Рішення
від 09.10.2020 по справі 290/844/20
РОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Романівський районний суд Житомирської області

290/844/20

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

9 жовтня 2020 року смт. Романів

Романівський районний суд Житомирської області в складі судді Ковальчука М.В., з участю секретаря судового засідання Багінської В.І., розглянувши в відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин, заінтересована особа - Нивненська сільська рада Романівського району Житомирського району, -

В С Т А Н О В И В :

В серпні 2020 року ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою, в якій зазначила, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла її баба - ОСОБА_3 , внаслідок чого відкрилася спадщина.

Посилаючись на те, що вона являється спадкоємцем ОСОБА_3 за правом представлення після смерті її матері ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , однак на даний час не може оформити свої спадкові права у зв`язку відсутністю документів, які б підтверджували, що мати заявника є дочкою ОСОБА_3 .

У зв`язку з цим, заявник просить суд ухвалити рішення, яким встановити, той факт, що ОСОБА_3 є матір`ю ОСОБА_4 .

В судове засідання учасники справи, які були належним чином повідомленими про час і місце розгляду справи, не з`явилися, заявивши клопотання про розгляд справи за їхньої відсутності. При цьому заявник доводи своєї заяви підтримала, заінтересована особа проти її задоволення не заперечила.

Суд, дослідивши матеріали справи вважає, що заява ОСОБА_1 підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до статті 315 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України) суд вправі встановити факт родинних відносин між фізичними особами, якщо такий факт має юридичне значення.

Судом встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_2 померла мати заявника - ОСОБА_4 , що підтверджується відповідним свідоцтвом про смерть.

Із свідоцтва про народження ОСОБА_4 вбачається, що її матір`ю записано ОСОБА_5 , а батьком - ОСОБА_6 . Місцем народження матері заявника зазначено село Нивна Довбиського (нині Романівського) району Житомирської області.

Згідно повного витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, 3 липня 1951 року виконавчим комітетом Калинівської сільської ради Довбиського району Житомирської області (нині виконавчим комітетом Нивненської сільської ради Романівського району Житомирської області) складено актовий запис № 7 про державну реєстрацію шлюбу ОСОБА_6 та ОСОБА_3 , якій минуло 19 років та місцем проживання якої зазначено село Нивна Довбиського (нині Романівського) району Житомирської області.

Також судом встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 в селі Нивна Романівського району Житомирської області померла ОСОБА_3 , яка народилася ІНФОРМАЦІЯ_3 в селі Нивна Довбиського (нині Романівського) району Житомирської області.

Враховуючи, що дати та місце народження і проживання ОСОБА_3 є ідентичними, суд приходить до висновку, що остання була матір`ю ОСОБА_4 .

Наведені вище обставини на переконання суду свідчать про обґрунтованість доводів заявника, щодо наявності родинних відносин між її матір`ю та ОСОБА_3 .

Факт, про встановлення якого просить ОСОБА_1 , має для неї юридичне значення, оскільки вказаний факт пов`язаний з реалізацією її спадкових прав, що підтверджується копією спадкової справи № 45/2016, заведеної Романівською державною нотаріальною конторою після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 12, 13, 206, 259, 263-265, 315 ЦПК України, суд,-

В И Р І Ш И В :

Заяву ОСОБА_1 (адреса місця проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 ) про встановлення факту родинних відносин, заінтересована особа - Нивненська сільська рада Романівського району Житомирської області (адреса місцязнаходження: вул. Шкільна, 20 с. Нивна Романівський район Житомирська область, ідентифікаційний код в ЄДРПОУ: 04345285) задовольнити.

Встановити факт, що ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , являється матір`ю ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Рішення може бути оскаржене до Житомирського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його ухвалення в порядку передбаченому підпунктом 15.5 пункту 1 розділу XIII Перехідні положення ЦПК України.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Суддя М.В. Ковальчук

СудРоманівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення09.10.2020
Оприлюднено13.10.2020
Номер документу92131085
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —290/844/20

Рішення від 09.10.2020

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

Ухвала від 15.09.2020

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

Ухвала від 25.08.2020

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні