Рішення
від 13.10.2020 по справі 649/778/20
ВЕЛИКОЛЕПЕТИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 649/778/20

Провадження №2-о/649/77/20

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 жовтня 2020 року Великолепетиський районний суд Херсонської області у складі:

головуючого Гапоненка Р.В.

секретаря судових засідань Філімоненко Т.С.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду смт. Велика Лепетиха Великолепетиського району Херсонської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Князегригорівська сільська рада Великолепетиського району Херсонської області про встановлення факту належності правовстановлюючого документа,

В С Т А Н О В И В:

Заявник звернулася до суду із вищевказаною заявою, мотивуючи вимоги тим, що 02 лютого 1999 року Князегригорівською сільською радою їй було видано Державний акт на право постійного користування землею серія ІІ-ХС № 001926, на земельну ділянку загальною площею 1,00 га, яка розташована на території Князегригорівської сільської ради. Але при виготовленні вказаного правовстановлюючого документу було зроблено помилку у написанні її прізвища та імені: замість ОСОБА_1 , згідно документів, які посвідчували особу, вписано ОСОБА_2 . На даний час вона має намір отримати у власність вказану земельну ділянку, але через допущені помилки у: Державному акті на право постійного користування землею ІІ-ХС № 001926, виданого 02 лютого 1999 року Князегригорівською сільською радою, зареєстрований у Книзі записів державних актів на право постійного користування землею за № 141, вона не може документально підтвердити факт належності їй вказаного правовстановлюючого документу. Вона намагалася у позасудовому порядку вирішити це питання. Але відповідно до п. 2.9 Інструкції про порядок складання, видачі, реєстрації і зберігання державних актів на право приватної власності на землю, право колективної власності на землю, право власності на землю і право постійного користування землею, договорів на право тимчасового користування землею (в тому числі на умовах оренди) та договорів оренди землі, усі записи мають бути зроблені державною мовою, чітко і розбірливо, виправлення не допускаються. Крім того, Князегригорівська сільська рада своїм листом також повідомила їй про неможливість внесення змін у вказані документи. Отже, вона не може встановити факт належності їй правовстановлюючого документу у позасудовому порядку. Встановлення даного факту їй необхідно для подальшого оформлення права власності на землю. На підставі ст.ст. 315-319 ЦПК України просить суд встановити факт належності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженці с. Софіївка Каховського району Херсонської області, Державного акту на право постійного користування землею ІІ - ХС № 001926, виданого 02 лютого 1999 року Князегригорівською сільською радою на ім`я ОСОБА_2 , зареєстрований у Книзі записів державних актів на право постійного користування за № 141.

В судове засідання заявник ОСОБА_1 не з`явилася, надала до суду заяву про розгляд справи без її участі, заяву підтримує повністю та просить суд її задовольнити.

В судове засідання представник заінтересованої особи Князегригорівської сільської ради Великолепетиського району Херсонської області - Андрійовська Т.М. не з`явилася, надала до суду заяву про розгляд справи без її участі, заяву підтримує та не заперечує проти її задоволення.

Дослідивши письмові матеріали справи, судом встановлено, що Державний акт на право постійного користування землею ІІ - ХС № 001926, виданий 02 лютого 1999 року Князе-Григорівською сільською радою, на земельну ділянку площею 1,00 га, розташовану на території Князегригорівської сільської ради для ведення особистого підсобного господарства, та зареєстрований в Книзі записів державних актів на право постійного користування землею за № 141 видано на ім`я ОСОБА_2 .

Згідно до паспорта громадянина України серія НОМЕР_1 , виданого 26.11.2001 року прізвище, ім`я, по батькові заявника ОСОБА_1 .

Відповідно до відповіді на звернення Князегригорівської сільської ради Великолепетиського району Херсонської області від 25.08.2020 року № 307, згідно п.4.1 Інструкції про заповнення бланків державних актів на право власності на земельну ділянку і на право постійного користування земельною ділянкою, затвердженою Наказом Державного комітету України із земельних ресурсів від 22.06.2009 року № 325, яка втратила чинність 23.08.2013 року, виправлення орфографічних або технічних помилок у бланку та державному акті не допускається. Запропоновано звернутися до суду для встановлення факту належності правовстановлюючого документа.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім`ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

На підставі викладеного, суд вважає заяву обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 10, 12, 200 ч. 3, 259, 263, 264, 265, ч. 4 ст. 268, 273, 294, 315, 319 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Князегригорівська сільська рада Великолепетиського району Херсонської області про встановлення факту належності правовстановлюючого документа - задовольнити.

Встановити факт належності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженці села Софіївка Каховського району Херсонської області, Державного акту на право постійного користування землею ІІ - ХС № 001926, виданого 02 лютого 1999 року Князегригорівською сільською радою на ім`я ОСОБА_2 , зареєстрований у Книзі записів державних актів на право постійного користування за № 141.

Заявник: ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , місце проживання: АДРЕСА_1 .

Заінтересована особа: Князегригорівська сільська рада Великолепетиського району Херсонської області, код ЄДРПОУ 04401150, місце знаходження: 74530, Херсонська область, Великолепетиський район, с. Князе-Григорівка, вулиця Адамяна, будинок 1.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана протягом тридцяти днів з дня його складання безпосередньо до Херсонського апеляційного суду. Учасник справи, якому повне рішення суду не були вручені у день його складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дні вручення йому повного рішення суду. Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Головуючий підпис

СудВеликолепетиський районний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення13.10.2020
Оприлюднено16.10.2020
Номер документу92215501
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —649/778/20

Рішення від 13.10.2020

Цивільне

Великолепетиський районний суд Херсонської області

Гапоненко Р. В.

Ухвала від 02.09.2020

Цивільне

Великолепетиський районний суд Херсонської області

Гапоненко Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні