Ухвала
від 31.08.2020 по справі 554/4374/20
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 31.08.2020 Справа № 554/4374/20

Провадження № 1-кс/554/12007/2020

У Х В А Л А

іменем України

31 серпня 2020 року м. Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду міста Полтави ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого відділу СУСУ ГУ Національної поліції в Полтавській області капітана поліції ОСОБА_3 , у кримінальному провадженні №12020170000000109від 23.03.2020, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні СУ ГУНП в Полтавській області перебувають матеріали кримінального провадження внесеного до ЄРДР №12020170000000109від 23.03.2020, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що на території Полтавської області діє злочинна група, члени якої систематично вчиняють крадіжки паливно-мастильних матеріалів.

03.04.2020 року до УСР в Полтавській області ДСР НПУ надійшло доручення слідчого СУ ГУНП в Полтавській області за № 3361/115/24/05-2020 від 03.04.2020 року про необхідність проведення слідчо-оперативних заходів з метою розкриття вищевказаного тяжкого злочину.

З метою виконання доручення слідчого та розкриття злочину уході проведення заходів у встановленому законом порядку надійшла відповідь з УСР в Полтавській області ДСР НПУ про те, що було отримано достатню нформацію, що до вказаних крадіжок на території м.Хорол та Хорольського району може бути причетна організована злочинна група, у складі:

- ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Хорол, Полтавськоїобласті, українця, громадянинаУкраїни, ІПН НОМЕР_1 , паспорт громадянинаУкраїнисерія НОМЕР_2 , раніше судимогов 2011 році за ч.1 ст. 121 ККУ, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , який користуєтьсяавтомобілем марки BMW 525, д.н.з. НОМЕР_3 , в кузовічорногокольору.

- ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця м. Хорол, Полтавськоїобласті, українця, громадянинаУкраїни, ІПН НОМЕР_4 , раніше судимого в 2019 році за ч.1 ст. 309 ККУ, проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 .який користується автомобілем марки УАЗ, в кузові зеленого кольору, д.н.з. НОМЕР_5 .

- ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженця с. ЛіснийХлібичин, Коломийського району, Івано-Франківської області, українця, громадянинаУкраїни, ІПН НОМЕР_6 , раніше не судимого, проживаючого за адресою: АДРЕСА_3 , який має у власності автомобіль марки «MERCEDES-BENZ VITO», в кузові червоного кольору, д.н.з. НОМЕР_7 , та автомобіль марки «MERCEDES-BENZ VITO 109 CDI», в кузові червоного кольору, д.н.з. НОМЕР_8 .

При цьому в ході проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено, що на території Полтавській області, на даний час, триває будівництво автомобільної дороги державного значення М03 «Київ Харків Довжанський».

Будівельні роботи здійснює ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», ЄДРПОУ 32851616. Охорону будівельної техніки та будматеріалів забезпечує ТзОВ «STAR SECURITY» ЄДРПОУ 41700921.

ОСОБА_4 використовуючи свої зв`язки у злочинному світі та особисті морально-ділові якості, підшукує серед працівників охоронної фірми ТзОВ «STAR SECURITY» морально не стійких чи жадібних осіб та направляє до них ОСОБА_5 та ОСОБА_6 . Останні за допомогою погроз, шантажу та обіцянок грошової винагороди схиляють охоронників до злочинної співпраці.

В подальшому використовуючи мобільний зв`язок ОСОБА_4 отримує від охоронників інформацію про кількість дизельного палива в будівельнійтехніці (вантажівки, бульдозери, вантажні крани,екскаватори, та інша техніка що використовує дизельне паливо) ТОВ «ОнурКонструкціонІнтернешнл» та під час робочої зміни охоронників, яких вони схилили до співпраці ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 здійснюють крадіжки дизельного палива, з вищевказаної техніки.

Також було встановленно, що останні напротязі 2020 року, щодоби здійснюють крадіжки дизельного палива з тимчасових стоянок, вищевказаної будівельної техніки, які розташовані поблизу с.Комишня, Миргородського району, Полтавськоїобласті та кафе «Мадрид» на відрізку автошляху Київ-Харків, поблизу м.Хорол, Полтавської області, загальним об`ємом до двох тисяч літрів, завдаючи збитку ТОВ «ОнурКонструкціон Інтернешнл» на суму близько 40 тисяч гривень за добу.

Після чого викрадене дизельне паливо останні за допомогою спеціально переобладнаних для перевезення автомобілів, а саме: УАЗ чи MERCEDES-BENZ, під керуванням ОСОБА_5 перевозять до гаража ОСОБА_4 , розташованого в гаражному кооперативі за адресою: АДРЕСА_4 , де зберігається, та в подальшому гр. ОСОБА_4 реалізує викрадене ДП знайомим фермерам та підприємцям м. Хорол, м. Лубни, м. Миргород Полтавської області.

Після реалізації викраденого гр. ОСОБА_4 отримані кошти розподіляє між гр. ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

В ході досудового розслідування було встановлено, що за своїм місцем проживання, а саме за адресою: АДРЕСА_3 , громадянин ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 може зберігати викрадене дизельне паливо.

Згідно отриманої оперативної інформації маються версії, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 може зберігати за місцем свого проживання, а саме за адресою: АДРЕСА_2 речові докази по даному кримінальному провадженні, а саме: дизельне паливо, що може знаходитися в каністрах, діжках, цистернах інших предметах (ємкостях), що можуть слугувати для зберігання, перевезення дизельного палива; блокноти із записами про маршрути, зберігання та збут дизельного палива, злочинні схеми та карти з приводу крадіжок та збуту дизельного палива, грошові кошти, здобуті злочинним шляхом,мобільні телефони та сім-картки, які використовувалися, до під час та після вчинення злочину, одяг та робочі рукавиці зі слідами дизельного палива, що підтверджуватимуть факт вчинення кримінальних правопорушень.

Також було встановленно, що на момент дії ухвал Октябрського районого суму м. Полтава на проведення обшуків в місцях зберігання, транспортах засобах за допомогу якого вчиняються крадіжки, а саме в період часу дії ухвали (з 22.05.2020 по 22.06.2020) останній не здійснював свою злочинну діяльність в звязку з погіршенням погодніх умов, (тривалі зливи), але на даний момент з налагодженням погодніх умов гр. ОСОБА_5 , продовжив вчиняти крадіжки паливно-мастильних матеріалів.

На підставі викладеного виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_2

За допомогою вилучених у ході обшуку речей, в подальшому необхідно направити їх для проведення експертних досліджень, що в подальшому будуть використані як докази в кримінальному провадженні.

Для перевірки оперативної інформації по кримінальному провадженні внесеного до ЄРДР за №12020170000000109від23.03.2020, встановлення інших співучасників злочину, для притягнення їх до кримінальної відповідальності, виявлення та вилучення речових доказів, слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку та задовольнити клопотання з наведених підстав.

У судове засідання слідчий не з`явився, подав заяву про розгляд клопотання без його участі, клопотання підтримує, просить задовольнити.

Згідно норми ч. 4ст. 107 КПК Українифіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання дійшов до висновку про задоволення клопотання з наступних підстав.

Згідно з ч.1 статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді (ч.2 статті 234).

Судом установлено, що в провадженні СУ ГУНП в Полтавській області перебувають матеріали кримінального провадження внесеного до ЄРДР №12020170000000109 від 23.03.2020, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України.

Відповідно до витягу з ЄРДР вбачається, що що на території Полтавської області діє злочинна група, члени якої систематично вчиняють крадіжки паливно-мастильних матеріалів.

Відповідно до рапорту УСР в Полтавській області ДСР НПУ встановлено, що до вказаних крадіжок на території м.Хорол та Хорольського району може бути причетна організована злочинна група, у складі:

- ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця м. Хорол, Полтавськоїобласті, українця, громадянинаУкраїни, ІПН НОМЕР_4 , раніше судимого в 2019 році за ч.1 ст. 309 ККУ, проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 .який користується автомобілем марки УАЗ, в кузові зеленого кольору, д.н.з. НОМЕР_5 та за місцем свого проживання, а саме за адресою: АДРЕСА_2 може зберігати речові докази по даному кримінальному провадженні.

У клопотанні слідчим порушується питання про надання дозволу на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_2

Згідно відомостей з державного реєстру речових прав на нерухоме майно за адресою: АДРЕСА_2 належить на праві приватної власності ОСОБА_7 .

Клопотання слідчого відповідає вимогам ст.234 КПК України та у матеріалах, наданих до суду, наявні достатні докази на підтвердження обставин, якими обґрунтовується клопотання про проведення обшуку.

Також слідчим було доведено наявність достатніх підстав вважати, що відшукувані речі мають значення для досудового розслідування, а відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду і можуть знаходитись у зазначеному в клопотанні володінні особи.

У клопотанні слідчого зазначені об`єктивні підстави для проведення обшуку вказаного у клопотанні володіння, де слідчим планується відшукати та вилучити зазначені у клопотанні речі і документи.

Отже, наданими до суду матеріалами, зокрема, рапортами на виконання доручень слідчого, інформації отриманої в ході оперативно-розшукових заходів підтверджуються необхідність у проведенні обшуку.

Таким чином, з огляду на вказані обставини, оскільки існує пропорційне співвідношення між засобами, які застосовуються органом досудового розслідування, та метою, яку прагнуть досягти, а також враховуючи надані у судовому засіданні пояснення, слідчим суддею встановлені достатні дані щодо підстав для проведення обшуку у кримінальному провадженні та існують обґрунтовані підстави вважати, що за вказаних обставин могло мати місце вчинення кримінального правопорушення, а відшукувані речі та предмети можуть знаходитись у вказаному володінні, та можуть бути доказами у кримінальному провадженні, у зв`язку з чим слідчим подано клопотання в межах розслідування даного кримінального правопорушення

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234, 235, 370, 372, 376 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_2 та всіх господарських та прилеглих будівель, що розташовані за вищевказаною адресою з метою відшукання та вилучення зазначених у клопотанні речових доказів, а саме дизельного палива, що може знаходитися в каністрах, діжках, цистернах інших предметах (ємкостях), що можуть слугувати для зберігання, перевезення дизельного палива; блокнотів із записами про маршрути, зберігання та збут дизельного палива, злочинних схем та карт з приводу крадіжок та збуту дизельного палива, грошових коштів, здобутих злочинним шляхом,мобільних телефонів та сім-карток, які використовувалися, до під час та після вчинення злочину, одягу та робочих рукавиць зі слідами дизельного палива.

Строк дії ухвали становить 1 (один) місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.08.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу92077879
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —554/4374/20

Ухвала від 22.04.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 22.04.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 31.08.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гальонкіна Ю. С.

Ухвала від 31.08.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гальонкіна Ю. С.

Ухвала від 31.08.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гальонкіна Ю. С.

Ухвала від 31.08.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гальонкіна Ю. С.

Ухвала від 05.10.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 05.10.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 05.10.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 05.10.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні