Ухвала
від 08.10.2020 по справі 200/9337/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

08 жовтня 2020 р. Справа №200/9337/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Молочна І. С., розглянувши адміністративний позов кандидата у депутати Покровської міської ради Покровського району Донецької області ОСОБА_1 до Покровської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області про визнання протиправною та скасування постанови № 55 від 05.10.2020,

встановив:

Кандидат у депутати Покровської міської ради Покровського району Донецької області ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 , паспорт серія НОМЕР_1 ) звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Покровської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області, третя особа: Донецька обласна організація політичної партії ЗА МАЙБУТНЄ (місце знаходження: вул. Поштова, буд. 13, м. Покровськ, Донецька область, 85300, код ЄДРПОУ 43768248) про визнання протиправною та скасування постанови Покровської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області №55 від 05.10.2020 про реєстрацію в депутати Покровської міської ради Покровського району Донецької області висунутих Донецькою обласною організацією політичної партії ЗА МАЙБУТНЄ .

Позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172, 273, 276 Кодексу адміністративного судочинства України, підсудна Донецькому окружному адміністративному суду, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Спір виник із публічно-правових відносин у яких відповідач є суб`єктом владних повноважень. Зазначений спір згідно з вимогами статті 19 КАС України належить до компетенції адміністративних судів та має розглядатися в порядку адміністративного судочинства.

Підстави для повернення позовної заяви особі, яка її подала, а також для відмови у відкритті провадження в адміністративній справі або залишення позовної заяви без розгляду відсутні.

Особливості провадження у справах щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій визначені статтею 273 КАС України.

Особливості подання заяв по суті справи в окремих категоріях адміністративних справ визначені статтею 269 КАС України. Відповідно до якої заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив). Копії позовної заяви та доданих до неї документів направляються відповідачу й іншим учасникам справи на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - електронною поштою, якщо така відома суду, або надаються для ознайомлення в судовому засіданні.

Статтею 165 КАС України, поряд з іншим, визначено, що у поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. Пояснення третьої особи подаються в строк, встановлений судом. Суд має встановити такий строк, який дасть змогу третій особі підготувати свої міркування, аргументи та відповідні докази і надати пояснення до позову або відзиву, а іншим учасникам справи - відповідь на такі пояснення завчасно до початку розгляду справи по суті.

Також суд звертає увагу сторін на той факт, що згідно з частиною 11 статті 273 КАС України суд вирішує адміністративні справи, визначені цією статтею, у дводенний строк після надходження позовної заяви.

Згідно правил статті 19 КАС України (предметна юрисдикція) та статей 25-27 КАС України (територіальна юрисдикція), справа підлягає розгляду Донецьким окружним адміністративним судом.

Щодо залучення третьої сторони.

Відповідно до положень статті 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засіданні, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Позивачем у позові зазначено Донецьку обласну організацію політичної партії ЗА МАЙБУТНЄ як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору. Зазначене суд оцінює як клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Враховуючи, що розгляд даної справи може вплинути на права та інтереси Донецької обласної організації політичної партії ЗА МАЙБУТНЄ , суд вважає за необхідне залучити останнього до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 КАС України, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та у строк, установлений законом. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі відсутні.

Керуючись статтями 160, 161, 171, 273, 276 Кодексу адміністративного судочинства України,

ухвалив:

1. Прийняти до розгляду позовну заяву кандидата у депутати Покровської міської ради Покровського району Донецької області, ОСОБА_1 , до Покровської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області про визнання протиправною та скасування постанови Покровської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області №55 від 05.10.2020 про реєстрацію в депутати Покровської міської ради Покровського району Донецької області висунутих Донецькою обласною організацією політичної партії ЗА МАЙБУТНЄ .

2. Відкрити провадження у справі № 200/9337/20-а.

3. Адміністративна справа розглядатиметься судом колегіально у складі трьох суддів.

4. Справу призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 09.10.2020 о 13 годині 30 хвилин в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Добровольського, 1.

5. Залучити Донецьку обласну організацію політичної партії ЗА МАЙБУТНЄ (місце знаходження: вул. Центральна, 51/1, м. Волноваха, Донецька область, 85700, код ЄДРПОУ 36443774) до участі в адміністративній справі № 200/9337/20-а, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

6. Направити Покровській міській територіальній виборчій комісії Покровського району Донецької області та Донецькій обласній організації політичної партії ЗА МАЙБУТНЄ копії позовної заяви та доданих до неї документів.

7. Запропонувати Донецькій обласній організації політичної партії ЗА МАЙБУТНЄ в строк до 13 годин 00 хвилин 09.10.2020 надати пояснення щодо позову та направити їх на електронну адресу Донецького окружного адміністративного суду: inbox@adm.dn.court.gov.ua та на поштову адресу суду: 84112, Донецька обл., м. Слов`янськ, вул. Добровольського, 1.

8. Учасникам справи надати документи на підтвердження повноважень їх представників згідно статей 59, 60 КАС України та оригінали (для огляду у судовому засіданні) всіх документів, копії яких приєднані до позовної заяви та тих, що будуть надані суду.

9. Зобов`язати Покровську міську територіальну виборчу комісію Покровського району Донецької області надати суду належним чином засвідчені копії:

- заяву про реєстрацію кандидатів у депутати висунутих Донецькою обласною організацією політичної партії ЗА МАЙБУТНЄ згідно довідки №43 від 24.09.2020;

- документи (рішення, протоколи, тощо) на підтвердження реєстрації кандидатів у депутати висунутих Донецькою обласною організацією політичної партії ЗА МАЙБУТНЄ згідно довідки №43 від 24.09.2020;

- постанову Покровської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області №55 від 05.10.2020 про реєстрацію в депутати Покровської міської ради Покровського району Донецької області висунутих Донецькою обласною організацією політичної партії ЗА МАЙБУТНЄ ;

- всі інші докази, які стали підставою для допущення спірної бездіяльності, вчинення спірних дій та прийняття рішень.

10. Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву та витребуваних судом доказів до 13 годин 00 хвилин 09.10.2020, направити його на електронну адресу Донецького окружного адміністративного суду: inbox@adm.dn.court.gov.ua та на поштову адресу суду: 84112, Донецька обл., м. Слов`янськ, вул. Добровольського, 1.

11. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

12. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом.

13. Електронні докази подаються в оригіналі або в електронній копії, засвідченій електронним цифровим підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронний цифровий підпис" (ч. 2 ст. 94, ч. 2 ст. 99 КАС України).

14. Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, яка розглядатиметься за наступною сторінкою в мережі Інтернет http://adm.dn.court.gov.ua.

15. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя І.С. Молочна

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.10.2020
Оприлюднено08.10.2020
Номер документу92070413
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/9337/20-а

Рішення від 09.10.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Молочна І.С.

Ухвала від 09.10.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Молочна І.С.

Ухвала від 08.10.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Молочна І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні