Ухвала
від 16.10.2020 по справі 620/4562/20
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

16 жовтня 2020 року м. Чернігів Справа № 620/4562/20

Суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Падій В.В. перевіривши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) заявленого в інтересах ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 ) до Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області в особі територіального підрозділу - Ніжинського міського відділу УДМС України в Чернігівській області(вул. Яворського, 1, м. Ніжин, Чернігівська область, 16600, код ЄДРПОУ - 22820749) про визнання протиправною відмови та зобов`язання вчинити певні дії,

У С Т А Н О В И Л А:

ОСОБА_1 звернувся до суду в інтересах своєї неповнолітньої доньки - ОСОБА_2 з адміністративним позовом до Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області в особі територіального підрозділу - Ніжинського міського відділу УДМС України в Чернігівській області про: визнання протиправною відмови Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області в особі територіального підрозділу - Чернігівського районного відділу УДМС України в Чернігівській області щодо видачі ОСОБА_2 паспорта громадянина України у формі книжечки, відповідно до Положення про паспорт громадянина України, затвердженого постановою Верховної Ради України від 26.06.1992 року № 2503-XII; зобов`язання Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області в особі територіального підрозділу - Чернігівського районного відділу УДМС України в Чернігівській області оформити та видати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 паспорт громадянина України у формі книжечки, відповідно до Положення про паспорт громадянина України, затвердженого постановою Верховної Ради України від 26.06.1992 року № 2503-XII.

Відповідно до пункту 4 частини 5 статті 160 КАС України, в позовній заяві зазначається, зокрема, зміст позовних вимог.

Виходячи зі змісту позовних вимог, вбачається що вони не стосується особи відповідача, найменування якого зазначено на початку позовної заяви.

Крім того, відповідно до пункту 2 частини 5 статті 160 КАС України в позовній заяві зазначаються: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

При цьому позовна заява подана без додержання вимог вищевказаної норми, а саме: позивач не зазначила реєстраційний номер облікової картки платника податків.

У свою чергу, згідно з частинами 1, 2 статті 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищевикладене, суддя дійшла висновку, що позовна заява ОСОБА_1 має бути залишена без руху та позивачу встановлено п`ятиденний строк, з моменту отримання копії ухвали суду, для усунення вказаних недоліків, шляхом подання до суду належним чином оформленої позовної заяви з додержанням вимог статті 160 КАС України (у частині визначення конкретного відповідача і змісту позовних вимог та зазначення належних реквізитів особи позивача) та її копії для відповідача.

Керуючись статтями 160, 161, 169, 241, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

У Х В А Л И Л А:

Позовну заяву ОСОБА_1 - залишити без руху.

Встановити позивачу п`ятиденний строк, з дня отримання зазначеної ухвали суду, для усунення недоліків поданої позовної заяви.

Роз`яснити позивачу, що у разі не усунення зазначених недоліків, у встановлений судом строк, відповідно пункту 1 частини 4 до статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України, позовна заява буде йому повернута.

Копію ухвали про залишення позовної заяви без руху надіслати позивачу.

Відповідно до частини 2 статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання, набирає законної сили з моменту її підписання суддею і згідно зі статтею 294 Кодексу адміністративного судочинства України оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Падій

Дата ухвалення рішення16.10.2020
Оприлюднено19.10.2020
Номер документу92247060
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною відмови та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —620/4562/20

Постанова від 15.03.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Губська Людмила Вікторівна

Ухвала від 22.02.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Губська Людмила Вікторівна

Ухвала від 22.02.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Губська Людмила Вікторівна

Рішення від 28.12.2020

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Падій В.В.

Ухвала від 30.10.2020

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Падій В.В.

Ухвала від 16.10.2020

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Падій В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні