Ухвала
від 08.10.2020 по справі 280/5516/20
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ПОВЕРНЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ

08 жовтня 2020 року Справа № 280/5516/20 м.Запоріжжя Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Артоуз О.О., перевіривши матеріали адміністративного позову Товариства з обмеженою відповідальністю ОРЛАН ГРУПП (69002, м. Запоріжжя, вул. Перша ливарна, 40, код ЄДРПОУ 41187818) до Головного управління ДПС у Запорізькій області (69107, м. Запоріжжя, пр.. Соборний. 166, код ЄДРПОУ 43143945), Державної податкової служби України (04053, м. Київ, Львівська площа, 8, код ЄДРПОУ 43005393) про визнання протиправним рішення та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

14.08.2020 до Запорізького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю ОРЛАН ГРУПП (далі - позивач) до Головного управління ДПС у Запорізькій області (далі - відповідач-1), Державної податкової служби України (далі - відповідач-2), відповідно до якого позивач просить суд визнати протиправними дії Комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, складених та направлених для реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних, які визначені у таблиці (додаток 1) до позову; зобов`язати відповідача-2 зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних, складені позивачем податкові накладні, які визначені у таблиці 1 (додаток 1 до позову).

Ухвалою судді від 19.08.2020 позовну заяву залишено без руху, позивачу надано строк для усунення недоліків шляхом подання до суду у строк 10 днів від дня одержання ухвали суду про залишення позовної заяви без руху: доказів сплати судового збору, у розмірі, встановленому Законом України Про судовий збір , а саме в розмірі 14714 грн.; належним чином засвідченої копії скарги та рішень за результатами адміністративного оскарження рішень контролюючого органу, що перелічені в позові; заяви про поновлення строку для звернення до суду з даним позовом з належними доказами.

Відповідно до відмітки на рекомендованому повідомленні про вручення поштового відправлення копію ухвали про залишення позовної заяви без руху отримано представником позивача 25.09.2020.

Станом на 08.10.2020, з урахуванням строку поштового перебігу, недоліки позовної заяви не усунуто, заяв та клопотань про продовження строку залишення без руху позивачем до суду не надано.

Відповідно до пункту 1 частини четвертої статті 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо він не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху у встановлений судом строк.

Згідно з частиною восьмою статті 169 КАС України повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Таким чином, у зв`язку з не усуненням позивачем недоліків позовної заяви у спосіб, визначений судом, та з урахуванням строку для поштового відправлення, позовна заява підлягає поверненню та надсилається особі, яка її подала, разом з усіма доданими до неї матеріалами.

Враховуючи вищезазначене та керуючись ст.ст. 169, 243, 248 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

Повернути позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю ОРЛАН ГРУПП до Головного управління ДПС у Запорізькій області, Державної податкової служби України про визнання протиправним рішення та зобов`язання вчинити певні дії та додані до неї матеріали Товариству з обмеженою відповідальністю ОРЛАН ГРУПП .

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено КАС України.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Відповідно до підпункту 15.5 п 15 ч. 1 Перехідних положень КАС України ухвала про повернення позовної заяви може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п`ятнадцяти днів з дня її вручення учаснику справи до Третього апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя О.О. Артоуз

Дата ухвалення рішення08.10.2020
Оприлюднено09.10.2020
Номер документу92070904
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —280/5516/20

Ухвала від 08.10.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 19.08.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні