Вирок
від 08.10.2020 по справі 760/13922/20
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Провадження №1-кп/760/2282/20

Справа №760/13922/20

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 жовтня 2020 року Солом`янський районний суд м. Києва у складі колегії:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

суддів - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

при секретарі ОСОБА_4 ,

за участю сторін кримінального провадження:

прокурора ОСОБА_5 ,

захисників - ОСОБА_6 , ОСОБА_7 ,

обвинувачених ОСОБА_8 , ОСОБА_9 ,

розглянувши упідготовчому судовомузасіданні вм.Києві кримінальнепровадження пообвинуваченню

ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с м. Києва, громадянина України, не одруженого, який має на утриманні неповнолітню доньку ІНФОРМАЦІЯ_2 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженця м. Бердичів Житомирської області, громадянина України, проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого

увчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.209,ч.3 ст.212 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до обвинувального акту, у період часу не пізніше 08.05.2015 Особа_1, маючи досвід зайняття господарською діяльністю, управління суб`єктом господарювання у сфері постачання товарів, зокрема для підприємств оборонної галузі, маючи доступне джерело набуття комплектуючих, ринок яких на території України відсутній або вкрай обмежений, та Особа_2, який має досвід роботи в державних підприємствах учасниках Державного концерну «Укроборонпром» (далі Концерну), діючи з корисливою метою швидкого незаконного збагачення, розробили схему постачання комплектуючих для військової техніки до державних підприємств учасників Концерну та ухилення від сплати податків з таких операцій.

Особа_1 будучи обізнаним із порядком постачання товарів на державні підприємства учасники Концерну, у період часу не пізніше 08.05.2015 підшукав юридичну особу, яка б відповідала вимогам, що ставились Концерном до постачальників товарів та послуг, - ТОВ «Юридична компанія «Оптімум» (код ЄДРПОУ 38320170, зареєстроване 08.08.2012 в Шевченківській районній в м. Києві державній адміністрації, номер державної реєстрації - 10741020000042969).

На прохання та за винагороду від Особи_1, а також за сприяння останнього, ОСОБА_8 , який на той час був офіційно працевлаштований на ТОВ«Интер сталь ЛТД», 08.05.2015 наказом №08/05 призначений керівником ТОВ «Юридична компанія «Оптімум», та 12.05.2015 став єдиним засновником ТОВ «Юридична компанія «Оптімум» шляхом передачі попередніми засновниками йому часток у статутному капіталі товариства. З 08.05.2015 ОСОБА_8 також виконував обов`язки головного бухгалтера ТОВ «Юридична компанія «Оптімум».

Після цього ОСОБА_8 за вказівкою Особи_1 13.05.2015 змінив назву товариства ТОВ «Юридична компанія «Оптімум» на ТОВ«Оптимумспецдеталь» та його щоденну діяльність.

ТОВ «Оптимумспецдеталь» взято на облік в ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві 13.08.2012 за № 44739, зареєстроване як платник ПДВ 13.03.2015 (перереєстровано 10.06.2015 та 27.10.2015) адреса реєстрації м.Київ, вул. Мала Житомирська, 16/3, прим. № 3, пізніше змінено на АДРЕСА_3 .

У зв`язку із наростаючою увагою правоохоронних органів до діяльності товариства, директора та засновника ТОВ «Оптимумспецдеталь» було замінено на ОСОБА_9 , який погодився на пропозицію Особи_1 виконувати обов`язки директора та головного бухгалтера замість ОСОБА_8 за грошову винагороду.

Так, 17.06.2016 ОСОБА_8 продав свою частку в статутному капіталі товариства ОСОБА_9 та 21.06.2016 відповідно до наказу № 4 к останнього призначено директором товариства. З цього ж часу ОСОБА_9 виконував обов`язки головного бухгалтера ТОВ«Оптимумспецдеталь».

Під час перебування на посаді директора ТОВ «Оптимумспецдеталь» ОСОБА_8 та ОСОБА_9 були відповідальними за правильність нарахування і своєчасність перерахування платежів до державного бюджету, точний облік результатів фінансово-господарської діяльності підприємства, за організацію бухгалтерського обліку і забезпечення фіксації фактів здійснення всіх господарських операцій в первинних документах, складання достовірної бухгалтерської звітності, сплату податків, при здійсненні фінансово-господарської діяльності очолюваного ними підприємства.

Також, будучи директором TOB «Оптимумспецдеталь» ОСОБА_8 та в свою чергу ОСОБА_9 , в силу займаної посади, а так само у зв`язку із покладеними на них службовими обов`язками та повноваженнями відповідно до статуту товариства, виконували адміністративно-господарські обов`язки по розпорядженню активами підприємства, володіючи правом першого підпису договірних, первинних, фінансових документів, документів податкового обліку та звітності, здійснював контроль за фінансово-господарськими операціями, а також виконував організаційно-розпорядчі обов`язки пов`язані з керівництвом підлеглими працівниками підприємства, тобто являлися службовими особами товариства.

Відповідно до чинних нормативних актів України на ОСОБА_8 та ОСОБА_9 , як на службових осіб суб`єкта підприємницької діяльності, були покладені обов`язки щодо:

- сплати податків і зборів в порядку і розмірах, встановлених законом, відповідно до ст. 67 Конституції України;

- ведення в установленому порядку обліку доходів і витрат, складання звітності, яка стосується обчислення і сплати податків та зборів, відповідно до п.п. 16.1.2 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України;

- подання до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларацій, звітності та інших документів, пов`язаних з обчисленням і сплатою податків та зборів, відповідно до п.п. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України;

- сплати податків та зборів в строки та у розмірах, встановлених цим кодексом та законами з питань митної справи, відповідно до п.п. 16.1.4 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України;

- самостійного включення суми окремих видів оподатковуваних доходів (прибутку), які не підлягають оподаткуванню під час їх нарахування чи виплати, але не є звільненими від оподаткування, до загального річного оподатковуваного доходу податку та подати річну декларацію з цього податку, відповідно до п.п. 168.1.3 п. 168.1 ст. 168 Податкового кодексу України;

- своєчасного та якісного складання документів, передачі їх у встановлені графіком документообороту терміни для відображення у бухгалтерському обліку, відповідно до п.п. 2.14 п. 2 «Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.05.1995 № 88.

Також, на ОСОБА_8 та ОСОБА_9 , як на службових осіб суб`єкта підприємницької діяльності, було покладено відповідальність за невиконання або неналежне виконання податкового обов`язку, відповідно до п. 36.5 ст. 36 Податкового кодексу України, та неподання або порушення порядку заповнення документів податкової звітності, порушення строків їх подання контролюючим органам, недостовірність інформації, наведеної у зазначених документах, відповідно до ст. 47 Податкового кодексу України.

Також на ОСОБА_8 та ОСОБА_9 , як на службових осіб суб`єкта підприємницької діяльності, відповідно до вимог ст. ст. 3, 6, 8, 9 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» покладено обов`язки по організації бухгалтерського обліку на підприємстві; забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах, збереження оброблених документів, регістрів і звітності протягом встановленого терміну, але не менше трьох років; створення необхідних умов для правильного ведення бухобліку, забезпечення неухильного виконання всіма працівниками, причетними до бухобліку правомірних вимог бухгалтера щодо дотримання порядку оформлення та подання до обліку первинних документів; відображення в облікових регістрах господарських операцій у тому звітному періоді, в якому вони були здійсненні; відповідальність за несвоєчасне складання первинних документів і регістрів бухгалтерського обліку та недостовірність відображених у них даних.

Однак, ОСОБА_8 та в свою чергу ОСОБА_9 , ігноруючи як вищезазначені законодавчі акти України, так і власні обов`язки службової особи ТОВ«Оптимумспецдеталь», умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи покладену на них відповідальність, передбачаючи настання суспільно-небезпечних наслідків, виконуючи спільний злочинний умисел під керівництвом Особи_1 та Особи_2, у період з 08.05.2015 до 16.08.2018 умисно ухилилися від сплати податків до державного бюджету в особливо великих розмірах за наступних обставин.

Фактичне управління ТОВ «Оптимумспецдеталь», визначення основних напрямів діяльності товариства, прийняття рішень про укладення договорів, закупівлю товарів, витрачання грошових коштів, наявних у розпорядженні товариства, розподіл чистого прибутку товариства здійснювали Особа_1 та Особа_2.

ОСОБА_8 , маючи вищу юридичну освіту, перебуваючи на посаді директора ТОВ «Оптимумспецдеталь» здійснював на прохання та за грошову винагороду від Особи_1 підготовку документів (договорів, специфікацій, накладних, листів, реєстраційних, гарантійних документів), підписання документів як директор товариства, виконував інші доручення (відправлення та отримання кореспонденції та товарів, доставку кореспонденції та окремих товарів, зв`язок з менеджерами окремих державних підприємств), що надавалися Особою_1 або Особою_2, які здійснювали фактичне керівництво підприємством.

В свою чергу, ОСОБА_9 , після призначення директором ТОВ«Оптимумспецдеталь», здійснював на прохання та за грошову винагороду від Особи_1 лише підписання документів як директор товариства, а ОСОБА_8 продовжив на прохання та за грошову винагороду від Особи_1 здійснювати підготовку документів (договорів, специфікацій, накладних, листів, реєстраційних, гарантійних документів), доставку документів ОСОБА_9 для підписання, виконував інші доручення (відправлення та отримання кореспонденції та товарів, доставку кореспонденції та окремих товарів, зв`язок з менеджерами окремих державних підприємств), що надавалися Особою_1 або Особою_2, які продовжували здійснювати фактичне керівництво підприємством.

Разом з тим, оскільки ОСОБА_8 та ОСОБА_9 під час їхнього перебування на посаді директора ТОВ«Оптимумспецдеталь» обіймали також посаду головного бухгалтера ТОВ«Оптимумспецдеталь», проте не мали необхідних спеціальних знань, документальне оформлення бухгалтерських операцій ТОВ«Оптимумспецдеталь» здійснювала Особа_3 головний бухгалтер ТОВ «Марк сталь» (одне із товариств, створених та підконтрольних Особі_1).

В свою чергу Особа_1 забезпечував надходження у розпорядження ТОВ «Оптимумспецдеталь» товарів, які в подальшому поставлялись до державних підприємств учасників Концерну, здійснював загальне керівництво товариством, приймав участь у розподілі прибутку, спілкувався з керівниками державних підприємств учасників Концерну від імені ТОВ«Оптимумспецдеталь» з метою укладення відповідних договорів, їх виконання та оплати.

Особа_2 здійснював загальне керівництво товариством, приймав участь у розподілі прибутку, спілкувався з керівниками державних підприємств учасників Концерну від імені ТОВ «Оптимумспецдеталь» з метою укладення відповідних договорів, їх виконання та оплати, користуючись наявними зв`язками, спілкувався із співробітниками та керівниками Концерну з метою забезпечення безперешкодного виконання та оплати договорів, укладених з ТОВ«Оптимумспецдеталь», організовував та забезпечував переведення грошових коштів, отриманих на рахунки ТОВ «Оптимумспецдеталь» від державних підприємств учасників Концерну, у готівкову форму.

Особа_3 здійснювала бухгалтерський супровід ТОВ«Оптимумспецдеталь», підготовку податкових документів, подавала податкову звітність, яку підписувала електронним цифровим підписом директора товариства, який надав їй Особа_1 за згоди ОСОБА_8 та в свою чергу ОСОБА_9 , здійснювала операції з грошовими коштами на банківських рахунках ТОВ«Оптимумспецдеталь» під керівництвом та за вказівками Особи_1 або Особи_2, маючи доступ до програми клієнт-банк, що також був наданий їй Особою_1 за згоди ОСОБА_8 та в свою чергу ОСОБА_9 .

Діючи в описаний спосіб у період часу з 08.05.2015 до 16.08.2018 ТОВ«Оптимумспецдеталь» за сприяння та під керівництвом Особи_1 та Особи_2 приймало участь у процедурах закупівлі товарів для державних підприємств - учасників ДК«Укроборонпром», за результатами яких укладено наступні договори про постачання товарів:

-з державним підприємством «Житомирський бронетанковий завод» (в особі директора ОСОБА_10 ) на загальну суму 64266770,67 грн - договори поставки продукції від 27.08.2015 № 27/08-1501 на суму 37058925,87 грн, від 13.05.2016 №170 на суму 25421728,40 грн, від01.11.2016 № 349 на суму 1560000 грн, від 28.01.2017 № 13 на суму 456116,40 грн;

-з державним підприємством «Харківський бронетанковий завод» (в особі в.о. директора ОСОБА_11 ) на загальну суму 32256500,80 грн - договір поставки продукції від 28.10.2015 № 345/28;

-з державним підприємством «Київський бронетанковий завод» (в особі директора ОСОБА_12 ; в.о. директора ОСОБА_13 ) на загальну суму 12223222,33 грн - договори поставки продукції від 10.09.2015 №057/235; від 16.10.2015 № 057/274 на суму 802000 грн; від 04.12.2015 № 057/323 на суму 3270000 грн; від 04.12.2015 № 057/324 на суму 2669248грн; від 03.11.2016 №057/379 на суму 2000174,33 грн;

-з державним підприємством «Ізюмський приладобудівний завод» (в особі директора ОСОБА_14 ) на загальну суму 11355399,90грн - договір поставки продукції від 26.04.2016 №3076;

-з державним підприємством «Харківський завод спеціальних машин» (в особі директора ОСОБА_15 ) на загальну суму 1244000грн - договір поставки продукції від 12.03.2016 №480316;

На виконання цих договорів у період часу з 08.05.2015 до 16.08.2018 Особою_1 підшуковувалися та придбавалися за готівкові кошти відповідні товари - запчастини та комплектуючі для військової техніки невстановленого походження.

Також, Особа_1 організовував та оплачував готівковими коштами доставку згаданих товарів з місця їх знаходження до державних підприємств - учасників Концерну.

Загалом на виконання укладених договорів ТОВ «Оптимумспецдеталь» поставлено товарів:

державному підприємству « ІНФОРМАЦІЯ_4 » - на суму 47860758,00 грн.;

державному підприємству « ІНФОРМАЦІЯ_5 » - на суму 32076500, 80 грн.;

державному підприємству «Київський бронетанковий завод» - на суму 7665147,99 грн.;

державному підприємству «Ізюмський приладобудівний завод» - на суму 6903057,90 грн.;

За поставлену продукцію ТОВ «Оптимумспецдеталь» отримано кошти від контрагентів на рахунок № НОМЕР_1 , відкритий в АТ«КБ«Приватбанк» такими платежами:

808000 грн. 06.10.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Оплата за двигун УТД 20 рах.№3 вiд 29.09.15р. У т.ч. ПДВ 134666,67 грн. Договiр №057/235 вiд 10.09.15р.Тендеру не потребує.»;

109 700 грн. 21.10.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «За диск ведучий в зборi рах.№13 вiд 20.1015. ПДВ 18283,33грн.Договору немає. Тендеру не потребує.»;

4160880 грн. 30.10.2015 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. №14 вiд 21.10.2015р. за запчастини, зг. догов. № 27/08-1501,спец. №3 вiд 27.09.2015р. в т.ч. ПДВ 20% - 693480 грн.»;

8110560 грн. 02.11.2015 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № 19 вiд 28.10.2015 року за двигун,зг. догов.№ 27/08-1501,спец.№3 вiд 27.09.2015року в т.ч. ПДВ 20% - 1351760 грн.»;

2640448 грн. 03.11.2015 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл.рах.№17 вiд 26.10.2015 року за запчастини,зг. догов.№ 27/08-1501,спец.№3 вiд 27.09.2015року в т.ч. ПДВ 20% - 440074.67 грн.»;

11000000 грн. 03.11.2015 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл.рах.№17 вiд 26.10.2015 року за запчастини,зг. догов.№ 27/08-1501,спец.№3 вiд 27.09.2015року в т.ч. ПДВ 20% - 1833333.33 грн.»;

600000 грн. 12.11.2015 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Попередплата за комплектуючi зг-но рах. №18 вiд 02.11.2015р. по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 100000.00 грн.»;

3113040 грн. 23.11.2015 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Попередплата за комплектуючi зг-но рах. №18 вiд 02.11.2015р. по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 518840.00 грн.»;

1962000 грн. 08.12.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Аванс в розм. 60% за коробки розд.(10шт). спец.№1 до Дог.№057/323 вiд 04.12.15 р.ПДВ 327000,00грн.Тендеру не потребує.»;

2475360 грн. 16.12.2015 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №56 вiд 01.12.2015р. по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 412560.00 грн.»;

5139576 грн. 18.12.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Предоплата (60%)за прилади. Дод. угода №2 вiд 14.12.15р.до Дог. 057/324 вiд 04.12.15. ПДВ 856596,00грн.Тендеру не потребує.»;

261600 грн. 28.12.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «доплата за отриманi роздаточнi коробки, згiдно Дог. №057/323 вiд 04.12.15. ПДВ 43600,00грн.Тендеру не потребує.»;

331600 грн. 28.12.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «попередня оплата в розм. 40% за лебiдки (10шт). згiдно Спец.№2, Дод. угоди№3 Дог. № 057/324 вiд 04.12.15. ПДВ 55266,67грн.Тендеру не потребує.»;

223935 грн. 30.12.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «За прилад ТВНЕ-4Б рах. № 61 вiд 28.12.15, ПДВ: 37 322,50 грн.Договору немає.Тендеру не потребує.»;

497400 грн. 11.01.2016 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «остаточна оплата в розм. 50% за лебiдки спец.№ 2 до дог.№057/324 вiд 04.12.15р. ПДВ - 82900,00 грн.Тендеру не потребує.»;

1658000 грн. 22.01.2016 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «За лебiдки (20шт). Спец.№2, до Дог.№ 057/324 вiд 04.12.2015. ПДВ 276333,33грн.Тендеру не потребує.»;

784800 грн. 26.01.2016 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «оплата заборгованостi, згiдно акту звiряння розрахункiв станом на 31.01.16. ПДВ 130800,00грн. Дог№057/323 вiд 04.12.15. Тендеру не потребує.»;

2500000 грн. 03.02.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №3 вiд 15.01.16 по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 416666.67 грн.»;

2000000 грн. 19.02.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №3 вiд 15.01.16 по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 1456293.33 грн. у т.ч. ПДВ 20% - 333333.33 грн.»;

397000 грн. 18.03.2016 від ДП «Харківський завод спеціальних машин» із призначенням платежу «Сплата за коробки роздавальнi зг. рах. № 7 вiд 14.03.16р.дог.№480316 вiд 12.03.16р. в т.ч. ПДВ 20% - 66166.67 грн.тенд. дог. не уклад.»;

397000 грн. 18.03.2016 від ДП «Харківський завод спеціальних машин» із призначенням платежу «Сплата за коробку роздавальну зг. рах. № 6 вiд 14.03.16р. дог. № 480316 вiд 12.03.16р. в т.ч. ПДВ 20% - 66166.67 грн. тенд. дог. не уклад.»;

450000 грн. 13.04.2016 від ДП «Харківський завод спеціальних машин» із призначенням платежу «Сплата за коробки роздавальнi згiдно рахунку № 34 вiд 08.04.16р. в т.ч. ПДВ 20%-75000,00 грн. тенд. дог. не уклад.»;

6737760 грн. 20.04.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №3 вiд 15.01.16 по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 1122960.00 грн.»;

432000 грн. 24.05.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Оплата за электронно-оптические преобразователи Дог.№3076 от 26.04.16,НДС-72000.00грн»;

1961119,92 грн. 01.06.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Оплата за электронно-оптический преобразователь (80%) сч.№48 от 26.05.16 Дог.№3076 от 26.04.16, НДС-326853.32 грн»;

490279,98 грн. 09.06.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Оплата за электронно-оптические преображатели сч.№48 от 26.05.16 (20% окончательный расчет) ДОг.№3076 от 26.04.16, НДС-81713.33грн»;

4040376 грн. 16.09.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл.рах. № 38 вiд 17.05.2016 за диск, редуктор, електромагнiт, пневморесору, ПДВ 20% - 673396,00»;

1335000 грн. 20.09.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Оплата за электронно-оптические преобразователи сч.№ 98 от 15.09.16, ДОг.№3076 от 26.04.16,НДС-222500,00грн»;

541800 грн. 22.09.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл.рах. № 63 вiд 01.08.2016 за вимикач нажимний, коробку передачи БМД, ПДВ 20% - 90300,00»;

886380 грн. 06.10.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл.рах.№62 выд 26.07.16 за Трубку, вимикач, реле, в т.ч. ПДВ 20% - 147730 грн.»;

1631640 грн. 06.10.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл.рах.№62 вiд 26.07.16 за Трубку, вимикач, реле, в т.ч. ПДВ 20% - 271940 грн.»;

148800 грн. 27.10.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за коробки зг-но рах. №84 вiд 23.08.16 по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 24800.00 грн.»;

607171,20 грн. 27.10.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №73 вiд 18.08.16 по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 101195.20 грн.»;

594369,60 грн. 11.11.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №83 вiд 23.08.16 по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 99061.60 грн.»;

393240 грн. 23.11.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Предоплата за электроннно-оптические преобразователи В-2А, В-2КА согл. сч.№153 от 22.11.2016г., в т.ч. НДС=65540,00 грн.»;

67800 грн. 07.12.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Оплата за электронно-оптические преобразователи сч.№168 от 29.11.16,№169 от 01.12.16, Дог.№3076 от 26.04.16, НДС-11300.00грн»;

897696 грн. 09.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «В опл. рах.№99 вiд 21.09.2016, №137 вiд 21.10.2016. В т.ч.ПДВ 149616,00 грн.»;

5000000 грн. 09.12.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №108 вiд 29.09.16р. по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 833333.33 грн.»;

1500000 грн. 16.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_2 20.10.2016 р. за гусеницi до БМД-2 по дог. №170 вiд 13.05.2016. В т.ч.ПДВ 250000,00 грн.»;

472320 грн. 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_3 07.12.16 р. за запаснi частини до бронетанкової технiки по дог. №170 вiд 13.05.2016. В т.ч.ПДВ 78720,00 грн.»;

474360 грн. 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_4 03.11.2016 р. за прилад ТНПО-170А по дог. №170 вiд 13.05.2016. В т.ч. ПДВ 79060,00 грн.»;

621976,80 грн. 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_5 31.08.2016 р. за запаснi частини до бронетанкової технiки по дог. №170 вiд 13.05.2016. В т.ч.ПДВ 103662,80 грн.»;

792600 грн 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_6 13.10.2016 р. за запчастини по дог. №170 вiд 13.05.2016. В т.ч. ПДВ 132100,00 грн.»;

880966,80 грн. 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «В опл. рах.№ НОМЕР_7 07.10.16, №103 вiд 22.09.16. В т.ч.ПДВ 146827,80 грн.»;

985000 грн. 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_2 20.10.2016 р. за гусеницi до БМД-2 по дог. №170 вiд 13.05.2016. В т.ч.ПДВ 164166,67 грн.»;

1343928 грн. 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «В опл. рах.№102 вiд 27.09.2016, №136 вiд 20.10.2016. В т.ч.ПДВ 223988,00 грн.»;

1460538 грн. 29.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Попередня оплата за в опл. рах. № НОМЕР_8 31.10.2016 р. за запчастини до бронетанкової технiки по дог. №170 вiд 13.05.2016 . В т.ч.ПДВ 243423,00 грн.»;

40696,80 грн. 09.02.2017 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_9 02.12.2016 р. за запаснi частини до бронетанкової технiки в т.ч. ПДВ 20% - 6782.8 грн.»;

694680 грн. 09.02.2017 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_10 22.11.2016 р. за запаснi частини до бронетанкової технiки в т.ч. ПДВ 20% - 115780 грн.»;

-1859571,60 грн 09.02.2017 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_11 22.09.2016 р. за запаснi частини до бронетанкової технiки в т.ч. ПДВ 20% - 309928.6 грн.»;

Також, за поставлену продукцію ТОВ «Оптимумспецдеталь» отримано кошти від контрагентів на рахунок № НОМЕР_12 , відкритий в АТ«Прокредит банк» такими платежами:

4500000 грн. 22.12.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Оплата за товар зг. дог.№141 від 10.12.16р. Без ПДВ.»;

2184720 грн. 23.12.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Оплата за электронно-оптич. преобразователи ЭП-10АК согл. сч.№151 от 21.11.16г., дог.№3076 от 26.04.2016г. в т.ч. НДС-364120,00 грн.»;

38898 грн. 16.01.2017 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Доплата за компонент ЭП-10АК сч.№177 от 27.12.16 Дог.№3076 от 26.04.16, НДС-6483.00грн»;

1900000 грн. 16.01.2017 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючі зг-но рах. №150 від 17.11.16р. по дог. №345/28 від 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 316666.67 грн.»;

1900000 грн. 08.02.2017 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючі зг-но рах. №150 від 17.11.16р. по дог. №345/28 від 28.10.15р.».

Оскільки поставлені товари придбані Особою_1 за готівку, легального джерела походження не мали та реально і документально ТОВ«Оптимумспецдеталь» придбані не були, а також з метою маскування реального походження товарів та створення формального законного джерела походження поставлених товарів, отримання достатнього обсягу грошових коштів у готівковій формі для оплати товарів, збільшення прибутковості такої діяльності шляхом несплати податку на додану вартість та податку на прибуток, та, в подальшому, легалізації коштів, отриманих від такої протиправної діяльності, Особою_1 та Особою_2 у період часу з 08.05.2015 до 16.08.2018 прийнято рішення про використання низки суб`єктів господарювання, які б виступали постачальниками товарів, які ТОВ«Оптимумспецдеталь» поставило до державних підприємств - учасників Концерну, забезпечували документальне джерело походження придбаних товарів (запчастин та комплектуючих для військової техніки), шляхом відображення в податковому обліку ТОВ«Оптимумспецдеталь» безтоварних операцій із такими суб`єктами господарювання та формували необхідний податковий кредит для ТОВ«Оптимумспецдеталь» і дозволяли підвищити собівартість товарів, фактично набутих ТОВ«Оптимумспецдеталь» безоплатно.

У зв`язку з цим у період часу з 08.05.2015 до 16.08.2018 Особа_2 звернувся до Особи_4 та у подальшому Особи_5, які спільно із третьою особою, не встановленою досудовим розслідуванням на даний час, контролювали низку суб`єктів господарювання, що могли виконати для ТОВ «Оптимумспецдеталь» дії, описані вище.

Між Особою_4, Особою_5 та третьою особою, не встановленою досудовим розслідуванням на даний час, з однієї сторони та Особою_2, як особою, яка представляє, управляє та контролює ТОВ«Оптимумспецдеталь», було досягнуто домовленість про надання таких послуг за узгоджену плату.

На виконання досягнутих домовленостей в ході діяльності ТОВ«Оптимумспецдеталь» створення документального джерела походження придбаних товарів, переведення грошових коштів із безготівкової форми у готівкову, формування податкового кредиту та легалізацію коштів, здобутих злочинним шляхом, здійснювалося із використанням наступних суб`єктів господарювання: ТОВ «Голд Трейд» (кодЄДРПОУ39279857), ТОВ«Инвестбуд» (код ЄДРПОУ 39320255), ТОВ«Бром Форс» (код ЄДРПОУ 39879596), ТОВ «Фоса-Інтернешнл» (кодЄДРПОУ 38380067), ПП«СВ Колор» (код ЄДРПОУ 33699744), ТОВ«Бранво» (код ЄДРПОУ 40445154), ПП «Фавор Маркетінг» (кодЄДРПОУ40318752), ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724), ТОВ«Торг-Діліжанс» (код ЄДРПОУ 39690548), ПП«АСТ-Україна» (кодЄДРПОУ 40850376), ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762), ТОВ«Дені Люкс» (код ЄДРПОУ 40320908), ТОВ «Інтер Текноледжі» (кодЄДРПОУ 39931839), ТОВ «Малаві» (39861589), ТОВ «Еталон-Сіті» (кодЄДРПОУ 40167958), ТОВ «Металскомп» (39930725), ТОВ «Наполі Груп» (код ЄДРПОУ 39865997), ТОВ «Профбудкомплекс» (код ЄДРПОУ 40028021), ТОВ «Ефект маркет» (код ЄДРПОУ 40540383), ТОВ «Компанія «Інтертрейд» (код ЄДРПОУ 40012776), ТОВ «Мідленд Інвест» (код ЄДРПОУ 39852129), ТОВ «Панорама-Скай» (код ЄДРПОУ 39343141), ТОВ «Велпрайс» (кодЄДРПОУ 39832851), ТОВ «Промомаркетгруп» (код ЄДРПОУ 39276264), TOB«Вісконт Сервіс» (код ЄДРПОУ 39724613), ТОВ «Сільник» (кодЄДРПОУ37692894), ТОВ «Виробниче Підприємство «Патріот» (кодЄДРПОУ 37055453), TOB «Маркет Торг» (код ЄДРПОУ 39844605), TOB«Пратен Люкс» (код ЄДРПОУ 40458634), TOB «Елітстар Компані» (кодЄДРПОУ 39931996), ПП«Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528), ТОВ«БК «Профбуд-2015» (код ЄДРПОУ 39669448).

Так, з метою створення підстав для відображення в податковому обліку ТОВ«Оптимумспецдеталь» безтоварних операцій щодо постачання товарів, які в подальшому були поставлені до державних підприємств учасників Концерну, а також ухилення від сплати податків і легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом, від імені зазначених суб`єктів господарювання виписано та зареєстровано наступні податкові накладні на адресу ТОВ«Оптимумспецдеталь»:

від ТОВ «Гранді Плюс» податкові накладні від 25.03.2016 № 1 на суму 3170688 грн. в тому числі ПДВ у сумі 528448 грн.; від 28.03.2016 № 2 на суму 1859328 грн. в тому числі ПДВ у сумі 309888 грн.; від 30.03.2016 № 3 на суму 2149765,50 грн. в тому числі ПДВ у сумі 358294,25 грн.; від 31.03.2016 № 4 на суму 100000 грн. в тому числі ПДВ у сумі 16666,67 грн.; від 05.04.2016 № 1 на суму 1859328 грн. в тому числі ПДВ у сумі 309888 грн.; від 05.04.2016 № 2 на суму 1859328 грн. в тому числі ПДВ у сумі 309888 грн.; від 05.04.2016 № 3 на суму 2149658,10 грн. в тому числі ПДВ у сумі 358276,35 грн.; від 05.04.2016 № 8 на суму 1859328 грн. в тому числі ПДВ у сумі 309888грн.; від 20.04.2016 № 10 на суму 3170688 грн. в тому числі ПДВ у сумі 528448грн.; від 05.05.2016 № 1 на суму 425061 грн. в тому числі ПДВ у сумі 70843,50 грн.; від 05.05.2016 № 2 на суму 425061 грн. в тому числі ПДВ у сумі 70843,50 грн.; від 05.05.2016 № 3 на суму 425061 грн. в тому числі ПДВ у сумі 70843,50 грн.; від 05.05.2016 № 4 на суму 425061 грн. в тому числі ПДВ у сумі 70843,50 грн.; від 05.05.2016 № 5 на суму 2749350,20 грн. в тому числі ПДВ у сумі 458225,04 грн.; від 05.05.2016 № 6 на суму 2749350,20 грн. в тому числі ПДВ у сумі 458225,04 грн.; від 11.05.2016 № 7 на суму 1693824 грн. в тому числі ПДВ у сумі 282304 грн.; від 01.06.2016 № 1 на суму 1900000 грн. в тому числі ПДВ у сумі 316666,67 грн.; від 01.06.2016 № 2 на суму 247000 грн. в тому числі ПДВ у сумі 41166,67 грн.; від 02.06.2016 № 12 на суму 337128,24 грн. в тому числі ПДВ у сумі 56188,04 грн.; від 13.06.2016 № 59 на суму 475000 грн. в тому числі ПДВ у сумі 79166,67 грн.; від 15.06.2016 № 36 на суму 1390870 грн. в тому числі ПДВ у сумі 231811,67 грн.; від 30.06.2016 № 143 на суму 477870,99грн в тому числі ПДВ у сумі 79645,16 грн.; від 04.07.2016 №7 на суму 125236,85 грн. в тому числі ПДВ у сумі 20872,81 грн.; від 04.07.2016 № 8 на суму 191623 грн. в тому числі ПДВ у сумі 31937,17грн.; від 04.07.2016 № 10 на суму 1138660,80 грн. в тому числі ПДВ у сумі 189776,79 грн.; від 04.07.2016 № 11 на суму 425970 грн. в тому числі ПДВ у сумі 70995 грн.; від 04.07.2016 № 12 на суму 498580,56 грн. в тому числі ПДВ у сумі 83096,76 грн.; від 06.07.2016 № 22 на суму 1280814,20 грн. в тому числі ПДВ у сумі 213469,03 грн.; від 11.07.2016 № 24 на суму 394374грн. в тому числі ПДВ у сумі 65729 грн.; від 11.07.2016 № 25 на суму 27083,35грн. в тому числі ПДВ у сумі 4513,89 грн.; від 18.07.2016 № 34 на суму 607026грн. в тому числі ПДВ у сумі 101171грн.; від 18.07.2016 № 37 на суму 621585грн. в тому числі ПДВ у сумі 103597,50грн.; від 21.07.2016 № 41 на суму 136800грн. в тому числі ПДВ у сумі 22800грн.; від 21.07.2016 № 42 на суму 608647,50грн. в тому числі ПДВ у сумі 101441,24 грн.; від 26.07.2016 № 43 на суму 212985грн. в тому числі ПДВ у сумі 35497,50 грн.; від 28.07.2016 № 44 на суму 447120,32грн. в тому числі ПДВ у сумі 74520,05 грн.; від 29.07.2016 № 45 на суму 293748,54грн. в тому числі ПДВ у сумі 48958,09 грн.; від 25.07.2016 № 40 на суму 912755,11грн. в тому числі ПДВ у сумі 152125,85грн.; від 01.08.2016 № 2 на суму 2388195 грн. в тому числі ПДВ у сумі 398032,50 грн.; від 03.08.2016 № 3 на суму 112953,76 грн. в тому числі ПДВ у сумі 18825,63 грн.; від 05.08.2016 № 4 на суму 619788 грн. в тому числі ПДВ у сумі 103298 грн.;

від ТОВ «Дені Люкс» податкові накладні від 19.08.2016 № 3 на суму 793369,20 грн. в тому числі ПДВ у сумі 132228,20 грн.; від 19.08.2016 № 4 на суму 312000 грн. в тому числі ПДВ у сумі 52000 грн.; від 19.08.2016 № 5 на суму 23967,55 грн. в тому числі ПДВ у сумі 3994,59грн.; від 19.08.2016 № 6 на суму 971514,43 грн. в тому числі ПДВ у сумі 161919,07 грн.; від 23.08.2016 № 10 на суму 532320 грн. в тому числі ПДВ у сумі 88720 грн.; від 01.09.2016 № 40 на суму 259920,60 грн. в тому числі ПДВ у сумі 43320,10 грн.; від 01.09.2016 № 41 на суму 95870,21 грн. в тому числі ПДВ у сумі 15978,37 грн.; від 01.09.2016 № 47 на суму 71902,66 грн. в тому числі ПДВ у сумі 11983,78 грн.; від 01.09.2016 № 48 на суму 95870,21 грн. в тому числі ПДВ у сумі 15978,37 грн.; від 08.09.2016 № 62 на суму 119837,76 грн. в тому числі ПДВ у сумі 19972,96 грн.; від 08.09.2016 № 63 на суму 143805,31 грн. в тому числі ПДВ у сумі 23967,55 грн.; від 08.09.2016 № 64 на суму 950196,41 грн. в тому числі ПДВ у сумі 158366,07 грн.; від 08.09.2016 № 65 на суму 71902,66 грн. в тому числі ПДВ у сумі 11983,78 грн.; від 12.09.2016 № 67 на суму 47935,10 грн. в тому числі ПДВ у сумі 7989,18 грн.; від 20.09.2016 № 81 на суму 387346,25 грн. в тому числі ПДВ у сумі 64557,71 грн.; від 20.09.2016 № 82 на суму 95870,21 грн. в тому числі ПДВ у сумі 15978,37 грн.; від 20.09.2016 №147 на суму 2909952 грн. в тому числі ПДВ у сумі 484992 грн.; від 20.09.2016 №148 на суму 1020000 грн. в тому числі ПДВ у сумі 170000 грн.; від 20.09.2016 №197 на суму 1068539 грн. в тому числі ПДВ у сумі 178089,83 грн.; від 21.09.2016 №83 на суму 1297800 грн. в тому числі ПДВ у сумі 216300 грн.; від 22.09.2016 №272 на суму 631550 грн. в тому числі ПДВ у сумі 105258,33 грн.; від 22.09.2016 №273 на суму 60272 грн. в тому числі ПДВ у сумі 10045,33 грн.; від 26.09.2016 №198 на суму 119837,76 грн. в тому числі ПДВ у сумі 19972,96 грн.; від 26.09.2016 №199 на суму 23967,55 грн. в тому числі ПДВ у сумі 3994,59 грн.; від 26.09.2016 №200 на суму 95870,21 грн. в тому числі ПДВ у сумі 15978,37 грн.; від 26.09.2016 №201 на суму 631550 грн. в тому числі ПДВ у сумі 105258,33 грн.; від 26.09.2016 №202 на суму 60272 грн. в тому числі ПДВ у сумі 10045,33 грн.; від 26.09.2016 №266 на суму 999625,20 грн. в тому числі ПДВ у сумі 166604,20 грн.; від 27.09.2016 №297 на суму 1733857,20 грн. в тому числі ПДВ у сумі 288976,20 грн.; від 28.09.2016 №230 на суму 71902,66 грн. в тому числі ПДВ у сумі 11983,78 грн.; від 28.09.2016 №231 на суму 119837,76 грн. в тому числі ПДВ у сумі 19972,96 грн.; від 28.09.2016 №232 на суму 119837,76 грн. в тому числі ПДВ у сумі 19972,96 грн.; від 28.09.2016 №233 на суму 3684000 грн. в тому числі ПДВ у сумі 614000 грн.; від 28.09.2016 №234 на суму 3684000 грн. в тому числі ПДВ у сумі 614000 грн.; від 28.09.2016 №235 на суму 1842000 грн. в тому числі ПДВ у сумі 307000 грн.; від 30.09.2016 №214 на суму 861600 грн. в тому числі ПДВ у сумі 143600 грн.;

від ТОВ «Інтер Текноледжі» податкові накладні від 30.10.2015 № 8 на суму 4002796,80 грн. в тому числі ПДВ у сумі 667132,80 грн.; від 02.11.2015 № 75 на суму 3638779,20 грн. в тому числі ПДВ у сумі 606463,20 грн.; від 02.11.2015 № 85 на суму 2496823,40 грн. в тому числі ПДВ у сумі 416137,24 грн.; від 02.11.2015 № 88 на суму 1438730,40 грн. в тому числі ПДВ у сумі 239788,40 грн.; від 01.12.2015 № 12 на суму 2407287,60 грн. в тому числі ПДВ у сумі 401214,60 грн.; від 08.12.2015 № 22 на суму 1322715 грн. в тому числі ПДВ у сумі 220452,50 грн.;

від ТОВ «Малаві» податкові накладні від 09.10.2015 № 49 на суму 276566,40 грн. в тому числі ПДВ у сумі 46094,40 грн.; від 14.10.2015 № 87 на суму 1424416,80 грн. в тому числі ПДВ у сумі 237402,80 грн.; від 15.10.2015 №88 на суму 273286,71 грн. в тому числі ПДВ у сумі 45547,79 грн.; від19.10.2015 № 51 на суму 104215 грн. в тому числі ПДВ у сумі 17369,17 грн.; від 02.11.2015 № 1 на суму 1279800 грн. в тому числі ПДВ у сумі 213300 грн.; від 02.11.2015 № 2 на суму 3813480 грн. в тому числі ПДВ у сумі 635580 грн.; від 03.11.2015 № 3 на суму 1464210 грн. в тому числі ПДВ у сумі 244035 грн.; від 03.11.2015 № 4 на суму 3009619,80 грн. в тому числі ПДВ у сумі 501603,30грн.;

від ТОВ «Еталон - Сіті» податкові накладні від 15.01.2016 № 2 на суму 1198226,40 грн. в тому числі ПДВ у сумі 199704,40 грн.; від 15.01.2016 №3 на суму 987840 грн. в тому числі ПДВ у сумі 164640 грн.; від 15.01.2016 №4 на суму 658560 грн. в тому числі ПДВ у сумі 109760 грн.; від 15.01.2016 №5 на суму 435120 грн. в тому числі ПДВ у сумі 72520 грн.; від 15.01.2016 № 6 на суму 441000 грн. в тому числі ПДВ у сумі 73500 грн.; від 15.01.2016 № 7 на суму 1198226,40 грн. в тому числі ПДВ у сумі 199704,40 грн. від 15.01.2016 №8 на суму 1198226,40 грн. в тому числі ПДВ у сумі 199704,40 грн.; від 15.01.2016 № 9 на суму 1198226,40 грн. в тому числі ПДВ у сумі 199704,40грн.; від 18.01.2016 № 10 на суму 1198226,40 грн. в тому числі ПДВ у сумі 199704,40 грн.; від 19.01.2016 № 11 на суму 1198226,40 грн. в тому числі ПДВ у сумі 199704,40 грн.; від 20.01.2016 № 12 на суму 1198226,40 грн. в тому числі ПДВ у сумі 199704,40 грн.;

від ТОВ «Металскомп» податкові накладні від 17.11.2016 № 195 на суму 1840000 грн. в тому числі ПДВ у сумі 306666,67 грн.; від 17.11.2016 №196 на суму 1840000 грн. в тому числі ПДВ у сумі 306666,67 грн.; від 21.11.2016 № 225 на суму 381060 грн. в тому числі ПДВ у сумі 63510 грн.; від 23.11.2016 № 255 на суму 669120 грн. в тому числі ПДВ у сумі 111520 грн.; від 29.11.2016 № 256 на суму 26280 грн. в тому числі ПДВ у сумі 4380 грн.; від 01.12.2016 № 1 на суму 36000 грн. в тому числі ПДВ у сумі 6000 грн.; від 02.12.2016 № 15 на суму 38208 грн. в тому числі ПДВ у сумі 6368 грн.; від 05.12.2016 № 30 на суму 234000 грн. в тому числі ПДВ у сумі 39000 грн.; від 06.12.2016 № 41 на суму 225600 грн. в тому числі ПДВ у сумі 37600 грн.; від 23.12.2016 № 174 на суму 43776 грн. в тому числі ПДВ у сумі 7296 грн.; від 28.12.2016 № 200 на суму 3628800 грн. в тому числі ПДВ у сумі 604800 грн.; від 07.02.2017 № 1 на суму 1500000 грн. в тому числі ПДВ у сумі 250000 грн.;

від ТОВ «Наполі Груп» податкові накладні від 12.10.2015 № 10 на суму 11000 грн. в тому числі ПДВ у сумі 1833,33 грн.; від 12.10.2015 №100 на суму 160673,65 грн. в тому числі ПДВ у сумі 26778,94 грн.; від 12.10.2015 №102 на суму 419520,19 грн. в тому числі ПДВ у сумі 69920,03 грн.; від 02.11.2015 № 1 на суму 2007000 грн. в тому числі ПДВ у сумі 334500 грн.; від 02.11.2015 № 2 на суму 2007000 грн. в тому числі ПДВ у сумі 334500 грн.; від 02.11.2015 № 3 на суму 2007000 грн. в тому числі ПДВ у сумі 334500 грн.; від 02.11.2015 № 4 на суму 2007000 грн. в тому числі ПДВ у сумі 334500 грн.;

від ТОВ «Профбудкомплекс» податкові накладні від 15.08.2016 №158 на суму 253018,80 грн. в тому числі ПДВ у сумі 42169,80 грн.; від 15.08.2016 №159 на суму 1464815,50 грн. в тому числі ПДВ у сумі 244135,92грн.; від 16.08.2016 №121 на суму 319477,50 грн. в тому числі ПДВ у сумі 53246,25 грн.; від 16.08.2016 №122 на суму 3165270,90 грн. в тому числі ПДВ у сумі 527545,15 грн.; від 16.08.2016 №160 на суму 78000 грн. в тому числі ПДВ у сумі 13000грн.; від 16.08.2016 №161 на суму 3213,60 грн. в тому числі ПДВ у сумі 535,60 грн.; від 16.08.2016 №162 на суму 110000 грн в тому числі ПДВ у сумі 18333,33 грн.; від 17.08.2016 №205 на суму 289600 грн в тому числі ПДВ у сумі 48266,67 грн.; від 25.08.2016 №297 на суму 1033660,70грн в тому числі ПДВ у сумі 172276,78грн.; від 25.08.2016 №298 на суму 48432,72 грн в тому числі ПДВ у сумі 8072,12 грн.; від 30.08.2016 №333 на суму 596664грн в тому числі ПДВ у сумі 99444 грн.; від 30.08.2016 №334 на суму 629880 грн в тому числі ПДВ у сумі 104980 грн;

від ТОВ «Ефект Маркет» податкові накладні від 07.10.2016 №25 на суму 742694,40 грн в тому числі ПДВ у сумі 123782,40 грн; від 17.10.2016 №35 на суму 755640 грн в тому числі ПДВ у сумі 125940грн; від 18.10.2016 №53 на суму 863910 грн в тому числі ПДВ у сумі 143985 грн; від 19.10.2016 №95 на суму 514584 грн в тому числі ПДВ у сумі 85764 грн; від 19.10.2016 №96 на суму 2394000грн в тому числі ПДВ у сумі 399000 грн; від 19.10.2016 №97 на суму 1944000 грн в тому числі ПДВ у сумі 324000 грн; від 19.10.2016 №98 на суму 268800 грн в тому числі ПДВ у сумі 44800грн;

від ТОВ «Компанія Інтертрейд» податкові накладні від 10.12.2015 №81 на суму 1925000 грн в тому числі ПДВ у сумі 320833,33 грн; від 11.12.2015 №91 на суму 2470160 грн в тому числі ПДВ у сумі 411693,33грн;

від ТОВ «Мідленд Інвест» податкові накладні від 16.09.2015 № 8 на суму 367200 грн в тому числі ПДВ у сумі 61200 грн; від 17.09.2015 №9 на суму 375943,68 грн в тому числі ПДВ у сумі 62657,28 грн; від 18.09.2015 №10 на суму 369733,58 грн в тому числі ПДВ у сумі 61622,26 грн; від 21.09.2015 №11 на суму 375919,68 грн в тому числі ПДВ у сумі 62653,28 грн; від 22.09.2015 №12 на суму 228046,08 грн в тому числі ПДВ у сумі 38007,68 грн; від 23.09.2015 №13 на суму 386400 грн в тому числі ПДВ у сумі 64400 грн; від 24.09.2015 №14 на суму 386400 грн в тому числі ПДВ у сумі 64400 грн; від 25.09.2015 №15 на суму 386400 грн в тому числі ПДВ у сумі 64400 грн; від 28.09.2015 №16 на суму 184800 грн в тому числі ПДВ у сумі 30800грн; від 28.09.2015 №17 на суму 392000 грн в тому числі ПДВ у сумі 65333,33 грн; від 29.09.2015 №18 на суму 392000 грн в тому числі ПДВ у сумі 65333,33 грн; від 30.09.2015 №6 на суму 10000 грн в тому числі ПДВ у сумі 1666,67 грн;

від ТОВ «Панорама-Скай» податкові накладні від 22.01.2016 № 239 на суму 1538000 грн в тому числі ПДВ у сумі 256333,33 грн; від 03.03.2016 № 115 на суму 501810,05 грн в тому числі ПДВ у сумі 83635,01 грн; від 03.03.2016 № 128 на суму 1018368,10 грн в тому числі ПДВ у сумі 169728,02 грн;

від ТОВ «Велпрайс» податкові накладні від 29.12.2015 № 14 на суму 2076394 грн в тому числі ПДВ у сумі 346065,67 грн; від 29.12.2015 №15 на суму 227945 грн в тому числі ПДВ у сумі 37990,83 грн; від 29.12.2015 №16 на суму 242490 грн в тому числі ПДВ у сумі 40415 грн;

від ТОВ «Промомаркетгруп» податкові накладні від 01.09.2015 № 111 на суму 370829,09 грн в тому числі ПДВ у сумі 61804,85 грн; від 02.09.2015 № 112 на суму 381938,40 грн в тому числі ПДВ у сумі 63656,40 грн; від 08.09.2015 № 113 на суму 368056,80 грн в тому числі ПДВ у сумі 61342,80 грн; від 11.09.2015 № 114 на суму 368056,80 грн в тому числі ПДВ у сумі 61342,80 грн; від 11.09.2015 № 115 на суму 686118,91 грн в тому числі ПДВ у сумі 114353,15 грн;

від ТОВ «Вісконт Сервіс» податкову накладну від 19.08.2015 № 715 на суму 2097953,90 грн в тому числі ПДВ у сумі 349658,98 грн;

від ТОВ «Сільник» податкові накладні від 06.10.2015 № 65 на суму 1441178,50 грн в тому числі ПДВ у сумі 240196,42 грн; від 06.10.2015 № 74 на суму 69634,80 грн в тому числі ПДВ у сумі 11605,80 грн; від 06.10.2015 №75 на суму 253877,28 грн в тому числі ПДВ у сумі 42312,88 грн;

від ТОВ «ВП Патріот» податкові накладні від 22.12.2015 № 2 на суму 580000 грн в тому числі ПДВ у сумі 96666,67 грн; від 11.01.2016 № 1 на суму 360000 грн в тому числі ПДВ у сумі 60000 грн;

від ТОВ «Маркет Торг» податкову накладну від 19.08.2015 № 65 на суму 699800 грн в тому числі ПДВ у сумі 116633,33 грн;

від ТОВ «Пратен Люкс» податкові накладні від 26.09.2016 № 180 на суму 180000 грн в тому числі ПДВ у сумі 30000 грн; від 30.09.2016 №234 на суму 120000 грн в тому числі ПДВ у сумі 20000 грн; від 30.09.2016 №235 на суму 150000 грн в тому числі ПДВ у сумі 25000 грн; від 30.09.2016 №236 на суму 150000 грн в тому числі ПДВ у сумі 25000 грн;

від ТОВ «Елітстар Компані» податкові накладні від 26.11.2015 № 30 на суму 200000 грн в тому числі ПДВ у сумі 33333,33 грн; від 27.11.2015 № 31 на суму 120000 грн в тому числі ПДВ у сумі 20000 грн; від 27.11.2015 № 32 на суму 120000 грн в тому числі ПДВ у сумі 20000 грн; від 30.11.2015 № 33 на суму 60000 грн в тому числі ПДВ у сумі 10000 грн; від 30.11.2015 № 34 на суму 76000 грн в тому числі ПДВ у сумі 12666,67 грн;

від ПП «АЛЬТЕРНАТИВА-К» податкові накладні від 17.03.2016 № 35 на суму 100000 грн в тому числі ПДВ у сумі 16666,67 грн; від 18.03.2016 № 39 на суму 60000 грн в тому числі ПДВ у сумі 10000грн; від 18.03.2016 № 44 на суму 90000 грн в тому числі ПДВ у сумі 15000грн; від 19.04.2016 № 42 на суму 15000 грн в тому числі ПДВ у сумі 2500грн; від 22.04.2016 № 52 на суму 125000 грн в тому числі ПДВ у сумі 20833,33грн; від 22.04.2016 № 54 на суму 50000грн в тому числі ПДВ у сумі 8333,33грн; від 22.04.2016 № 57 на суму 25000 грн в тому числі ПДВ у сумі 4166,67грн; від 06.05.2016 № 9 на суму 57000 грн в тому числі ПДВ у сумі 9500 грн;

від ТОВ «БК «Профбуд-2015» податкова накладна від 22.03.2016 № 51 на суму 302000 грн в тому числі ПДВ у сумі 50333,33 грн.

В свою чергу особами, які контролювали та забезпечували діяльність ТОВ «Оптимумспецдеталь», за період з 08.05.2015 до 16.08.2018 відображено в податковому обліку операції з придбання товарів у вказаних суб`єктів господарювання на загальну суму165155583,0 грн, в той же час фактично відображену у фінансово-господарській документації діяльність на вказану суму ці підприємства не здійснювали.

Крім того, в ході цієї діяльності Особа_1 у період часу з 08.05.2015 до 17.02.2017 особисто, поштою, а також за допомогою ОСОБА_8 , отримував від невстановлених досудовим розслідуванням осіб, які контролювали діяльність вказаних вище суб`єктів господарювання, первинні бухгалтерські документи (договори, видаткові накладні, рахунки-фактури, товарно-транспортні накладні) про придбання TOB «Оптимумспецдеталь» товарів у вказаних суб`єктів господарювання, які відображено у описаних вище податкових накладних.

Вказані документи від імені TOB «Оптимумспецдеталь» підписувались ОСОБА_8 та в подальшому ОСОБА_9 .

Після цього Особа_1 особисто або ОСОБА_8 за його вказівкою, передавали Особі_3 вказані первинні бухгалтерські документи для використання під час ведення бухгалтерського та податкового обліку та подання податкової звітності, хоча достовірно знали, що зазначені товари у вказаних суб`єктів господарювання не придбавалися, а фактично вказані товари та послуги було придбано Особою_1 за грошові кошти у готівковій формі у невстановлених досудовим розслідуванням осіб.

Також Особа_1 надав Особі_3 контактні номери телефонів та інші дані для зв`язку з особами, які контролювали діяльність вказаних вище суб`єктів господарювання, для узгодження та координації дій по відображенню в податковому обліку ТОВ«Оптимумспецдеталь» безтоварних операцій щодо постачання товарів, які в подальшому були поставлені до державних підприємств учасників Концерну, а також ухилення від сплати податків і легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом.

Особа_3 за вказівкою Особи_1 та Особи_2 у період з 08.05.2015 до 16.08.2018 відобразила у наступних податкових деклараціях з податку на додану вартість дані податкових накладних, які містять недостовірні відомості про придбання TOB«Оптимумспецдеталь» товарів у суб`єктів господарювання та віднесла до складу податкового кредиту підприємства суму в розмірі 25767647,07 грн., а саме:

за серпень 2015 року 466292 грн (декларацію подано 18.09.2015 за підписом ОСОБА_8 );

за вересень 2015 року 362500 грн (декларацію подано 20.10.2015 за підписом ОСОБА_8 );

за жовтень 2015 року 2048234 грн (декларацію подано 19.11.2015 за підписом ОСОБА_8 );

за листопад 2015 року 4298016 грн (декларацію подано 21.12.2015 за підписом ОСОБА_8 );

за грудень 2015 року 1849632 грн (декларацію подано 20.01.2016 за підписом ОСОБА_8 );

за січень 2016 року 2532541 грн (декларацію подано 21.03.2016 за підписом ОСОБА_8 );

за лютий 2016 року 300348 грн (декларацію подано 21.03.2016 за підписом ОСОБА_8 );

за березень 2016 року 2125516 грн (декларацію подано 20.04.2016 за підписом ОСОБА_8 );

за квітень 2016 року 1616968 грн (декларацію подано 20.05.2016 за підписом ОСОБА_8 );

за травень 2016 року 3428508 грн (декларацію подано 21.06.2016 за підписом ОСОБА_8 );

за червень 2016 року 2634702 грн (декларацію подано 20.07.2016 за підписом ОСОБА_9 );

за липень 2016 року 2315808 грн (декларацію подано 22.08.2016 за підписом ОСОБА_9 );

за серпень 2016 року 3098502 грн (декларацію подано 20.09.2016 за підписом ОСОБА_9 );

за вересень 2016 року 4680492 грн (декларацію подано 20.10.2016 за підписом ОСОБА_9 );

за жовтень 2016 року 1917855 грн (декларацію подано 18.11.2016 за підписом ОСОБА_9 );

за листопад 2016 року 1744094 грн (декларацію подано 20.12.2016 за підписом ОСОБА_9 );

за грудень 2016 року 1377732 грн (декларацію подано 20.01.2017 за підписом ОСОБА_9 ).

При цьому, Особі_1, Особі_2 та Особі_3 було достовірно відомо, що за нормами чинного законодавства віднесення сум ПДВ до складу податкового кредиту підприємством можливе лише у разі фактичного отримання товарів та послуг від контрагентів.

Не зважаючи на це, Особа_3 за вказівкою Особи_2 та Особи_1, складену податкову звітність, що містить неправдиві відомості і описана вище, підписано електронним цифровим підписом директора ТОВ«Оптимумспецдеталь» та подано до ДПІ у Шевченківському районі ГУДПС у м. Києві як офіційні документи.

Таким чином, службовими особами ТОВ«Оптимумспецдеталь» та особами, що забезпечували та контролювали його діяльність, безпідставно завищено суми податкового кредиту з податку на додану вартість на 25767647,07 грн.

Одночасно, внесення недостовірних відомостей до податкової звітності про взаємовідносини ТОВ «Оптимумспецдеталь» із ТОВ «Гранді Плюс» (кодЄДРПОУ 39962762), ТОВ «Дені Люкс» (код ЄДРПОУ 40320908), ТОВ«Інтер Текноледжі» (код ЄДРПОУ 39931839), ТОВ «Малаві» (39861589), ТОВ «Еталон-Сіті» (код ЄДРПОУ 40167958), ТОВ «Металскомп» (39930725), ТОВ «Наполі Груп» (код ЄДРПОУ 39865997), ТОВ «Профбудкомплекс» (кодЄДРПОУ 40028021), ТОВ «Ефект маркет» (код ЄДРПОУ 40540383), ТОВ«Компанія «Інтертрейд» (код ЄДРПОУ 40012776), ТОВ «Мідленд Інвест» (код ЄДРПОУ 39852129), ТОВ «Панорама-Скай» (код ЄДРПОУ 39343141), ТОВ «Велпрайс» (код ЄДРПОУ 39832851), ТОВ «Промомаркетгруп» (кодЄДРПОУ 39276264), TOB «Вісконт Сервіс» (код ЄДРПОУ 39724613), ТО«ѳльник» (код ЄДРПОУ 37692894), ТОВ «Виробниче Підприємство «Патріот» (код ЄДРПОУ 37055453), TOB «Маркет Торг» (код ЄДРПОУ 39844605), TOB «Пратен Люкс» (код ЄДРПОУ 40458634), TOB «Елітстар Компані» (код ЄДРПОУ 39931996), ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528), ТОВ «БК «Профбуд-2015» (код ЄДРПОУ 39669448) дозволило службовим особам ТОВ«Оптимумспецдеталь» та особам, що забезпечували та контролювали його діяльність, отримати податкову вигоду у вигляді штучного оформлення витрат та створення завищеної собівартості наданих товарів, в результаті чого згаданими особами занижено фінансовий результат до оподаткування на суму в розмірі 20 634 909,00 грн.

Таким чином, способом ухилення від сплати податків є відображення в порушення п.198.1, п.198.3, п.198.6 ст.198 Податкового кодексу України Особа_3 за вказівкою Особи_2 та Особи_1 в бухгалтерському та податковому обліках недостовірних відомостей з придбання товарів у ТОВ«Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762), ТОВ «Дені Люкс» (код ЄДРПОУ 40320908), ТОВ «Інтер Текноледжі» (код ЄДРПОУ 39931839), ТОВ «Малаві» (39861589), ТОВ «Еталон-Сіті» (код ЄДРПОУ 40167958), ТОВ «Металскомп» (39930725), ТОВ «Наполі Груп» (код ЄДРПОУ 39865997), ТОВ «Профбудкомплекс» (код ЄДРПОУ 40028021), ТОВ «Ефект маркет» (код ЄДРПОУ 40540383), ТОВ «Компанія «Інтертрейд» (код ЄДРПОУ 40012776), ТОВ «Мідленд Інвест» (код ЄДРПОУ 39852129), ТОВ «Панорама-Скай» (код ЄДРПОУ 39343141), ТОВ «Велпрайс» (код ЄДРПОУ 39832851), ТОВ «Промомаркетгруп» (код ЄДРПОУ 39276264), TOB «Вісконт Сервіс» (код ЄДРПОУ 39724613), ТОВ «Сільник» (код ЄДРПОУ 37692894), ТОВ «Виробниче Підприємство «Патріот» (код ЄДРПОУ 37055453), TOB «Маркет Торг» (код ЄДРПОУ 39844605), TOB «Пратен Люкс» (код ЄДРПОУ 40458634), TOB «Елітстар Компані» (код ЄДРПОУ 39931996), ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528), ТОВ «БК «Профбуд-2015» (код ЄДРПОУ 39669448), безпідставне завищення суми податкового кредиту з податку на додану вартість у сумі 25767647,07 грн та формування в порушення п. 44.1, ст. 44, п.п. 134.1.1 пункту 134.1 статті 134 Податкового кодексу України, Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 16 «Витрати», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.11.1999 № 290 завищеної собівартості наданих товарів (робіт,послуг), в результаті чого згаданими особами занижено фінансовий результат до оподаткування на суму в розмірі 20 634 909,00 грн.

Таким чином, Особою_1 та Особою_2 організовано, а посадовими особами ТОВ «Оптимумспецдеталь» ОСОБА_8 та ОСОБА_9 за пособництва Особи_3 в порушення ст. 67 Конституції України, п. 3, 6 ст. 8 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», п.п134.1.1. п.134 ст.134, п. 138.2 ст. 138, п.п. 139.1.9 п. 139.1 ст. 139, п.198.1, п.198.3, п.198.6 ст.198 Податкового кодексу України вчинено ухилення від сплати податку на додану вартість на суму 25767647,07 грн та податку на прибуток на суму 20 634 909,00 грн. (загальна сума 46 402 556,07 грн).

ОСОБА_8 , своїми умисними діями вчинив, ухилення від сплати податків, що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, вчиненому службовими особами ТОВ «Оптимумспецдеталь» за попередньою змовою групою осіб, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах у сумі 46 402 556,07 грн., тобто вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст.212 ККУкраїни.

Крім цього ОСОБА_8 та в свою чергу ОСОБА_9 , ігноруючи як вищезазначені законодавчі акти України, так і власні обов`язки службової особи ТОВ «Оптимумспецдеталь», умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи покладену на них відповідальність, передбачаючи настання суспільно-небезпечних наслідків, виконуючи спільний злочинний умисел під керівництвом Особи_1 та Особи_2, у період з 08.05.2015 до 16.08.2018 умисно легалізували кошти в особливо великому розмірі, одержані внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, за наступних обставин.

Фактичне управління ТОВ «Оптимумспецдеталь», визначення основних напрямів діяльності товариства, прийняття рішень про укладення договорів, закупівлю товарів, витрачання грошових коштів, наявних у розпорядженні товариства, розподіл чистого прибутку товариства здійснювали Особа_1 та Особа_2.

ОСОБА_8 , маючи вищу юридичну освіту, перебуваючи на посаді директора ТОВ «Оптимумспецдеталь» здійснював на прохання та за грошову винагороду від Особи_1 підготовку документів (договорів, специфікацій, накладних, листів, реєстраційних, гарантійних документів), підписання документів як директор товариства, виконував інші доручення (відправлення та отримання кореспонденції та товарів, доставку кореспонденції та окремих товарів, зв`язок з менеджерами окремих державних підприємств), що надавалися Особою_1 або Особою_2, які здійснювали фактичне керівництво підприємством.

В свою чергу, ОСОБА_9 , після призначення директором ТОВ«Оптимумспецдеталь», здійснював на прохання та за грошову винагороду від Особи_1 лише підписання документів як директор товариства, а ОСОБА_8 продовжив на прохання та за грошову винагороду від Особи_1 здійснювати підготовку документів (договорів, специфікацій, накладних, листів, реєстраційних, гарантійних документів), доставку документів ОСОБА_9 для підписання, виконував інші доручення (відправлення та отримання кореспонденції та товарів, доставку кореспонденції та окремих товарів, зв`язок з менеджерами окремих державних підприємств), які надавали йому Особа_1 або Особа_2, які продовжували здійснювати фактичне керівництво підприємством.

Разом з тим, оскільки ОСОБА_8 та ОСОБА_9 під час їхнього перебування на посаді директора ТОВ «Оптимумспецдеталь» обіймали також посаду головного бухгалтера ТОВ «Оптимумспецдеталь», проте обоє не мали потрібних спеціальних знань, документальне оформлення бухгалтерських операцій ТОВ«Оптимумспецдеталь» здійснювала Особа_3 головний бухгалтер ТОВ «Марк сталь» (одне із товариств, створених та підконтрольних Особі_1).

В свою чергу Особа_1 забезпечував надходження у розпорядження ТОВ «Оптимумспецдеталь» товарів, які в подальшому поставлялись до державних підприємств учасників Концерну, здійснював загальне керівництво товариством, приймав участь у розподілі прибутку, спілкувався з керівниками державних підприємств учасників Концерну від імені ТОВ «Оптимумспецдеталь» з метою укладення відповідних договорів, їх виконання та оплати.

Особа_2 здійснював загальне керівництво товариством, приймав участь у розподілі прибутку, спілкувався з керівниками державних підприємств учасників Концерну від імені ТОВ «Оптимумспецдеталь» з метою укладення відповідних договорів, їх виконання та оплати, користуючись наявними зв`язками, спілкувався із співробітниками та керівниками Концерну з метою забезпечення безперешкодного виконання та оплати договорів, укладених з ТОВ «Оптимумспецдеталь», організовував та забезпечував переведення грошових коштів, отриманих на рахунки ТОВ «Оптимумспецдеталь» від державних підприємств учасників Концерну, у готівкову форму.

Особа_3 здійснювала бухгалтерський супровід ТОВ «Оптимумспецдеталь», підготовку податкових документів, подавала податкову звітність, яку підписувала електронним цифровим підписом директора товариства, який надав їй Особа_1, здійснювала операції з грошовими коштами на банківських рахунках ТОВ «Оптимумспецдеталь» під керівництвом та за вказівками Особи_1 або Особи_2, маючи доступ до програми клієнт-банк, що також був наданий їй Особою_1.

За поставлену продукцію ТОВ «Оптимумспецдеталь» отримано кошти від контрагентів на рахунок № НОМЕР_1 , відкритий в АТ «КБ «Приватбанк» такими платежами:

808 000 грн 06.10.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Оплата за двигун УТД 20 рах.№3 вiд 29.09.15р. У т.ч. ПДВ 134666,67 грн.Договiр №057/235 вiд 10.09.15р.Тендеру не потребує.»;

109 700 грн 21.10.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «За диск ведучий в зборi рах.№13 вiд 20.1015. ПДВ 18283,33грн.Договору немає.Тендеру не потребує.»;

4 160 880 грн 30.10.2015 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. №14 вiд 21.10.2015р. за запчастини,зг. догов. № 27/08-1501,спец. №3 вiд 27.09.2015р. в т.ч. ПДВ 20% - 693480 грн.»;

8 110 560 грн 02.11.2015 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № 19 вiд 28.10.2015 року за двигун,зг. догов.№ 27/08-1501,спец.№3 вiд 27.09.2015року в т.ч. ПДВ 20% - 1351760 грн.»;

2 640 448 грн 03.11.2015 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл.рах.№17 вiд 26.10.2015 року за запчастини,зг. догов.№ 27/08-1501,спец.№3 вiд 27.09.2015року в т.ч. ПДВ 20% - 440074.67 грн.»;

11 000 000 грн 03.11.2015 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл.рах.№17 вiд 26.10.2015 року за запчастини,зг. догов.№ 27/08-1501,спец.№3 вiд 27.09.2015року в т.ч. ПДВ 20% - 1833333.33 грн.»;

600 000 грн 12.11.2015 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Попередплата за комплектуючi зг-но рах. №18 вiд 02.11.2015р. по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 100000.00 грн.»;

3 113 040 грн 23.11.2015 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Попередплата за комплектуючi зг-но рах. №18 вiд 02.11.2015р. по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 518840.00 грн.»;

1 962 000 грн 08.12.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Аванс в розм. 60% за коробки розд.(10шт). спец.№1 до Дог.№057/323 вiд 04.12.15 р.ПДВ 327000,00грн.Тендеру не потребує.»;

2 475 360 грн 16.12.2015 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №56 вiд 01.12.2015р. по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 412560.00 грн.»;

5 139 576 грн 18.12.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Предоплата (60%)за прилади. Дод. угода №2 вiд 14.12.15р.до Дог. 057/324 вiд 04.12.15. ПДВ 856596,00грн.Тендеру не потребує.»;

261 600 грн 28.12.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «доплата за отриманi роздаточнi коробки, згiдно Дог. №057/323 вiд 04.12.15. ПДВ 43600,00грн.Тендеру не потребує.»;

331 600 грн 28.12.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «попередня оплата в розм. 40% за лебiдки (10шт). згiдно Спец.№2, Дод. угоди№3 Дог.№ 057/324 вiд 04.12.15. ПДВ 55266,67грн.Тендеру не потребує.»;

223 935 грн 30.12.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «За прилад ТВНЕ-4Б рах. № 61 вiд 28.12.15, ПДВ: 37 322,50 грн.Договору немає.Тендеру не потребує.»;

497 400 грн 11.01.2016 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «остаточна оплата в розм. 50% за лебiдки спец.№ 2 до дог.№057/324 вiд 04.12.15р. ПДВ - 82900,00 грн.Тендеру не потребує.»;

1 658 000 грн 22.01.2016 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «За лебiдки (20шт). Спец.№2, до Дог.№ 057/324 вiд 04.12.2015. ПДВ 276333,33грн.Тендеру не потребує.»;

784 800 грн 26.01.2016 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «оплата заборгованостi, згiдно акту звiряння розрахункiв станом на 31.01.16. ПДВ 130800,00грн. Дог№057/323 вiд 04.12.15. Тендеру не потребує.»;

2 500 000 грн 03.02.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №3 вiд 15.01.16 по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 416666.67 грн.»;

2 000 000 грн 19.02.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №3 вiд 15.01.16 по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 1456293.33 грн. у т.ч. ПДВ 20% - 333333.33 грн.»;

397 000 грн 18.03.2016 від ДП «Харківський завод спеціальних машин» із призначенням платежу «Сплата за коробки роздавальнi зг. рах. № 7 вiд 14.03.16р.дог.№480316 вiд 12.03.16р. в т.ч. ПДВ 20% - 66166.67 грн.тенд. дог. не уклад.»;

397 000 грн 18.03.2016 від ДП «Харківський завод спеціальних машин» із призначенням платежу «Сплата за коробку роздавальну зг. рах. № 6 вiд 14.03.16р. дог. № 480316 вiд 12.03.16р. в т.ч. ПДВ 20% - 66166.67 грн. тенд. дог. не уклад.»;

450 000 грн 13.04.2016 від ДП «Харківський завод спеціальних машин» із призначенням платежу «Сплата за коробки роздавальнi згiдно рахунку № 34 вiд 08.04.16р. в т.ч. ПДВ 20%-75000,00 грн. тенд. дог. не уклад.»;

6 737 760 грн 20.04.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №3 вiд 15.01.16 по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 1122960.00 грн.»;

432 000 грн 24.05.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Оплата за электронно-оптические преобразователи Дог.№3076 от 26.04.16,НДС-72000.00грн»;

1 961 119,92 грн 01.06.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Оплата за электронно-оптический преобразователь (80%) сч.№48 от 26.05.16 Дог.№3076 от 26.04.16, НДС-326853.32 грн»;

490 279,98 грн 09.06.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Оплата за электронно-оптические преображатели сч.№48 от 26.05.16 (20% окончательный расчет) ДОг.№3076 от 26.04.16, НДС-81713.33грн»;

4 040 376 грн 16.09.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл.рах. № 38 вiд 17.05.2016 за диск, редуктор, електромагнiт, пневморесору, ПДВ 20% - 673396,00»;

1 335 000 грн 20.09.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Оплата за электронно-оптические преобразователи сч.№ 98 от 15.09.16, ДОг.№3076 от 26.04.16,НДС-222500,00грн»;

541 800 грн 22.09.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл.рах. № 63 вiд 01.08.2016 за вимикач нажимний, коробку передачи БМД, ПДВ 20% - 90300,00»;

886 380 грн 06.10.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл.рах.№62 выд 26.07.16 за Трубку, вимикач, реле, в т.ч. ПДВ 20% - 147730 грн.»;

1 631 640 грн 06.10.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл.рах.№62 вiд 26.07.16 за Трубку, вимикач, реле, в т.ч. ПДВ 20% - 271940 грн.»;

148 800 грн 27.10.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за коробки зг-но рах. №84 вiд 23.08.16 по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 24800.00 грн.»;

607 171,20 грн 27.10.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №73 вiд 18.08.16 по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 101195.20 грн.»;

594 369,60 грн 11.11.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №83 вiд 23.08.16 по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 99061.60 грн.»;

393 240 грн 23.11.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Предоплата за электроннно-оптические преобразователи В-2А, В-2КА согл. сч.№153 от 22.11.2016г., в т.ч. НДС=65540,00 грн.»;

67 800 грн 07.12.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Оплата за электронно-оптические преобразователи сч.№168 от 29.11.16,№169 от 01.12.16, Дог.№3076 от 26.04.16, НДС-11300.00грн»;

897 696 грн 09.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «В опл. рах.№99 вiд 21.09.2016, №137 вiд 21.10.2016. В т.ч.ПДВ 149616,00 грн.»;

5 000 000 грн 09.12.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №108 вiд 29.09.16р. по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 833333.33 грн.»;

1 500 000 грн 16.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_2 20.10.2016 р. за гусеницi до БМД-2 по дог. №170 вiд 13.05.2016. В т.ч.ПДВ 250000,00 грн.»;

472 320 грн 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_3 07.12.16 р. за запаснi частини до бронетанкової технiки по дог. №170 вiд 13.05.2016. В т.ч.ПДВ 78720,00 грн.»;

474 360 грн 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_4 03.11.2016 р. за прилад ТНПО-170А по дог. №170 вiд 13.05.2016. В т.ч.ПДВ 79060,00 грн.»;

621 976,80 грн 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_5 31.08.2016 р. за запаснi частини до бронетанкової технiки по дог. №170 вiд 13.05.2016. В т.ч.ПДВ 103662,80 грн.»;

792 600 грн 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_6 13.10.2016 р. за запчастини по дог. №170 вiд 13.05.2016. В т.ч.ПДВ 132100,00 грн.»;

880 966,80 грн 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «В опл. рах.№ НОМЕР_7 07.10.16, №103 вiд 22.09.16. В т.ч.ПДВ 146827,80 грн.»;

985 000 грн 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_2 20.10.2016 р. за гусеницi до БМД-2 по дог. №170 вiд 13.05.2016. В т.ч.ПДВ 164166,67 грн.»;

1 343 928 грн 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «В опл. рах.№ НОМЕР_13 27.09.2016, №136 вiд 20.10.2016. В т.ч.ПДВ 223988,00 грн.»;

1 460 538 грн 29.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Попередня оплата за в опл. рах. № НОМЕР_8 31.10.2016 р. за запчастини до бронетанкової технiки по дог. №170 вiд 13.05.2016 . В т.ч.ПДВ 243423,00 грн.»;

40 696,80 грн 09.02.2017 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_9 02.12.2016 р. за запаснi частини до бронетанкової технiки в т.ч. ПДВ 20% - 6782.8 грн.»;

694 680 грн 09.02.2017 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_10 22.11.2016 р. за запаснi частини до бронетанкової технiки в т.ч. ПДВ 20% - 115780 грн.»;

1 859 571,60 грн 09.02.2017 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_11 22.09.2016 р. за запаснi частини до бронетанкової технiки в т.ч. ПДВ 20% - 309928.6 грн.».

Також, за поставлену продукцію ТОВ «Оптимумспецдеталь» отримано кошти від контрагентів на рахунок № НОМЕР_12 , відкритий в АТ «Прокредит банк» такими платежами:

4 500 000 грн 22.12.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Оплата за товар зг. дог.№141 від 10.12.16р. Без ПДВ.»;

2 184 720 грн 23.12.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Оплата за электронно-оптич. преобразователи ЭП-10АК согл. сч.№151 от 21.11.16г., дог.№3076 от 26.04.2016г. в т.ч. НДС-364120,00 грн.»;

38 898 грн 16.01.2017 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Доплата за компонент ЭП-10АК сч.№177 от 27.12.16 Дог.№3076 от 26.04.16, НДС-6483.00грн»;

1 900 000 грн 16.01.2017 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючі зг-но рах. №150 від 17.11.16р. по дог. №345/28 від 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 316666.67 грн.»;

1 900 000 грн 08.02.2017 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючі зг-но рах. №150 від 17.11.16р. по дог. №345/28 від 28.10.15р.».

Оскільки поставлені товари придбані Особою_1 за готівку, легального джерела походження не мали та реально і документально ТОВ «Оптимумспецдеталь» придбані не були, а також з метою маскування реального походження товарів та створення формального законного джерела походження поставлених товарів, легалізації коштів, здобутих злочинним шляхом, отримання достатнього обсягу грошових коштів у готівковій формі для оплати товарів, збільшення прибутковості такої діяльності шляхом несплати податку на додану вартість та податку на прибуток, та, в подальшому, легалізації коштів, отриманих від такої протиправної діяльності, Особою_1 та Особою_2 у період часу з 08.05.2015 до 16.08.2018 прийнято рішення про використання низки суб`єктів господарювання, які б виступали постачальниками товарів, які ТОВ «Оптимумспецдеталь» поставило до державних підприємств - учасників Концерну, забезпечували документальне джерело походження придбаних товарів (запчастин та комплектуючих для військової техніки), шляхом відображення в податковому обліку ТОВ «Оптимумспецдеталь» безтоварних операцій із такими суб`єктами господарювання та формували необхідний податковий кредит для ТОВ «Оптимумспецдеталь» і дозволяли підвищити собівартість товарів, фактично набутих ТОВ «Оптимумспецдеталь» безоплатно.

У зв`язку з цим у період часу з 08.05.2015 до 16.08.2018 Особа_2 звернувся до Особи_4 та у подальшому Особи_5, які спільно із третьою особою, не встановленою досудовим розслідуванням на даний час, контролювали низку суб`єктів господарювання, що могли виконати для ТОВ «Оптимумспецдеталь» дії, описані вище.

Між Особою_4, Особою_5 та третьою особою, не встановленою досудовим розслідуванням на даний час, з однієї сторони та Особою_2, як особою, яка представляє, управляє та контролює ТОВ «Оптимумспецдеталь», було досягнуто домовленість про надання таких послуг за узгоджену плату.

На виконання досягнутих домовленостей в ході діяльності ТОВ «Оптимумспецдеталь» створення документального джерела походження придбаних товарів, переведення грошових коштів із безготівкової форми у готівкову, формування податкового кредиту та легалізацію коштів, здобутих злочинним шляхом, здійснювалося із використанням наступних суб`єктів господарювання: ТОВ «Голд Трейд» (код ЄДРПОУ 39279857), ТОВ «Инвестбуд» (код ЄДРПОУ 39320255), ТОВ «Бром Форс» (код ЄДРПОУ 39879596), ТОВ «Фоса-Інтернешнл» (код ЄДРПОУ 38380067), ПП «СВ Колор» (код ЄДРПОУ 33699744), ТОВ «Бранво» (код ЄДРПОУ 40445154), ПП «Фавор Маркетінг» (код ЄДРПОУ 40318752), ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724), ТОВ «Торг-Діліжанс» (код ЄДРПОУ 39690548), ПП «АСТ-Україна» (код ЄДРПОУ 40850376), ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762), ТОВ «Дені Люкс» (код ЄДРПОУ 40320908), ТОВ «Інтер Текноледжі» (код ЄДРПОУ 39931839), ТОВ «Малаві» (39861589), ТОВ «Еталон-Сіті» (код ЄДРПОУ 40167958), ТОВ «Металскомп» (39930725), ТОВ «Наполі Груп» (код ЄДРПОУ 39865997), ТОВ «Профбудкомплекс» (код ЄДРПОУ 40028021), ТОВ «Ефект маркет» (код ЄДРПОУ 40540383), ТОВ «Компанія «Інтертрейд» (код ЄДРПОУ 40012776), ТОВ «Мідленд Інвест» (код ЄДРПОУ 39852129), ТОВ «Панорама-Скай» (код ЄДРПОУ 39343141), ТОВ «Велпрайс» (код ЄДРПОУ 39832851), ТОВ «Промомаркетгруп» (код ЄДРПОУ 39276264), TOB «Вісконт Сервіс» (код ЄДРПОУ 39724613), ТОВ «Сільник» (код ЄДРПОУ 37692894), ТОВ «Виробниче Підприємство «Патріот» (код ЄДРПОУ 37055453), TOB «Маркет Торг» (код ЄДРПОУ 39844605), TOB «Пратен Люкс» (код ЄДРПОУ 40458634), TOB «Елітстар Компані» (код ЄДРПОУ 39931996), ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528), ТОВ «БК «Профбуд-2015» (код ЄДРПОУ 39669448), а також інших не встановлених досудовим розслідуванням на даний час суб`єктів господарювання.

Крім того, в ході цієї діяльності Особа_1 у період часу з 08.05.2015 до 17.02.2017 особисто, поштою, а також за допомогою ОСОБА_8 , отримував від невстановлених досудовим розслідуванням осіб, які контролювали діяльність вказаних вище суб`єктів господарювання, первинні бухгалтерські документи (договори, видаткові накладні, рахунки-фактури, товарно-транспортні накладні) про придбання TOB «Оптимумспецдеталь» товарів у вказаних суб`єктів господарювання.

Вказані документи від імені TOB «Оптимумспецдеталь» підписувались ОСОБА_8 та в подальшому ОСОБА_9 .

Після цього Особа_1 особисто або ОСОБА_8 за його вказівкою, передавали Особі_3 вказані первинні бухгалтерські документи для використання під час ведення бухгалтерського та податкового обліку та подання податкової звітності, хоча достовірно знали, що зазначені товари у вказаних суб`єктів господарювання не придбавалися, а фактично вказані товари та послуги було придбано Особою_1 за грошові кошти у готівковій формі у невстановлених досудовим розслідуванням осіб.

Також Особа_1 надав Особі_3 контактні номери телефонів та інші дані для зв`язку з Особою_4 та особами, які контролювали діяльність вказаних вище суб`єктів господарювання, для узгодження та координації дій по відображенню в податковому обліку ТОВ «Оптимумспецдеталь» безтоварних операцій щодо постачання товарів, які в подальшому були поставлені до державних підприємств учасників Концерну, а також ухилення від сплати податків і легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом.

Особа_3 за вказівкою Особи_1 та Особи_2 у період з 08.05.2015 до 16.08.2018 відобразила в бухгалтерському та податковому обліках ТОВ«Оптимумспецдеталь» недостовірні відомості з придбання товарів та безпідставно завищила суму податкового кредиту з податку на додану вартість у сумі 25 767 647,07 грн; сформувала завищену собівартість поставлених товарів і занизила фінансовий результат до оподаткування податком на прибуток на суму в розмірі 20 634 909,00 грн, що дозволило ТОВ «Оптимумспецдеталь» не сплачувати до бюджету податок на додану вартість в сумі 25 767 647,07 грн та податок на прибуток в сумі 20 634 909,00 грн.

Як наслідок Особа_1 та Особа_2 отримали у власне розпорядження кошти у сумі 46 402 556,07 грн, одержані внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів.

З метою маскування незаконного походження таких коштів та зміни їх форми в готівкову Особою_1 та Особою_2 у період часу з 08.05.2015 до 16.08.2018 прийнято рішення про вчинення фінансових операцій з ними, а саме переказ на банківські рахунки низки суб`єктів господарювання, підконтрольних Особі_4, Особі_5 та третій особі, не встановленій досудовим розслідуванням на даний час.

Безпосередні операції з рахунками ТОВ «Оптимумспецдеталь», на які надходили кошти від державних підприємств учасників Концерну, за вказівкою Особи_2 та Особи_1 здійснювала Особа_3 від імені службових осіб ТОВ «Оптимумспецдеталь» - директора ОСОБА_8 , а згодом - ОСОБА_9 , із використанням програми клієнт-банк, доступ до якої їй надав Особа_1 за згоди ОСОБА_8 та ОСОБА_9 .

Таким чином кошти, одержані Особою_1 та Особою_2 у своє розпорядження від державних підприємств учасників Концерну, що надійшли в якості оплати за відповідними договорами з ТОВ «Оптимумспецдеталь», разом із коштами, отриманими внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, - ухилення від сплати податків, переказано Особою_3 з рахунку ТОВ«Оптимумспецдеталь» № НОМЕР_1 , відкритого в АТ«КБ«Приватбанк» наступними платежами:

1 745 000 грн 06.10.2015 о 15 год. 48 хв. на рахунок TOB «Голд Трейд» (код ЄДРПОУ 39279857) № НОМЕР_14 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N01/09-1зп вiд 01.09.2015р. У сумi 1454166.67 грн., ПДВ - 20 % 290833.33 грн.»;

783 760 грн 06.10.2015 о 15 год. 48 хв. на рахунок TOB «Голд Трейд» (код ЄДРПОУ 39279857) № НОМЕР_14 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N01/09-1зп вiд 01.09.2015р. У сумi 653133.33 грн., ПДВ - 20 % 130626.67 грн.»;

52 500 грн 06.10.2015 о 16 год. 00 хв. на рахунок TOB «Голд Трейд» (код ЄДРПОУ 39279857) № НОМЕР_14 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N01/09-1зп вiд 01.09.2015р. У сумi 43750.00 грн., ПДВ - 20 % 8750.00 грн.»;

21 000 грн 13.10.2015 о 15 год. 48 хв. на рахунок TOB «Наполі Груп» (код ЄДРПОУ 39865997) № НОМЕР_15 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за послуги зг.дог.N 28/09п вiд 28.09.2015р. У сумi 17500.00 грн., ПДВ 20 % 3500.00 грн.»;

750 000 грн 20.10.2015 о 15 год. 48 хв. на рахунок TOB «Сільник» (код ЄДРПОУ 37692894) № НОМЕР_16 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N09С-1 вiд 28.09.2015р. У сумi 625000.00 грн., ПДВ - 20 % 125000.00 грн.»;

230 000 грн 21.10.2015 о 15 год. 56 хв. на рахунок TOB «Малаві» (код ЄДРПОУ 39861589) № НОМЕР_17 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N30М-1 вiд 30.09.2015р. У сумi 191666.67 грн., ПДВ - 20 % 38333.33 грн.»;

706 473,87 грн 21.10.2015 о 14 год. 58 хв. на рахунок TOB «Вісконт Сервіс» (код ЄДРПОУ 39724613) № НОМЕР_18 в АТ «КБ «Євробанк» із призначенням платежу «Оплата за зап.частини зг.дог.N 11/08-2 вiд 11.08.2015р. У сумi 588728.22 грн., ПДВ - 20 % 117745.65 грн.»;

100 000 грн 22.10.2015 об 11 год. 34 хв. на рахунок TOB «Малаві» (код ЄДРПОУ 39861589) № НОМЕР_17 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N30М-1 вiд 30.09.2015р. У сумi 83333.33 грн., ПДВ - 20 % 16666.67 грн.»;

8 028 000 грн 03.11.2015 о 12 год. 43 хв. на рахунок TOB «Наполі Груп» (код ЄДРПОУ 39865997) № НОМЕР_15 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за запаснi частини зг.дог.N 28/09т вiд 28.09.2015р. У сумi 6690000.00 грн., ПДВ - 20 % 1338000.00 грн.»;

11 500 000 грн 03.11.2015 о 12 год. 50 хв. на рахунок TOB «Малаві» (код ЄДРПОУ 39861589) № НОМЕР_17 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N30М-1 вiд 30.09.2015р. У сумi 9583333.33 грн., ПДВ 20 % 1916666.67 грн.»;

2 002 891,52 грн 03.11.2015 о 15 год. 31 хв. на рахунок TOB «Малаві» (код ЄДРПОУ 39861589) № НОМЕР_17 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N30М-1 вiд 30.09.2015р. У сумi 1669076.27 грн., ПДВ 20 % 333815.25 грн.»;

2 840 000 грн 05.11.2015 о 16 год. 00 хв. на рахунок TOB «Малаві» (код ЄДРПОУ 39861589) № НОМЕР_17 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N30М-1 вiд 30.09.2015р. У сумi 2366666.67 грн., ПДВ 20 % 473333.33 грн.»;

1 376 000 грн 05.11.2015 о 16 год. 03 хв. на рахунок TOB «Наполі Груп» (код ЄДРПОУ 39865997) № НОМЕР_15 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за запаснi частини зг.дог.N 28/09т вiд 28.09.2015р. У сумi 1146666.67 грн., ПДВ - 20 % 229333.33 грн.»;

600 000 грн 16.11.2015 о 12 год. 06 хв. на рахунок TOB «Інтер Текноледжі» (код ЄДРПОУ 39931839) № НОМЕР_19 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N 59IТ-10 вiд 20.10.15р. У сумi 500000.00 грн., ПДВ 20 % 100000.00 грн.»;

2 963 040 грн 24.11.2015 о 14 год. 37 хв. на рахунок TOB «Інтер Текноледжі» (код ЄДРПОУ 39931839) № НОМЕР_19 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N 59IТ-10 вiд 20.10.15р. У сумi 2469200.00 грн., ПДВ 20 % 493840.00 грн.»;

1 962 000 грн 08.12.2015 о 15 год. 30 хв. на рахунок TOB «Інтер Текноледжі» (код ЄДРПОУ 39931839) № НОМЕР_19 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N 60IТ-12 вiд 01.12.15р. У сумi 1635000.00 грн., ПДВ 20 % 327000.00 грн.»;

2 470 160 грн 18.12.2015 о 13 год. 05 хв. на рахунок TOB «Инвестбуд» (код ЄДРПОУ 39320255) № НОМЕР_20 в АТ «Сбербанк» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N158ИБ вiд 30.11.2015р. У сумi 2058466.67 грн., ПДВ 20 % 411693.33 грн.»;

2 089 500 грн 21.12.2015 о 16 год. 21 хв. на рахунок TOB «Инвестбуд» (код ЄДРПОУ 39320255) № НОМЕР_20 в АТ «Сбербанк» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N158ИБ вiд 30.11.2015р. У сумi 1741250.00 грн., ПДВ 20 % 348250.00 грн.»;

580 000 грн 23.12.2015 о 14 год. 54 хв. на рахунок ТОВ «Виробниче Підприємство «Патріот» (код ЄДРПОУ 37055453) № НОМЕР_21 в АТ «КБ «Приватбанк» із призначенням платежу «Оплата за коробки роздавальнi зг.рах.N2212/1 вiд 22.12.2015р. У сумi 483333.33 г рн., ПДВ - 20 % 96666.67 грн.»;

1 925 000 грн 24.12.2015 о 16 год. 29 хв. на рахунок ТОВ «Компанія «Інтертрейд» (код ЄДРПОУ 40012776) № НОМЕР_22 в АТ «ОТП Банк» із призначенням платежу «Оплата за запаснi частини зг.дог.N01/12-15/1 вiд 01.12.2015р. У сумi 1604166.67 грн., ПДВ - 20 % 320833.33 грн.»;

2 076 394 грн 24.12.2015 о 15 год. 14 хв. на рахунок ТОВ «Велпрайс» (код ЄДРПОУ 39832851) № НОМЕР_23 в АТ «КБ «Приватбанк» із призначенням платежу «Оплата за запаснi частини зг.договору N 14/12-15 вiд 14.12.2015р. У сумi 1730328.33 грн., ПДВ - 20 % 346065.67 грн.»;

227 945 грн 29.12.2015 об 11 год. 46 хв. на рахунок ТОВ «Велпрайс» (код ЄДРПОУ 39832851) № НОМЕР_23 в АТ «КБ «Приватбанк» із призначенням платежу «Оплата за запаснi частини зг.договору N 14/12-15 вiд 14.12.2015р. У сумi 189954. 17 грн., ПДВ - 20 % 37990.83 грн.»;

242 490 грн 29.12.2015 об 11 год. 46 хв. на рахунок ТОВ «Велпрайс» (код ЄДРПОУ 39832851) № НОМЕР_23 в АТ «КБ «Приватбанк» із призначенням платежу «Оплата за запаснi частини зг.договору N 14/12-15 вiд 14.12.2015р. У сумi 202075. 00 грн., ПДВ - 20 % 40415.00 грн.»;

360 000 грн 11.01.2016 о 15 год. 46 хв. на рахунок ТОВ «Виробниче Підприємство «Патріот» (код ЄДРПОУ 37055453) № НОМЕР_21 в АТ «КБ «Приватбанк» із призначенням платежу «Оплата за коробки роздаточнi зг.рах.N1101/4 вiд 11.01.2016р. У сумi 300000.00 грн., ПДВ - 20 % 60000.00 грн.»;

1 538 000 грн 25.01.2016 о 10 год. 47 хв. на рахунок ТОВ «Бром Форс» (код ЄДРПОУ 39879596) № НОМЕР_24 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата а лебедки зг.дог.NN 1зп вiд 05.01.2016 У сумi 1281666.67 грн., ПДВ - 20 % 256333.33 грн.»;

1 200 000 грн 04.02.2016 об 11 год. 47 хв. на рахунок ТОВ «Еталон-Сіті» (код ЄДРПОУ 40167958) № НОМЕР_25 в АТ «КБ «Приватбанк» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N 1зп вiд 01.01.2016р. У сумi 1000000.00 грн., ПДВ - 20 % 200000.00 грн.»;

90 000 грн 18.03.2016 о 15 год. 40 хв. на рахунок ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528) № НОМЕР_26 в АТ «Укрсиббанк» із призначенням платежу «Оплата за бухглатерскi консультацiї зг. дог.N03-3 вiд 03.01.2016р. У сумi 75000. 00 грн., ПДВ - 20 % 15000.00 грн.»;

60 000 грн 18.03.2016 о 15 год. 41 хв. на рахунок ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528) № НОМЕР_26 в АТ «Укрсиббанк» із призначенням платежу «Оплата за iнформацiйно-консультацiйнi послуги зг. дог.N03-1 вiд 03.01.2016р. У сумi 50000.00 грн., ПДВ - 20 % 10000.00 грн.»;

100 000 грн 18.03.2016 о 15 год. 41 хв. на рахунок ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528) № НОМЕР_26 в АТ «Укрсиббанк» із призначенням платежу «Оплата за юридичнi послуги зг. дог.N03-2 вiд 03.01.2016р. У сумi 83333.33 грн., ПДВ - 20 % 16666.67 грн.»;

500 000 грн 21.03.2016 о 12 год. 00 хв. на рахунок ТОВ «Панорама-Скай» (код ЄДРПОУ 39343141) № НОМЕР_27 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N132 вiд 14.03.2016р. У сумi 416666.67 грн., ПДВ - 20 % 83333.33 грн.»;

3 170 688 грн 25.03.2016 о 14 год. 48 хв. на рахунок ТОВ «Фоса-Інтернешнл» (код ЄДРПОУ 38380067) № НОМЕР_28 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi до розд.коробки зг. договору N 64 вiд 18.03.2016р. У сумi 2642240.00 грн., ПДВ - 20 % 528448.00 грн.»;

1 859 328 грн 28.03.2016 о 10 год. 36 хв. на рахунок ТОВ «Фоса-Інтернешнл» (код ЄДРПОУ 38380067) № НОМЕР_28 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за корпус,кожух,важiль зг. договору N 64 вiд 18.03.2016р. У сумi 1549440. 00 грн., ПДВ - 20 % 309888.00 грн.»;

2 149 765,50 грн 30.03.2016 о 12 год. 00 хв. на рахунок ТОВ «Фоса-Інтернешнл» (код ЄДРПОУ 38380067) № НОМЕР_28 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг. договору N 64 вiд 18.03.2016р. У сумi 1791471.25 грн., ПДВ - 20 % 358294.25 грн.»;

100 000 грн 31.03.2016 о 16 год. 21 хв. на рахунок ТОВ «Фоса-Інтернешнл» (код ЄДРПОУ 38380067) № НОМЕР_28 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг. договору N 64 вiд 18.03.2016р. У сумi 83333.33 грн., ПДВ - 20 % 16666.67 грн.»;

300 000 грн 01.04.2016 о 13 год. 00 хв. на рахунок ТОВ «Фоса-Інтернешнл» (код ЄДРПОУ 38380067) № НОМЕР_28 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг. договору N 64 вiд 18.03.2016р. У сумi 250000.00 грн., ПДВ - 20 % 50000.00 грн.»;

300 000 грн 01.04.2016 об 11 год. 00 хв. на рахунок ТОВ «Еталон-Сіті» (код ЄДРПОУ 40167958) № НОМЕР_25 в АТ «КБ «Приватбанк» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N 1зп вiд 01.01.2016р. У сумi 250000.00 грн., ПДВ - 20 % 50000.00 грн.»;

49 328 грн 18.04.2016 об 11 год. 57 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N70 вiд 15.04.2016р. У сумi 41106.67 грн., ПДВ - 20 % 8221.33 грн.»;

1 810 000 грн 18.04.2016 о 13 год. 55 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N70 вiд 15.04.2016р. У сумi 1508333.33 грн., ПДВ - 20 % 301666.67 грн.»;

15 000 грн 19.04.2016 о 12 год. 35 хв. на рахунок ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528) № НОМЕР_26 в АТ «Укрсиббанк» із призначенням платежу «Оплата за iнформацiйно-консультацiйнi послуги зг. рах.N041901 вiд 19.04.2016р. У сумi 12500.00 грн., ПДВ - 20 % 2500.00 грн.»;

1 100 000 грн 19.04.2016 о 10 год. 29 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N70 вiд 15.04.2016р. У сумi 916666.67 грн., ПДВ - 20 % 183333.33 грн.»;

4 000 000 грн 20.04.2016 о 16 год. 24 хв. на рахунок ТОВ «Еталон-Сіті» (код ЄДРПОУ 40167958) № НОМЕР_25 в АТ «КБ «Приватбанк» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N 1зп вiд 01.01.2016р. У сумi 3333333.33 грн., ПДВ - 20 % 666666.67 грн.»;

1 500 грн 21.04.2016 о 14 год. 01 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N70 вiд 15.04.2016р. У сумi 1250.00 грн., ПДВ 20 % 250.00 грн.»;

50 000 грн 22.04.2016 о 16 год. 20 хв. на рахунок ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528) № НОМЕР_26 в АТ «Укрсиббанк» із призначенням платежу «Оплата за бухглатерскi консультацiї зг. дог.N03-3 вiд 03.01.2016р. У сумi 41666. 67 грн., ПДВ - 20 % 8333.33 грн.»;

125 000 грн 22.04.2016 о 16 год. 23 хв. на рахунок ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528) № НОМЕР_26 в АТ «Укрсиббанк» із призначенням платежу «Оплата за марк.послуги зг. рах.N042203 вiд 22.04.2016р. У сумi 104166.67 грн., ПДВ - 20 % 20833.33 грн.»;

25 000 грн 22.04.2016 о 16 год. 24 хв. на рахунок ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528) № НОМЕР_26 в АТ «Укрсиббанк» із призначенням платежу «Оплата за юридичнi послуги зг. дог.N03-2 вiд 03.01.2016р. У сумi 20833.33 грн., ПДВ - 20 % 4166.67 грн.»;

2 250 000 грн 26.04.2016 о 10 год. 42 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N70 вiд 15.04.2016р. У сумi 1875000.00 грн., ПДВ - 20 % 375000.00 грн.»;

200 000 грн 28.04.2016 о 9 год. 43 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N70 вiд 15.04.2016р. У сумi 166666.67 грн., ПДВ - 20 % 33333.33 грн.»;

70 000 грн 29.04.2016 о 12 год. 50 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N70 вiд 15.04.2016р. У сумi 58333.33 грн., ПДВ 20 % 11666.67 грн.»;

7 198 944,48 грн 05.05.2016 о 16 год. 07 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N70 вiд 15.04.2016р. У сумi 5999120.40 грн., ПДВ - 20 % 1199824.08 грн.»;

57 000 грн 06.05.2016 о 12 год. 20 хв. на рахунок ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528) № НОМЕР_26 в АТ «Укрсиббанк» із призначенням платежу «Оплата за iнформацiйно-консул. послуги зг. рах.N060503 вiд 06.03.2016 У сумi 47500.00 грн., ПДВ - 20 % 9500.00 грн.»;

76 000 грн 11.05.2016 о 14 год. 20 хв. на рахунок ТОВ «Елітстар Компані» (код ЄДРПОУ 39931996) № НОМЕР_30 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за послуги зг.дог.N 140 вiд 16.11.2015р. У сумi 63333.33 грн., ПДВ - 20 % 12666.67 грн.»;

1 500 000 грн 11.05.2016 о 14 год. 13 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за деталi та обладнання зг.дог.N70 спец. N3 вiд 15.04.2016р. У сумi 1250000.00 грн., ПДВ - 20 % 250000.00 грн.»;

1 000 грн 13.05.2016 о 12 год. 31 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N70 вiд 15.04.2016р. У сумi 833.33 грн., ПДВ 20 % 166.67 грн.»;

34 500 грн 18.05.2016 о 14 год. 12 хв. на рахунок ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528) № НОМЕР_26 в АТ «Укрсиббанк» із призначенням платежу «Оплата за бухглатерскi консультацiї зг. рах.N051802 18.05.2016р. У сумi 28750.00 грн., ПДВ - 20 % 5750.00 грн.»;

49 500 грн 27.05.2016 о 16 год. 12 хв. на рахунок ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528) № НОМЕР_26 в АТ «Укрсиббанк» із призначенням платежу «Оплата за юридичнi послуги зг. дог.N03-2 вiд 03.01.2016р. У сумi 41250.00 грн., ПДВ - 20 % 8250.00 грн.»;

63 500 грн 27.05.2016 о 16 год. 12 хв. на рахунок ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528) № НОМЕР_26 в АТ «Укрсиббанк» із призначенням платежу «Оплата за iнформацiйно-консул. послуги зг. рах.N052702 вiд 27.05.2016 У сумi 47500.00 грн., У сумi 52916.67 грн., ПДВ - 20 % 10583.33 грн.»;

1 900 000 грн 01.06.2016 о 12 год. 14 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за електронно - оптичний перетворювач зг.дог.N77 вiд 27.05.2016р. У сумi 1583333.33 грн., ПДВ - 20 % 316666.67 грн.»;

247 000 грн 01.06.2016 о 15 год. 39 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за електронно - оптичний перетворювач зг.дог.N77 вiд 27.05.2016р. У сумi 205833.33 грн., ПДВ - 20 % 41166.67 грн.»;

350 000 грн 13.06.2016 о 14 год. 31 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за електронно - оптичний перетворювач зг.дог.N77 вiд 27.05.2016р. У сумi 291666.67 грн., ПДВ - 20 % 58333.33 грн.»;

700 000 грн 11.08.2016 о 13 год. 58 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N70 вiд 15.04.2016р. У сумi 583333.33 грн., ПДВ - 20 % 116666.67 грн.»;

587 789 грн 31.08.2016 о 14 год. 03 хв. на рахунок ТОВ «Профбудкомплекс» (код ЄДРПОУ 40028021) № НОМЕР_31 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N08/08-2 вiд 08.08.2016р. У сумi 489824.17 грн., ПДВ - 20 % 97964.83 грн.»;

130 000 грн 02.09.2016 о 16 год. 19 хв. на рахунок ТОВ «Профбудкомплекс» (код ЄДРПОУ 40028021) № НОМЕР_31 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N08/08-2 вiд 08.08.2016р. У сумi 108333.33 грн., ПДВ - 20 % 21666.67 грн.»;

23 170 грн 05.09.2016 о 10 год. 56 хв. на рахунок ТОВ «Профбудкомплекс» (код ЄДРПОУ 40028021) № НОМЕР_31 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N08/08-2 вiд 08.08.2016р. У сумi 19308.33 грн., ПДВ - 20 % 3861.67 грн.»;

30 000 грн 05.09.2016 о 14 год. 33 хв. на рахунок ТОВ «Профбудкомплекс» (код ЄДРПОУ 40028021) № НОМЕР_31 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N08/08-2 вiд 08.08.2016р. У сумi 25000.00 грн., ПДВ - 20 % 5000.00 грн.»;

370 000 грн 16.09.2016 о 16 год. 04 хв. на рахунок ТОВ «Профбудкомплекс» (код ЄДРПОУ 40028021) № НОМЕР_31 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N08/08-2 вiд 08.08.2016р. У сумi 308333.33 грн., ПДВ - 20 % 61666.67 грн.»;

2 000 000 грн 21.09.2016 о 15 год. 55 хв. на рахунок ТОВ «Профбудкомплекс» (код ЄДРПОУ 40028021) № НОМЕР_31 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N08/08-2 вiд 08.08.2016р. У сумi 1666666.67 грн., ПДВ - 20 % 333333.33 грн.»;

4 000 000 грн 21.09.2016 о 15 год. 55 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N70 вiд 15.04.2016р. У сумi 3333333.33 грн., ПДВ - 20 % 666666.67 грн.»;

4 090 000 грн 21.09.2016 о 16 год. 17 хв. на рахунок ТОВ «Дені Люкс» (код ЄДРПОУ 40320908) № НОМЕР_32 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «за комплектуючi зг.дог.N 1808/1 вiд 18.08.2016р. У сумi 3408333.33 грн., ПДВ - 20 % 681666.67 грн.»;

180 000 грн 23.09.2016 о 11 год. 43 хв. на рахунок ПП «СВ Колор» (код ЄДРПОУ 33699744) № НОМЕР_33 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата зг. договору N01/08п вiд 01.08.2016р. У сумi 150000.00 грн., ПДВ - 20 % 30000.00 грн.»;

525 546 грн 23.09.2016 об 11 год. 25 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N70 вiд 15.04.2016р. У сумi 437955.00 грн., ПДВ - 20 % 87591.00 грн.»;

2 420 000 грн 10.10.2016 о 14 год. 39 хв. на рахунок ТОВ «Дені Люкс» (код ЄДРПОУ 40320908) № НОМЕР_32 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «за комплектуючi зг.дог.N 1808/1 вiд 18.08.2016р. У сумi 2016666.67 грн., ПДВ 20 % 403333.33 грн.»;

74 700 грн 12.10.2016 о 14 год. 14 хв. на рахунок TOB «Пратен Люкс» (код ЄДРПОУ 40458634) № НОМЕР_34 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Сплата за юр.послуги зг.рах.N145 вiд 01.09.2016р. У сумi 62250.00 грн., ПДВ 2 0 % 12450.00 грн.»;

4 000 грн 13.10.2016 о 13 год. 43 хв. на рахунок TOB «Пратен Люкс» (код ЄДРПОУ 40458634) № НОМЕР_34 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Сплата за юр.послуги зг.рах.N145 вiд 01.09.2016р. У сумi 3333.33 грн., ПДВ 20 % 666.67 грн.»;

740 000 грн 28.10.2016 о 14 год. 54 хв. на рахунок ТОВ «Бранво» (код ЄДРПОУ 40445154) № НОМЕР_35 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «оплата за комплектуючi зг.дог.N111 вiд 03.10.2016р. У сумi 616666.67 грн., ПДВ - 20 % 123333.33 грн.»;

14 700 грн 14.11.2016 о 16 год. 12 хв. на рахунок TOB «Пратен Люкс» (код ЄДРПОУ 40458634) № НОМЕР_34 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Сплата за марк.дослiдж. зг. дог. 150 вiд 01.09.2016р. У сумi 12250.00 грн., ПДВ - 20 % 2450.00 грн.»;

71 300 грн 14.11.2016 о 16 год. 12 хв. на рахунок TOB «Пратен Люкс» (код ЄДРПОУ 40458634) № НОМЕР_34 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Сплата за юр.послуги зг.рах.N145 вiд 01.09.2016р. У сумi 59416.67 грн., ПДВ 20 % 11883.33 грн.»;

120 000 грн 14.11.2016 о 16 год. 12 хв. на рахунок TOB «Пратен Люкс» (код ЄДРПОУ 40458634) № НОМЕР_34 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Сплата за бух консул. зг. дог. 146 вiд 01.09.2016р. У сумi 100000.00 грн., ПДВ - 20 % 20000.00 грн.»;

183 385 грн 15.11.2016 о 13 год. 40 хв. на рахунок ПП «Фавор Маркетінг» (код ЄДРПОУ 40318752) № НОМЕР_36 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «За товар згiдно рахунку N 153 вiд 15.11.2016. Без ПДВ»;

135 300 грн 15.11.2016 о 15 год. 43 хв. на рахунок TOB «Пратен Люкс» (код ЄДРПОУ 40458634) № НОМЕР_34 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Сплата за марк.дослiдж. зг. дог. 150 вiд 01.09.2016р. У сумi 112750.00 грн., ПДВ - 20 % 22550.00 грн.»;

465 000 грн 28.11.2016 о 15 год. 27 хв. на рахунок ТОВ «Металскомп» (39930725) № НОМЕР_37 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за товар согласно договора N вiд 01.12.2016р. У сумi 387500.00 грн., ПДВ - 20 % 77500.00 грн.»;

2 000 000 грн 05.12.2016 о 15 год. 32 хв. на рахунок ТОВ «Ефект маркет» (код ЄДРПОУ 40540383) № НОМЕР_38 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «оплата за комплектуючi зг.дог. N193 вiд 03.10.16 У сумi 1666666.67 грн., ПДВ 2 0 % 333333.33 грн.»;

2 600 000 грн 05.12.2016 о 12 год. 18 хв. на рахунок ТОВ «Металскомп» (39930725) № НОМЕР_37 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за прилади зг.договоруN11 вiд 01.11.2016р. У сумi 2166666.67 грн., ПДВ - 20 % 433333.33 грн.»;

2 400 000 грн 06.12.2016 о 13 год. 37 хв. на рахунок ТОВ «Ефект маркет» (код ЄДРПОУ 40540383) № НОМЕР_38 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «оплата за комплектуючi зг.дог. N193 вiд 03.10.16 У сумi 2000000.00 грн., ПДВ 20 % 400000.00 грн.»;

2 343 628,40 грн 12.12.2016 о 12 год. 39 хв. на рахунок ТОВ «Ефект маркет» (код ЄДРПОУ 40540383) № НОМЕР_38 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «оплата за комплектуючi зг.дог. N193 вiд 03.10.16 У сумi 1953023.67 грн., ПДВ - 20 % 390604.73 грн.»;

1 500 000 грн 12.12.2016 о 13 год. 38 хв. на рахунок ТОВ «Ефект маркет» (код ЄДРПОУ 40540383) № НОМЕР_38 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «оплата за комплектуючi зг.дог. N193 вiд 03.10.16 У сумi 1250000.00 грн., ПДВ - 20 % 250000.00 грн.»;

1 665 180 грн 12.12.2016 о 10 год. 29 хв. на рахунок ТОВ «Металскомп» (39930725) № НОМЕР_37 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за прилади зг.договоруN11 вiд 01.11.2016р. У сумi 1387650.00 грн., ПДВ - 20 % 277530.00 грн.»;

480 000 грн 12.12.2016 о 15 год. 38 хв. на рахунок ТОВ «Металскомп» (39930725) № НОМЕР_37 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за прилади зг.договоруN11 вiд 01.11.2016р. У сумi 400000.00 грн., ПДВ - 2 0 % 80000.00 грн.»;

1 500 000 грн 20.12.2016 о 18 год. 15 хв. на рахунок ТОВ «Ефект маркет» (код ЄДРПОУ 40540383) № НОМЕР_38 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «оплата за комплектуючi зг.дог. N193 вiд 03.10.16 У сумi 1250000.00 грн., ПДВ - 20 % 250000.00 грн.»;

24 900 грн 20.12.2016 о 20 год. 59 хв. на рахунок ТОВ «Металскомп» (39930725) № НОМЕР_37 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за прилади зг.договоруN11 вiд 01.11.2016р. У сумi 20750.00 грн., ПДВ 20 % 4150.00 грн.»;

500 000 грн 29.12.2016 о 9 год. 49 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N284 вiд 27.12.16р. по рах 548 вiд 28.12.2016р. У сумi 416666.67 грн., ПДВ - 20 % 83333.33 грн.»;

500 000 грн 29.12.2016 о 10 год. 07 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N284 вiд 27.12.16р. по рах 548 вiд 28.12.2016р. У сумi 416666.67 грн., ПДВ - 20 % 83333.33 грн.»;

500 000 грн 29.12.2016 о 10 год. 07 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N284 вiд 27.12.16р. по рах 548 вiд 28.12.2016р. У сумi 416666.67 грн., ПДВ - 20 % 83333.33 грн.»;

500 000 грн 29.12.2016 о 10 год. 08 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N284 вiд 27.12.16р. по рах 548 вiд 28.12.2016р. У сумi 416666.67 грн., ПДВ - 20 % 83333.33 грн.»;

500 000 грн 29.12.2016 о 10 год. 17 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N284 вiд 27.12.16р. по рах 548 вiд 28.12.2016р. Без ПДВ»;

500 000 грн 29.12.2016 о 10 год. 17 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N284 вiд 27.12.16р. по рах 548 вiд 28.12.2016р. Без ПДВ»;

500 000 грн 29.12.2016 о 10 год. 17 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N284 вiд 27.12.16р. по рах 548 вiд 28.12.2016р. Без ПДВ»;

500 000 грн 29.12.2016 о 10 год. 17 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N284 вiд 27.12.16р. по рах 548 вiд 28.12.2016р. Без ПДВ»;

454 000 грн 29.12.2016 о 10 год. 17 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N284 вiд 27.12.16р. по рах 548 вiд 28.12.2016р. Без ПДВ»;

500 000 грн 29.12.2016 о 10 год. 26 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N284 вiд 27.12.16р. по рах 548 вiд 28.12.2016р. Без ПДВ»;

500 000 грн 29.12.2016 о 10 год. 26 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N284 вiд 27.12.16р. по рах 548 вiд 28.12.2016р. Без ПДВ»;

91 000 грн 29.12.2016 о 10 год. 34 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N284 вiд 27.12.16р. по рах 548 вiд 28.12.2016р. Без ПДВ»;

460 000 грн 29.12.2016 о 14 год. 12 хв. на рахунок ТОВ «Торг-Діліжанс» (код ЄДРПОУ 39690548) № НОМЕР_40 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «оплата за зг.дог.N83 вiд 28.12.16 по рах154 29.12.16р. Без ПДВ»;

500 000 грн 29.12.2016 о 14 год. 12 хв. на рахунок ТОВ «Торг-Діліжанс» (код ЄДРПОУ 39690548) № НОМЕР_40 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «оплата за зг.дог.N83 вiд 28.12.16 по рах154 29.12.16р. Без ПДВ»;

500 000 грн 29.12.2016 о 14 год. 12 хв. на рахунок ТОВ «Торг-Діліжанс» (код ЄДРПОУ 39690548) № НОМЕР_40 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «оплата за зг.дог.N83 вiд 28.12.16 по рах154 29.12.16р. Без ПДВ»;

2 500 000 грн 09.02.2017 о 13 год. 40 хв. на рахунок ПП «АСТ-Україна» (код ЄДРПОУ 40850376) № НОМЕР_41 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.договору N12/1 вiд 12.12.2016р. Без ПДВ.».

Також, кошти, одержані Особою_1 та Особою_2 у своє розпорядження від державних підприємств учасників Концерну, що надійшли в якості оплати за відповідними договорами з ТОВ «Оптимумспецдеталь», разом із коштами, отриманими внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, - ухилення від сплати податків, переказано Особою_3 з рахунку ТОВ«Оптимумспецдеталь» № НОМЕР_12 , відкритого в АТ«Прокредит банк», наступними платежами:

165 000 грн 20.12.2016 о 18 год. 07 хв. на рахунок ТОВ «Металскомп» (39930725) № НОМЕР_37 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за прилади зг.договоруN11 вiд 01.11.2016р. у т.ч. ПДВ 20% - 27500.00 грн.»;

1 752 000 грн 21.12.2016 о 12 год. 17 хв. на рахунок ПП «АСТ-Україна» (код ЄДРПОУ 40850376) № НОМЕР_41 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.договору №12/1 від 12.12.2016р. Без ПДВ.»;

2 000 000 грн 21.12.2016 о 12 год. 18 хв. на рахунок ПП «АСТ-Україна» (код ЄДРПОУ 40850376) № НОМЕР_41 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.договору №12/1 від 12.12.2016р. Без ПДВ.»;

2 000 000 грн 21.12.2016 о 12 год. 18 хв. на рахунок ПП «АСТ-Україна» (код ЄДРПОУ 40850376) № НОМЕР_41 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.договору №12/1 від 12.12.2016р. Без ПДВ.»;

1 000 000 грн 21.12.2016 о 12 год. 18 хв. на рахунок ПП «АСТ-Україна» (код ЄДРПОУ 40850376) № НОМЕР_41 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.договору №12/1 від 12.12.2016р. Без ПДВ.»;

1 990 000 грн 21.12.2016 о 12 год. 18 хв. на рахунок ПП «АСТ-Україна» (код ЄДРПОУ 40850376) № НОМЕР_41 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.договору №12/1 від 12.12.2016р. Без ПДВ.»;

500 000 грн 22.12.2016 о 10 год. 53 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.договору №20/12-2016 від 20.12.2016р. Без ПДВ.»;

500 000 грн 22.12.2016 о 10 год. 55 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.договору №20/12-2016 від 20.12.2016р. Без ПДВ.»;

500 000 грн 22.12.2016 об 11 год. 19 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.договору №20/12-2016 від 20.12.2016р. Без ПДВ.»;

500 000 грн 22.12.2016 об 11 год. 19 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.договору №20/12-2016 від 20.12.2016р. Без ПДВ.»;

500 000 грн 22.12.2016 об 11 год. 19 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.договору №20/12-2016 від 20.12.2016р. Без ПДВ.»;

500 000 грн 22.12.2016 об 11 год. 19 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.договору №20/12-2016 від 20.12.2016р. Без ПДВ.»;

1 500 000 грн 23.12.2016 о 12 год. 14 хв. на рахунок ПП «АСТ-Україна» (код ЄДРПОУ 40850376) № НОМЕР_41 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.договору №12/1 від 12.12.2016р. Без ПДВ.»;

2 000 000 грн 23.12.2016 о 16 год. 40 хв. на рахунок ПП «АСТ-Україна» (код ЄДРПОУ 40850376) № НОМЕР_41 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.договору №12/1 від 12.12.2016р. Без ПДВ.»;

210 000 грн 23.12.2016 о 16 год. 40 хв. на рахунок ТОВ «Металскомп» (39930725) № НОМЕР_37 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за прилади зг.договоруN11 вiд 01.11.2016р. у т.ч. ПДВ 20% - 35000.00 грн.»;

62 180 грн 19.01.2017 о 13 год. 33 хв. на рахунок ТОВ «Торг-Діліжанс» (код ЄДРПОУ 39690548) № НОМЕР_40 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N83 вiд 28.12.16 по рах155 від 29.12.16р. Без ПДВ»;

1 700 000 грн 19.01.2017 о 14 год. 37 хв. на рахунок ПП «АСТ-Україна» (код ЄДРПОУ 40850376) № НОМЕР_41 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.договору №12/1 від 12.12.2016р. Без ПДВ.»;

50 000 грн 23.01.2017 о 15 год. 08 хв. на рахунок ТОВ «Металскомп» (39930725) № НОМЕР_37 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за прилади зг.договоруN11 вiд 01.11.2016р. у т.ч. ПДВ 20% - 8333.33 грн.»;

989 900 грн 09.02.2017 о 13 год. 09 хв. на рахунок ПП «АСТ-Україна» (код ЄДРПОУ 40850376) № НОМЕР_41 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.договору №12/1 від 12.12.2016р. Без ПДВ.»;

250 000 грн 09.02.2017 о 16 год. 29 хв. на рахунок ТОВ «Металскомп» (39930725) № НОМЕР_37 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за прилади зг.договоруN11 вiд 01.11.2016р. у т.ч. ПДВ 20% - 41666.67 грн.»;

104 000 грн 14.02.2017 о 14 год. 19 хв. на рахунок ТОВ «Металскомп» (39930725) № НОМЕР_37 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за прилади зг.договоруN11 вiд 01.11.2016р. у т.ч. ПДВ 20% - 17333.33 грн.».

Таким чином Особою_1 та Особою_2 з метою маскування незаконного походження коштів у сумі 46 402 556,07 грн, одержаних внаслідок відображення в бухгалтерському та податковому обліках ТОВ«Оптимумспецдеталь» недостовірних відомостей з придбання товарів та безпідставного завищення суми податкового кредиту з податку на додану вартість у сумі 25 767 647,07 грн, а також формування завищеної собівартості поставлених товарів і заниження фінансового результату до оподаткування податком на прибуток на суму в розмірі 20 634 909,00 грн, і як наслідок несплати до бюджету податку на додану вартість в сумі 25 767 647,07 грн та податку на прибуток в сумі 20 634 909,00 грн, та зміни їх форми в готівкову, організовано, а ОСОБА_8 та ОСОБА_9 за пособництва Особи_3, Особи_4 та Особи_5 вчинено фінансові операції з ними, а саме переказ на банківські рахунки зазначених вище суб`єктів господарювання разом із коштами, що надійшли в якості оплати за відповідними договорами між державними підприємствами учасниками Концерну і ТОВ «Оптимумспецдеталь».

ОСОБА_8 , своїми умисними діями вчинив фінансові операції з майном, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом, особами, які знали, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом, за попередньою змовою групою осіб щодо коштів в особливо великому розмірі у сумі 46 402 556,07 грн., тобто скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст.209 КК України.

Відповідно до обвинувального акту, у період часу не пізніше 08.05.2015 Особа_1, маючи досвід зайняття господарською діяльністю, управління суб`єктом господарювання у сфері постачання товарів, зокрема для підприємств оборонної галузі, маючи доступне джерело набуття комплектуючих, ринок яких на території України відсутній або вкрай обмежений, та Особа_2, який має досвід роботи в державних підприємствах учасниках Державного концерну «Укроборонпром» (далі Концерну), діючи з корисливою метою швидкого незаконного збагачення, розробили схему постачання комплектуючих для військової техніки до державних підприємств учасників Концерну та ухилення від сплати податків з таких операцій.

Особа_1 будучи обізнаним із порядком постачання товарів на державні підприємства учасники Концерну, у період часу не пізніше 08.05.2015 підшукав юридичну особу, яка б відповідала вимогам, що ставились Концерном до постачальників товарів та послуг, - ТОВ «Юридична компанія «Оптімум» (код ЄДРПОУ 38320170, зареєстроване 08.08.2012 в Шевченківській районній в м. Києві державній адміністрації, номер державної реєстрації - 10741020000042969).

На прохання та за винагороду від Особи_1, а також за сприяння останнього, ОСОБА_8 , який на той час був офіційно працевлаштований на ТОВ«Интер сталь ЛТД», 08.05.2015 наказом №08/05 призначений керівником ТОВ «Юридична компанія «Оптімум», та 12.05.2015 став єдиним засновником ТОВ «Юридична компанія «Оптімум» шляхом передачі попередніми засновниками йому часток у статутному капіталі товариства. З 08.05.2015 ОСОБА_8 також виконував обов`язки головного бухгалтера ТОВ «Юридична компанія «Оптімум».

Після цього ОСОБА_8 за вказівкою Особи_1 13.05.2015 змінив назву товариства ТОВ «Юридична компанія «Оптімум» на ТОВ«Оптимумспецдеталь» та його щоденну діяльність.

ТОВ «Оптимумспецдеталь» взято на облік в ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві 13.08.2012 за № 44739, зареєстроване як платник ПДВ 13.03.2015 (перереєстровано 10.06.2015 та 27.10.2015) адреса реєстрації м.Київ, вул. Мала Житомирська, 16/3, прим. № 3, пізніше змінено на АДРЕСА_3 .

У зв`язку із наростаючою увагою правоохоронних органів до діяльності товариства, директора та засновника ТОВ «Оптимумспецдеталь» було замінено на ОСОБА_9 , який погодився на пропозицію Особи_1 виконувати обов`язки директора та головного бухгалтера замість ОСОБА_8 за грошову винагороду.

Так, 17.06.2016 ОСОБА_8 продав свою частку в статутному капіталі товариства ОСОБА_9 та 21.06.2016 відповідно до наказу № 4 к останнього призначено директором товариства. З цього ж часу ОСОБА_9 виконував обов`язки головного бухгалтера ТОВ«Оптимумспецдеталь».

Під час перебування на посаді директора ТОВ «Оптимумспецдеталь» ОСОБА_8 та ОСОБА_9 були відповідальними за правильність нарахування і своєчасність перерахування платежів до державного бюджету, точний облік результатів фінансово-господарської діяльності підприємства, за організацію бухгалтерського обліку і забезпечення фіксації фактів здійснення всіх господарських операцій в первинних документах, складання достовірної бухгалтерської звітності, сплату податків, при здійсненні фінансово-господарської діяльності очолюваного ними підприємства.

Також, будучи директором TOB «Оптимумспецдеталь» ОСОБА_8 та в свою чергу ОСОБА_9 , в силу займаної посади, а так само у зв`язку із покладеними на них службовими обов`язками та повноваженнями відповідно до статуту товариства, виконували адміністративно-господарські обов`язки по розпорядженню активами підприємства, володіючи правом першого підпису договірних, первинних, фінансових документів, документів податкового обліку та звітності, здійснював контроль за фінансово-господарськими операціями, а також виконував організаційно-розпорядчі обов`язки пов`язані з керівництвом підлеглими працівниками підприємства, тобто являлися службовими особами товариства.

Відповідно до чинних нормативних актів України на ОСОБА_8 та ОСОБА_9 , як на службових осіб суб`єкта підприємницької діяльності, були покладені обов`язки щодо:

- сплати податків і зборів в порядку і розмірах, встановлених законом, відповідно до ст. 67 Конституції України;

- ведення в установленому порядку обліку доходів і витрат, складання звітності, яка стосується обчислення і сплати податків та зборів, відповідно до п.п. 16.1.2 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України;

- подання до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларацій, звітності та інших документів, пов`язаних з обчисленням і сплатою податків та зборів, відповідно до п.п. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України;

- сплати податків та зборів в строки та у розмірах, встановлених цим кодексом та законами з питань митної справи, відповідно до п.п. 16.1.4 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України;

- самостійного включення суми окремих видів оподатковуваних доходів (прибутку), які не підлягають оподаткуванню під час їх нарахування чи виплати, але не є звільненими від оподаткування, до загального річного оподатковуваного доходу податку та подати річну декларацію з цього податку, відповідно до п.п. 168.1.3 п. 168.1 ст. 168 Податкового кодексу України;

- своєчасного та якісного складання документів, передачі їх у встановлені графіком документообороту терміни для відображення у бухгалтерському обліку, відповідно до п.п. 2.14 п. 2 «Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.05.1995 № 88.

Також, на ОСОБА_8 та ОСОБА_9 , як на службових осіб суб`єкта підприємницької діяльності, було покладено відповідальність за невиконання або неналежне виконання податкового обов`язку, відповідно до п. 36.5 ст. 36 Податкового кодексу України, та неподання або порушення порядку заповнення документів податкової звітності, порушення строків їх подання контролюючим органам, недостовірність інформації, наведеної у зазначених документах, відповідно до ст. 47 Податкового кодексу України.

Також на ОСОБА_8 та ОСОБА_9 , як на службових осіб суб`єкта підприємницької діяльності, відповідно до вимог ст. ст. 3, 6, 8, 9 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» покладено обов`язки по організації бухгалтерського обліку на підприємстві; забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах, збереження оброблених документів, регістрів і звітності протягом встановленого терміну, але не менше трьох років; створення необхідних умов для правильного ведення бухобліку, забезпечення неухильного виконання всіма працівниками, причетними до бухобліку правомірних вимог бухгалтера щодо дотримання порядку оформлення та подання до обліку первинних документів; відображення в облікових регістрах господарських операцій у тому звітному періоді, в якому вони були здійсненні; відповідальність за несвоєчасне складання первинних документів і регістрів бухгалтерського обліку та недостовірність відображених у них даних.

Однак, ОСОБА_8 та в свою чергу ОСОБА_9 , ігноруючи як вищезазначені законодавчі акти України, так і власні обов`язки службової особи ТОВ«Оптимумспецдеталь», умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи покладену на них відповідальність, передбачаючи настання суспільно-небезпечних наслідків, виконуючи спільний злочинний умисел під керівництвом Особи_1 та Особи_2, у період з 08.05.2015 до 16.08.2018 умисно ухилилися від сплати податків до державного бюджету в особливо великих розмірах за наступних обставин.

Фактичне управління ТОВ «Оптимумспецдеталь», визначення основних напрямів діяльності товариства, прийняття рішень про укладення договорів, закупівлю товарів, витрачання грошових коштів, наявних у розпорядженні товариства, розподіл чистого прибутку товариства здійснювали Особа_1 та Особа_2.

ОСОБА_8 , маючи вищу юридичну освіту, перебуваючи на посаді директора ТОВ «Оптимумспецдеталь» здійснював на прохання та за грошову винагороду від Особа_1 підготовку документів (договорів, специфікацій, накладних, листів, реєстраційних, гарантійних документів), підписання документів як директор товариства, виконував інші доручення (відправлення та отримання кореспонденції та товарів, доставку кореспонденції та окремих товарів, зв`язок з менеджерами окремих державних підприємств), що надавалися Особою_1 або Особою_2, які здійснювали фактичне керівництво підприємством.

В свою чергу, ОСОБА_9 , після призначення директором ТОВ«Оптимумспецдеталь», здійснював на прохання та за грошову винагороду від Особи_1 лише підписання документів як директор товариства, а ОСОБА_8 продовжив на прохання та за грошову винагороду від Особи_1 здійснювати підготовку документів (договорів, специфікацій, накладних, листів, реєстраційних, гарантійних документів), доставку документів ОСОБА_9 для підписання, виконував інші доручення (відправлення та отримання кореспонденції та товарів, доставку кореспонденції та окремих товарів, зв`язок з менеджерами окремих державних підприємств), що надавалися Особою_1 або Особою_2, які продовжували здійснювати фактичне керівництво підприємством.

Разом з тим, оскільки ОСОБА_8 та ОСОБА_9 під час їхнього перебування на посаді директора ТОВ«Оптимумспецдеталь» обіймали також посаду головного бухгалтера ТОВ«Оптимумспецдеталь», проте не мали необхідних спеціальних знань, документальне оформлення бухгалтерських операцій ТОВ«Оптимумспецдеталь» здійснювала Особа_3 головний бухгалтер ТОВ «Марк сталь» (одне із товариств, створених та підконтрольних Особі_1).

В свою чергу Особа_1 забезпечував надходження у розпорядження ТОВ «Оптимумспецдеталь» товарів, які в подальшому поставлялись до державних підприємств учасників Концерну, здійснював загальне керівництво товариством, приймав участь у розподілі прибутку, спілкувався з керівниками державних підприємств учасників Концерну від імені ТОВ«Оптимумспецдеталь» з метою укладення відповідних договорів, їх виконання та оплати.

Особа_2 здійснював загальне керівництво товариством, приймав участь у розподілі прибутку, спілкувався з керівниками державних підприємств учасників Концерну від імені ТОВ «Оптимумспецдеталь» з метою укладення відповідних договорів, їх виконання та оплати, користуючись наявними зв`язками, спілкувався із співробітниками та керівниками Концерну з метою забезпечення безперешкодного виконання та оплати договорів, укладених з ТОВ«Оптимумспецдеталь», організовував та забезпечував переведення грошових коштів, отриманих на рахунки ТОВ «Оптимумспецдеталь» від державних підприємств учасників Концерну, у готівкову форму.

Особа_3 здійснювала бухгалтерський супровід ТОВ«Оптимумспецдеталь», підготовку податкових документів, подавала податкову звітність, яку підписувала електронним цифровим підписом директора товариства, який надав їй Особа_1 за згоди ОСОБА_8 та в свою чергу ОСОБА_9 , здійснювала операції з грошовими коштами на банківських рахунках ТОВ«Оптимумспецдеталь» під керівництвом та за вказівками Особи_1 або Особи_2, маючи доступ до програми клієнт-банк, що також був наданий їй Особою_1 за згоди ОСОБА_8 та в свою чергу ОСОБА_9 .

Діючи в описаний спосіб у період часу з 08.05.2015 до 16.08.2018 ТОВ«Оптимумспецдеталь» за сприяння та під керівництвом Особи_1 та Особи_2 приймало участь у процедурах закупівлі товарів для державних підприємств - учасників ДК«Укроборонпром», за результатами яких укладено наступні договори про постачання товарів:

з державним підприємством «Житомирський бронетанковий завод» (в особі директора ОСОБА_10 ) на загальну суму 64266770,67 грн - договори поставки продукції від 27.08.2015 № 27/08-1501 на суму 37058925,87 грн, від 13.05.2016 №170 на суму 25421728,40 грн, від01.11.2016 № 349 на суму 1560000 грн, від 28.01.2017 № 13 на суму 456116,40 грн;

з державним підприємством «Харківський бронетанковий завод» (в особі в.о. директора ОСОБА_11 ) на загальну суму 32256500,80 грн - договір поставки продукції від 28.10.2015 № 345/28;

з державним підприємством «Київський бронетанковий завод» (в особі директора ОСОБА_12 ; в.о. директора ОСОБА_13 ) на загальну суму 12223222,33 грн - договори поставки продукції від 10.09.2015 №057/235; від 16.10.2015 № 057/274 на суму 802000 грн; від 04.12.2015 № 057/323 на суму 3270000 грн; від 04.12.2015 № 057/324 на суму 2669248грн; від 03.11.2016 №057/379 на суму 2000174,33 грн;

з державним підприємством «Ізюмський приладобудівний завод» (в особі директора ОСОБА_14 ) на загальну суму 11355399,90грн - договір поставки продукції від 26.04.2016 №3076;

з державним підприємством «Харківський завод спеціальних машин» (в особі директора ОСОБА_15 ) на загальну суму 1244000грн - договір поставки продукції від 12.03.2016 №480316;

На виконання цих договорів у період часу з 08.05.2015 до 16.08.2018 Особою_1 підшуковувалися та придбавалися за готівкові кошти відповідні товари - запчастини та комплектуючі для військової техніки невстановленого походження.

Також, Особа_1 організовував та оплачував готівковими коштами доставку згаданих товарів з місця їх знаходження до державних підприємств - учасників Концерну.

Загалом на виконання укладених договорів ТОВ «Оптимумспецдеталь» поставлено товарів:

державному підприємству « ІНФОРМАЦІЯ_4 » - на суму 47860758,00 грн;

державному підприємству « ІНФОРМАЦІЯ_5 » - на суму 32076500, 80 грн;

державному підприємству «Київський бронетанковий завод» - на суму 7665147,99 грн;

державному підприємству «Ізюмський приладобудівний завод» - на суму 6903057,90 грн;

За поставлену продукцію ТОВ «Оптимумспецдеталь» отримано кошти від контрагентів на рахунок № НОМЕР_1 , відкритий в АТ«КБ«Приватбанк» такими платежами:

808000 грн 06.10.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Оплата за двигун УТД 20 рах.№ НОМЕР_42 29.09.15р. У т.ч. ПДВ 134666,67 грн.Договiр №057/235 вiд 10.09.15р.Тендеру не потребує.»;

109 700 грн 21.10.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «За диск ведучий в зборi рах.№13 вiд 20.1015. ПДВ 18283,33грн.Договору немає.Тендеру не потребує.»;

4160880 грн 30.10.2015 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. №14 вiд 21.10.2015р. за запчастини,зг. догов. № 27/08-1501,спец. №3 вiд 27.09.2015р. в т.ч. ПДВ 20% - 693480 грн.»;

8110560 грн 02.11.2015 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № 19 вiд 28.10.2015 року за двигун,зг. догов.№ 27/08-1501,спец.№3 вiд 27.09.2015року в т.ч. ПДВ 20% - 1351760 грн.»;

2640448 грн 03.11.2015 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл.рах.№17 вiд 26.10.2015 року за запчастини,зг. догов.№ 27/08-1501,спец.№3 вiд 27.09.2015року в т.ч. ПДВ 20% - 440074.67 грн.»;

11000000 грн 03.11.2015 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл.рах.№17 вiд 26.10.2015 року за запчастини,зг. догов.№ 27/08-1501,спец.№3 вiд 27.09.2015року в т.ч. ПДВ 20% - 1833333.33 грн.»;

600000 грн 12.11.2015 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Попередплата за комплектуючi зг-но рах. №18 вiд 02.11.2015р. по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 100000.00 грн.»;

3113040 грн 23.11.2015 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Попередплата за комплектуючi зг-но рах. №18 вiд 02.11.2015р. по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 518840.00 грн.»;

1962000 грн 08.12.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Аванс в розм. 60% за коробки розд.(10шт). спец.№1 до Дог.№057/323 вiд 04.12.15 р.ПДВ 327000,00грн.Тендеру не потребує.»;

2475360 грн 16.12.2015 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №56 вiд 01.12.2015р. по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 412560.00 грн.»;

5139576 грн 18.12.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Предоплата (60%)за прилади. Дод. угода №2 вiд 14.12.15р.до Дог. 057/324 вiд 04.12.15. ПДВ 856596,00грн.Тендеру не потребує.»;

261600 грн 28.12.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «доплата за отриманi роздаточнi коробки, згiдно Дог. №057/323 вiд 04.12.15. ПДВ 43600,00грн.Тендеру не потребує.»;

331600 грн 28.12.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «попередня оплата в розм. 40% за лебiдки (10шт). згiдно Спец.№2, Дод. угоди№3 Дог.№ 057/324 вiд 04.12.15. ПДВ 55266,67грн.Тендеру не потребує.»;

223935 грн 30.12.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «За прилад ТВНЕ-4Б рах. № 61 вiд 28.12.15, ПДВ: 37 322,50 грн.Договору немає.Тендеру не потребує.»;

497400 грн 11.01.2016 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «остаточна оплата в розм. 50% за лебiдки спец.№ 2 до дог.№057/324 вiд 04.12.15р. ПДВ - 82900,00 грн.Тендеру не потребує.»;

1658000 грн 22.01.2016 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «За лебiдки (20шт). Спец.№2, до Дог.№ 057/324 вiд 04.12.2015. ПДВ 276333,33грн.Тендеру не потребує.»;

784800 грн 26.01.2016 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «оплата заборгованостi, згiдно акту звiряння розрахункiв станом на 31.01.16. ПДВ 130800,00грн. Дог№057/323 вiд 04.12.15. Тендеру не потребує.»;

2500000 грн 03.02.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №3 вiд 15.01.16 по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 416666.67 грн.»;

2000000 грн 19.02.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №3 вiд 15.01.16 по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 1456293.33 грн. у т.ч. ПДВ 20% - 333333.33 грн.»;

397000 грн 18.03.2016 від ДП «Харківський завод спеціальних машин» із призначенням платежу «Сплата за коробки роздавальнi зг. рах. № 7 вiд 14.03.16р.дог.№480316 вiд 12.03.16р. в т.ч. ПДВ 20% - 66166.67 грн.тенд. дог. не уклад.»;

397000 грн 18.03.2016 від ДП «Харківський завод спеціальних машин» із призначенням платежу «Сплата за коробку роздавальну зг. рах. № 6 вiд 14.03.16р. дог. № 480316 вiд 12.03.16р. в т.ч. ПДВ 20% - 66166.67 грн. тенд. дог. не уклад.»;

450000 грн 13.04.2016 від ДП «Харківський завод спеціальних машин» із призначенням платежу «Сплата за коробки роздавальнi згiдно рахунку № 34 вiд 08.04.16р. в т.ч. ПДВ 20%-75000,00 грн. тенд. дог. не уклад.»;

6737760 грн 20.04.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №3 вiд 15.01.16 по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 1122960.00 грн.»;

432000 грн 24.05.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Оплата за электронно-оптические преобразователи Дог.№3076 от 26.04.16,НДС-72000.00грн»;

1961119,92 грн 01.06.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Оплата за электронно-оптический преобразователь (80%) сч.№48 от 26.05.16 Дог.№3076 от 26.04.16, НДС-326853.32 грн»;

490279,98 грн 09.06.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Оплата за электронно-оптические преображатели сч.№48 от 26.05.16 (20% окончательный расчет) ДОг.№3076 от 26.04.16, НДС-81713.33грн»;

4040376 грн 16.09.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл.рах. № 38 вiд 17.05.2016 за диск, редуктор, електромагнiт, пневморесору, ПДВ 20% - 673396,00»;

1335000 грн 20.09.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Оплата за электронно-оптические преобразователи сч.№ 98 от 15.09.16, ДОг.№3076 от 26.04.16,НДС-222500,00грн»;

541800 грн 22.09.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл.рах. № 63 вiд 01.08.2016 за вимикач нажимний, коробку передачи БМД, ПДВ 20% - 90300,00»;

886380 грн 06.10.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл.рах.№62 выд 26.07.16 за Трубку, вимикач, реле, в т.ч. ПДВ 20% - 147730 грн.»;

1631640 грн 06.10.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл.рах.№62 вiд 26.07.16 за Трубку, вимикач, реле, в т.ч. ПДВ 20% - 271940 грн.»;

148800 грн 27.10.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за коробки зг-но рах. №84 вiд 23.08.16 по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 24800.00 грн.»;

607171,20 грн 27.10.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №73 вiд 18.08.16 по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 101195.20 грн.»;

594369,60 грн 11.11.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №83 вiд 23.08.16 по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 99061.60 грн.»;

393240 грн 23.11.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Предоплата за электроннно-оптические преобразователи В-2А, В-2КА согл. сч.№153 от 22.11.2016г., в т.ч. НДС=65540,00 грн.»;

67800 грн 07.12.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Оплата за электронно-оптические преобразователи сч.№168 от 29.11.16,№169 от 01.12.16, Дог.№3076 от 26.04.16, НДС-11300.00грн»;

897696 грн 09.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «В опл. рах.№99 вiд 21.09.2016, №137 вiд 21.10.2016. В т.ч.ПДВ 149616,00 грн.»;

5000000 грн 09.12.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №108 вiд 29.09.16р. по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 833333.33 грн.»;

1500000 грн 16.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_2 20.10.2016 р. за гусеницi до БМД-2 по дог. №170 вiд 13.05.2016. В т.ч.ПДВ 250000,00 грн.»;

472320 грн 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_3 07.12.16 р. за запаснi частини до бронетанкової технiки по дог. №170 вiд 13.05.2016. В т.ч.ПДВ 78720,00 грн.»;

474360 грн 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_4 03.11.2016 р. за прилад ТНПО-170А по дог. №170 вiд 13.05.2016. В т.ч.ПДВ 79060,00 грн.»;

621976,80 грн 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_5 31.08.2016 р. за запаснi частини до бронетанкової технiки по дог. №170 вiд 13.05.2016. В т.ч.ПДВ 103662,80 грн.»;

792600 грн 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_6 13.10.2016 р. за запчастини по дог. №170 вiд 13.05.2016. В т.ч.ПДВ 132100,00 грн.»;

880966,80 грн 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «В опл. рах.№ НОМЕР_7 07.10.16, №103 вiд 22.09.16. В т.ч.ПДВ 146827,80 грн.»;

985000 грн 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_2 20.10.2016 р. за гусеницi до БМД-2 по дог. №170 вiд 13.05.2016. В т.ч.ПДВ 164166,67 грн.»;

1343928 грн 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «В опл. рах.№ НОМЕР_13 27.09.2016, №136 вiд 20.10.2016. В т.ч.ПДВ 223988,00 грн.»;

1460538 грн 29.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Попередня оплата за в опл. рах. № НОМЕР_8 31.10.2016 р. за запчастини до бронетанкової технiки по дог. №170 вiд 13.05.2016 . В т.ч.ПДВ 243423,00 грн.»;

40696,80 грн 09.02.2017 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_9 02.12.2016 р. за запаснi частини до бронетанкової технiки в т.ч. ПДВ 20% - 6782.8 грн.»;

694680 грн 09.02.2017 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_10 22.11.2016 р. за запаснi частини до бронетанкової технiки в т.ч. ПДВ 20% - 115780 грн.»;

1859571,60 грн 09.02.2017 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_11 22.09.2016 р. за запаснi частини до бронетанкової технiки в т.ч. ПДВ 20% - 309928.6 грн.»;

Також, за поставлену продукцію ТОВ «Оптимумспецдеталь» отримано кошти від контрагентів на рахунок № НОМЕР_12 , відкритий в АТ«Прокредит банк» такими платежами:

4500000 грн 22.12.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Оплата за товар зг. дог.№141 від 10.12.16р. Без ПДВ.»;

2184720 грн 23.12.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Оплата за электронно-оптич. преобразователи ЭП-10АК согл. сч.№151 от 21.11.16г., дог.№3076 от 26.04.2016г. в т.ч. НДС-364120,00 грн.»;

38898 грн 16.01.2017 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Доплата за компонент ЭП-10АК сч.№177 от 27.12.16 Дог.№3076 от 26.04.16, НДС-6483.00грн»;

1900000 грн 16.01.2017 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючі зг-но рах. №150 від 17.11.16р. по дог. №345/28 від 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 316666.67 грн.»;

1900000 грн 08.02.2017 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючі зг-но рах. №150 від 17.11.16р. по дог. №345/28 від 28.10.15р.».

Оскільки поставлені товари придбані Особою_1 за готівку, легального джерела походження не мали та реально і документально ТОВ«Оптимумспецдеталь» придбані не були, а також з метою маскування реального походження товарів та створення формального законного джерела походження поставлених товарів, отримання достатнього обсягу грошових коштів у готівковій формі для оплати товарів, збільшення прибутковості такої діяльності шляхом несплати податку на додану вартість та податку на прибуток, та, в подальшому, легалізації коштів, отриманих від такої протиправної діяльності, Особою_1 та Особою_2 у період часу з 08.05.2015 до 16.08.2018 прийнято рішення про використання низки суб`єктів господарювання, які б виступали постачальниками товарів, які ТОВ«Оптимумспецдеталь» поставило до державних підприємств - учасників Концерну, забезпечували документальне джерело походження придбаних товарів (запчастин та комплектуючих для військової техніки), шляхом відображення в податковому обліку ТОВ«Оптимумспецдеталь» безтоварних операцій із такими суб`єктами господарювання та формували необхідний податковий кредит для ТОВ«Оптимумспецдеталь» і дозволяли підвищити собівартість товарів, фактично набутих ТОВ«Оптимумспецдеталь» безоплатно.

У зв`язку з цим у період часу з 08.05.2015 до 16.08.2018 Особа_2 звернувся до Особи_4 та у подальшому Особи_5, які спільно із третьою особою, не встановленою досудовим розслідуванням на даний час, контролювали низку суб`єктів господарювання, що могли виконати для ТОВ «Оптимумспецдеталь» дії, описані вище.

Між Особою_4, Особою_5 та третьою особою, не встановленою досудовим розслідуванням на даний час, з однієї сторони та Особою_2, як особою, яка представляє, управляє та контролює ТОВ«Оптимумспецдеталь», було досягнуто домовленість про надання таких послуг за узгоджену плату.

На виконання досягнутих домовленостей в ході діяльності ТОВ«Оптимумспецдеталь» створення документального джерела походження придбаних товарів, переведення грошових коштів із безготівкової форми у готівкову, формування податкового кредиту та легалізацію коштів, здобутих злочинним шляхом, здійснювалося із використанням наступних суб`єктів господарювання: ТОВ «Голд Трейд» (кодЄДРПОУ39279857), ТОВ«Инвестбуд» (код ЄДРПОУ 39320255), ТОВ«Бром Форс» (код ЄДРПОУ 39879596), ТОВ «Фоса-Інтернешнл» (кодЄДРПОУ 38380067), ПП«СВ Колор» (код ЄДРПОУ 33699744), ТОВ«Бранво» (код ЄДРПОУ 40445154), ПП «Фавор Маркетінг» (кодЄДРПОУ40318752), ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724), ТОВ«Торг-Діліжанс» (код ЄДРПОУ 39690548), ПП«АСТ-Україна» (кодЄДРПОУ 40850376), ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762), ТОВ«Дені Люкс» (код ЄДРПОУ 40320908), ТОВ «Інтер Текноледжі» (кодЄДРПОУ 39931839), ТОВ «Малаві» (39861589), ТОВ «Еталон-Сіті» (кодЄДРПОУ 40167958), ТОВ «Металскомп» (39930725), ТОВ «Наполі Груп» (код ЄДРПОУ 39865997), ТОВ «Профбудкомплекс» (код ЄДРПОУ 40028021), ТОВ «Ефект маркет» (код ЄДРПОУ 40540383), ТОВ «Компанія «Інтертрейд» (код ЄДРПОУ 40012776), ТОВ «Мідленд Інвест» (код ЄДРПОУ 39852129), ТОВ «Панорама-Скай» (код ЄДРПОУ 39343141), ТОВ «Велпрайс» (кодЄДРПОУ 39832851), ТОВ «Промомаркетгруп» (код ЄДРПОУ 39276264), TOB«Вісконт Сервіс» (код ЄДРПОУ 39724613), ТОВ «Сільник» (кодЄДРПОУ37692894), ТОВ «Виробниче Підприємство «Патріот» (кодЄДРПОУ 37055453), TOB «Маркет Торг» (код ЄДРПОУ 39844605), TOB«Пратен Люкс» (код ЄДРПОУ 40458634), TOB «Елітстар Компані» (кодЄДРПОУ 39931996), ПП«Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528), ТОВ«БК «Профбуд-2015» (код ЄДРПОУ 39669448).

Так, з метою створення підстав для відображення в податковому обліку ТОВ«Оптимумспецдеталь» безтоварних операцій щодо постачання товарів, які в подальшому були поставлені до державних підприємств учасників Концерну, а також ухилення від сплати податків і легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом, від імені зазначених суб`єктів господарювання виписано та зареєстровано наступні податкові накладні на адресу ТОВ«Оптимумспецдеталь»:

від ТОВ «Гранді Плюс» податкові накладні від 25.03.2016 № 1 на суму 3170688 грн в тому числі ПДВ у сумі 528448 грн; від 28.03.2016 № 2 на суму 1859328 грн в тому числі ПДВ у сумі 309888 грн; від 30.03.2016 № 3 на суму 2149765,50 грн в тому числі ПДВ у сумі 358294,25 грн; від 31.03.2016 № 4 на суму 100000 грн в тому числі ПДВ у сумі 16666,67 грн; від 05.04.2016 № 1 на суму 1859328 грн в тому числі ПДВ у сумі 309888 грн; від 05.04.2016 № 2 на суму 1859328 грн в тому числі ПДВ у сумі 309888 грн; від 05.04.2016 № 3 на суму 2149658,10 грн в тому числі ПДВ у сумі 358276,35 грн; від 05.04.2016 № 8 на суму 1859328 грн в тому числі ПДВ у сумі 309888грн; від 20.04.2016 № 10 на суму 3170688 грн в тому числі ПДВ у сумі 528448грн; від 05.05.2016 № 1 на суму 425061 грн в тому числі ПДВ у сумі 70843,50 грн; від 05.05.2016 № 2 на суму 425061 грн в тому числі ПДВ у сумі 70843,50 грн; від 05.05.2016 № 3 на суму 425061 грн в тому числі ПДВ у сумі 70843,50 грн; від 05.05.2016 № 4 на суму 425061 грн в тому числі ПДВ у сумі 70843,50 грн; від 05.05.2016 № 5 на суму 2749350,20 грн в тому числі ПДВ у сумі 458225,04 грн; від 05.05.2016 № 6 на суму 2749350,20 грн в тому числі ПДВ у сумі 458225,04 грн; від 11.05.2016 № 7 на суму 1693824 грн в тому числі ПДВ у сумі 282304 грн; від 01.06.2016 № 1 на суму 1900000 грн в тому числі ПДВ у сумі 316666,67 грн; від 01.06.2016 № 2 на суму 247000 грн в тому числі ПДВ у сумі 41166,67 грн; від 02.06.2016 № 12 на суму 337128,24 грн в тому числі ПДВ у сумі 56188,04 грн; від 13.06.2016 № 59 на суму 475000 грн в тому числі ПДВ у сумі 79166,67 грн; від 15.06.2016 № 36 на суму 1390870 грн в тому числі ПДВ у сумі 231811,67 грн; від 30.06.2016 № 143 на суму 477870,99грн в тому числі ПДВ у сумі 79645,16 грн; від 04.07.2016 №7 на суму 125236,85 грн в тому числі ПДВ у сумі 20872,81 грн; від 04.07.2016 № 8 на суму 191623 грн в тому числі ПДВ у сумі 31937,17грн; від 04.07.2016 № 10 на суму 1138660,80 грн в тому числі ПДВ у сумі 189776,79 грн; від 04.07.2016 № 11 на суму 425970 грн в тому числі ПДВ у сумі 70995 грн; від 04.07.2016 № 12 на суму 498580,56 грн в тому числі ПДВ у сумі 83096,76 грн; від 06.07.2016 № 22 на суму 1280814,20 грн в тому числі ПДВ у сумі 213469,03 грн; від 11.07.2016 № 24 на суму 394374грн в тому числі ПДВ у сумі 65729 грн; від 11.07.2016 № 25 на суму 27083,35грн в тому числі ПДВ у сумі 4513,89 грн; від 18.07.2016 № 34 на суму 607026грн в тому числі ПДВ у сумі 101171грн; від 18.07.2016 № 37 на суму 621585грн в тому числі ПДВ у сумі 103597,50грн; від 21.07.2016 № 41 на суму 136800грн в тому числі ПДВ у сумі 22800грн; від 21.07.2016 № 42 на суму 608647,50грн в тому числі ПДВ у сумі 101441,24 грн; від 26.07.2016 № 43 на суму 212985грн в тому числі ПДВ у сумі 35497,50 грн; від 28.07.2016 № 44 на суму 447120,32грн в тому числі ПДВ у сумі 74520,05 грн; від 29.07.2016 № 45 на суму 293748,54грн в тому числі ПДВ у сумі 48958,09 грн; від 25.07.2016 № 40 на суму 912755,11грн в тому числі ПДВ у сумі 152125,85грн; від 01.08.2016 № 2 на суму 2388195 грн в тому числі ПДВ у сумі 398032,50 грн; від 03.08.2016 № 3 на суму 112953,76 грн в тому числі ПДВ у сумі 18825,63 грн; від 05.08.2016 № 4 на суму 619788 грн в тому числі ПДВ у сумі 103298 грн;

від ТОВ «Дені Люкс» податкові накладні від 19.08.2016 № 3 на суму 793369,20 грн в тому числі ПДВ у сумі 132228,20 грн; від 19.08.2016 № 4 на суму 312000 грн в тому числі ПДВ у сумі 52000 грн; від 19.08.2016 № 5 на суму 23967,55 грн в тому числі ПДВ у сумі 3994,59грн; від 19.08.2016 № 6 на суму 971514,43 грн в тому числі ПДВ у сумі 161919,07 грн; від 23.08.2016 № 10 на суму 532320 грн в тому числі ПДВ у сумі 88720 грн; від 01.09.2016 № 40 на суму 259920,60 грн в тому числі ПДВ у сумі 43320,10 грн; від 01.09.2016 № 41 на суму 95870,21 грн в тому числі ПДВ у сумі 15978,37 грн; від 01.09.2016 № 47 на суму 71902,66 грн в тому числі ПДВ у сумі 11983,78 грн; від 01.09.2016 № 48 на суму 95870,21 грн в тому числі ПДВ у сумі 15978,37 грн; від 08.09.2016 № 62 на суму 119837,76 грн в тому числі ПДВ у сумі 19972,96 грн; від 08.09.2016 № 63 на суму 143805,31 грн в тому числі ПДВ у сумі 23967,55 грн; від 08.09.2016 № 64 на суму 950196,41 грн в тому числі ПДВ у сумі 158366,07 грн; від 08.09.2016 № 65 на суму 71902,66 грн в тому числі ПДВ у сумі 11983,78 грн; від 12.09.2016 № 67 на суму 47935,10 грн в тому числі ПДВ у сумі 7989,18 грн; від 20.09.2016 № 81 на суму 387346,25 грн в тому числі ПДВ у сумі 64557,71 грн; від 20.09.2016 № 82 на суму 95870,21 грн в тому числі ПДВ у сумі 15978,37 грн; від 20.09.2016 №147 на суму 2909952 грн в тому числі ПДВ у сумі 484992 грн; від 20.09.2016 №148 на суму 1020000 грн в тому числі ПДВ у сумі 170000 грн; від 20.09.2016 №197 на суму 1068539 грн в тому числі ПДВ у сумі 178089,83 грн; від 21.09.2016 №83 на суму 1297800 грн в тому числі ПДВ у сумі 216300 грн; від 22.09.2016 №272 на суму 631550 грн в тому числі ПДВ у сумі 105258,33 грн; від 22.09.2016 №273 на суму 60272 грн в тому числі ПДВ у сумі 10045,33 грн; від 26.09.2016 №198 на суму 119837,76 грн в тому числі ПДВ у сумі 19972,96 грн; від 26.09.2016 №199 на суму 23967,55 грн в тому числі ПДВ у сумі 3994,59 грн; від 26.09.2016 №200 на суму 95870,21 грн в тому числі ПДВ у сумі 15978,37 грн; від 26.09.2016 №201 на суму 631550 грн в тому числі ПДВ у сумі 105258,33 грн; від 26.09.2016 №202 на суму 60272 грн в тому числі ПДВ у сумі 10045,33 грн; від 26.09.2016 №266 на суму 999625,20 грн в тому числі ПДВ у сумі 166604,20 грн; від 27.09.2016 №297 на суму 1733857,20 грн в тому числі ПДВ у сумі 288976,20 грн; від 28.09.2016 №230 на суму 71902,66 грн в тому числі ПДВ у сумі 11983,78 грн; від 28.09.2016 №231 на суму 119837,76 грн в тому числі ПДВ у сумі 19972,96 грн; від 28.09.2016 №232 на суму 119837,76 грн в тому числі ПДВ у сумі 19972,96 грн; від 28.09.2016 №233 на суму 3684000 грн в тому числі ПДВ у сумі 614000 грн; від 28.09.2016 №234 на суму 3684000 грн в тому числі ПДВ у сумі 614000 грн; від 28.09.2016 №235 на суму 1842000 грн в тому числі ПДВ у сумі 307000 грн; від 30.09.2016 №214 на суму 861600 грн в тому числі ПДВ у сумі 143600 грн;

від ТОВ «Інтер Текноледжі» податкові накладні від 30.10.2015 № 8 на суму 4002796,80 грн в тому числі ПДВ у сумі 667132,80 грн; від 02.11.2015 № 75 на суму 3638779,20 грн в тому числі ПДВ у сумі 606463,20 грн; від 02.11.2015 № 85 на суму 2496823,40 грн в тому числі ПДВ у сумі 416137,24 грн; від 02.11.2015 № 88 на суму 1438730,40 грн в тому числі ПДВ у сумі 239788,40 грн; від 01.12.2015 № 12 на суму 2407287,60 грн в тому числі ПДВ у сумі 401214,60 грн; від 08.12.2015 № 22 на суму 1322715 грн в тому числі ПДВ у сумі 220452,50 грн;

від ТОВ «Малаві» податкові накладні від 09.10.2015 № 49 на суму 276566,40 грн в тому числі ПДВ у сумі 46094,40 грн; від 14.10.2015 № 87 на суму 1424416,80 грн в тому числі ПДВ у сумі 237402,80 грн; від 15.10.2015 №88 на суму 273286,71 грн в тому числі ПДВ у сумі 45547,79 грн; від19.10.2015 № 51 на суму 104215 грн в тому числі ПДВ у сумі 17369,17 грн; від 02.11.2015 № 1 на суму 1279800 грн в тому числі ПДВ у сумі 213300 грн; від 02.11.2015 № 2 на суму 3813480 грн в тому числі ПДВ у сумі 635580 грн; від 03.11.2015 № 3 на суму 1464210 грн в тому числі ПДВ у сумі 244035 грн; від 03.11.2015 № 4 на суму 3009619,80 грн в тому числі ПДВ у сумі 501603,30грн;

від ТОВ «Еталон - Сіті» податкові накладні від 15.01.2016 № 2 на суму 1198226,40 грн в тому числі ПДВ у сумі 199704,40 грн; від 15.01.2016 №3 на суму 987840 грн в тому числі ПДВ у сумі 164640 грн; від 15.01.2016 №4 на суму 658560 грн в тому числі ПДВ у сумі 109760 грн; від 15.01.2016 №5 на суму 435120 грн в тому числі ПДВ у сумі 72520 грн; від 15.01.2016 № 6 на суму 441000 грн в тому числі ПДВ у сумі 73500 грн; від 15.01.2016 № 7 на суму 1198226,40 грн в тому числі ПДВ у сумі 199704,40 грн; від 15.01.2016 №8 на суму 1198226,40 грн в тому числі ПДВ у сумі 199704,40 грн; від 15.01.2016 № 9 на суму 1198226,40 грн в тому числі ПДВ у сумі 199704,40грн; від 18.01.2016 № 10 на суму 1198226,40 грн в тому числі ПДВ у сумі 199704,40 грн; від 19.01.2016 № 11 на суму 1198226,40 грн в тому числі ПДВ у сумі 199704,40 грн; від 20.01.2016 № 12 на суму 1198226,40 грн в тому числі ПДВ у сумі 199704,40 грн;

від ТОВ «Металскомп» податкові накладні від 17.11.2016 № 195 на суму 1840000 грн в тому числі ПДВ у сумі 306666,67 грн; від 17.11.2016 №196 на суму 1840000 грн в тому числі ПДВ у сумі 306666,67 грн; від 21.11.2016 № 225 на суму 381060 грн в тому числі ПДВ у сумі 63510 грн; від 23.11.2016 № 255 на суму 669120 грн в тому числі ПДВ у сумі 111520 грн; від 29.11.2016 № 256 на суму 26280 грн в тому числі ПДВ у сумі 4380 грн; від 01.12.2016 № 1 на суму 36000 грн в тому числі ПДВ у сумі 6000 грн; від 02.12.2016 № 15 на суму 38208 грн в тому числі ПДВ у сумі 6368 грн; від 05.12.2016 № 30 на суму 234000 грн в тому числі ПДВ у сумі 39000 грн; від 06.12.2016 № 41 на суму 225600 грн в тому числі ПДВ у сумі 37600 грн; від 23.12.2016 № 174 на суму 43776 грн в тому числі ПДВ у сумі 7296 грн; від 28.12.2016 № 200 на суму 3628800 грн в тому числі ПДВ у сумі 604800 грн; від 07.02.2017 № 1 на суму 1500000 грн в тому числі ПДВ у сумі 250000 грн;

від ТОВ «Наполі Груп» податкові накладні від 12.10.2015 № 10 на суму 11000 грн в тому числі ПДВ у сумі 1833,33 грн; від 12.10.2015 №100 на суму 160673,65 грн в тому числі ПДВ у сумі 26778,94 грн; від 12.10.2015 №102 на суму 419520,19 грн в тому числі ПДВ у сумі 69920,03 грн; від 02.11.2015 № 1 на суму 2007000 грн в тому числі ПДВ у сумі 334500 грн; від 02.11.2015 № 2 на суму 2007000 грн в тому числі ПДВ у сумі 334500 грн; від 02.11.2015 № 3 на суму 2007000 грн в тому числі ПДВ у сумі 334500 грн; від 02.11.2015 № 4 на суму 2007000 грн в тому числі ПДВ у сумі 334500 грн;

від ТОВ «Профбудкомплекс» податкові накладні від 15.08.2016 №158 на суму 253018,80 грн в тому числі ПДВ у сумі 42169,80 грн; від 15.08.2016 №159 на суму 1464815,50 грн в тому числі ПДВ у сумі 244135,92грн; від 16.08.2016 №121 на суму 319477,50 грн в тому числі ПДВ у сумі 53246,25 грн; від 16.08.2016 №122 на суму 3165270,90 грн в тому числі ПДВ у сумі 527545,15 грн; від 16.08.2016 №160 на суму 78000 грн в тому числі ПДВ у сумі 13000грн; від 16.08.2016 №161 на суму 3213,60 грн в тому числі ПДВ у сумі 535,60 грн; від 16.08.2016 №162 на суму 110000 грн в тому числі ПДВ у сумі 18333,33 грн; від 17.08.2016 №205 на суму 289600 грн в тому числі ПДВ у сумі 48266,67 грн; від 25.08.2016 №297 на суму 1033660,70грн в тому числі ПДВ у сумі 172276,78грн; від 25.08.2016 №298 на суму 48432,72 грн в тому числі ПДВ у сумі 8072,12 грн; від 30.08.2016 №333 на суму 596664грн в тому числі ПДВ у сумі 99444 грн; від 30.08.2016 №334 на суму 629880 грн в тому числі ПДВ у сумі 104980 грн;

від ТОВ «Ефект Маркет» податкові накладні від 07.10.2016 №25 на суму 742694,40 грн в тому числі ПДВ у сумі 123782,40 грн; від 17.10.2016 №35 на суму 755640 грн в тому числі ПДВ у сумі 125940грн; від 18.10.2016 №53 на суму 863910 грн в тому числі ПДВ у сумі 143985 грн; від 19.10.2016 №95 на суму 514584 грн в тому числі ПДВ у сумі 85764 грн; від 19.10.2016 №96 на суму 2394000грн в тому числі ПДВ у сумі 399000 грн; від 19.10.2016 №97 на суму 1944000 грн в тому числі ПДВ у сумі 324000 грн; від 19.10.2016 №98 на суму 268800 грн в тому числі ПДВ у сумі 44800грн;

від ТОВ «Компанія Інтертрейд» податкові накладні від 10.12.2015 №81 на суму 1925000 грн в тому числі ПДВ у сумі 320833,33 грн; від 11.12.2015 №91 на суму 2470160 грн в тому числі ПДВ у сумі 411693,33грн;

від ТОВ «Мідленд Інвест» податкові накладні від 16.09.2015 № 8 на суму 367200 грн в тому числі ПДВ у сумі 61200 грн; від 17.09.2015 №9 на суму 375943,68 грн в тому числі ПДВ у сумі 62657,28 грн; від 18.09.2015 №10 на суму 369733,58 грн в тому числі ПДВ у сумі 61622,26 грн; від 21.09.2015 №11 на суму 375919,68 грн в тому числі ПДВ у сумі 62653,28 грн; від 22.09.2015 №12 на суму 228046,08 грн в тому числі ПДВ у сумі 38007,68 грн; від 23.09.2015 №13 на суму 386400 грн в тому числі ПДВ у сумі 64400 грн; від 24.09.2015 №14 на суму 386400 грн в тому числі ПДВ у сумі 64400 грн; від 25.09.2015 №15 на суму 386400 грн в тому числі ПДВ у сумі 64400 грн; від 28.09.2015 №16 на суму 184800 грн в тому числі ПДВ у сумі 30800грн; від 28.09.2015 №17 на суму 392000 грн в тому числі ПДВ у сумі 65333,33 грн; від 29.09.2015 №18 на суму 392000 грн в тому числі ПДВ у сумі 65333,33 грн; від 30.09.2015 №6 на суму 10000 грн в тому числі ПДВ у сумі 1666,67 грн;

від ТОВ «Панорама-Скай» податкові накладні від 22.01.2016 № 239 на суму 1538000 грн в тому числі ПДВ у сумі 256333,33 грн; від 03.03.2016 № 115 на суму 501810,05 грн в тому числі ПДВ у сумі 83635,01 грн; від 03.03.2016 № 128 на суму 1018368,10 грн в тому числі ПДВ у сумі 169728,02 грн;

від ТОВ «Велпрайс» податкові накладні від 29.12.2015 № 14 на суму 2076394 грн в тому числі ПДВ у сумі 346065,67 грн; від 29.12.2015 №15 на суму 227945 грн в тому числі ПДВ у сумі 37990,83 грн; від 29.12.2015 №16 на суму 242490 грн в тому числі ПДВ у сумі 40415 грн;

від ТОВ «Промомаркетгруп» податкові накладні від 01.09.2015 № 111 на суму 370829,09 грн в тому числі ПДВ у сумі 61804,85 грн; від 02.09.2015 № 112 на суму 381938,40 грн в тому числі ПДВ у сумі 63656,40 грн; від 08.09.2015 № 113 на суму 368056,80 грн в тому числі ПДВ у сумі 61342,80 грн; від 11.09.2015 № 114 на суму 368056,80 грн в тому числі ПДВ у сумі 61342,80 грн; від 11.09.2015 № 115 на суму 686118,91 грн в тому числі ПДВ у сумі 114353,15 грн;

від ТОВ «Вісконт Сервіс» податкову накладну від 19.08.2015 № 715 на суму 2097953,90 грн в тому числі ПДВ у сумі 349658,98 грн;

від ТОВ «Сільник» податкові накладні від 06.10.2015 № 65 на суму 1441178,50 грн в тому числі ПДВ у сумі 240196,42 грн; від 06.10.2015 № 74 на суму 69634,80 грн в тому числі ПДВ у сумі 11605,80 грн; від 06.10.2015 №75 на суму 253877,28 грн в тому числі ПДВ у сумі 42312,88 грн;

від ТОВ «ВП Патріот» податкові накладні від 22.12.2015 № 2 на суму 580000 грн в тому числі ПДВ у сумі 96666,67 грн; від 11.01.2016 № 1 на суму 360000 грн в тому числі ПДВ у сумі 60000 грн;

від ТОВ «Маркет Торг» податкову накладну від 19.08.2015 № 65 на суму 699800 грн в тому числі ПДВ у сумі 116633,33 грн;

від ТОВ «Пратен Люкс» податкові накладні від 26.09.2016 № 180 на суму 180000 грн в тому числі ПДВ у сумі 30000 грн; від 30.09.2016 №234 на суму 120000 грн в тому числі ПДВ у сумі 20000 грн; від 30.09.2016 №235 на суму 150000 грн в тому числі ПДВ у сумі 25000 грн; від 30.09.2016 №236 на суму 150000 грн в тому числі ПДВ у сумі 25000 грн;

від ТОВ «Елітстар Компані» податкові накладні від 26.11.2015 № 30 на суму 200000 грн в тому числі ПДВ у сумі 33333,33 грн; від 27.11.2015 № 31 на суму 120000 грн в тому числі ПДВ у сумі 20000 грн; від 27.11.2015 № 32 на суму 120000 грн в тому числі ПДВ у сумі 20000 грн; від 30.11.2015 № 33 на суму 60000 грн в тому числі ПДВ у сумі 10000 грн; від 30.11.2015 № 34 на суму 76000 грн в тому числі ПДВ у сумі 12666,67 грн;

від ПП «АЛЬТЕРНАТИВА-К» податкові накладні від 17.03.2016 № 35 на суму 100000 грн в тому числі ПДВ у сумі 16666,67 грн; від 18.03.2016 № 39 на суму 60000 грн в тому числі ПДВ у сумі 10000грн; від 18.03.2016 № 44 на суму 90000 грн в тому числі ПДВ у сумі 15000грн; від 19.04.2016 № 42 на суму 15000 грн в тому числі ПДВ у сумі 2500грн; від 22.04.2016 № 52 на суму 125000 грн в тому числі ПДВ у сумі 20833,33грн; від 22.04.2016 № 54 на суму 50000грн в тому числі ПДВ у сумі 8333,33грн; від 22.04.2016 № 57 на суму 25000 грн в тому числі ПДВ у сумі 4166,67грн; від 06.05.2016 № 9 на суму 57000 грн в тому числі ПДВ у сумі 9500 грн;

від ТОВ «БК «Профбуд-2015» податкова накладна від 22.03.2016 № 51 на суму 302000 грн в тому числі ПДВ у сумі 50333,33 грн.

В свою чергу особами, які контролювали та забезпечували діяльність ТОВ «Оптимумспецдеталь», за період з 08.05.2015 до 16.08.2018 відображено в податковому обліку операції з придбання товарів у вказаних суб`єктів господарювання на загальну суму165155583,0 грн, в той же час фактично відображену у фінансово-господарській документації діяльність на вказану суму ці підприємства не здійснювали.

Крім того, в ході цієї діяльності Особа_1 у період часу з 08.05.2015 до 17.02.2017 особисто, поштою, а також за допомогою ОСОБА_8 , отримував від невстановлених досудовим розслідуванням осіб, які контролювали діяльність вказаних вище суб`єктів господарювання, первинні бухгалтерські документи (договори, видаткові накладні, рахунки-фактури, товарно-транспортні накладні) про придбання TOB «Оптимумспецдеталь» товарів у вказаних суб`єктів господарювання, які відображено у описаних вище податкових накладних.

Вказані документи від імені TOB «Оптимумспецдеталь» підписувались ОСОБА_8 та в подальшому ОСОБА_9 .

Після цього Особа_1 особисто або ОСОБА_8 за його вказівкою, передавали Особі_3 вказані первинні бухгалтерські документи для використання під час ведення бухгалтерського та податкового обліку та подання податкової звітності, хоча достовірно знали, що зазначені товари у вказаних суб`єктів господарювання не придбавалися, а фактично вказані товари та послуги було придбано Особою_1 за грошові кошти у готівковій формі у невстановлених досудовим розслідуванням осіб.

Також Особа_1 надав Особі_3 контактні номери телефонів та інші дані для зв`язку з особами, які контролювали діяльність вказаних вище суб`єктів господарювання, для узгодження та координації дій по відображенню в податковому обліку ТОВ«Оптимумспецдеталь» безтоварних операцій щодо постачання товарів, які в подальшому були поставлені до державних підприємств учасників Концерну, а також ухилення від сплати податків і легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом.

Особа_3 за вказівкою Особи_1 та Особи_2 у період з 08.05.2015 до 16.08.2018 відобразила у наступних податкових деклараціях з податку на додану вартість дані податкових накладних, які містять недостовірні відомості про придбання TOB«Оптимумспецдеталь» товарів у суб`єктів господарювання та віднесла до складу податкового кредиту підприємства суму в розмірі 25767647,07 грн., а саме:

за серпень 2015 року 466292 грн (декларацію подано 18.09.2015 за підписом ОСОБА_8 );

за вересень 2015 року 362500 грн (декларацію подано 20.10.2015 за підписом ОСОБА_8 );

за жовтень 2015 року 2048234 грн (декларацію подано 19.11.2015 за підписом ОСОБА_8 );

за листопад 2015 року 4298016 грн (декларацію подано 21.12.2015 за підписом ОСОБА_8 );

за грудень 2015 року 1849632 грн (декларацію подано 20.01.2016 за підписом ОСОБА_8 );

за січень 2016 року 2532541 грн (декларацію подано 21.03.2016 за підписом ОСОБА_8 );

за лютий 2016 року 300348 грн (декларацію подано 21.03.2016 за підписом ОСОБА_8 );

за березень 2016 року 2125516 грн (декларацію подано 20.04.2016 за підписом ОСОБА_8 );

за квітень 2016 року 1616968 грн (декларацію подано 20.05.2016 за підписом ОСОБА_8 );

за травень 2016 року 3428508 грн (декларацію подано 21.06.2016 за підписом ОСОБА_8 );

за червень 2016 року 2634702 грн (декларацію подано 20.07.2016 за підписом ОСОБА_9 );

за липень 2016 року 2315808 грн (декларацію подано 22.08.2016 за підписом ОСОБА_9 );

за серпень 2016 року 3098502 грн (декларацію подано 20.09.2016 за підписом ОСОБА_9 );

за вересень 2016 року 4680492 грн (декларацію подано 20.10.2016 за підписом ОСОБА_9 );

за жовтень 2016 року 1917855 грн (декларацію подано 18.11.2016 за підписом ОСОБА_9 );

за листопад 2016 року 1744094 грн (декларацію подано 20.12.2016 за підписом ОСОБА_9 );

за грудень 2016 року 1377732 грн (декларацію подано 20.01.2017 за підписом ОСОБА_9 ).

При цьому, Особі_1, Особі_2 та Особі_3 було достовірно відомо, що за нормами чинного законодавства віднесення сум ПДВ до складу податкового кредиту підприємством можливе лише у разі фактичного отримання товарів та послуг від контрагентів.

Не зважаючи на це, Особа_3 за вказівкою Особи_2 та Особи_1, складену податкову звітність, що містить неправдиві відомості і описана вище, підписано електронним цифровим підписом директора ТОВ«Оптимумспецдеталь» та подано до ДПІ у Шевченківському районі ГУДПС у м. Києві як офіційні документи.

Таким чином, службовими особами ТОВ«Оптимумспецдеталь» та особами, що забезпечували та контролювали його діяльність, безпідставно завищено суми податкового кредиту з податку на додану вартість на 25767647,07 грн.

Одночасно, внесення недостовірних відомостей до податкової звітності про взаємовідносини ТОВ «Оптимумспецдеталь» із ТОВ «Гранді Плюс» (кодЄДРПОУ 39962762), ТОВ «Дені Люкс» (код ЄДРПОУ 40320908), ТОВ«Інтер Текноледжі» (код ЄДРПОУ 39931839), ТОВ «Малаві» (39861589), ТОВ «Еталон-Сіті» (код ЄДРПОУ 40167958), ТОВ «Металскомп» (39930725), ТОВ «Наполі Груп» (код ЄДРПОУ 39865997), ТОВ «Профбудкомплекс» (кодЄДРПОУ 40028021), ТОВ «Ефект маркет» (код ЄДРПОУ 40540383), ТОВ«Компанія «Інтертрейд» (код ЄДРПОУ 40012776), ТОВ «Мідленд Інвест» (код ЄДРПОУ 39852129), ТОВ «Панорама-Скай» (код ЄДРПОУ 39343141), ТОВ «Велпрайс» (код ЄДРПОУ 39832851), ТОВ «Промомаркетгруп» (кодЄДРПОУ 39276264), TOB «Вісконт Сервіс» (код ЄДРПОУ 39724613), ТО«ѳльник» (код ЄДРПОУ 37692894), ТОВ «Виробниче Підприємство «Патріот» (код ЄДРПОУ 37055453), TOB «Маркет Торг» (код ЄДРПОУ 39844605), TOB «Пратен Люкс» (код ЄДРПОУ 40458634), TOB «Елітстар Компані» (код ЄДРПОУ 39931996), ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528), ТОВ «БК «Профбуд-2015» (код ЄДРПОУ 39669448) дозволило службовим особам ТОВ«Оптимумспецдеталь» та особам, що забезпечували та контролювали його діяльність, отримати податкову вигоду у вигляді штучного оформлення витрат та створення завищеної собівартості наданих товарів, в результаті чого згаданими особами занижено фінансовий результат до оподаткування на суму в розмірі 20 634 909,00 грн.

Таким чином, способом ухилення від сплати податків є відображення в порушення п.198.1, п.198.3, п.198.6 ст.198 Податкового кодексу України Особа_3 за вказівкою Особи_2 та Особи_1 в бухгалтерському та податковому обліках недостовірних відомостей з придбання товарів у ТОВ«Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762), ТОВ «Дені Люкс» (код ЄДРПОУ 40320908), ТОВ «Інтер Текноледжі» (код ЄДРПОУ 39931839), ТОВ «Малаві» (39861589), ТОВ «Еталон-Сіті» (код ЄДРПОУ 40167958), ТОВ «Металскомп» (39930725), ТОВ «Наполі Груп» (код ЄДРПОУ 39865997), ТОВ «Профбудкомплекс» (код ЄДРПОУ 40028021), ТОВ «Ефект маркет» (код ЄДРПОУ 40540383), ТОВ «Компанія «Інтертрейд» (код ЄДРПОУ 40012776), ТОВ «Мідленд Інвест» (код ЄДРПОУ 39852129), ТОВ «Панорама-Скай» (код ЄДРПОУ 39343141), ТОВ «Велпрайс» (код ЄДРПОУ 39832851), ТОВ «Промомаркетгруп» (код ЄДРПОУ 39276264), TOB «Вісконт Сервіс» (код ЄДРПОУ 39724613), ТОВ «Сільник» (код ЄДРПОУ 37692894), ТОВ «Виробниче Підприємство «Патріот» (код ЄДРПОУ 37055453), TOB «Маркет Торг» (код ЄДРПОУ 39844605), TOB «Пратен Люкс» (код ЄДРПОУ 40458634), TOB «Елітстар Компані» (код ЄДРПОУ 39931996), ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528), ТОВ «БК «Профбуд-2015» (код ЄДРПОУ 39669448), безпідставне завищення суми податкового кредиту з податку на додану вартість у сумі 25767647,07 грн та формування в порушення п. 44.1, ст. 44, п.п. 134.1.1 пункту 134.1 статті 134 Податкового кодексу України, Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 16 «Витрати», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.11.1999 № 290 завищеної собівартості наданих товарів (робіт,послуг), в результаті чого згаданими особами занижено фінансовий результат до оподаткування на суму в розмірі 20 634 909,00 грн.

Таким чином, Особою_1 та Особою_2 організовано, а посадовими особами ТОВ «Оптимумспецдеталь» ОСОБА_8 та ОСОБА_9 за пособництва Особи_3 в порушення ст. 67 Конституції України, п. 3, 6 ст. 8 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», п.п134.1.1. п.134 ст.134, п. 138.2 ст. 138, п.п. 139.1.9 п. 139.1 ст. 139, п.198.1, п.198.3, п.198.6 ст.198 Податкового кодексу України вчинено ухилення від сплати податку на додану вартість на суму 25767647,07 грн та податку на прибуток на суму 20 634 909,00 грн. (загальна сума 46 402 556,07 грн).

ОСОБА_9 , своїми умисними діями, вчинив ухилення від сплати податків, що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, вчиненому службовими особами ТОВ «Оптимумспецдеталь» за попередньою змовою групою осіб, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах у сумі 46 402 556,07 грн. тобто скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст.212 ККУкраїни

Крім цього ОСОБА_8 та в свою чергу ОСОБА_9 , ігноруючи як вищезазначені законодавчі акти України, так і власні обов`язки службової особи ТОВ «Оптимумспецдеталь», умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи покладену на них відповідальність, передбачаючи настання суспільно-небезпечних наслідків, виконуючи спільний злочинний умисел під керівництвом Особи_1 та Особи_2, у період з 08.05.2015 до 16.08.2018 умисно легалізували кошти в особливо великому розмірі, одержані внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, за наступних обставин.

Фактичне управління ТОВ «Оптимумспецдеталь», визначення основних напрямів діяльності товариства, прийняття рішень про укладення договорів, закупівлю товарів, витрачання грошових коштів, наявних у розпорядженні товариства, розподіл чистого прибутку товариства здійснювали Особа_1 та Особа_2.

ОСОБА_8 , маючи вищу юридичну освіту, перебуваючи на посаді директора ТОВ «Оптимумспецдеталь» здійснював на прохання та за грошову винагороду від Особи_1 підготовку документів (договорів, специфікацій, накладних, листів, реєстраційних, гарантійних документів), підписання документів як директор товариства, виконував інші доручення (відправлення та отримання кореспонденції та товарів, доставку кореспонденції та окремих товарів, зв`язок з менеджерами окремих державних підприємств), що надавалися Особою_1 або Особою_2, які здійснювали фактичне керівництво підприємством.

В свою чергу, ОСОБА_9 , після призначення директором ТОВ«Оптимумспецдеталь», здійснював на прохання та за грошову винагороду від Особи_1 лише підписання документів як директор товариства, а ОСОБА_8 продовжив на прохання та за грошову винагороду від Особи_1 здійснювати підготовку документів (договорів, специфікацій, накладних, листів, реєстраційних, гарантійних документів), доставку документів ОСОБА_9 для підписання, виконував інші доручення (відправлення та отримання кореспонденції та товарів, доставку кореспонденції та окремих товарів, зв`язок з менеджерами окремих державних підприємств), які надавали йому Особа_1 або Особа_2, які продовжували здійснювати фактичне керівництво підприємством.

Разом з тим, оскільки ОСОБА_8 та ОСОБА_9 під час їхнього перебування на посаді директора ТОВ «Оптимумспецдеталь» обіймали також посаду головного бухгалтера ТОВ «Оптимумспецдеталь», проте обоє не мали потрібних спеціальних знань, документальне оформлення бухгалтерських операцій ТОВ«Оптимумспецдеталь» здійснювала Особа_3 головний бухгалтер ТОВ «Марк сталь» (одне із товариств, створених та підконтрольних Особі_1).

В свою чергу Особа_1 забезпечував надходження у розпорядження ТОВ «Оптимумспецдеталь» товарів, які в подальшому поставлялись до державних підприємств учасників Концерну, здійснював загальне керівництво товариством, приймав участь у розподілі прибутку, спілкувався з керівниками державних підприємств учасників Концерну від імені ТОВ «Оптимумспецдеталь» з метою укладення відповідних договорів, їх виконання та оплати.

Особа_2 здійснював загальне керівництво товариством, приймав участь у розподілі прибутку, спілкувався з керівниками державних підприємств учасників Концерну від імені ТОВ «Оптимумспецдеталь» з метою укладення відповідних договорів, їх виконання та оплати, користуючись наявними зв`язками, спілкувався із співробітниками та керівниками Концерну з метою забезпечення безперешкодного виконання та оплати договорів, укладених з ТОВ «Оптимумспецдеталь», організовував та забезпечував переведення грошових коштів, отриманих на рахунки ТОВ «Оптимумспецдеталь» від державних підприємств учасників Концерну, у готівкову форму.

Особа_3 здійснювала бухгалтерський супровід ТОВ «Оптимумспецдеталь», підготовку податкових документів, подавала податкову звітність, яку підписувала електронним цифровим підписом директора товариства, який надав їй Особа_1, здійснювала операції з грошовими коштами на банківських рахунках ТОВ «Оптимумспецдеталь» під керівництвом та за вказівками Особи_1 або Особи_2, маючи доступ до програми клієнт-банк, що також був наданий їй Особою_1.

За поставлену продукцію ТОВ «Оптимумспецдеталь» отримано кошти від контрагентів на рахунок № НОМЕР_1 , відкритий в АТ «КБ «Приватбанк» такими платежами:

808 000 грн 06.10.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Оплата за двигун УТД 20 рах.№3 вiд 29.09.15р. У т.ч. ПДВ 134666,67 грн.Договiр №057/235 вiд 10.09.15р.Тендеру не потребує.»;

109 700 грн 21.10.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «За диск ведучий в зборi рах.№13 вiд 20.1015. ПДВ 18283,33грн.Договору немає.Тендеру не потребує.»;

4 160 880 грн 30.10.2015 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. №14 вiд 21.10.2015р. за запчастини,зг. догов. №27/08-1501,спец. №3 вiд 27.09.2015р. в т.ч. ПДВ 20% - 693480 грн.»;

8 110 560 грн 02.11.2015 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № 19 вiд 28.10.2015 року за двигун,зг. догов.№27/08-1501,спец.№3 вiд 27.09.2015року в т.ч. ПДВ 20% - 1351760 грн.»;

2 640 448 грн 03.11.2015 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл.рах.№17 вiд 26.10.2015 року за запчастини,зг. догов.№27/08-1501,спец.№3 вiд 27.09.2015року в т.ч. ПДВ 20% - 440074.67 грн.»;

11 000 000 грн 03.11.2015 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл.рах.№17 вiд 26.10.2015 року за запчастини,зг. догов.№ 27/08-1501,спец.№3 вiд 27.09.2015року в т.ч. ПДВ 20% - 1833333.33 грн.»;

600 000 грн 12.11.2015 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Попередплата за комплектуючi зг-но рах. №18 вiд 02.11.2015р. по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 100000.00 грн.»;

3 113 040 грн 23.11.2015 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Попередплата за комплектуючi зг-но рах. №18 вiд 02.11.2015р. по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 518840.00 грн.»;

1 962 000 грн 08.12.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Аванс в розм. 60% за коробки розд.(10шт). спец.№1 до Дог.№057/323 вiд 04.12.15 р.ПДВ 327000,00грн.Тендеру не потребує.»;

2 475 360 грн 16.12.2015 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №56 вiд 01.12.2015р. по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 412560.00 грн.»;

5 139 576 грн 18.12.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Предоплата (60%)за прилади. Дод. угода №2 вiд 14.12.15р.до Дог. 057/324 вiд 04.12.15. ПДВ 856596,00грн.Тендеру не потребує.»;

261 600 грн 28.12.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «доплата за отриманi роздаточнi коробки, згiдно Дог. №057/323 вiд 04.12.15. ПДВ 43600,00грн.Тендеру не потребує.»;

331 600 грн 28.12.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «попередня оплата в розм. 40% за лебiдки (10шт). згiдно Спец.№2, Дод. угоди№3 Дог.№ 057/324 вiд 04.12.15. ПДВ 55266,67грн.Тендеру не потребує.»;

223 935 грн 30.12.2015 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «За прилад ТВНЕ-4Б рах. № 61 вiд 28.12.15, ПДВ: 37 322,50 грн.Договору немає.Тендеру не потребує.»;

497 400 грн 11.01.2016 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «остаточна оплата в розм. 50% за лебiдки спец.№ 2 до дог.№057/324 вiд 04.12.15р. ПДВ - 82900,00 грн.Тендеру не потребує.»;

1 658 000 грн 22.01.2016 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «За лебiдки (20шт). Спец.№2, до Дог.№ 057/324 вiд 04.12.2015. ПДВ 276333,33грн.Тендеру не потребує.»;

784 800 грн 26.01.2016 від ДП «Київський бронетанковий завод» із призначенням платежу «оплата заборгованостi, згiдно акту звiряння розрахункiв станом на 31.01.16. ПДВ 130800,00грн. Дог№057/323 вiд 04.12.15. Тендеру не потребує.»;

2 500 000 грн 03.02.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №3 вiд 15.01.16 по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 416666.67 грн.»;

2 000 000 грн 19.02.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №3 вiд 15.01.16 по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 1456293.33 грн. у т.ч. ПДВ 20% - 333333.33 грн.»;

397 000 грн 18.03.2016 від ДП «Харківський завод спеціальних машин» із призначенням платежу «Сплата за коробки роздавальнi зг. рах. № 7 вiд 14.03.16р.дог.№480316 вiд 12.03.16р. в т.ч. ПДВ 20% - 66166.67 грн.тенд. дог. не уклад.»;

397 000 грн 18.03.2016 від ДП «Харківський завод спеціальних машин» із призначенням платежу «Сплата за коробку роздавальну зг. рах. № 6 вiд 14.03.16р. дог. № 480316 вiд 12.03.16р. в т.ч. ПДВ 20% - 66166.67 грн. тенд. дог. не уклад.»;

450 000 грн 13.04.2016 від ДП «Харківський завод спеціальних машин» із призначенням платежу «Сплата за коробки роздавальнi згiдно рахунку № 34 вiд 08.04.16р. в т.ч. ПДВ 20%-75000,00 грн. тенд. дог. не уклад.»;

6 737 760 грн 20.04.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №3 вiд 15.01.16 по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 1122960.00 грн.»;

432 000 грн 24.05.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Оплата за электронно-оптические преобразователи Дог.№3076 от 26.04.16,НДС-72000.00грн»;

1 961 119,92 грн 01.06.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Оплата за электронно-оптический преобразователь (80%) сч.№48 от 26.05.16 Дог.№3076 от 26.04.16, НДС-326853.32 грн»;

490 279,98 грн 09.06.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Оплата за электронно-оптические преображатели сч.№48 от 26.05.16 (20% окончательный расчет) ДОг.№3076 от 26.04.16, НДС-81713.33грн»;

4 040 376 грн 16.09.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл.рах. № 38 вiд 17.05.2016 за диск, редуктор, електромагнiт, пневморесору, ПДВ 20% - 673396,00»;

1 335 000 грн 20.09.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Оплата за электронно-оптические преобразователи сч.№ 98 от 15.09.16, ДОг.№3076 от 26.04.16,НДС-222500,00грн»;

541 800 грн 22.09.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл.рах. № 63 вiд 01.08.2016 за вимикач нажимний, коробку передачи БМД, ПДВ 20% - 90300,00»;

886 380 грн 06.10.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл.рах.№62 выд 26.07.16 за Трубку, вимикач, реле, в т.ч. ПДВ 20% - 147730 грн.»;

1 631 640 грн 06.10.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл.рах.№62 вiд 26.07.16 за Трубку, вимикач, реле, в т.ч. ПДВ 20% - 271940 грн.»;

148 800 грн 27.10.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за коробки зг-но рах. №84 вiд 23.08.16 по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 24800.00 грн.»;

607 171,20 грн 27.10.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №73 вiд 18.08.16 по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 101195.20 грн.»;

594 369,60 грн 11.11.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №83 вiд 23.08.16 по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 99061.60 грн.»;

393 240 грн 23.11.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Предоплата за электроннно-оптические преобразователи В-2А, В-2КА согл. сч.№153 от 22.11.2016г., в т.ч. НДС=65540,00 грн.»;

67 800 грн 07.12.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Оплата за электронно-оптические преобразователи сч.№168 от 29.11.16,№169 от 01.12.16, Дог.№3076 от 26.04.16, НДС-11300.00грн»;

897 696 грн 09.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «В опл. рах.№99 вiд 21.09.2016, №137 вiд 21.10.2016. В т.ч.ПДВ 149616,00 грн.»;

5 000 000 грн 09.12.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючi зг-но рах. №108 вiд 29.09.16р. по дог. №345/28 вiд 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 833333.33 грн.»;

1 500 000 грн 16.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_2 20.10.2016 р. за гусеницi до БМД-2 по дог. №170 вiд 13.05.2016. В т.ч.ПДВ 250000,00 грн.»;

472 320 грн 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_3 07.12.16 р. за запаснi частини до бронетанкової технiки по дог. №170 вiд 13.05.2016. В т.ч.ПДВ 78720,00 грн.»;

474 360 грн 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_4 03.11.2016 р. за прилад ТНПО-170А по дог. №170 вiд 13.05.2016. В т.ч.ПДВ 79060,00 грн.»;

621 976,80 грн 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_5 31.08.2016 р. за запаснi частини до бронетанкової технiки по дог. №170 вiд 13.05.2016. В т.ч.ПДВ 103662,80 грн.»;

792 600 грн 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_6 13.10.2016 р. за запчастини по дог. №170 вiд 13.05.2016. В т.ч.ПДВ 132100,00 грн.»;

880 966,80 грн 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «В опл. рах.№ НОМЕР_7 07.10.16, №103 вiд 22.09.16. В т.ч.ПДВ 146827,80 грн.»;

985 000 грн 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_2 20.10.2016 р. за гусеницi до БМД-2 по дог. №170 вiд 13.05.2016. В т.ч.ПДВ 164166,67 грн.»;

1 343 928 грн 28.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «В опл. рах.№ НОМЕР_13 27.09.2016, №136 вiд 20.10.2016. В т.ч.ПДВ 223988,00 грн.»;

1 460 538 грн 29.12.2016 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Попередня оплата за в опл. рах. № НОМЕР_8 31.10.2016 р. за запчастини до бронетанкової технiки по дог. №170 вiд 13.05.2016 . В т.ч.ПДВ 243423,00 грн.»;

40 696,80 грн 09.02.2017 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_9 02.12.2016 р. за запаснi частини до бронетанкової технiки в т.ч. ПДВ 20% - 6782.8 грн.»;

694 680 грн 09.02.2017 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_10 22.11.2016 р. за запаснi частини до бронетанкової технiки в т.ч. ПДВ 20% - 115780 грн.»;

1 859 571,60 грн 09.02.2017 від ДП «Житомирський бронетанковий завод» із призначенням платежу «в опл. рах. № НОМЕР_11 22.09.2016 р. за запаснi частини до бронетанкової технiки в т.ч. ПДВ 20% - 309928.6 грн.»;

Також, за поставлену продукцію ТОВ «Оптимумспецдеталь» отримано кошти від контрагентів на рахунок № НОМЕР_12 , відкритий в АТ «Прокредит банк» такими платежами:

4 500 000 грн 22.12.2016 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Оплата за товар зг. дог.№141 від 10.12.16р. Без ПДВ.»;

2 184 720 грн 23.12.2016 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Оплата за электронно-оптич. преобразователи ЭП-10АК согл. сч.№151 от 21.11.16г., дог.№3076 от 26.04.2016г. в т.ч. НДС-364120,00 грн.»;

38 898 грн 16.01.2017 від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» із призначенням платежу «Доплата за компонент ЭП-10АК сч.№177 от 27.12.16 Дог.№3076 от 26.04.16, НДС-6483.00грн»;

1 900 000 грн 16.01.2017 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючі зг-но рах. №150 від 17.11.16р. по дог. №345/28 від 28.10.15р. у т.ч. ПДВ 20% - 316666.67 грн.»;

1 900 000 грн 08.02.2017 від ДП «Харківський бронетанковий завод» із призначенням платежу «Плата за комплектуючі зг-но рах. №150 від 17.11.16р. по дог. №345/28 від 28.10.15р.».

Оскільки поставлені товари придбані Особою_1 за готівку, легального джерела походження не мали та реально і документально ТОВ «Оптимумспецдеталь» придбані не були, а також з метою маскування реального походження товарів та створення формального законного джерела походження поставлених товарів, легалізації коштів, здобутих злочинним шляхом, отримання достатнього обсягу грошових коштів у готівковій формі для оплати товарів, збільшення прибутковості такої діяльності шляхом несплати податку на додану вартість та податку на прибуток, та, в подальшому, легалізації коштів, отриманих від такої протиправної діяльності, Особою_1 та Особою_2 у період часу з 08.05.2015 до 16.08.2018 прийнято рішення про використання низки суб`єктів господарювання, які б виступали постачальниками товарів, які ТОВ «Оптимумспецдеталь» поставило до державних підприємств - учасників Концерну, забезпечували документальне джерело походження придбаних товарів (запчастин та комплектуючих для військової техніки), шляхом відображення в податковому обліку ТОВ «Оптимумспецдеталь» безтоварних операцій із такими суб`єктами господарювання та формували необхідний податковий кредит для ТОВ «Оптимумспецдеталь» і дозволяли підвищити собівартість товарів, фактично набутих ТОВ «Оптимумспецдеталь» безоплатно.

У зв`язку з цим у період часу з 08.05.2015 до 16.08.2018 Особа_2 звернувся до Особи_4 та у подальшому Особи_5, які спільно із третьою особою, не встановленою досудовим розслідуванням на даний час, контролювали низку суб`єктів господарювання, що могли виконати для ТОВ «Оптимумспецдеталь» дії, описані вище.

Між Особою_4, Особою_5 та третьою особою, не встановленою досудовим розслідуванням на даний час, з однієї сторони та Особою_2, як особою, яка представляє, управляє та контролює ТОВ «Оптимумспецдеталь», було досягнуто домовленість про надання таких послуг за узгоджену плату.

На виконання досягнутих домовленостей в ході діяльності ТОВ «Оптимумспецдеталь» створення документального джерела походження придбаних товарів, переведення грошових коштів із безготівкової форми у готівкову, формування податкового кредиту та легалізацію коштів, здобутих злочинним шляхом, здійснювалося із використанням наступних суб`єктів господарювання: ТОВ «Голд Трейд» (код ЄДРПОУ 39279857), ТОВ «Инвестбуд» (код ЄДРПОУ 39320255), ТОВ «Бром Форс» (код ЄДРПОУ 39879596), ТОВ «Фоса-Інтернешнл» (код ЄДРПОУ 38380067), ПП «СВ Колор» (код ЄДРПОУ 33699744), ТОВ «Бранво» (код ЄДРПОУ 40445154), ПП «Фавор Маркетінг» (код ЄДРПОУ 40318752), ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724), ТОВ «Торг-Діліжанс» (код ЄДРПОУ 39690548), ПП «АСТ-Україна» (код ЄДРПОУ 40850376), ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762), ТОВ «Дені Люкс» (код ЄДРПОУ 40320908), ТОВ «Інтер Текноледжі» (код ЄДРПОУ 39931839), ТОВ «Малаві» (39861589), ТОВ «Еталон-Сіті» (код ЄДРПОУ 40167958), ТОВ «Металскомп» (39930725), ТОВ «Наполі Груп» (код ЄДРПОУ 39865997), ТОВ «Профбудкомплекс» (код ЄДРПОУ 40028021), ТОВ «Ефект маркет» (код ЄДРПОУ 40540383), ТОВ «Компанія «Інтертрейд» (код ЄДРПОУ 40012776), ТОВ «Мідленд Інвест» (код ЄДРПОУ 39852129), ТОВ «Панорама-Скай» (код ЄДРПОУ 39343141), ТОВ «Велпрайс» (код ЄДРПОУ 39832851), ТОВ «Промомаркетгруп» (код ЄДРПОУ 39276264), TOB «Вісконт Сервіс» (код ЄДРПОУ 39724613), ТОВ «Сільник» (код ЄДРПОУ 37692894), ТОВ «Виробниче Підприємство «Патріот» (код ЄДРПОУ 37055453), TOB «Маркет Торг» (код ЄДРПОУ 39844605), TOB «Пратен Люкс» (код ЄДРПОУ 40458634), TOB «Елітстар Компані» (код ЄДРПОУ 39931996), ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528), ТОВ «БК «Профбуд-2015» (код ЄДРПОУ 39669448), а також інших не встановлених досудовим розслідуванням на даний час суб`єктів господарювання.

Крім того, в ході цієї діяльності Особа_1 у період часу з 08.05.2015 до 17.02.2017 особисто, поштою, а також за допомогою ОСОБА_8 , отримував від невстановлених досудовим розслідуванням осіб, які контролювали діяльність вказаних вище суб`єктів господарювання, первинні бухгалтерські документи (договори, видаткові накладні, рахунки-фактури, товарно-транспортні накладні) про придбання TOB «Оптимумспецдеталь» товарів у вказаних суб`єктів господарювання.

Вказані документи від імені TOB «Оптимумспецдеталь» підписувались ОСОБА_8 та в подальшому ОСОБА_9 .

Після цього Особа_1 особисто або ОСОБА_8 за його вказівкою, передавали Особі_3 вказані первинні бухгалтерські документи для використання під час ведення бухгалтерського та податкового обліку та подання податкової звітності, хоча достовірно знали, що зазначені товари у вказаних суб`єктів господарювання не придбавалися, а фактично вказані товари та послуги було придбано Особою_1 за грошові кошти у готівковій формі у невстановлених досудовим розслідуванням осіб.

Також Особа_1 надав Особі_3 контактні номери телефонів та інші дані для зв`язку з Особою_4 та особами, які контролювали діяльність вказаних вище суб`єктів господарювання, для узгодження та координації дій по відображенню в податковому обліку ТОВ «Оптимумспецдеталь» безтоварних операцій щодо постачання товарів, які в подальшому були поставлені до державних підприємств учасників Концерну, а також ухилення від сплати податків і легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом.

Особа_3 за вказівкою Особи_1 та Особи_2 у період з 08.05.2015 до 16.08.2018 відобразила в бухгалтерському та податковому обліках ТОВ«Оптимумспецдеталь» недостовірні відомості з придбання товарів та безпідставно завищила суму податкового кредиту з податку на додану вартість у сумі 25 767 647,07 грн; сформувала завищену собівартість поставлених товарів і занизила фінансовий результат до оподаткування податком на прибуток на суму в розмірі 20 634 909,00 грн, що дозволило ТОВ «Оптимумспецдеталь» не сплачувати до бюджету податок на додану вартість в сумі 25 767 647,07 грн та податок на прибуток в сумі 20 634 909,00 грн.

Як наслідок Особа_1 та Особа_2 отримали у власне розпорядження кошти у сумі 46 402 556,07 грн, одержані внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів.

З метою маскування незаконного походження таких коштів та зміни їх форми в готівкову Особою_1 та Особою_2 у період часу з 08.05.2015 до 16.08.2018 прийнято рішення про вчинення фінансових операцій з ними, а саме переказ на банківські рахунки низки суб`єктів господарювання, підконтрольних Особі_4, Особі_5 та третій особі, не встановленій досудовим розслідуванням на даний час.

Безпосередні операції з рахунками ТОВ «Оптимумспецдеталь», на які надходили кошти від державних підприємств учасників Концерну, за вказівкою Особи_2 та Особи_1 здійснювала Особа_3 від імені службових осіб ТОВ «Оптимумспецдеталь» - директора ОСОБА_8 , а згодом - ОСОБА_9 , із використанням програми клієнт-банк, доступ до якої їй надав Особа_1 за згоди ОСОБА_8 та ОСОБА_9 .

Кошти, одержані Особою_1 та Особою_2 у своє розпорядження від державних підприємств учасників Концерну, що надійшли в якості оплати за відповідними договорами з ТОВ «Оптимумспецдеталь», разом із коштами, отриманими внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, - ухилення від сплати податків, переказано Особою_3 з рахунку ТОВ«Оптимумспецдеталь» № НОМЕР_1 , відкритого в АТ«КБ«Приватбанк» наступними платежами:

1 745 000 грн 06.10.2015 о 15 год. 48 хв. на рахунок TOB «Голд Трейд» (код ЄДРПОУ 39279857) № НОМЕР_14 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N01/09-1зп вiд 01.09.2015р. У сумi 1454166.67 грн., ПДВ - 20 % 290833.33 грн.»;

783 760 грн 06.10.2015 о 15 год. 48 хв. на рахунок TOB «Голд Трейд» (код ЄДРПОУ 39279857) № НОМЕР_14 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N01/09-1зп вiд 01.09.2015р. У сумi 653133.33 грн., ПДВ - 20 % 130626.67 грн.»;

52 500 грн 06.10.2015 о 16 год. 00 хв. на рахунок TOB «Голд Трейд» (код ЄДРПОУ 39279857) № НОМЕР_14 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N01/09-1зп вiд 01.09.2015р. У сумi 43750.00 грн., ПДВ - 20 % 8750.00 грн.»;

21 000 грн 13.10.2015 о 15 год. 48 хв. на рахунок TOB «Наполі Груп» (код ЄДРПОУ 39865997) № НОМЕР_15 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за послуги зг.дог.N 28/09п вiд 28.09.2015р. У сумi 17500.00 грн., ПДВ 20 % 3500.00 грн.»;

750 000 грн 20.10.2015 о 15 год. 48 хв. на рахунок TOB «Сільник» (код ЄДРПОУ 37692894) № НОМЕР_16 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N09С-1 вiд 28.09.2015р. У сумi 625000.00 грн., ПДВ - 20 % 125000.00 грн.»;

230 000 грн 21.10.2015 о 15 год. 56 хв. на рахунок TOB «Малаві» (код ЄДРПОУ 39861589) № НОМЕР_17 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N30М-1 вiд 30.09.2015р. У сумi 191666.67 грн., ПДВ - 20 % 38333.33 грн.»;

706 473,87 грн 21.10.2015 о 14 год. 58 хв. на рахунок TOB «Вісконт Сервіс» (код ЄДРПОУ 39724613) № НОМЕР_18 в АТ «КБ «Євробанк» із призначенням платежу «Оплата за зап.частини зг.дог.N 11/08-2 вiд 11.08.2015р. У сумi 588728.22 грн., ПДВ - 20 % 117745.65 грн.»;

100 000 грн 22.10.2015 об 11 год. 34 хв. на рахунок TOB «Малаві» (код ЄДРПОУ 39861589) № НОМЕР_17 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N30М-1 вiд 30.09.2015р. У сумi 83333.33 грн., ПДВ - 20 % 16666.67 грн.»;

8 028 000 грн 03.11.2015 о 12 год. 43 хв. на рахунок TOB «Наполі Груп» (код ЄДРПОУ 39865997) № НОМЕР_15 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за запаснi частини зг.дог.N 28/09т вiд 28.09.2015р. У сумi 6690000.00 грн., ПДВ - 20 % 1338000.00 грн.»;

11 500 000 грн 03.11.2015 о 12 год. 50 хв. на рахунок TOB «Малаві» (код ЄДРПОУ 39861589) № НОМЕР_17 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N30М-1 вiд 30.09.2015р. У сумi 9583333.33 грн., ПДВ 20 % 1916666.67 грн.»;

2 002 891,52 грн 03.11.2015 о 15 год. 31 хв. на рахунок TOB «Малаві» (код ЄДРПОУ 39861589) № НОМЕР_17 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N30М-1 вiд 30.09.2015р. У сумi 1669076.27 грн., ПДВ 20 % 333815.25 грн.»;

2 840 000 грн 05.11.2015 о 16 год. 00 хв. на рахунок TOB «Малаві» (код ЄДРПОУ 39861589) № НОМЕР_17 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N30М-1 вiд 30.09.2015р. У сумi 2366666.67 грн., ПДВ 20 % 473333.33 грн.»;

1 376 000 грн 05.11.2015 о 16 год. 03 хв. на рахунок TOB «Наполі Груп» (код ЄДРПОУ 39865997) № НОМЕР_15 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за запаснi частини зг.дог.N 28/09т вiд 28.09.2015р. У сумi 1146666.67 грн., ПДВ - 20 % 229333.33 грн.»;

600 000 грн 16.11.2015 о 12 год. 06 хв. на рахунок TOB «Інтер Текноледжі» (код ЄДРПОУ 39931839) № НОМЕР_19 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N 59IТ-10 вiд 20.10.15р. У сумi 500000.00 грн., ПДВ 20 % 100000.00 грн.»;

2 963 040 грн 24.11.2015 о 14 год. 37 хв. на рахунок TOB «Інтер Текноледжі» (код ЄДРПОУ 39931839) № НОМЕР_19 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N 59IТ-10 вiд 20.10.15р. У сумi 2469200.00 грн., ПДВ 20 % 493840.00 грн.»;

1 962 000 грн 08.12.2015 о 15 год. 30 хв. на рахунок TOB «Інтер Текноледжі» (код ЄДРПОУ 39931839) № НОМЕР_19 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N 60IТ-12 вiд 01.12.15р. У сумi 1635000.00 грн., ПДВ 20 % 327000.00 грн.»;

2 470 160 грн 18.12.2015 о 13 год. 05 хв. на рахунок TOB «Инвестбуд» (код ЄДРПОУ 39320255) № НОМЕР_20 в АТ «Сбербанк» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N158ИБ вiд 30.11.2015р. У сумi 2058466.67 грн., ПДВ 20 % 411693.33 грн.»;

2 089 500 грн 21.12.2015 о 16 год. 21 хв. на рахунок TOB «Инвестбуд» (код ЄДРПОУ 39320255) № НОМЕР_20 в АТ «Сбербанк» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.дог.N158ИБ вiд 30.11.2015р. У сумi 1741250.00 грн., ПДВ 20 % 348250.00 грн.»;

580 000 грн 23.12.2015 о 14 год. 54 хв. на рахунок ТОВ «Виробниче Підприємство «Патріот» (код ЄДРПОУ 37055453) № НОМЕР_21 в АТ «КБ «Приватбанк» із призначенням платежу «Оплата за коробки роздавальнi зг.рах.N2212/1 вiд 22.12.2015р. У сумi 483333.33 г рн., ПДВ - 20 % 96666.67 грн.»;

1 925 000 грн 24.12.2015 о 16 год. 29 хв. на рахунок ТОВ «Компанія «Інтертрейд» (код ЄДРПОУ 40012776) № НОМЕР_22 в АТ «ОТП Банк» із призначенням платежу «Оплата за запаснi частини зг.дог.N01/12-15/1 вiд 01.12.2015р. У сумi 1604166.67 грн., ПДВ - 20 % 320833.33 грн.»;

2 076 394 грн 24.12.2015 о 15 год. 14 хв. на рахунок ТОВ «Велпрайс» (код ЄДРПОУ 39832851) № НОМЕР_23 в АТ «КБ «Приватбанк» із призначенням платежу «Оплата за запаснi частини зг.договору N 14/12-15 вiд 14.12.2015р. У сумi 1730328.33 грн., ПДВ - 20 % 346065.67 грн.»;

227 945 грн 29.12.2015 об 11 год. 46 хв. на рахунок ТОВ «Велпрайс» (код ЄДРПОУ 39832851) № НОМЕР_23 в АТ «КБ «Приватбанк» із призначенням платежу «Оплата за запаснi частини зг.договору N 14/12-15 вiд 14.12.2015р. У сумi 189954. 17 грн., ПДВ - 20 % 37990.83 грн.»;

242 490 грн 29.12.2015 об 11 год. 46 хв. на рахунок ТОВ «Велпрайс» (код ЄДРПОУ 39832851) № НОМЕР_23 в АТ «КБ «Приватбанк» із призначенням платежу «Оплата за запаснi частини зг.договору N 14/12-15 вiд 14.12.2015р. У сумi 202075. 00 грн., ПДВ - 20 % 40415.00 грн.»;

360 000 грн 11.01.2016 о 15 год. 46 хв. на рахунок ТОВ «Виробниче Підприємство «Патріот» (код ЄДРПОУ 37055453) № НОМЕР_21 в АТ «КБ «Приватбанк» із призначенням платежу «Оплата за коробки роздаточнi зг.рах.N1101/4 вiд 11.01.2016р. У сумi 300000.00 грн., ПДВ - 20 % 60000.00 грн.»;

1 538 000 грн 25.01.2016 о 10 год. 47 хв. на рахунок ТОВ «Бром Форс» (код ЄДРПОУ 39879596) № НОМЕР_24 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата а лебедки зг.дог.NN 1зп вiд 05.01.2016 У сумi 1281666.67 грн., ПДВ - 20 % 256333.33 грн.»;

1 200 000 грн 04.02.2016 об 11 год. 47 хв. на рахунок ТОВ «Еталон-Сіті» (код ЄДРПОУ 40167958) № НОМЕР_25 в АТ «КБ «Приватбанк» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N 1зп вiд 01.01.2016р. У сумi 1000000.00 грн., ПДВ - 20 % 200000.00 грн.»;

90 000 грн 18.03.2016 о 15 год. 40 хв. на рахунок ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528) № НОМЕР_26 в АТ «Укрсиббанк» із призначенням платежу «Оплата за бухглатерскi консультацiї зг. дог.N03-3 вiд 03.01.2016р. У сумi 75000. 00 грн., ПДВ - 20 % 15000.00 грн.»;

60 000 грн 18.03.2016 о 15 год. 41 хв. на рахунок ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528) № НОМЕР_26 в АТ «Укрсиббанк» із призначенням платежу «Оплата за iнформацiйно-консультацiйнi послуги зг. дог.N03-1 вiд 03.01.2016р. У сумi 50000.00 грн., ПДВ - 20 % 10000.00 грн.»;

100 000 грн 18.03.2016 о 15 год. 41 хв. на рахунок ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528) № НОМЕР_26 в АТ «Укрсиббанк» із призначенням платежу «Оплата за юридичнi послуги зг. дог.N03-2 вiд 03.01.2016р. У сумi 83333.33 грн., ПДВ - 20 % 16666.67 грн.»;

500 000 грн 21.03.2016 о 12 год. 00 хв. на рахунок ТОВ «Панорама-Скай» (код ЄДРПОУ 39343141) № НОМЕР_27 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N132 вiд 14.03.2016р. У сумi 416666.67 грн., ПДВ - 20 % 83333.33 грн.»;

3 170 688 грн 25.03.2016 о 14 год. 48 хв. на рахунок ТОВ «Фоса-Інтернешнл» (код ЄДРПОУ 38380067) № НОМЕР_28 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi до розд.коробки зг. договору N 64 вiд 18.03.2016р. У сумi 2642240.00 грн., ПДВ - 20 % 528448.00 грн.»;

1 859 328 грн 28.03.2016 о 10 год. 36 хв. на рахунок ТОВ «Фоса-Інтернешнл» (код ЄДРПОУ 38380067) № НОМЕР_28 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за корпус,кожух,важiль зг. договору N 64 вiд 18.03.2016р. У сумi 1549440. 00 грн., ПДВ - 20 % 309888.00 грн.»;

2 149 765,50 грн 30.03.2016 о 12 год. 00 хв. на рахунок ТОВ «Фоса-Інтернешнл» (код ЄДРПОУ 38380067) № НОМЕР_28 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг. договору N 64 вiд 18.03.2016р. У сумi 1791471.25 грн., ПДВ - 20 % 358294.25 грн.»;

100 000 грн 31.03.2016 о 16 год. 21 хв. на рахунок ТОВ «Фоса-Інтернешнл» (код ЄДРПОУ 38380067) № НОМЕР_28 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг. договору N 64 вiд 18.03.2016р. У сумi 83333.33 грн., ПДВ - 20 % 16666.67 грн.»;

300 000 грн 01.04.2016 о 13 год. 00 хв. на рахунок ТОВ «Фоса-Інтернешнл» (код ЄДРПОУ 38380067) № НОМЕР_28 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг. договору N 64 вiд 18.03.2016р. У сумi 250000.00 грн., ПДВ - 20 % 50000.00 грн.»;

300 000 грн 01.04.2016 об 11 год. 00 хв. на рахунок ТОВ «Еталон-Сіті» (код ЄДРПОУ 40167958) № НОМЕР_25 в АТ «КБ «Приватбанк» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N 1зп вiд 01.01.2016р. У сумi 250000.00 грн., ПДВ - 20 % 50000.00 грн.»;

49 328 грн 18.04.2016 об 11 год. 57 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N70 вiд 15.04.2016р. У сумi 41106.67 грн., ПДВ - 20 % 8221.33 грн.»;

1 810 000 грн 18.04.2016 о 13 год. 55 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N70 вiд 15.04.2016р. У сумi 1508333.33 грн., ПДВ - 20 % 301666.67 грн.»;

15 000 грн 19.04.2016 о 12 год. 35 хв. на рахунок ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528) № НОМЕР_26 в АТ «Укрсиббанк» із призначенням платежу «Оплата за iнформацiйно-консультацiйнi послуги зг. рах.N041901 вiд 19.04.2016р. У сумi 12500.00 грн., ПДВ - 20 % 2500.00 грн.»;

1 100 000 грн 19.04.2016 о 10 год. 29 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N70 вiд 15.04.2016р. У сумi 916666.67 грн., ПДВ - 20 % 183333.33 грн.»;

4 000 000 грн 20.04.2016 о 16 год. 24 хв. на рахунок ТОВ «Еталон-Сіті» (код ЄДРПОУ 40167958) № НОМЕР_25 в АТ «КБ «Приватбанк» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N 1зп вiд 01.01.2016р. У сумi 3333333.33 грн., ПДВ - 20 % 666666.67 грн.»;

1 500 грн 21.04.2016 о 14 год. 01 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N70 вiд 15.04.2016р. У сумi 1250.00 грн., ПДВ 20 % 250.00 грн.»;

50 000 грн 22.04.2016 о 16 год. 20 хв. на рахунок ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528) № НОМЕР_26 в АТ «Укрсиббанк» із призначенням платежу «Оплата за бухглатерскi консультацiї зг. дог.N03-3 вiд 03.01.2016р. У сумi 41666. 67 грн., ПДВ - 20 % 8333.33 грн.»;

125 000 грн 22.04.2016 о 16 год. 23 хв. на рахунок ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528) № НОМЕР_26 в АТ «Укрсиббанк» із призначенням платежу «Оплата за марк.послуги зг. рах.N042203 вiд 22.04.2016р. У сумi 104166.67 грн., ПДВ - 20 % 20833.33 грн.»;

25 000 грн 22.04.2016 о 16 год. 24 хв. на рахунок ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528) № НОМЕР_26 в АТ «Укрсиббанк» із призначенням платежу «Оплата за юридичнi послуги зг. дог.N03-2 вiд 03.01.2016р. У сумi 20833.33 грн., ПДВ - 20 % 4166.67 грн.»;

2 250 000 грн 26.04.2016 о 10 год. 42 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N70 вiд 15.04.2016р. У сумi 1875000.00 грн., ПДВ - 20 % 375000.00 грн.»;

200 000 грн 28.04.2016 о 9 год. 43 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N70 вiд 15.04.2016р. У сумi 166666.67 грн., ПДВ - 20 % 33333.33 грн.»;

70 000 грн 29.04.2016 о 12 год. 50 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N70 вiд 15.04.2016р. У сумi 58333.33 грн., ПДВ 20 % 11666.67 грн.»;

7 198 944,48 грн 05.05.2016 о 16 год. 07 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N70 вiд 15.04.2016р. У сумi 5999120.40 грн., ПДВ - 20 % 1199824.08 грн.»;

57 000 грн 06.05.2016 о 12 год. 20 хв. на рахунок ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528) № НОМЕР_26 в АТ «Укрсиббанк» із призначенням платежу «Оплата за iнформацiйно-консул. послуги зг. рах.N060503 вiд 06.03.2016 У сумi 47500.00 грн., ПДВ - 20 % 9500.00 грн.»;

76 000 грн 11.05.2016 о 14 год. 20 хв. на рахунок ТОВ «Елітстар Компані» (код ЄДРПОУ 39931996) № НОМЕР_30 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за послуги зг.дог.N 140 вiд 16.11.2015р. У сумi 63333.33 грн., ПДВ - 20 % 12666.67 грн.»;

1 500 000 грн 11.05.2016 о 14 год. 13 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за деталi та обладнання зг.дог.N70 спец. N3 вiд 15.04.2016р. У сумi 1250000.00 грн., ПДВ - 20 % 250000.00 грн.»;

1 000 грн 13.05.2016 о 12 год. 31 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N70 вiд 15.04.2016р. У сумi 833.33 грн., ПДВ 20 % 166.67 грн.»;

34 500 грн 18.05.2016 о 14 год. 12 хв. на рахунок ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528) № НОМЕР_26 в АТ «Укрсиббанк» із призначенням платежу «Оплата за бухглатерскi консультацiї зг. рах.N051802 18.05.2016р. У сумi 28750.00 грн., ПДВ - 20 % 5750.00 грн.»;

49 500 грн 27.05.2016 о 16 год. 12 хв. на рахунок ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528) № НОМЕР_26 в АТ «Укрсиббанк» із призначенням платежу «Оплата за юридичнi послуги зг. дог.N03-2 вiд 03.01.2016р. У сумi 41250.00 грн., ПДВ - 20 % 8250.00 грн.»;

63 500 грн 27.05.2016 о 16 год. 12 хв. на рахунок ПП «Альтернатива-К» (код ЄДРПОУ 30966528) № НОМЕР_26 в АТ «Укрсиббанк» із призначенням платежу «Оплата за iнформацiйно-консул. послуги зг. рах.N052702 вiд 27.05.2016 У сумi 47500.00 грн., У сумi 52916.67 грн., ПДВ - 20 % 10583.33 грн.»;

1 900 000 грн 01.06.2016 о 12 год. 14 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за електронно - оптичний перетворювач зг.дог.N77 вiд 27.05.2016р. У сумi 1583333.33 грн., ПДВ - 20 % 316666.67 грн.»;

247 000 грн 01.06.2016 о 15 год. 39 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за електронно - оптичний перетворювач зг.дог.N77 вiд 27.05.2016р. У сумi 205833.33 грн., ПДВ - 20 % 41166.67 грн.»;

350 000 грн 13.06.2016 о 14 год. 31 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за електронно - оптичний перетворювач зг.дог.N77 вiд 27.05.2016р. У сумi 291666.67 грн., ПДВ - 20 % 58333.33 грн.»;

700 000 грн 11.08.2016 о 13 год. 58 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N70 вiд 15.04.2016р. У сумi 583333.33 грн., ПДВ - 20 % 116666.67 грн.»;

587 789 грн 31.08.2016 о 14 год. 03 хв. на рахунок ТОВ «Профбудкомплекс» (код ЄДРПОУ 40028021) № НОМЕР_31 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N08/08-2 вiд 08.08.2016р. У сумi 489824.17 грн., ПДВ - 20 % 97964.83 грн.»;

130 000 грн 02.09.2016 о 16 год. 19 хв. на рахунок ТОВ «Профбудкомплекс» (код ЄДРПОУ 40028021) № НОМЕР_31 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N08/08-2 вiд 08.08.2016р. У сумi 108333.33 грн., ПДВ - 20 % 21666.67 грн.»;

23 170 грн 05.09.2016 о 10 год. 56 хв. на рахунок ТОВ «Профбудкомплекс» (код ЄДРПОУ 40028021) № НОМЕР_31 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N08/08-2 вiд 08.08.2016р. У сумi 19308.33 грн., ПДВ - 20 % 3861.67 грн.»;

30 000 грн 05.09.2016 о 14 год. 33 хв. на рахунок ТОВ «Профбудкомплекс» (код ЄДРПОУ 40028021) № НОМЕР_31 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N08/08-2 вiд 08.08.2016р. У сумi 25000.00 грн., ПДВ - 20 % 5000.00 грн.»;

370 000 грн 16.09.2016 о 16 год. 04 хв. на рахунок ТОВ «Профбудкомплекс» (код ЄДРПОУ 40028021) № НОМЕР_31 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N08/08-2 вiд 08.08.2016р. У сумi 308333.33 грн., ПДВ - 20 % 61666.67 грн.»;

2 000 000 грн 21.09.2016 о 15 год. 55 хв. на рахунок ТОВ «Профбудкомплекс» (код ЄДРПОУ 40028021) № НОМЕР_31 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N08/08-2 вiд 08.08.2016р. У сумi 1666666.67 грн., ПДВ - 20 % 333333.33 грн.»;

4 000 000 грн 21.09.2016 о 15 год. 55 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N70 вiд 15.04.2016р. У сумi 3333333.33 грн., ПДВ - 20 % 666666.67 грн.»;

4 090 000 грн 21.09.2016 о 16 год. 17 хв. на рахунок ТОВ «Дені Люкс» (код ЄДРПОУ 40320908) № НОМЕР_32 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «за комплектуючi зг.дог.N 1808/1 вiд 18.08.2016р. У сумi 3408333.33 грн., ПДВ - 20 % 681666.67 грн.»;

180 000 грн 23.09.2016 о 11 год. 43 хв. на рахунок ПП «СВ Колор» (код ЄДРПОУ 33699744) № НОМЕР_33 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата зг. договору N01/08п вiд 01.08.2016р. У сумi 150000.00 грн., ПДВ - 20 % 30000.00 грн.»;

525 546 грн 23.09.2016 об 11 год. 25 хв. на рахунок ТОВ «Гранді Плюс» (код ЄДРПОУ 39962762) № НОМЕР_29 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «Оплата за комплектуючi зг.дог.N70 вiд 15.04.2016р. У сумi 437955.00 грн., ПДВ - 20 % 87591.00 грн.»;

2 420 000 грн 10.10.2016 о 14 год. 39 хв. на рахунок ТОВ «Дені Люкс» (код ЄДРПОУ 40320908) № НОМЕР_32 в АТ «Банк Інвестицій і Заощаджень» із призначенням платежу «за комплектуючi зг.дог.N 1808/1 вiд 18.08.2016р. У сумi 2016666.67 грн., ПДВ 20 % 403333.33 грн.»;

74 700 грн 12.10.2016 о 14 год. 14 хв. на рахунок TOB «Пратен Люкс» (код ЄДРПОУ 40458634) № НОМЕР_34 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Сплата за юр.послуги зг.рах.N145 вiд 01.09.2016р. У сумi 62250.00 грн., ПДВ 2 0 % 12450.00 грн.»;

4 000 грн 13.10.2016 о 13 год. 43 хв. на рахунок TOB «Пратен Люкс» (код ЄДРПОУ 40458634) № НОМЕР_34 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Сплата за юр.послуги зг.рах.N145 вiд 01.09.2016р. У сумi 3333.33 грн., ПДВ 20 % 666.67 грн.»;

740 000 грн 28.10.2016 о 14 год. 54 хв. на рахунок ТОВ «Бранво» (код ЄДРПОУ 40445154) № НОМЕР_35 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «оплата за комплектуючi зг.дог.N111 вiд 03.10.2016р. У сумi 616666.67 грн., ПДВ - 20 % 123333.33 грн.»;

14 700 грн 14.11.2016 о 16 год. 12 хв. на рахунок TOB «Пратен Люкс» (код ЄДРПОУ 40458634) № НОМЕР_34 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Сплата за марк.дослiдж. зг. дог. 150 вiд 01.09.2016р. У сумi 12250.00 грн., ПДВ - 20 % 2450.00 грн.»;

71 300 грн 14.11.2016 о 16 год. 12 хв. на рахунок TOB «Пратен Люкс» (код ЄДРПОУ 40458634) № НОМЕР_34 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Сплата за юр.послуги зг.рах.N145 вiд 01.09.2016р. У сумi 59416.67 грн., ПДВ 20 % 11883.33 грн.»;

120 000 грн 14.11.2016 о 16 год. 12 хв. на рахунок TOB «Пратен Люкс» (код ЄДРПОУ 40458634) № НОМЕР_34 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Сплата за бух консул. зг. дог. 146 вiд 01.09.2016р. У сумi 100000.00 грн., ПДВ - 20 % 20000.00 грн.»;

183 385 грн 15.11.2016 о 13 год. 40 хв. на рахунок ПП «Фавор Маркетінг» (код ЄДРПОУ 40318752) № НОМЕР_36 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «За товар згiдно рахунку N 153 вiд 15.11.2016. Без ПДВ»;

135 300 грн 15.11.2016 о 15 год. 43 хв. на рахунок TOB «Пратен Люкс» (код ЄДРПОУ 40458634) № НОМЕР_34 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Сплата за марк.дослiдж. зг. дог. 150 вiд 01.09.2016р. У сумi 112750.00 грн., ПДВ - 20 % 22550.00 грн.»;

465 000 грн 28.11.2016 о 15 год. 27 хв. на рахунок ТОВ «Металскомп» (39930725) № НОМЕР_37 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за товар согласно договора N вiд 01.12.2016р. У сумi 387500.00 грн., ПДВ - 20 % 77500.00 грн.»;

2 000 000 грн 05.12.2016 о 15 год. 32 хв. на рахунок ТОВ «Ефект маркет» (код ЄДРПОУ 40540383) № НОМЕР_38 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «оплата за комплектуючi зг.дог. N193 вiд 03.10.16 У сумi 1666666.67 грн., ПДВ 2 0 % 333333.33 грн.»;

2 600 000 грн 05.12.2016 о 12 год. 18 хв. на рахунок ТОВ «Металскомп» (39930725) № НОМЕР_37 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за прилади зг.договоруN11 вiд 01.11.2016р. У сумi 2166666.67 грн., ПДВ - 20 % 433333.33 грн.»;

2 400 000 грн 06.12.2016 о 13 год. 37 хв. на рахунок ТОВ «Ефект маркет» (код ЄДРПОУ 40540383) № НОМЕР_38 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «оплата за комплектуючi зг.дог. N193 вiд 03.10.16 У сумi 2000000.00 грн., ПДВ 20 % 400000.00 грн.»;

2 343 628,40 грн 12.12.2016 о 12 год. 39 хв. на рахунок ТОВ «Ефект маркет» (код ЄДРПОУ 40540383) № НОМЕР_38 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «оплата за комплектуючi зг.дог. N193 вiд 03.10.16 У сумi 1953023.67 грн., ПДВ - 20 % 390604.73 грн.»;

1 500 000 грн 12.12.2016 о 13 год. 38 хв. на рахунок ТОВ «Ефект маркет» (код ЄДРПОУ 40540383) № НОМЕР_38 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «оплата за комплектуючi зг.дог. N193 вiд 03.10.16 У сумi 1250000.00 грн., ПДВ - 20 % 250000.00 грн.»;

1 665 180 грн 12.12.2016 о 10 год. 29 хв. на рахунок ТОВ «Металскомп» (39930725) № НОМЕР_37 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за прилади зг.договоруN11 вiд 01.11.2016р. У сумi 1387650.00 грн., ПДВ - 20 % 277530.00 грн.»;

480 000 грн 12.12.2016 о 15 год. 38 хв. на рахунок ТОВ «Металскомп» (39930725) № НОМЕР_37 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за прилади зг.договоруN11 вiд 01.11.2016р. У сумi 400000.00 грн., ПДВ - 2 0 % 80000.00 грн.»;

1 500 000 грн 20.12.2016 о 18 год. 15 хв. на рахунок ТОВ «Ефект маркет» (код ЄДРПОУ 40540383) № НОМЕР_38 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «оплата за комплектуючi зг.дог. N193 вiд 03.10.16 У сумi 1250000.00 грн., ПДВ - 20 % 250000.00 грн.»;

24 900 грн 20.12.2016 о 20 год. 59 хв. на рахунок ТОВ «Металскомп» (39930725) № НОМЕР_37 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за прилади зг.договоруN11 вiд 01.11.2016р. У сумi 20750.00 грн., ПДВ 20 % 4150.00 грн.»;

500 000 грн 29.12.2016 о 9 год. 49 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N284 вiд 27.12.16р. по рах 548 вiд 28.12.2016р. У сумi 416666.67 грн., ПДВ - 20 % 83333.33 грн.»;

500 000 грн 29.12.2016 о 10 год. 07 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N284 вiд 27.12.16р. по рах 548 вiд 28.12.2016р. У сумi 416666.67 грн., ПДВ - 20 % 83333.33 грн.»;

500 000 грн 29.12.2016 о 10 год. 07 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N284 вiд 27.12.16р. по рах 548 вiд 28.12.2016р. У сумi 416666.67 грн., ПДВ - 20 % 83333.33 грн.»;

500 000 грн 29.12.2016 о 10 год. 08 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N284 вiд 27.12.16р. по рах 548 вiд 28.12.2016р. У сумi 416666.67 грн., ПДВ - 20 % 83333.33 грн.»;

500 000 грн 29.12.2016 о 10 год. 17 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N284 вiд 27.12.16р. по рах 548 вiд 28.12.2016р. Без ПДВ»;

500 000 грн 29.12.2016 о 10 год. 17 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N284 вiд 27.12.16р. по рах 548 вiд 28.12.2016р. Без ПДВ»;

500 000 грн 29.12.2016 о 10 год. 17 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N284 вiд 27.12.16р. по рах 548 вiд 28.12.2016р. Без ПДВ»;

500 000 грн 29.12.2016 о 10 год. 17 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N284 вiд 27.12.16р. по рах 548 вiд 28.12.2016р. Без ПДВ»;

454 000 грн 29.12.2016 о 10 год. 17 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N284 вiд 27.12.16р. по рах 548 вiд 28.12.2016р. Без ПДВ»;

500 000 грн 29.12.2016 о 10 год. 26 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N284 вiд 27.12.16р. по рах 548 вiд 28.12.2016р. Без ПДВ»;

500 000 грн 29.12.2016 о 10 год. 26 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N284 вiд 27.12.16р. по рах 548 вiд 28.12.2016р. Без ПДВ»;

91 000 грн 29.12.2016 о 10 год. 34 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N284 вiд 27.12.16р. по рах 548 вiд 28.12.2016р. Без ПДВ»;

460 000 грн 29.12.2016 о 14 год. 12 хв. на рахунок ТОВ «Торг-Діліжанс» (код ЄДРПОУ 39690548) № НОМЕР_40 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «оплата за зг.дог.N83 вiд 28.12.16 по рах154 29.12.16р. Без ПДВ»;

500 000 грн 29.12.2016 о 14 год. 12 хв. на рахунок ТОВ «Торг-Діліжанс» (код ЄДРПОУ 39690548) № НОМЕР_40 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «оплата за зг.дог.N83 вiд 28.12.16 по рах154 29.12.16р. Без ПДВ»;

500 000 грн 29.12.2016 о 14 год. 12 хв. на рахунок ТОВ «Торг-Діліжанс» (код ЄДРПОУ 39690548) № НОМЕР_40 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «оплата за зг.дог.N83 вiд 28.12.16 по рах154 29.12.16р. Без ПДВ»;

2 500 000 грн 09.02.2017 о 13 год. 40 хв. на рахунок ПП «АСТ-Україна» (код ЄДРПОУ 40850376) № НОМЕР_41 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.договору N12/1 вiд 12.12.2016р. Без ПДВ.».

Також, кошти, одержані Особою_1 та Особою_2 у своє розпорядження від державних підприємств учасників Концерну, що надійшли в якості оплати за відповідними договорами з ТОВ «Оптимумспецдеталь», разом із коштами, отриманими внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, - ухилення від сплати податків, переказано Особою_3 з рахунку ТОВ«Оптимумспецдеталь» № НОМЕР_12 , відкритого в АТ«Прокредит банк», наступними платежами:

165 000 грн 20.12.2016 о 18 год. 07 хв. на рахунок ТОВ «Металскомп» (39930725) № НОМЕР_37 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за прилади зг.договоруN11 вiд 01.11.2016р. у т.ч. ПДВ 20% - 27500.00 грн.»;

1 752 000 грн 21.12.2016 о 12 год. 17 хв. на рахунок ПП «АСТ-Україна» (код ЄДРПОУ 40850376) № НОМЕР_41 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.договору №12/1 від 12.12.2016р. Без ПДВ.»;

2 000 000 грн 21.12.2016 о 12 год. 18 хв. на рахунок ПП «АСТ-Україна» (код ЄДРПОУ 40850376) № НОМЕР_41 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.договору №12/1 від 12.12.2016р. Без ПДВ.»;

2 000 000 грн 21.12.2016 о 12 год. 18 хв. на рахунок ПП «АСТ-Україна» (код ЄДРПОУ 40850376) № НОМЕР_41 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.договору №12/1 від 12.12.2016р. Без ПДВ.»;

1 000 000 грн 21.12.2016 о 12 год. 18 хв. на рахунок ПП «АСТ-Україна» (код ЄДРПОУ 40850376) № НОМЕР_41 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.договору №12/1 від 12.12.2016р. Без ПДВ.»;

1 990 000 грн 21.12.2016 о 12 год. 18 хв. на рахунок ПП «АСТ-Україна» (код ЄДРПОУ 40850376) № НОМЕР_41 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.договору №12/1 від 12.12.2016р. Без ПДВ.»;

500 000 грн 22.12.2016 о 10 год. 53 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.договору №20/12-2016 від 20.12.2016р. Без ПДВ.»;

500 000 грн 22.12.2016 о 10 год. 55 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.договору №20/12-2016 від 20.12.2016р. Без ПДВ.»;

500 000 грн 22.12.2016 об 11 год. 19 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.договору №20/12-2016 від 20.12.2016р. Без ПДВ.»;

500 000 грн 22.12.2016 об 11 год. 19 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.договору №20/12-2016 від 20.12.2016р. Без ПДВ.»;

500 000 грн 22.12.2016 об 11 год. 19 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.договору №20/12-2016 від 20.12.2016р. Без ПДВ.»;

500 000 грн 22.12.2016 об 11 год. 19 хв. на рахунок ТОВ «Актеліт» (код ЄДРПОУ 39683724) № НОМЕР_39 в АТ «ПУМБ» із призначенням платежу «оплата за товар зг.договору №20/12-2016 від 20.12.2016р. Без ПДВ.»;

1 500 000 грн 23.12.2016 о 12 год. 14 хв. на рахунок ПП «АСТ-Україна» (код ЄДРПОУ 40850376) № НОМЕР_41 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.договору №12/1 від 12.12.2016р. Без ПДВ.»;

2 000 000 грн 23.12.2016 о 16 год. 40 хв. на рахунок ПП «АСТ-Україна» (код ЄДРПОУ 40850376) № НОМЕР_41 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.договору №12/1 від 12.12.2016р. Без ПДВ.»;

210 000 грн 23.12.2016 о 16 год. 40 хв. на рахунок ТОВ «Металскомп» (39930725) № НОМЕР_37 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за прилади зг.договоруN11 вiд 01.11.2016р. у т.ч. ПДВ 20% - 35000.00 грн.»;

62 180 грн 19.01.2017 о 13 год. 33 хв. на рахунок ТОВ «Торг-Діліжанс» (код ЄДРПОУ 39690548) № НОМЕР_40 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «оплата за товар зг.дог.N83 вiд 28.12.16 по рах155 від 29.12.16р. Без ПДВ»;

1 700 000 грн 19.01.2017 о 14 год. 37 хв. на рахунок ПП «АСТ-Україна» (код ЄДРПОУ 40850376) № НОМЕР_41 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.договору №12/1 від 12.12.2016р. Без ПДВ.»;

50 000 грн 23.01.2017 о 15 год. 08 хв. на рахунок ТОВ «Металскомп» (39930725) № НОМЕР_37 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за прилади зг.договоруN11 вiд 01.11.2016р. у т.ч. ПДВ 20% - 8333.33 грн.»;

989 900 грн 09.02.2017 о 13 год. 09 хв. на рахунок ПП «АСТ-Україна» (код ЄДРПОУ 40850376) № НОМЕР_41 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за товар зг.договору №12/1 від 12.12.2016р. Без ПДВ.»;

250 000 грн 09.02.2017 о 16 год. 29 хв. на рахунок ТОВ «Металскомп» (39930725) № НОМЕР_37 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за прилади зг.договоруN11 вiд 01.11.2016р. у т.ч. ПДВ 20% - 41666.67 грн.»;

104 000 грн 14.02.2017 о 14 год. 19 хв. на рахунок ТОВ «Металскомп» (39930725) № НОМЕР_37 в АТ «Універсал Банк» із призначенням платежу «Оплата за прилади зг.договоруN11 вiд 01.11.2016р. у т.ч. ПДВ 20% - 17333.33 грн.».

Таким чином Особою_1 та Особою_2 з метою маскування незаконного походження коштів у сумі 46 402 556,07 грн, одержаних внаслідок відображення в бухгалтерському та податковому обліках ТОВ«Оптимумспецдеталь» недостовірних відомостей з придбання товарів та безпідставного завищення суми податкового кредиту з податку на додану вартість у сумі 25 767 647,07 грн, а також формування завищеної собівартості поставлених товарів і заниження фінансового результату до оподаткування податком на прибуток на суму в розмірі 20 634 909,00 грн, і як наслідок несплати до бюджету податку на додану вартість в сумі 25 767 647,07 грн та податку на прибуток в сумі 20 634 909,00 грн, та зміни їх форми в готівкову, організовано, а ОСОБА_8 та ОСОБА_9 за пособництва Особи_3, Особи_4 та Особи_5 вчинено фінансові операції з ними, а саме переказ на банківські рахунки зазначених вище суб`єктів господарювання разом із коштами, що надійшли в якості оплати за відповідними договорами між державними підприємствами учасниками Концерну і ТОВ «Оптимумспецдеталь».

ОСОБА_9 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 209 КК України, тобто у вчиненні фінансових операцій з майном, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом, особами, які знали, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом, за попередньою змовою групою осіб щодо коштів в особливо великому розмірі у сумі 46 402 556,07 грн.

23.06.2020 між першим заступником керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ОСОБА_16 , якому на підставі ст.37КПК України надані повноваження прокурора у кримінальному провадженні №52020000000000356 від 28.05.2020, з одного боку, та обвинувачених у цьому провадженні ОСОБА_8 та ОСОБА_9 з іншого боку, на підставі ст. ст. 468, 469, 470, 472 КПК України, уклали угоди про визнання винуватості, яку учасники процесу підтримали у судовому засіданні та просили її затвердити відповідним вироком.

Суд вважає необхідним угоди про визнаннявинуватості затвердити виходячи з наступного.

Згідно вказаної угоди, обвинувачений ОСОБА_8 - беззастережно визнав свою винуватість в обсязі повідомленої підозри, та зобов`язався надавати покази щодо обставин вчинення кримінальних правопорушень, розслідуваних у кримінальному провадженні №52020000000000356, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 28.05.2020, та кримінальних правопорушень, виділених з зазначеного кримінального провадження, а також стосовно осіб, причетних до їх вчинення, в тому числі надавати викривальні покази щодо злочинних дій інших учасників організованої групи.

За угодою сторони - прокурор, якому на підставі ст.37КПК України надані повноваження прокурора у кримінальному провадженні та обвинувачений ОСОБА_8 також визнав наступне:

- обставинами, які пом`якшують покарання ОСОБА_8 , за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.209, ч.3 ст.212 КК України, відповідно до ст.66КК України є : щире каяття та активне сприяння розкриттю злочинів, добровільне відшкодування частини заподіяної шкоди, перебування на утриманні у ОСОБА_8 неповнолітньої доньки ОСОБА_17 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та матері ОСОБА_18 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , позитивна характеристика за місцем проживання, раніше не судимий, на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває.

обставинами, які обтяжують покарання ОСОБА_8 за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.209, ч.3 ст.212КК України судом не встановлено.

Також вказаною угодою сторони погодили ОСОБА_8 покаранн, враховуючи ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного та обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання, а саме:

- за ч.3 ст. 212КК України - у вигляді штрафу в розмірі 25 000 (двадцять п`ять тисяч) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати посади з адміністративно-господарськими та організаційно-розпорядчими повноваженнями на строк три роки з конфіскацією майна;

- за ч.3 ст.209, із застосуванням ст.69КК України - у вигляді 5 (п`ять) років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади з адміністративно-господарськими та організаційно-розпорядчими повноваженнями на строк три роки з конфіскацією майна.

На підставі ч.1 ст.70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим за ч.3 ст.212, ч.3 ст.209 КК України остаточно визначити покарання у виді 5 (п`яти) років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади з адміністративно-господарськими та організаційно-розпорядчими повноваженнями тривалістю 3 роки з конфіскацією майна.

На підставі ст.75КК України звільнити ОСОБА_8 від відбування покарання у виді позбавлення волі та конфіскації майна з випробуванням, якщо він протягом 1 (одного) року іспитового строку не вчинить нового злочину.

На підставі ст.76КК України покласти ОСОБА_8 наступні обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Згідно вказаної угоди, обвинувачений ОСОБА_9 - беззастережно визнав свою винуватість в обсязі повідомленої підозри, та зобов`язався надавати покази щодо обставин вчинення кримінальних правопорушень, розслідуваних у кримінальному провадженні №52020000000000356, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 28.05.2020, та кримінальних правопорушень, виділених з зазначеного кримінального провадження, а також стосовно осіб, причетних до їх вчинення, в тому числі надавати викривальні покази щодо злочинних дій інших учасників організованої групи.

За угодою сторони - прокурор, якому на підставі ст.37КПК України надані повноваження прокурора у кримінальному провадженні та обвинувачений ОСОБА_9 також визнав наступне:

обставинами, які пом`якшують покарання ОСОБА_9 , за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.209, ч.3 ст.212 КК України, відповідно до ст.66КК України є : щире каяття та активне сприяння розкриттю злочинів, добровільне відшкодування частини заподіяної шкоди, позитивна характеристика за місцем проживання, раніше не судимий, на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває.

обставинами, які обтяжують покарання ОСОБА_9 за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.209, ч.3 ст.212КК України судом не встановлено.

Також вказаною угодою сторони погодили ОСОБА_9 покаранн, враховуючи ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного та обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання, а саме:

- за ч.3 ст. 212КК України - у вигляді штрафу в розмірі 25000(двадцятьп`ять тисяч)неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати посади з адміністративно-господарськими та організаційно-розпорядчими повноваженнями на строк три роки з конфіскацією майна;

- за ч.3 ст.209, із застосуванням ст.69КК України - у вигляді 5 (п`ять) років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади з адміністративно-господарськими та організаційно-розпорядчими повноваженнями на строк три роки з конфіскацією майна.

На підставі ч.1 ст.70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим за ч.3 ст.212, ч.3 ст.209 КК України остаточно визначити покарання у виді 5 (п`яти) років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади з адміністративно-господарськими та організаційно-розпорядчими повноваженнями тривалістю 3 роки з конфіскацією майна.

На підставі ст.75КК України звільнити ОСОБА_9 від відбування покарання у виді позбавлення волі та конфіскації майна з випробуванням, якщо він протягом 1 (одного) року іспитового строку не вчинить нового злочину.

На підставі ст.76КК України покласти ОСОБА_9 наступні обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Згідно ст.468КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості у провадженні щодо: 1) кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів; 2) особливо тяжких злочинів, віднесених до підслідності Національного антикорупційного бюро України за умови викриття підозрюваним чи обвинуваченим іншої особи у вчиненні злочину, віднесеного до підслідності Національного антикорупційного бюро України, якщо інформація щодо вчинення такою особою злочину буде підтверджена доказами; 3) особливо тяжких злочинів, вчинених за попередньою змовою групою осіб, організованою групою чи злочинною організацією або терористичною групою за умови викриття підозрюваним, який не є організатором такої групи або організації, злочинних дій інших учасників групи чи інших, вчинених групою або організацією злочинів, якщо повідомлена інформація буде підтверджена доказами.

Відповідно до ч.2 ст.469КПК України угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена за ініціативою прокурора чи обвинуваченого.

Згідно ч.5 ст.469 КПК України, угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може ініціюватись в будь-який момент після повідомлення особі про підозру, до виходу суду до нарадчоїкімнати для ухвалення вироку.

При цьомусудомвстановленощо обвинувачені ОСОБА_8 та ОСОБА_9 цілком розуміють,що вони розуміють свої права, передбачені ч.5 ст.474цього Кодексу, що мають правона судовий розгляд, під час якого прокурор зобов`язанийдовести кожну обставину щодо кримінального правопорушення, у вчиненні яких вони обвинувачуються, а вони, обвинувачені,маютьправа, визначеніпунктом першимч.4 ст.474КПК України тарозуміютьнаслідки укладення та затвердження даної угодипередбачені ст.473КПК України - зокрема,про характер обвинувачення, щодо якого вони визнають себе винуватим, вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до них у разі затвердження угоди.

Вислухавши сторони кримінального провадження, зокрема обвинувачених ОСОБА_8 та ОСОБА_9 , які зазначили, щоукладення угоди з їх сторони є добровільним, без будь-якого примусу, наслідки затвердження таких угод їм цілком зрозумілі, оцінюючи викладені обставинипровадження у їх сукупності, суд приходить до висновкупро тещо укладення угоди сторонами є добровільним іне є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

Виходячи з наведеного, приймаючидо уваги,що умови даної угоди відповідають вимогам ст.472КПКУкраїни таКК України,судприходить до висновку пронеобхідність затвердження угод про визнання винуватості між прокурором і обвинуваченими ОСОБА_8 та ОСОБА_9 та призначення останнім узгодженої сторонами міри покарання.

Відповідно ст.475 КПК України, якщо суд переконається, що угода може бути затверджена, він ухвалює вирок, яким затверджуєугоду і призначає узгоджену сторонамиміру покарання.

Обвинуваченим ОСОБА_8 та ОСОБА_9 роз`яснені та зрозумілі наслідкиневиконанняугоди, встановленіст.476 КПК України.

Витрати, пов`язані із залученням експертів під час здійснення досудового розслідування по справі не є процесуальними витратами та стягненню не підлягають.

Керуючись ст.ст.314, 370, 373, 374, 469, 472 - 475 КПК України,суд -

УХВАЛИВ:

Затвердити угоду про визнання винуватості від 23 червня 2020 року, укладену між першим заступником керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ОСОБА_16 , якому на підставі ст.37КПК України надані повноваження прокурора у кримінальному провадженні №52020000000000356 від 28.05.2020, з одного боку та обвинуваченим ОСОБА_8 .

ОСОБА_8 визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.209, ч.3 ст.212КК України та призначитиузгоджене сторонами покарання:

- за ч.3 ст. 212КК України - у вигляді штрафу в розмірі 25000(двадцятьп`ять тисяч)неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати посади з адміністративно-господарськими та організаційно-розпорядчими повноваженнями на строк три роки з конфіскацією майна;

- за ч.3 ст.209, із застосуванням ст.69КК України - у вигляді 5 (п`ять) років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади з адміністративно-господарськими та організаційно-розпорядчими повноваженнями на строк три роки з конфіскацією майна.

На підставі ч.1 ст.70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим за ч.3 ст.212, ч.3 ст.209 КК України остаточно визначити покарання у виді 5 (п`яти) років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади з адміністративно-господарськими та організаційно-розпорядчими повноваженнями тривалістю 3 роки з конфіскацією майна.

На підставі ст.75КК України звільнити ОСОБА_8 від відбування покарання у виді позбавлення волі та конфіскації майна з випробуванням, якщо він протягом 1 (одного) року іспитового строку не вчинить нового злочину.

На підставі ст.76КК України покласти ОСОБА_8 наступні обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

ОСОБА_9 визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.209, ч.3 ст.212КК України та призначитиузгоджене сторонами покарання.

- за ч.3 ст. 212КК України - у вигляді штрафу в розмірі 25 000 (двадцять п`ять тисяч) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати посади з адміністративно-господарськими та організаційно-розпорядчими повноваженнями на строк три роки з конфіскацією майна;

- за ч.3 ст.209, із застосуванням ст.69КК України - у вигляді 5 (п`ять) років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади з адміністративно-господарськими та організаційно-розпорядчими повноваженнями на строк три роки з конфіскацією майна.

На підставі ч.1 ст.70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим за ч.3 ст.212, ч.3 ст.209 КК України остаточно визначити покарання у виді 5 (п`яти) років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади з адміністративно-господарськими та організаційно-розпорядчими повноваженнями тривалістю 3 роки з конфіскацією майна.

На підставі ст.75КК України звільнити ОСОБА_9 від відбування покарання у виді позбавлення волі та конфіскації майна з випробуванням, якщо він протягом 1 (одного) року іспитового строку не вчинить нового злочину.

На підставі ст.76КК України покласти ОСОБА_9 наступні обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Вирок може бути оскаржений до Київського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Головуючий: ОСОБА_1

Судді: ОСОБА_3

ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення08.10.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу92179339
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —760/13922/20

Ухвала від 22.10.2021

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Лисенко В. В.

Вирок від 08.10.2020

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

Ухвала від 16.07.2020

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

Ухвала від 15.07.2020

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

Ухвала від 30.06.2020

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні