Ухвала
від 13.10.2020 по справі 453/897/20
СКОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 453/897/20

№ провадження 2/453/355/20

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

13 жовтня 2020 року Сколівський районний суд Львівської області у складі:

головуючого - судді Микитина В.Я. ,

секретаря судового засідання Корнута Т.Б. ,

з участю представниці позивача - адвокатеси Павкович О.В. ,

провівши підготовче судове засідання у залі суду у м. Сколе Львівської області у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Підгородецької сільської ради Сколівського району Львівської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини за заповітом,-

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 28.07.2020 року звернувся у Сколівський районний суд Львівської області з позовною заявою до відповідача Підгородецької сільської ради Сколівського району Львівської області, в якій просить визначити йому додатковий строк у три місяці з дати набрання рішенням суду законної сили, для подання заяви у нотаріальну контору про прийняття спадщини за заповітом після смерті батька - ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 у с. Урич на території Підгородецької сільської ради Сколівського району Львівської області.

Ухвалою судді Сколівського районного суду Львівської області Микитина В.Я. від 29.07.2020 року вказаний позов прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі. Справу призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження. Визначено дату підготовчого судового засідання у справі - 25.08.2020 року, 10.00 год..

Ухвалою Сколівського районного суду Львівської області від 25.08.2020 року (головуючий - суддя Микитин В.Я.), постановленою без виходу до нарадчої кімнати, підготовче судове засідання у справі відкладено на 13.10.2020 року, 10.00 год..

Про дату, час та місце підготовчого судового засідання у справі, котре було призначене на 13.10.2020 року о 10.00 год., усі учасники справи були повідомлені належним чином завчасно.

Позивач у підготовче судове засідання не з`явився, однак забезпечив явку своєї уповноваженої представниці - адвокатеси Павкович О.В. (оригінал ордера про надання правової допомоги серії ЛВ № 175031 від 25.08.2020 року мітиться у справі), яка висловила позицію на підтримання позовних вимог з тих підстав, котрі викладені у поданому її довірителем позові.

Відповідач у підготовче судове засідання явки уповноваженого представника не забезпечив, однак електронною поштою 13.10.2020 року подав клопотання вх. № ЕП-1060, у котрому проти позову не заперечує, а розгляд справи у цілому просить проводити без участі такого представника. Відзиву на позовну заяву у запропоновані судом строки та порядку відповідачем не подано.

Клопотання відповідача про розгляд справи без участі його уповноваженого представника підлягає задоволенню.

У підготовчому судовому засіданні уповноважена представниця позивача - адвокатеса Павкович О.В. не заперечувала проти його закриття та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно з ч. ч. 1, 6 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Уповноваженою представницею позивача - адвокатесою Павкович О.В. заявлено клопотання про витребування від Сколівської державної нотаріальної контори Львівської області належно засвідчену копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 у с. Урич на території Підгородецької сільської ради Сколівського району Львівської області .

Таке клопотання підлягає задоволенню.

Інших клопотань від учасників справи не надходило.

Суд, ознайомившись з матеріалами позову, вважає, що є усі підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти непотрібно, справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

Відповідно до ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань у разі складності справи), для розгляду справи по суті.

Зважаючи на вищевикладене, суд дійшов висновку про необхідність закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. ст. 84, 189, 196-198, 200 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

Закрити підготовче провадження та призначити до розгляду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Підгородецької сільської ради Сколівського району Львівської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини за заповітом, у відкритому судовому засіданні, котре відбудеться 02 листопада 2020 року о 10 год. 30 хв. , у приміщенні Сколівського районного суду Львівської області (Львівська область, м. Сколе, вул. Д. Галицького, буд. 8 ).

Про судове засідання щодо розгляду справи по суті повідомити осіб, які беруть участь у справі.

Клопотання представниці позивача ОСОБА_1 - адвокатеси Павкович Оксани Володимирівни про витребування доказів, - задовольнити.

Витребувати від Сколівської державної нотаріальної контори Львівської області належно засвідчену копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 у с. Урич на території Підгородецької сільської ради Сколівського району Львівської області .

Витребувані докази надати на адресу Сколівського районного суду Львівської області протягом п`яти днів з дня отримання ухвали суду .

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала суду, в силу положень ч. 2 ст. 261 та ч. 1 ст. 353 ЦПК України, набирає законної сили з моменту її підписання суддею, оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає . Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя В.Я. Микитин

СудСколівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення13.10.2020
Оприлюднено15.10.2020
Номер документу92183424
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —453/897/20

Рішення від 20.11.2020

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 02.11.2020

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 13.10.2020

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 29.07.2020

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні