жовтня 2020 року м. Василівка

Суддя Василівського районного суду Запорізької області Нікандрова С.О., за участю секретаря судового засідання Дудки Н.В., прокурора Задорожко С.С., розглянувши заяву заступника керівника Енергодарської місцевої прокуратури Запорізької області Кузьминої А. в інтересах держави в особі Комунального некомерційного підприємства Дніпрорудненська багатопрофільна міська лікарня Дніпрорудненської міської ради Василівського району Запорізької області, про заміну сторони у виконавчому провадженні,-

В С Т А Н О В И В:

Заступник керівника Енергодарської місцевої прокуратури Запорізької області Кузьмина А. в інтересах держави в особі Комунального некомерційного підприємства Дніпрорудненська багатопрофільна міська лікарня Дніпрорудненської міської ради Василівського району Запорізької області звернулася до суду з заявою про заміну сторони у виконавчому провадженні, посилаючись на те, що вироком Василівського районного суду Запорізької області від 25.09.2013 року у справі №1-кп/311/328/2013 задоволено позов колишньої прокуратури Василівського району, правонаступником якої є Енергодарська місцева прокуратура, в інтересах держави в особі КУ Дніпрорудненська міська лікарня ДМР ВР ЗО до ОСОБА_1 про стягнення коштів, витрачених закладом охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілого від злочину в сумі 5129,98 грн. Прокурором здійснювалося представництво інтересів держави в суді. З метою примусового виконання вказаного судового рішення, Василівським районним судом Запорізької області у справі №1-кп/311/328/2013 виданий виконавчий лист про стягнення з ОСОБА_2 на користь КУ Дніпрорудненська міська лікарня ДМР ВР ЗО витрати на лікування потерпілого в сумі 5129,98 грн. Вказаний виконавчий документ прокурором пред`явлено до виконання до Києво-Святошинського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області. На підставі постанови державного виконавця Києво-Святошинського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Київській області від 08.04.2019 року відкрито виконавче провадження № 57155164 з виконання вищевказаного виконавчого листа. Згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань КУ Дніпрорудненська міська лікарня ДМР ВР ЗО як юридична особа припинена за рішенням власника. Зазначені обставини унеможливлюють виконання судового рішення та поновлення державних інтересів. Разом з цим, встановлено, що на підставі рішення Дніпрорудненської міської ради Василівського району Запорізької області від 26.09.2019 № 20 (64 сесія сьомого скликання) із змінами, внесеними рішенням від 28.01.2020 № 1 (71 сесія (позачергова сьомого скликання) шляхом перетворення Комунальної установи Дніпрорудненська міська лікарня Дніпрорудненської міської ради Василівського району Запорізької області, 29.01.2020 зареєстровано Комунальне некомерційне підприємство Дніпрорудненська багатопрофільна міська лікарня

Дніпрорудненська міська рада Василівського району Запорізької області. Підприємство є правонаступником усього майна, всіх прав та обов`язків КУ Дніпрорудненська міська лікарня ДМР ВР ЗО .

В судовому засіданні прокурор Задорожко С.С. заяву підтримала, просила задовольнити у повному обсязі.

Боржник ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, причини неявки суду не повідомив.

Представник заінтересованої особи Києво-Святошинського РВ ДВС ЦМ управління Міністерства юстиції м.Київ в судове засідання не з`явився, причини неявки суду не повідомив.

Відповідно до ч. 3 ст. 442 ЦПК України неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Суд, дослідивши письмові докази, вважає заяву такою, що підлягає задоволенню.

З матеріалів справи вбачається, що вироком Василівського районного суду Запорізької області від 25.09.2013 року у справі №1-кп/311/328/2013 задоволено позов колишньої прокуратури Василівського району, правонаступником якої є Енергодарська місцева прокуратура, в інтересах держави в особі КУ Дніпрорудненська міська лікарня ДМР ВР ЗО до ОСОБА_1 про стягнення коштів, витрачених закладом охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілого від злочину в сумі 5129,98 грн.

Прокурором здійснювалося представництво інтересів держави в суді.

З метою примусового виконання вказаного судового рішення, Василівським районним судом Запорізької області у справі №1-кп/311/328/2013 виданий виконавчий лист про стягнення з ОСОБА_2 на користь КУ Дніпрорудненська міська лікарня ДМР ВР ЗО витрати на лікування потерпілого в сумі 5129,98 грн.

Вказаний виконавчий документ прокурором пред`явлено до виконання до Києво-Святошинського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області.

На підставі постанови державного виконавця Києво-Святошинського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Київській області від 08.04.2019 року відкрито виконавче провадження № 57155164 з виконання вищевказаного виконавчого листа.

Згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань КУ Дніпрорудненська міська лікарня ДМР ВР ЗО як юридична особа припинена за рішенням власника. Зазначені обставини унеможливлюють виконання судового рішення та поновлення державних інтересів.

Разом з цим, встановлено, що на підставі рішення Дніпрорудненської міської ради Василівського району Запорізької області від 26.09.2019 № 20 (64 сесія сьомого скликання) із змінами, внесеними рішенням від 28.01.2020 № 1 (71 сесія (позачергова сьомого скликання) шляхом перетворення Комунальної установи Дніпрорудненська міська лікарня Дніпрорудненської міської ради Василівського району Запорізької області, 29.01.2020 зареєстровано Комунальне некомерційне підприємство Дніпрорудненська багатопрофільна міська лікарня Дніпрорудненська міська рада Василівського району Запорізької області. Підприємство є правонаступником усього майна, всіх прав та обов`язків КУ Дніпрорудненська міська лікарня ДМР ВР ЗО .

Відповідно до ч. 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутись до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов`язкові тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до ч. 1 ст. 442 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що у справі № 1-кп/311/217/2013 про стягнення з ОСОБА_1 на користь Комунальної установи Дніпрорудненська міська лікарня Дніпрорудненської міської ради Василівського району Запорізької області витрати на лікування потерпілого в сумі 5129,98 грн., слід замінити стягувача Комунальну установи Дніпрорудненська міська лікарня Дніпрорудненської міської ради Василівського району Запорізької області на його правонаступника Комунальне некомерційне підприємство Дніпрорудненська багатопрофільна міська лікарня Дніпрорудненської міської ради Василівського району Запорізької області.

Керуючись ст. 442 ЦПК України, ст. 15 Закону України Про виконавче провадження ,-

У Х В А Л И В:

Заяву заступника керівника Енергодарської місцевої прокуратури Запорізької області Кузьминої А. в інтересах держави в особі Комунального некомерційного підприємства Дніпрорудненська багатопрофільна міська лікарня Дніпрорудненської міської ради Василівського району Запорізької області, про заміну сторони у виконавчому провадженні - задовольнити.

Замінити стягувача Комунальну установу Дніпрорудненська міська лікарня Дніпрорудненської міської ради Василівського району Запорізької області у виконавчому провадженні № 58220601 про примусове виконання виконавчого листа № 1-кп/311/217/2013 виданого Василівським районним судом Запорізької області 06.11.2013 року про стягнення з ОСОБА_1 на користь Комунальної установи Дніпрорудненська міська лікарня Дніпрорудненської міської ради Василівського району Запорізької області витрати на лікування потерпілого в сумі 5129,98 грн., її правонаступником - Комунальним некомерційним підприємством Дніпрорудненська багатопрофільна міська лікарня Дніпрорудненська міська рада Василівського району Запорізької області (71630, Запорізька область, Василівський район, м. Дніпрорудне, вул. Зелена, буд. 2, ЄДРПОУ 02005131).

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складання ухвали. У відповідності до п.п. 15.5) п.п.15 п.1 Розділу ХШ перехідних положень ЦПК України в новій редакції, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Суддя Василівського районного суду

Запорізької області С.О.Нікандрова

Дата ухвалення рішення05.10.2020
Оприлюднено08.10.2020
Номер документу92066551
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони у виконавчому провадженні

Судовий реєстр по справі —311/2912/20

Ухвала від 05.10.2020

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 18.09.2020

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Нікандрова С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні