Ухвала
від 09.10.2020 по справі 140/9003/20
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

09 жовтня 2020 року ЛуцькСправа № 140/9003/20 Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого-судді Сороки Ю.Ю.,

при секретарі судового засідання Сметани Т.В.,

за участю представника позивача Хохлова В.О.,

відповідача Боярчука В.А.

представника третьої особи Рогатюк Я.В.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в місті Луцьк справу за позовом Приватного підприємства "Виробничо-комерційна фірма "Домінанта" до начальника відділу державної реєстрації та з питань організації діяльності центру надання адміністративних послуг Луцької районної державної адміністрації - державного реєстратора Боярчука Володимира Аркадійовича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Луцька районна державна адміністрація Волинської області, про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії.

ВСТАНОВИВ:

Приватне підприємство "Виробничо-комерційна фірма "Домінанта" звернулося з позовом до начальника відділу державної реєстрації та з питань організації діяльності центру надання адміністративних послуг Луцької районної державної адміністрації - державного реєстратора Боярчука Володимира Аркадійовича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Луцька районна державна адміністрація Волинської області, про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання відповідача провести реєстраційну дію про державну реєстрацію припинення речового права на земельну ділянку для риборозведення, яка знаходиться на території Липинської сільської ради Луцького району, площею 6,2453 га, до якої входять чагарники (2,3260 га), болото (0,2446 га), гідротехнічні споруди (0,0242 га), пасовища (0,7028 га), землі під водою (2,9477 га), кадастровий №0722883400:02:000:3634.

Ухвалою судді від 23.06.2020 року відкрито провадження у справі. Справу ухвалено розглядати за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою суду від 4.09.2020 року залучено до участі у справі за позовом Приватного підприємства "Виробничо-комерційна фірма "Домінанта" до начальника відділу державної реєстрації та з питань організації діяльності центру надання адміністративних послуг Луцької районної державної адміністрації - державного реєстратора Боярчука Володимира Аркадійовича про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії - третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Луцьку районну державну адміністрацію Волинської області.

Відповідачем заявлене клопотання про залучення до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Липинську сільську раду Луцького району Волинської області.

Клопотання грунтується на тому, що результат розгляду справи може вплинути на сторону договору оренди землі - Липинської сільської ради Луцького району Волинської області.

Представник позивача, в підготовчому судовому засіданні, проти залучення до участі у справі Липинської сільської ради Волинської області як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Відповідач та представник третьої особи просили суд залучити до участі у справі Липинську сільську раду Луцького району Волинської області, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Заслухавши думку учасників справи суд приходить висновку про відмову в задоволенні клопотання про залучення Липинської сільської ради Луцького району Волинської області, як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача з огляду на наступне.

Згідно ч.2 ст.49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

З матеріалів справи вбачається, що власником земельної ділянки на яку позивач, в межах даної справи, просить суд зобов`язати провести реєстраційну дію про державну реєстрацію припинення речового права, є Луцька районна державна адміністрація Волинської області, що вбачається з витягу з Публічної кадастрової карти.

З договору оренди земельної ділянки від 7.06.2013 року вбачається, що сторонами вказаного договору є Луцька районна державна адміністрація (орендодавець) з одного боку та Приватне підприємство "Виробничо-комерційна фірма "Домінанта" (орендар). Голова Липинської сільської ради Луцького району Волинської області, в межах даного договору, діяв виключно як представник Луцької районної державної адміністрації на підставі доручення № 388 від 27.05.2013 року.

Липинська сільська рада Луцького району Волинської області не є стороною договору оренди земельної ділянки від 7.06.2013 року, як на тому наполягає відповідач, а відтак підстави для її залучення як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача у суду відсутні.

Враховуючи вищевикладене суд відмовляє в задоволенні клопотання представника відповідача про залучення Липинської сільської ради Волинської області як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача в даній справі .

Керуючись статтями 49, 248 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання представника відповідача про залучення Липинської сільської ради Волинської області як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача в адміністративній справі за позовом Приватного підприємства "Виробничо-комерційна фірма "Домінанта" до начальника відділу державної реєстрації та з питань організації діяльності центру надання адміністративних послуг Луцької районної державної адміністрації - державного реєстратора Боярчука Володимира Аркадійовича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Луцька районна державна адміністрація Волинської області, про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремо не оскаржується.

Суддя Ю.Ю. Сорока

15 жовтня 2020 року

Дата ухвалення рішення09.10.2020
Оприлюднено16.10.2020
Номер документу92195068
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —140/9003/20

Ухвала від 12.11.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Сорока Юрій Юрійович

Ухвала від 09.10.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Сорока Юрій Юрійович

Ухвала від 09.10.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Сорока Юрій Юрійович

Ухвала від 04.09.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Сорока Юрій Юрійович

Ухвала від 23.06.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Сорока Юрій Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні