Ухвала
від 11.09.2020 по справі 415/2199/12
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА 

справа № 415/2199/12

№ провадження 6/208/66/20

УХВАЛА

11 вересня 2020 р. м. Кам`янське

Заводський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області

у складі:

головуючого, судді Нельге Д.В.,

за участю секретаря Федик Н.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку, передбаченому ч.2 ст.247 ЦПК України, заяву Департаменту соціальної політики Кам`янської міської ради Про заміну сторони у виконавчому провадженні , - -

В С Т А Н О В И В:

Заявник звернувся до суду із вищезазначеною заявою, у якій, посилаючись на те, що є правонаступником стягувача, просить суд замінити сторону виконавчого провадження - Управління праці та соціального захисту населення Дніпровської районної у м.Дніпродзержинську ради його правонаступником - Департаментом соціальної політики Кам`янської міської ради.

В судове засідання учасники справи не з`явились. Згідно ч.3 ст.442 ЦПК України, неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Вивчивши матеріали даної заяви, суд дійшов наступного висновку.

Згідно ст.1 ЗУ Про виконавче провадження , виконавче провадження є завершальною стадією судового провадження.

Згідно ст.442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Відповідно до ч.5 ст.15 ЗУ Про виконавче провадження , у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Як встановлено судом в ході розгляду даної заяви, заочним рішенням Заводського районного суду м. Дніпродзержинська від 23.05.2012р. задоволено позов Управління праці та соціального захисту населення Дніпровської районної у м.Дніпродзержинську ради до ОСОБА_1 Про стягнення надміру отриманих коштів державної допомоги , а саме стягнуто з відповідача на користь позивача 3883,20 грн., та понесені позивачем судові витрати.

Рішенням Кам`янської міської ради від 30.03.2016р. Управління праці та соціального захисту населення Дніпровської районної у м.Дніпродзержинську ради перейменовано на Управління соціального захисту населення адміністрації Дніпровського району Кам`янської міської ради.

Рішенням Кам`янської міської ради №1554-36/VII від 04.10.2019р. реорганізовано юридичну особу - Управління соціального захисту населення адміністрації Дніпровського району Кам`янської міської ради шляхом приєднання до Управління соціальної політики Кам`янської міської ради.

Рішенням Кам`янської міської ради №1715-39/VII від 24.12.2019р. змінено назву Управління соціальної політики Кам`янської міської ради на Департамент соціальної політики Кам`янської міської ради.

З вищенаведеного випливає те, що, заявник є правонаступником кредитора - Управління праці та соціального захисту населення Дніпровської районної у м.Дніпродзержинську ради, яке, після реорганізації, втратило права стягувача як сторони у виконавчому провадженні, тобто, фактично, вибуло з виконавчого провадження як одна із його сторін.

При цьому, набувши права кредитора, заявник, водночас, набув і право бути стороною у виконавчому провадженні, заміна якої, в свою чергу, відбувається за рішенням суду відповідно до вимог ст.442 ЦПК України.

З урахуванням наведеного, суд приходить до висновку про те, що, дана заява є обґрунтованою, та такою, що підлягає задоволенню на підставі ст.442 ЦПК України та ст.15 ЗУ Про виконавче провадження .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 260, 442 ЦПК України, ЗУ Про виконавче провадження , суд -

УХВАЛИВ:

Заяву Департаменту соціальної політики Кам`янської міської ради Про заміну сторони у виконавчому провадженні - задовольнити.

Під час виконання судового рішення, ухваленого у цивільній справі за позовом Управління праці та соціального захисту населення Дніпровської районної у м.Дніпродзержинську ради до ОСОБА_1 Про стягнення надміру отриманих коштів державної допомоги , замінити стягувача Управління праці та соціального захисту населення Дніпровської районної у м.Дніпродзержинську ради на Департамент соціальної політики Кам`янської міської ради (ЄДРПОУ 41490026).

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Нельга Д. В.

Дата ухвалення рішення11.09.2020
Оприлюднено13.10.2020
Номер документу92127920
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —415/2199/12

Ухвала від 13.09.2023

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Сушкова Л. І.

Ухвала від 11.09.2020

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Нельга Д. В.

Рішення від 23.05.2012

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Дячков С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні