Рішення
від 08.10.2020 по справі 442/3864/20
ДРОГОБИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №442/3864/20

Провадження №2/442/1024/2020

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 жовтня 2020 року Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області в складі:

головуючого - судді Медведика Л.О.,

за участю секретаря Далявської Л.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Дрогобичі заяву директора комунального закладу Дрогобицької міської ради Заслужений Прикарпатський ансамбль пісня і танцю України Верховина про ухвалення додаткового рішення про стягнення з ОСОБА_1 та ОСОБА_2 витрат на правничу допомогу, -

УХВАЛИВ:

01.10.2020 року рішенням Дрогобицького міськрайонного суду позов комунального закладу Дрогобицької міської ради Заслужений Прикарпатський ансамбль пісня і танцю України Верховина до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 задоволено та визнано таких такими, що втратили право користування житловим приміщенням, а саме гуртожитком по АДРЕСА_1 . Разом з тим, стягнуто документально підтверджені судові витрати, які складалися з судового збору.

Після ухвалення згаданого рішення, позивач звернувся до суду з даною заявою, в якій просить стягнути з відповідачів на користь адвоката Волощука Б.І. витрати на правничу допомогу. На підтвердження цього подано квитанцію на суму 2000,00 грн.

Сторони в судове засідання не з`явилися. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень ЦПК України розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши наявні у справі докази, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.270 ЦПК України, суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо не вирішено питання про судові витрати.

Відповідно до ст.133 ЦПК України судові витрати складаються з судового збору та витрат, пов`язаних з розглядом справи. До витрат, пов`язаних з розглядом справи, належать, зокрема, витрати на професійну правничу допомогу.

Згідно ст.141 ЦПК України судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог. Інші судові витрати, пов`язані з розглядом справи,покладаються:1) у разі задоволення позову - на відповідача; 2) у разі відмови в позові - на позивача; 3) у разі часткового задоволення позову - на обидві сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

Згідно з ч.8 ст.141 ЦПК України розмір витрат, які сторона сплатила або має сплатити у зв`язку з розглядом справи, встановлюється судом на підставі поданих сторонами доказів (договорів, рахунків тощо). Такі докази подаються до закінчення судових дебатів у справі або протягом п`яти днів після ухвалення рішення суду за умови, що до закінчення судових дебатів у справі сторона зробила про це відповідну заяву. У разі неподання відповідних доказів протягом встановленого строку така заява залишається без розгляду.

Враховуючи викладене вище, суд приходить до висновку про необхідність стягнення з відповідачів на користь позивача в рахунок відшкодування витрат, сплачених останнім на правничу допомогу у розмірі 2000,00 грн відповідно до квитанції №190 від 29.09.2020 року в ПАТ АБ Укргазбанк .

Керуючись ст.ст.141, 270 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву директора комунального закладу Дрогобицької міської ради Заслужений Прикарпатський ансамбль пісня і танцю України Верховина про винесення додаткового рішення задоволити.

Стягнути солідарно з ОСОБА_1 та ОСОБА_2 на користь комунального закладу Дрогобицької міської ради Заслужений Прикарпатський ансамбль пісня і танцю України Верховина 2 000,00 грн витрат на правничу допомогу.

Додаткове рішення набирає законної сили, якщо протягом встановлених строків, не подана апеляційна скарга, або якщо рішення залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи.

Апеляційна скарга на додаткове рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Львівського апеляційного суду через Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області.

Суддя Медведик Л.О.

СудДрогобицький міськрайонний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення08.10.2020
Оприлюднено12.10.2020
Номер документу92111458
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —442/3864/20

Рішення від 08.10.2020

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Медведик Л. О.

Рішення від 01.10.2020

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Медведик Л. О.

Рішення від 01.10.2020

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Медведик Л. О.

Ухвала від 01.07.2020

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Медведик Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні