Ухвала
від 08.10.2020 по справі 911/2854/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"08" жовтня 2020 р. Справа № 911/2854/20

Суддя Шевчук Н.Г. розглянувши матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Металбудсервіс Трейд" (03680, місто Київ, вулиця Пшенична, будинок 9, офіс 402, код 38671681)

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Сучасна архітектура міста" (08136, Київська область, Києво-Святошинський район, село Крюківщина, вулиця Балукова, будинок 1-А, код 40302522)

про видачу судового наказу за вимогою про стягнення 55 800,47 грн заборгованості за поставку товарів

встановив:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Металбудсервіс Трейд" (далі - Заявник) звернулось до господарського суду із заявою про видачу судового наказу за вимогою про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "Сучасна архітектура міста" (далі - Боржник) заборгованості за поставку товарів згідно видаткових накладних в розмірі 55 800,47 грн.

Вказана заява обґрунтована неналежним виконанням боржником своїх зобов`язань щодо здійснення оплати за поставлений товар, який останній оплатив лише частково.

Розглянувши подану заявником заяву та додані до неї документи, суд дійшов висновку про відмову у видачі судового наказу.

Підстави та порядок видачі судового наказу врегульовано положеннями Розділу ІІ Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до частини другої статті 148 Господарського процесуального кодексу України особа має право звернутися до суду з вимогами, визначеними у частині першій цієї статті, в наказному або спрощеному позовному провадженні на свій вибір

Згідно з частиною другою статті 12 Господарського процесуального кодексу України наказне провадження призначене для розгляду справ за заявами про стягнення грошових сум незначного розміру, щодо яких відсутній спір або про його наявність заявнику невідомо.

Частиною першою статті 148 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що судовий наказ може бути видано тільки за вимогами про стягнення грошової заборгованості за договором, укладеним у письмовій (в тому числі електронній) формі, якщо сума вимоги не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно з частинами першою та другою статті 154 Господарського процесуального кодексу України суд розглядає заяву про видачу судового наказу протягом п`яти днів з дня її надходження. Розгляд проводиться без судового засідання і повідомлення заявника і боржника. За результатами розгляду заяви про видачу судового наказу суд видає судовий наказ або постановляє ухвалу про відмову у видачі судового наказу.

Пунктом 3 частини першої статті 152 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що суддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо заявлено вимогу, яка не відповідає вимогам статті 148 цього Кодексу.

Як встановлено судом подана Товариством з обмеженою відповідальністю "Металбудсервіс Трейд" заява не відповідає вимогам статті 148 цього Кодексу, а саме відповідно до частини першої зазначеної статті судовий наказ може бути видано тільки за вимогами про стягнення грошової заборгованості за договором, укладеним у письмовій (в тому числі електронній) формі.

Натомість, заявником заявлені вимоги про стягнення грошової заборгованості на підставі видаткових накладних на поставку товару, тобто договір укладений між сторонами у спрощений спосіб (частина перша статті 181 Господарського кодексу України).

Відповідно до частини другої статті 152 Господарського процесуального кодексу України про відмову у видачі судового наказу суддя постановляє ухвалу не пізніше десяти днів з дня надходження до суду заяви про видачу судового наказу.

Відмова у видачі судового наказу з підстав, передбачених пунктами 3-6 частини першої статті 152 цього Кодексу, унеможливлює повторне звернення з такою самою заявою. Заявник у цьому випадку має право звернутися з тими самими вимогами у позовному порядку (частина друга статті 153 Господарського процесуального кодексу України).

Керуючись статтями 148, 152, 154, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

Відмовити Товариству з обмеженою відповідальністю "Металбудсервіс Трейд" у видачі судового наказу за вимогою про стягнення із Товариства з обмеженою відповідальністю "Сучасна архітектура міста" 55 800,47 грн заборгованості за поставлений згідно видаткових накладних товар.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена в порядку, передбаченому статтями 254-257 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя Н.Г. Шевчук

Ухвалу підписано: 08.10.2020

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення08.10.2020
Оприлюднено09.10.2020
Номер документу92069200
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —911/2854/20

Ухвала від 08.10.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Шевчук Н.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні