Ухвала
від 12.10.2020 по справі 120/5262/20-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

м. Вінниця

12 жовтня 2020 р. Справа № 120/5262/20-а

Суддя Вінницького окружного адміністративного суду Томчук Андрій Валерійович, розглянувши матеріали позовної заяви:

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Спільне українсько-німецьке підприємство "Альтернативні енергосистеми та технології захисту навколишнього природного середовища"

до: Гавришівської сільської об`єднаної територіальної громади

про: визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії

ВСТАНОВИВ:

До Вінницького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Спільне українсько-німецьке підприємство "Альтернативні енергосистеми та технології захисту навколишнього природного середовища" до Гавришівської сільської об`єднаної територіальної громади про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії.

Ухвалою від 02.10.2020 вказаний адміністративний позов залишено без руху та запропоновано позивачу протягом 5 днів з дня отримання даної ухвали усунути недоліки позовної заяви, шляхом надання додатків до позовної заяви, зокрема "копії заяви".

06.10.2020 до суду надійшла заява про усунення недоліків. В якій серед іншого представник позивача вказав, що представник товариства звертався про присвоєння поштової адреси до Стадницької сільської ради, разом з тим оскільки Стадницька сільська рада входить до складу Гавришівської об`єднаної територіальної громади та знаходиться у її підпорядкуванні в якості відповідача визначена саме Гавришівська територіальна громада.

Ознайомившись із позовною заявою та доданими матеріалами, заявою від 06.10.2020, вважаю, що зазначена позовна заява підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Частина перша статті 2 КАС України встановлює, що завданням адміністративного судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів у сфері публічно-правових відносин з метою ефективного захисту прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб від порушень з боку суб`єктів владних повноважень.

Відповідно до частини першої статті 5 КАС кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до адміністративного суду, якщо вважає, що рішенням, дією чи бездіяльністю суб`єкта владних повноважень порушені її права, свободи або законні інтереси.

Вимоги щодо змісту позовної заяви встановлені статтею 160 КАС України.

Відповідно до пункту 2 частини п`ятої статті 160 КАС України в позовній заяві зазначаються 2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

Згідно з пунктами 4, 9 частини п`ятої статті 160 КАС України в позовній заяві зазначаються зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів; у справах щодо оскарження рішень, дій та бездіяльності суб`єкта владних повноважень - обґрунтування порушення оскаржуваними рішеннями, діями чи бездіяльністю прав, свобод, інтересів позивача.

Пунктом 9 частини 1 статті 4 КАС України визначено, що відповідач - суб`єкт владних повноважень, а у випадках, визначених законом, й інші особи, до яких звернена вимога позивача.

Позивач, оскаржуючи бездіяльність Стадницької сільської ради Вінницького району та заявляючи вимоги про зобов`язання вчинення певних дій, в якості відповідача визначає Гавришівську сільську об`єднану територіальну громаду.

В заяві від 06.10.2020 представник позивача вказав, що Стадницька сільська рада входить до складу Гавришівської об`єднаної територіальної громади та знаходиться у її підпорядкуванні.

Разом з тим, суд зауважує, що згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Стадницька сільська рада (код ЄДРПОУ 04329984, 23241, Вінницька обл., Вінницький р-н, село Стадниця, вул. Шевченко, будинок 2) перебуває в стані припинення, проте станом на день подання позову не припинена, за умови відсутності відомостей в ЄДР про припинення такої юридичної особи.

Так, з наведеного вбачається, що позивач визначає в якості відповідача одну юридичну особу, проте звертає вимоги до іншої, не надаючи при цьому відомостей про припинення юридичної особи, а саме Стадницької сільської ради та відомостей щодо знаходження її у складі Гавришівської об`єднаної територіальної громади

З огляду на наведене, позивачу слід уточнити суб`єктний склад учасників справи з урахуванням положень ст. 4, ст.160 КАС України.

Крім того, відповідно до частини 1 статті 161 КАС України до позовної заяви додаються її копії, а також копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, визначених частиною другою цієї статті.

За правилами визначеними частиною 1 статті 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

З огляду на викладене вважаю, що дану позовну заяву необхідно залишити без руху, надавши особі, яка її подала, строк для усунення недоліків.

Керуючись ст. 169 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Спільне українсько-німецьке підприємство "Альтернативні енергосистеми та технології захисту навколишнього природного середовища" до Гавришівської сільської об`єднаної територіальної громади про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії , залишити без руху.

Запропонувати позивачу у 7-денний строк з дня отримання копії ухвали усунути недоліки позовної заяви, зазначені в мотивувальній частині ухвали суду, шляхом уточнення суб`єктного складу відповідачів, та в разі такого уточнення надання копії позовної заяви, а також копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи.

Дану ухвалу направити позивачу.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Відповідно до ч. 3 ст. 293 КАС України, заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Томчук Андрій Валерійович

Дата ухвалення рішення12.10.2020
Оприлюднено15.10.2020
Номер документу92125212
СудочинствоАдміністративне
Суть: визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —120/5262/20-а

Ухвала від 22.05.2022

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Томчук Андрій Валерійович

Ухвала від 09.05.2022

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Томчук Андрій Валерійович

Постанова від 17.04.2022

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Ватаманюк Р.В.

Ухвала від 15.02.2022

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Ватаманюк Р.В.

Ухвала від 02.02.2022

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Ватаманюк Р.В.

Ухвала від 17.01.2022

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Ватаманюк Р.В.

Ухвала від 04.01.2022

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Ватаманюк Р.В.

Рішення від 18.11.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Томчук Андрій Валерійович

Ухвала від 22.10.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Томчук Андрій Валерійович

Ухвала від 12.10.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Томчук Андрій Валерійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні