Ухвала
від 07.10.2020 по справі 640/21105/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

07 жовтня 2020 року м. Київ № 640/21105/20

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі: судді Арсірія Р.О., розглянувши в порядку в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами клопотання про залучення до участі у справі третьої особи

за позовомТовариства з обмеженою відповідальністю "МАНТІКОР" до третя особаАнтимонопольного комітету України Постійно діюча адміністративна колегія з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель Акціонерне товариство "Українська залізниця" в особі філії "Центр забезпечення виробництва" Акціонерного товариства "Українська залізниця" про про визнання протиправним та скасування рішення № 15281-р/пк-пз від 10.08.2020 В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "МАНТІКОР" звернулося до суду з позовною заявою, в якій просить визнати протиправним та скасувати рішення Постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель №15281-р/пк-пз від 10.08.2020.

Ухвалою суду від 09.09.2020 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами. Залучено до участі у справі в якості третю особу без самостійних вимог на предмет спору Акціонерне товариство "Українська залізниця" в особі філії "Центр забезпечення виробництва" Акціонерного товариства "Українська залізниця" (03150, м.Київ, вул.Тверська, буд.5).

05.10.2020 від Товариства з обмеженою відповідальністю "НВП "МТК ПОЛІМЕР" надійшло клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача. Клопотання обґрунтоване тим, що ТОВ "НВП "МТК ПОЛІМЕР" є переможцем Процедури закупівлі.

Відповідно до частини другої статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

З урахуванням наведеного суд приходить до висновку про необхідність залучення товариства з обмеженою відповідальністю "НВП "МТК ПОЛІМЕР" до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, оскільки рішення у даній справі може вплинути на його права та інтереси.

Керуючись ст.ст. 49, 165, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "НВП "МТК ПОЛІМЕР" про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - задовольнити.

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: товариство з обмеженою відповідальністю "НВП "МТК ПОЛІМЕР" (52005, Дніпропетровська область, смт.Слобожанське, вул.Василя Сухомлинського, буд.48а, код ЄДРПОУ 23585471).

3. Зобов`язати позивача та відповідача надіслати на адресу залученої третьої особи копії позовної заяви з доданими до неї документами та відзиву на позовну заяву, а докази такого надіслання надати до суду.

4. Запропонувати товариству з обмеженою відповідальністю "НВП "МТК ПОЛІМЕР" у п`ятиденний строк з дня отримання позову та відзиву надати суду та іншим учасниками спору письмові пояснення щодо власної правової позиції по суті заявлених позовних вимог.

5. Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя Р.О. Арсірій

Дата ухвалення рішення07.10.2020
Оприлюднено12.10.2020
Номер документу92072579
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення № 15281-р/пк-пз від 10.08.2020

Судовий реєстр по справі —640/21105/20

Ухвала від 07.10.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Арсірій Р.О.

Ухвала від 09.09.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Арсірій Р.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні