Ухвала
від 07.10.2020 по справі 947/28401/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/28401/19

Провадження № 1-кс/947/15014/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07.10.2020 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши в судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВ Таїровського ВП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджене прокурором Одеської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_4 , про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №12019161480002049 від 11.10.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 КК України, в якому особі не повідомлено про підозру, -

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до клопотання, досудовим розслідуванням встановлено, що 11.10.2019 до чергової частини Таїровського відділення поліції Київського відділу поліції в місті Одесі ГУНП в Одеський області надійшла заява представника ТОВ «Нівос-Д» (код ЄРДПОУ 42402374) ОСОБА_5 , в якій просить вжити заходів до посадових осіб ТОВ «Продімпекс» які шляхом оману під наміром нібито укласти договір купівлі-продажу, заволоділи олією соняшниковою ТМ «Ольвія», в кількості 3300 пляшок об`ємом 5л. чим спричинила майнову шкоду ТОВ «Нівос-Д» в значному розмірі.

Так, по кримінальному провадженню проведено допити в якості свідків осіб, з метою встановлення осіб, які вчинили кримінальне правопорушення. Крім того, здійснено тимчасові доступи до речей і документів, а саме документів та інформації щодо фінансово-господарської діяльності ТОВ «Продімпекс».

Таким чином, в ході проведення досудового розслідування по вказаному кримінальному провадженню на теперішній час, не проведено усіх необхідних слідчих (розшукових) дій для повного, всебічного, об`єктивного дослідження обставин даного кримінального правопорушення, що унеможливлює прийняття законного рішення по даному кримінальному провадженню, в порядку ст. 284 КПК України.

Зокрема, 01.10.2020 старшим слідчим СВ Таїровського ВП Київського відділу поліції в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 надано доручення оперативному підрозділу СКП Таїровського ВП в м. Одесі на проведення слідчих (розшукових) дій, які мають значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженню, а саме: допитати можливих свідків вчинення кримінального правопорушення;у разі необхідності провести інші слідчі (розшукові) дії.

Відповідь із результатами виконання доручення слідчого до СВ Таїровського ВП в м. Одесі не надходила, оскільки строк дії вказаного доручення спливає 10.10.2020.

Закінчити досудове розслідування у передбачений ч. 1 ст. 219 КПК України строк не виявилося можливим, оскільки станом на 01.10.2020 року не встановлено та не допитано можливих свідків вчинення кримінального правопорушення; крім того не встановлено особу, яка вчинила вказаний злочин.

Для проведення вищевказаних слідчих (розшукових) та інших процесуальних дій та завершення досудового розслідування, необхідний строк 6 (шість) місяців.

Від слідчого надійшла заява про розгляд клопотання без її участі.

Дослідивши клопотання та долучені в його обґрунтування матеріали, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Відповідно доп.1ч.2ст.219КПК України, строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить: дванадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо нетяжкого злочину.

Згідно ч. 4 ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4 глави 24 цього Кодексу. При цьому загальний строк досудового розслідування не може перевищувати: 1) одного місяця з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального проступку у випадках, передбачених пунктами 1 і 2 частини третьої цієї статті; 2) шести місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні нетяжкого злочину; 3) дванадцяти місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Відповідно до ч. 1 ст. 294 КПК України, якщо досудове розслідування злочину до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений у частині другій статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути продовжений неодноразово слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 2 і 3 частини четвертої статті 219 цього Кодексу.

Як вбачається з матеріалів, долучених до клопотання, в рамках даного кримінального провадження проведено комплекс процесуальних дій, спрямованих на встановлення обставин, які підлягають доказуванню в рамках даного кримінального провадження, згідно вимог ст. 91 КПК України.

На теперішній час, для прийняття законного та обґрунтованого рішення за вказаними матеріалами досудового розслідування необхідно виконати ряд слідчих та процесуальних дій, перелік яких міститься в клопотанні сторони обвинувачення.

Слідчий суддя вважає обґрунтованими доводи сторони обвинувачення в частині наявності необхідності у виконанні вказаних слідчий та процесуальних дій, оскільки їх проведення забезпечить повноту та всебічність досудового розслідування, а отримані в результаті проведення таких дій відомості, можуть бути використані як докази в рамках даного кримінального провадження.

Разом з тим, враховуючи обставини вчинення кримінального правопорушення, слідчий суддя вважає за доцільне продовжити строк досудового розслідування строком на три місяці, оскільки вказаний строк буде достатнім для проведення вищевказаних слідчих та процесуальних дій.

Таким чином, враховуючи, що отримані в результаті проведення вищевказаних слідчих та процесуальних дій відомості можуть бути використані як докази в рамках даного кримінального провадження на підтвердження, зокрема, факту вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, враховуючи обґрунтованість поданого клопотання сторони обвинувачення, слідчий суддя приходить до переконання, що подане клопотання підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст.ст.219,294, 295-1,309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Таїровського ВП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджене прокурором Одеської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_4 , про продовження строку досудового розслідування - задовольнити частково.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №12019161480002049 від 11.10.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 КК України, в якому особі не повідомлено про підозру, на три місяці, тобто до 11.01.2021 року.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.10.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу92075092
СудочинствоКримінальне
Сутьпідозру

Судовий реєстр по справі —947/28401/19

Ухвала від 07.10.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 20.11.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні