Ухвала
від 13.10.2020 по справі 910/13830/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, буд. 44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

м. Київ

13.10.2020Справа № 910/13830/20

Суддя Мудрий С.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 АДРЕСА_1 , адреса для листування: АДРЕСА_2

до товариства з обмеженою відповідальністю "СС Констракшн" вул. Буслівська, буд.12, прим. 157-А, м. Київ, 01014

про визнання недійсними рішення, скасування реєстраційних записів

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Господарського суду міста Києва з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "СС Констракшн" про визнання недійсними рішення, скасування реєстраційних записів, а саме:

- визнати недійсним рішення Загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю "СС Констракшн" щодо зміни керівника, оформлене протоколом загальних зборів учасників товариства обмеженою відповідальністю "СС Констракшн" від травня 2020 року;

- скасувати реєстраційний запис, внесений державним реєстратором до Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, відносно зміни керівника товариства з обмеженою відповідальністю "СС Констракшн";

-визнати недійсним рішення загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю "СС Констракшн", щодо зміни адреси, оформлене протоколом загальних зборів учасників товариства обмеженою відповідальністю "СС Констракшн" від вересня 2020 року;

- скасувати реєстраційний запис, внесений державним реєстратором до Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, відносно зміни адреси товариства з обмеженою відповідальністю "СС Констракшн".

Ухвалою господарського суду міста Києва від 21.09.2020 вищевказану позовну заяву залишено без руху та встановлено позивачу десятиденний строк для усунення її недоліків з дня вручення цієї ухвали.

06.10.2020 року електронною поштою та 08.10.2020 до канцелярії суду представником позивача подано заяву про усунення недоліків з доданими документами.

Позовна заява, після усунення позивачем недоліків, встановлених ухвалою від 21.09.2020, відповідає вимогам ст. 162 ГПК України, та підстави для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі, передбачені Господарським процесуальним кодексом України, судом на даний час не встановлені.

Відповідно до ч. 3 ст. 12 ГПК України справи, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні, розглядаються у загальному позовному провадженні.

Враховуючи викладене, а також з урахування ч.4 статті 247 Господарського процесуального кодексу України, суд приходить до висновку про здійснення розгляду даної справи за правилами загального позовного провадження.

Щодо клопотань позивача про залучення третіх осіб, суд відзначає наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Дослідивши матеріали справи, врахувавши при цьому предмет та підстави даного позову, а також те, що рішення у даній справі може вплинути на їх права та обов`язки, господарський суд дійшов висновку про задоволення клопотання позивача та залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

ОСОБА_2 ( АДРЕСА_3 ),

ОСОБА_3 ( АДРЕСА_4 ).

Щодо клопотання позивача про витребування доказів, суд відзначає наступне.

За змістом ч. ч. 1, 2 ст. 81 ГПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу; 5) причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання.

Дослідивши матеріали справи, врахувавши при цьому предмет та підстави даного позову, господарський суд дійшов висновку про часткове задоволення клопотання позивача та витребування у товариства з обмеженою відповідальністю "СС Констракшн" (код ЄДРПОУ 4118807, адреса: 01014, м. Київ, вул. Буслівська, б. 12, приміщення 157-А) наступні документи:

- протоколу загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю "СС Констракшн" (код ЄДРПОУ 4118807) про зміну керівника, який було складено за період з 1 січня 2020 року по 11.09.2020 року та витягу з Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, щодо внесення змін згідно протоколу загальних зборів учасників Товариства, яким приймалося рішення про зміну керівника,

- протоколу загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю "СС Констракшн" (код ЄДРПОУ 4118807) про зміну адреси, який було складено за період з 1 січня 2020 року по 11.09.2020 та витягу з Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, щодо внесення змін згідно протоколу загальних зборів учасників товариства, яким приймалося рішення про зміну адреси.

Клопотання позивача в частині витребування у товариства з обмеженою відповідальністю "СС Констракшн" (код ЄДРПОУ 4118807) інших протоколів загальних зборів учасників період з 1 січня 2020 року по день розгляду цього клопотання, які складалися за відсутності одного з учасників товариства з обмеженою відповідальністю "СС Констракшн" не стосується предмету даного спору, а тому є необгрунтованим та не підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 12, ч.1 ,2 ст. 81, ст.ст. 176, 247, ч. 5 ст. 252 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

3. Розгляд справи призначити на 17.11.20 о 10:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 17 .

4. Запропонувати відповідачу у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали подати суду відзив на позов відповідно до вимог статті 165 Господарського процесуального кодексу України, а також всі докази, що підтверджують заперечення проти позову; забезпечити направлення позивачу копію відзиву на позов та доданих до нього документів, докази на підтвердження такого направлення надати суду. Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи відповідно до частини 2 статті 178 Господарського процесуального кодексу України.

5. Залучити у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

ОСОБА_2 ( АДРЕСА_3 ),

ОСОБА_3 ( АДРЕСА_4 ).

6. Запропонувати третім особам у строк до 16.11.2020 року подати пояснення щодо позову або відзиву в порядку статті 168 Господарського процесуального кодексу України.

7. Задовольнити частково клопотання позивача про витребування доказів.

8. Зобов`язати товариство з обмеженою відповідальністю "СС Констракшн" в строк до 16.11.2020 надати суду:

- протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю "СС Констракшн" (код ЄДРПОУ 4118807) про зміну керівника, який було складено за період з 1 січня 2020 року по 11.09.2020 року та витяг з Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, щодо внесення змін згідно протоколу загальних зборів учасників Товариства, яким приймалося рішення про зміну керівника,

- протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю "СС Констракшн" (код ЄДРПОУ 4118807) про зміну адреси, який було складено за період з 1 січня 2020 року по 11.09.2020 та витяг з Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, щодо внесення змін згідно протоколу загальних зборів учасників товариства, яким приймалося рішення про зміну адреси.

9. Попередити учасників судового процесу, що при ухиленні від виконання вимог суду до них можуть бути застосовані заходи процесуального примусу у вигляді штрафу, передбаченого ст. 135 Господарського процесуального кодексу України.

10. Заяви, клопотання, відзив, відповідь на відзив і заперечення на відповідь подавати тільки в письмовій формі.

11. Попередити учасників судової справи, що письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії (належної якості).

12. Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості забезпечення учасникам справи права брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

13. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя С.М. Мудрий

ДО ВІДОМА СТОРІН : ОЗНАЙОМЛЕННЯ з матеріалами справи здійснюється ЩОСЕРЕДИ з 14:00 до 17:30 ТА ЩОП`ЯТНИЦІ з 14:00 до 16:30 у приміщенні господарського суду міста Києва за наявності ЗАВЧАСНО поданого через канцелярію суду клопотання про ознайомлення з матеріалами справи, документа, що посвідчує особу, оригіналу довіреності та належним чином засвідченої копії для долучення до матеріалів справи.

Дата ухвалення рішення13.10.2020
Оприлюднено15.10.2020

Судовий реєстр по справі —910/13830/20

Ухвала від 14.05.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Майданевич А.Г.

Ухвала від 19.03.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Майданевич А.Г.

Рішення від 09.02.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

Ухвала від 18.01.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

Ухвала від 08.12.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

Ухвала від 07.12.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

Ухвала від 17.11.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

Ухвала від 13.10.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

Ухвала від 21.09.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні