Ухвала
від 13.10.2020 по справі 289/962/20
РАДОМИШЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 289/962/20

Номер провадження 2/289/584/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.10.2020 м. Радомишль

Радомишльський районний суд Житомирської області у складі головуючого судді Сіренко Н.С., розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін клопотання позивача ОСОБА_1 про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю РАЧАНСЬКЕ про стягнення заборгованості по заробітній платі та компенсації втрати частини грошових доходів, у зв`язку з порушенням термінів її виплати,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває вищевказана цивільна справа.

Ухвалою суду від 31.07.2020 задоволено клопотання позивача та витребувано від відповідача ТОВ РАЧАНСЬКЕ наступні документи:

- довідку про середньомісячну заробітну плату та розрахунок заборгованості по заробітній платі ОСОБА_1 (РНОКПП - НОМЕР_1 ) за: травень 2010 року, червень 2010 року, липень 2010 року, серпень 2010 року, вересень 2010 року, жовтень 2010 року, листопад 2010 року, грудень 2010 року, січень 2011 року, лютий 2011 року, березень 2011 року, грудень 2011 року, січень 2012 року, лютий 2012 року, березень 2012 року, грудень 2012 року, січень 2013 року, лютий 2013 року, березень 2013 року, квітень 2013 року, січень 2014 року, лютий 2014 року, березень 2014 року, квітень 2014 року;

- належним чином завірену копію наказу про укладення трудового договору з ОСОБА_1 № 36 від 26.04.2020;

- належним чином завірену копію наказу про припинення трудового договору з ОСОБА_1 № 43 від 01.10.2014;

- належним чином завірені копії табелів робочого часу ОСОБА_1 за: травень 2010 року, червень 2010 року, липень 2010 року, серпень 2010 року, вересень 2010 року, жовтень 2010 року, листопад 2010 року, грудень 2010 року, січень 2011 року, лютий 2011 року, березень 2011 року, грудень 2011 року, січень 2012 року, лютий 2012 року, березень 2012 року, грудень 2012 року, січень 2013 року, лютий 2013 року, березень 2013 року, квітень 2013 року, січень 2014 року, лютий 2014 року, березень 2014 року, квітень 2014 року;

- належним чином завірені копії штатного розпису (тарифного списку працівників) за час перебування у трудових відносинах з ОСОБА_1 у вищевказані періоди.

Копію ухвали направлено ТОВ "РАЧАНСЬКЕ", для виконання.

Витребувані докази необхідно було надати у термін до 13.10.2020.

На адресу суду повернулось поштове відправлення з копіями вказаної ухвали, позовної заяви та додатками до останньої, адресоване відповідачу (вул. Поліська, 64, с. Велика Рача, Радомишльський р-н, Житомирська обл.), оскільки адресат відсутній за вказаною адресою.

Відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про юридичну особу - ТОВ "РАЧАНСЬКЕ", місцезнаходженням останньої є вул. Леніна (після перейменування - Поліська), 64, с. Велика Рача, Радомишльський р-н, Житомирська обл. Дані про перебування юридичної особи в процесі припинення, або ж в провадженні у справі про банкрутство, санації - відсутні.

Вказана ухвала, в силу вимог п. 5 ч. 6 ст. 272 ЦПК України, вважається врученою адресату 10.08.2020 (день проставлення відмітки про відсутність адресата за адресою перебування особи, що зареєстрована у встановленому законом порядку).

Натомість станом на 13.10.2020 докази, які витребував суд, не надані, причини не виконання ухвали суду не повідомлені, що перешкоджає повному та об`єктивному з`ясування усіх обставин справи.

12.10.2020 від позивача ОСОБА_1 надійшло клопотання про тимчасове вилучення вказаних доказів для дослідження судом, зупинення провадження у справі та доручення виконання відповідної ухвали Радомишльському районному відділу державної виконавчої служби Центрально-західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький). У вказаній заяві позивач, окрім того, просить суд, з метою забезпечення ухвали суду, у випадку відсутності ТОВ "РАЧАНСЬКЕ" за місцем знаходження, в межах виконавчого провадження встановити місце проживання (реєстрації) чи перебування директора ТОВ "РАЧАНСЬКЕ" - ОСОБА_2 , отримати від нього пояснення з приводу виконання ухвали суду та при необхідності застосувати до нього заходи примусу).

Вирішуючи заявлене клопотання, суд виходить з наступного.

Частиною 2 ст. 18 ЦПК України встановлено, що невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом.

Статтею 143 ЦПК України визначено, що заходами процесуального примусу є процесуальні дії, що вчиняються судом у визначених цим Кодексом випадках з метою спонукання відповідних осіб до виконання встановлених у суді правил, добросовісного виконання процесуальних обов`язків, припинення зловживання правами та запобігання створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства.

Відповідно ч. 1 ст. 144 ЦПК України заходами процесуального примусу є: 1) попередження; 2) видалення із залу судового засідання; 3) тимчасове вилучення доказів для дослідження судом; 4) привід; 5) штраф.

Відповідно до ст. 146 ЦПК України, у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

В ухвалі про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом зазначаються:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) особи, в якої знаходиться доказ, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, за наявності;

2) назва або опис письмового, речового чи електронного доказу;

3) підстави проведення його тимчасового вилучення;

4) кому доручається вилучення.

Ухвала про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом є виконавчим документом, підлягає негайному виконанню та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом.

Пунктом 2 ч. 1 ст. 3 Закону України Про виконавче провадження визначено, що відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню рішення, серед іншого, на підставі ухвал, постанов судів у цивільних, господарських, адміністративних справах, справах про адміністративні правопорушення, кримінальних провадженнях у випадках, передбачених законом.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 4 Закону України Про виконавче провадження , у виконавчому документі зазначаються:

1) назва і дата видачі документа, найменування органу, прізвище, ім`я, по батькові та посада посадової особи, яка його видала;

2) дата прийняття і номер рішення, згідно з яким видано документ;

3) повне найменування (для юридичних осіб) або прізвище, ім`я та, за наявності, по батькові (для фізичних осіб) стягувача та боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або адреса місця проживання чи перебування (для фізичних осіб), дата народження боржника - фізичної особи;

4) ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань стягувача та боржника (для юридичних осіб - за наявності);

реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті) боржника (для фізичних осіб - платників податків);

5) резолютивна частина рішення, що передбачає заходи примусового виконання рішень;

6) дата набрання рішенням законної сили (крім рішень, що підлягають негайному виконанню);

7) строк пред`явлення рішення до виконання.

Одночасно суд звертає увагу на те, що згідно п. 3 ч. 1 ст. 26 Закону України Про виконавче провадження , виконавець розпочинає примусове виконання рішення на підставі виконавчого документа, зазначеного у статті 3 цього Закону, якщо виконавчий документ надійшов від суду у випадках, передбачених законом. У такому випадку окремої заяви про примусове виконання не вимагається.

Зазначене узгоджується з позицією Верховного Суду, висловленою у постанові від 27.01.2020 у справі № П/811/236/16.

Згідно п. 9 ч. 1 ст. 252, п. 13 ч. 1 ст. 253 ЦПК України, суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках прийняття ухвали про тимчасове вилучення доказів державним виконавцем для дослідження судом. Провадження у справі зупиняється у випадках, встановлених пунктом 9 частини першої статті 252 цього Кодексу, - до закінчення виконавчого провадження з вилучення доказів для дослідження судом

Враховуючи викладене, з метою повного та об`єктивного з`ясування усіх обставин справи, суд вважає за необхідне тимчасово вилучити у Товариства з обмеженою відповідальністю РАЧАНСЬКЕ письмові докази, що були витребувані судом ухвалою від 31.07.2020 та у зв`язку з цим, провадження у справі зупинити до закінчення виконавчого провадження з вилучення доказів для дослідження судом.

Суд роз`яснює, що у відповідності до ч. 2 ст. 144 ЦПК України, застосування до особи заходів процесуального примусу не звільняє її від виконання обов`язків, встановлених цим Кодексом.

Щодо вимоги позивача з метою забезпечення ухвали суду в межах виконавчого провадження встановити місце проживання (реєстрації) чи перебування директора ТОВ "РАЧАНСЬКЕ" - ОСОБА_2 , отримати від нього пояснення з приводу виконання ухвали суду та при необхідності застосувати до нього заходи примусу, у випадку відсутності ТОВ "РАЧАНСЬКЕ" за місцем знаходження, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону України Про виконавче провадження , примусове виконання рішень покладається на органи державної виконавчої служби (державних виконавців) та у передбачених цим Законом випадках на приватних виконавців, правовий статус та організація діяльності яких встановлюються Законом України "Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів".

Статтею 18 згаданого Закону, визначено, що виконавець зобов`язаний вживати передбачених цим Законом заходів щодо примусового виконання рішень, неупереджено, ефективно, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії. Виконавець зобов`язаний, серед іншого, здійснювати заходи примусового виконання рішень у спосіб та в порядку, які встановлені виконавчим документом і цим Законом. Виконавець під час здійснення виконавчого провадження, зокрема, має право: викликати фізичних осіб, посадових осіб з приводу виконавчих документів, що перебувають у виконавчому провадженні. У разі якщо боржник без поважних причин не з`явився за викликом виконавця, виконавець має право звернутися до суду щодо застосування до нього приводу; накладати стягнення у вигляді штрафу на фізичних, юридичних та посадових осіб у випадках, передбачених законом; вимагати від матеріально відповідальних і посадових осіб боржників - юридичних осіб або боржників - фізичних осіб надання пояснень за фактами невиконання рішень або законних вимог виконавця чи іншого порушення вимог законодавства про виконавче провадження.

Вимоги виконавця щодо виконання рішень є обов`язковими на всій території України. Невиконання законних вимог виконавця тягне за собою відповідальність, передбачену законом.

З урахуванням викладено, позивач просить вчинити дії, які не відносяться до компетенції суду, оскільки являють собою повноваження виконавця в межах відкритого виконавчого провадження, у зв`язку з чим відсутні підстави для задоволення клопотання ОСОБА_1 в цій частині.

Керуючись ст. ст. 146, 252, 253, 353 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання позивача про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом - задовольнити частково.

Застосувати доТовариства з обмеженою відповідальністю РАЧАНСЬКЕ захід процесуального примусу у виді тимчасового вилучення доказів для дослідження судом.

Тимчасово вилучити у Товариства з обмеженою відповідальністю РАЧАНСЬКЕ , місцезнаходження згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань: 12242, Житомирська обл., Радомишльський р-н, с. Велика Рача, вул. Леніна (після перейменування Поліська), 64, Код ЄДРПОУ 34534665, для дослідження судом наступні документи:

- довідку про середньомісячну заробітну плату та розрахунок заборгованості по заробітній платі ОСОБА_1 (РНОКПП - НОМЕР_1 ) за: травень 2010 року, червень 2010 року, липень 2010 року, серпень 2010 року, вересень 2010 року, жовтень 2010 року, листопад 2010 року, грудень 2010 року, січень 2011 року, лютий 2011 року, березень 2011 року, грудень 2011 року, січень 2012 року, лютий 2012 року, березень 2012 року, грудень 2012 року, січень 2013 року, лютий 2013 року, березень 2013 року, квітень 2013 року, січень 2014 року, лютий 2014 року, березень 2014 року, квітень 2014 року;

- наказ про укладення трудового договору з ОСОБА_1 (РНОКПП - НОМЕР_1 ) № 36 від 26.04.2020;

- наказ про припинення трудового договору з ОСОБА_1 (РНОКПП - НОМЕР_1 ) № 43 від 01.10.2014;

- належним чином завірені копії табелів робочого часу ОСОБА_1 (РНОКПП - НОМЕР_1 ) за: травень 2010 року, червень 2010 року, липень 2010 року, серпень 2010 року, вересень 2010 року, жовтень 2010 року, листопад 2010 року, грудень 2010 року, січень 2011 року, лютий 2011 року, березень 2011 року, грудень 2011 року, січень 2012 року, лютий 2012 року, березень 2012 року, грудень 2012 року, січень 2013 року, лютий 2013 року, березень 2013 року, квітень 2013 року, січень 2014 року, лютий 2014 року, березень 2014 року, квітень 2014 року;

- належним чином завірені копії штатного розпису (тарифного списку працівників) за час перебування у трудових відносинах з ОСОБА_1 (РНОКПП - НОМЕР_1 ) у вищевказані періоди.

Виконання ухвали доручити Радомишльському районному відділу державної виконавчої служби Центрально-західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) (12201, Житомирська обл., м. Радомишль, вул. 9-го Січня, 2А).

Провадження у справі - зупинити до закінчення виконавчого провадження з вилучення доказів для дослідження судом.

В задоволенні іншої частини клопотання позивача - відмовити.

Ухвала про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом є виконавчим документом та підлягає негайному виконанню у порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Копію ухвали направити учасникам справи, для відому, а Радомишльському районному відділу державної виконавчої служби Центрально-західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) - для виконання.

Ухвала про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом є виконавчим документом.

Ухвала про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Строк пред`явлення ухвали до виконання становить три роки.

Боржник: Товариство з обмеженою відповідальністю РАЧАНСЬКЕ (місцезнаходження юридичної особи: 12242, Житомирська обл., Радомишльський р-н, с. Велика Рача, вул. Леніна (після перейменування Поліська), 64, ідентифікаційний код юридичної особи 34534665)

Стягувач: ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ).

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання суддею в порядку передбаченому ч. 2 ст. 261 ЦПК України та може бути оскаржена в частині зупинення провадження в апеляційному порядку протягом 15 днів з дня її проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Житомирського апеляційного суду, з врахуванням вимог п. 15.5) Розділу ХІІІ Перехідні положення ЦПК України.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

Суддя Н. С. Сіренко

Дата ухвалення рішення13.10.2020
Оприлюднено16.10.2020
Номер документу92202626
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по заробітній платі та компенсації втрати частини грошових доходів, у зв`язку з порушенням термінів її виплати

Судовий реєстр по справі —289/962/20

Рішення від 05.01.2021

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Сіренко Н. С.

Ухвала від 01.12.2020

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Сіренко Н. С.

Ухвала від 13.10.2020

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Сіренко Н. С.

Ухвала від 31.07.2020

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Сіренко Н. С.

Ухвала від 30.06.2020

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Сіренко Н. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні