Рішення
від 16.10.2020 по справі 420/10733/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/10733/20

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 жовтня 2020 року м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді Марина П.П.,

Секретаря судового засідання Пивовар Т.В.,

за участю сторін:

від позивачів Коваль Н.С., Лупу С.С.,

від відповідача Янєв Ю.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом Одеської обласної регіональної парторганізації політичної партії ВЛАДА НАРОДУ , Одеської обласної регіональної парторганізації політичної партії ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ`ЄДНАННЯ ГРОМАДСЬКИЙ КОНТРОЛЬ , регіональної організації політичної партії НАРОД в Одеській області, Одеської обласної регіональної організації політичної партії НАШ ДІМ - ОДЕСА , Одеської обласної організації політичної партії УСПІШНА КРАЇНА , Одеська обласна організація політичної партії ВІДРОДЖЕННЯ І РОЗВИТОК , членів виборчої комісії: Кучер Оксани Вікторівни, Діхтяренко Олексія Вікторовича, Бачурської Ольги Вікторівни, Павлюк Алли Дмитрівни, Непомнющого Олександра Миколайовича, Рубіної Наталії Олександрівни, Турманідзе Зураба Зурабовича, виборців та кандидатів в депутати: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Білгород-Дністровської районної територіальної виборчої комісії Одеської області про дострокове припинення повноважень усього складу Білгород-Дністровської районної територіальної виборчої комісії Одеської області

В С Т А Н О В И В:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Одеської обласної регіональної парторганізації політичної партії ВЛАДА НАРОДУ , Одеської обласної регіональної парторганізації політичної партії ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ`ЄДНАННЯ ГРОМАДСЬКИЙ КОНТРОЛЬ , регіональної організації політичної партії НАРОД в Одеській області, Одеської обласної регіональної організації політичної партії НАШ ДІМ - ОДЕСА , Одеської обласної організації політичної партії УСПІШНА КРАЇНА , Одеська обласна організація політичної партії ВІДРОДЖЕННЯ І РОЗВИТОК , членів виборчої комісії: Кучер Оксани Вікторівни, Діхтяренко Олексія Вікторовича, Бачурської Ольги Вікторівни, Павлюк Алли Дмитрівни, Непомнющого Олександра Миколайовича, Рубіної Наталії Олександрівни, Турманідзе Зураба Зурабовича, виборців та кандидатів в депутати: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Білгород-Дністровської районної територіальної виборчої комісії Одеської області про дострокове припинення повноважень усього складу Білгород-Дністровської районної територіальної виборчої комісії Одеської області.

В обґрунтування позовних вимог позивачі посилаються на те, що наявність численних судових проваджень та рішень про скасування постанов відповідача про внесення змін до складу Кароліно - Бугазької сільської територіальної виборчої комісії свідчить про те, що Білгород - Дністровською районною територіальною виборчою комісією здійснено неодноразові грубі порушення та систематичні порушення Конституції України, Виборчого кодексу України та законів України, невиконання рішень виборчої комісії вищого рівня. Вчинення відповідачем вказаних порушень призводить до порушення виборчих прав громадян та прийняття рішень комісіями, які в результаті виявляються такими, що не наділені повноваженнями.

Зокрема, позивачі посилаються на такі рішення Одеського окружного адміністративного суду та П`ятого апеляційного адміністративного суду:

постановою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 17.09.2020 у справі №420/8864/20 встановлено факт перевищення наданих повноважень Білгород-Дністровською районною територіальною виборчою комісією;

рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 03.10.2020 у справі № 420/10006/20 за позовною заявою ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 до Білгород-Дністровської районної територіальної виборчої комісії Одеської області про визнання протиправною та скасування постанови, адміністративний позов задоволено повністю, визнано протиправною та скасовано постанову Білгород-Дністровської районної територіальної виборчої комісії Одеської області від 30 вересня 2020 року № 27 Про дострокове припинення повноважень членів Кароліно-Бугазької сільської територіальної виборчої комісії Білгород-Дністровського району Одеської області . Постановою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 07.10.2020 у справі № 420/10006/20 рішення Одеського окружного адміністративного суду від 03.10.2020 у справі № 420/10006/20 залишено без змін;

рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 09.10.2020 у справі № 420/10276/20 визнано протиправною та скасовано постанову Білгород-Дністровської районної територіальної виборчої комісії Одеської області №38 від 05.10.2020 Про внесення змін у постанову Про утворення та формування складу сільських, селищних територіальних виборчих комісій Білгород-Дністровського району Одеської області № 3 від 26.08.2020 . Як встановив суд, заснована на скасованому в судовому порядку рішенні спірна постанова не узгоджується із об`єктивними обставинами внаслідок судового розгляду по справі № 420/10006/20, а тому підлягає скасуванню як така, що не ґрунтується на вимогах чинного законодавства, адже перебуває поза межами легального стану;

постановою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 13.10.2020 у справі № 420/10276/20 рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 09.10.2020 у справі № 420/10276/20 залишено без змін;

В рішенні Одеського окружного адміністративного суду від 13.10.2020 у справі № 420/10432/20 зазначено, що скасування у судовому порядку постанови Білгород-Дністровської районної територіальної виборчої комісії Одеської області №27 від 30 вересня 2020 року Про дострокове припинення повноважень членів Кароліно-Бугазької сільської територіальної виборчої комісії Білгород-Дністровського району Одеської області нівелює наслідки прийняття Постанови Білгород-Дністровської районної територіальної виборчої комісії №38 від 05 жовтня 2020 року, зокрема, у частині включення до складу територіальної виборчої комісії: ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 та ОСОБА_16 .

Внаслідок допущених Білгород-Дністровською районною територіальною виборчою комісією порушень, позивачів позбавлено:

гарантованого ст. 9 ВК України права бути членами виборчих комісій, які організовують підготовку та проведення відповідних виборів.

гарантованого ч. 1 ст. 203 ВК України права брати участь в формуванні складу територіальної виборчої комісії.

гарантованого кожному ст. 19 ВК України права на належне здійснення виборчих процедур та механізмів, як і права на чесні та законні вибори.

Відповідач не скористався своїм правом подання відзиву на адміністративний позов.

Ухвалою суду від 16.10.2020 року відкрито провадження у справі з урахуванням особливостей встановлених ст.ст. 273, 278 КАС України.

У судовому засіданні 16.10.2020 року представники позивачів - членів виборчої комісії та виборців, кандидатів у депутати підтримали позовні вимоги у повному обсязі та просили їх задовольнити, посилаючись на обставини, викладені в позовній заяві.

Представник відповідача в судовому засіданні проти задоволення позову заперечував та просив відмовити у його задоволенні, оскільки вважає, що скасування двох постанов не свідчить про системне порушення відповідачем Законів України, а факту одноразового грубого порушення зазначеними позивачем рішеннями суду не встановлено.

Вивчивши матеріали справи, дослідивши обставини та факти, якими обґрунтовувалися вимоги, перевіривши їх доказами, суд встановив наступні факти та обставини.

Постановою Верховної Ради України від 15 липня 2020 року № 795-IX Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році на неділю, 25 жовтня 2020 року, призначено чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Центральна виборча комісія постановою від 08 серпня 2020 року № 160 "Про перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року" призначила на неділю, 25 жовтня 2020 року, перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів.

30 серпня 2020 року Центральною виборчою комісією прийнято постанову № 208 "Про початок виборчого процесу місцевих виборів 25 жовтня 2020 року", якою оголошено з 05 вересня 2020 року початок виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня 2020 року.

Частиною другою статті 19 Конституції України встановлено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Згідно п.1 ч.1 ст.9 Виборчого кодексу України, виборці мають право: бути членами виборчих комісій, які організовують підготовку та проведення відповідних виборів.

Відповідно до ч.1 ст.19 Виборчого кодексу України, виборчі права громадян України захищаються законом. Громадяни мають право на захист своїх виборчих прав та інших прав на участь у виборчому процесі шляхом оскарження порушень до відповідних виборчих комісій або у судовому порядку. За порушення виборчих прав громадян винні особи несуть відповідальність у порядку, встановленому законом.

Відповідно до ч.1 ст.206 Виборчого кодексу України, територіальна виборча комісія на період здійснення своїх повноважень забезпечує організацію і проведення місцевих виборів у межах повноважень та в порядку, передбачених цим Кодексом та законами України.

Згідно з ч.ч.1, 2 ст. 63 Виборчого кодексу України, рішення, дії чи бездіяльність, що стосуються виборчого процесу, можуть бути оскаржені до суду або до виборчої комісії.

Відповідно до ч. 1 ст. 273 КАС України право оскаржувати рішення, дії чи бездіяльність виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій мають суб`єкти відповідного виборчого процесу (крім виборчої комісії), а також ініціативна група референдуму, інші суб`єкти ініціювання референдуму.

Згідно з ч. 2 ст. 273 КАС України виборець, учасник всеукраїнського референдуму (громадянин України, який має право голосу у відповідних виборах або референдумі) може оскаржити рішення, дії чи бездіяльність виборчої комісії, комісії з референдуму, членів цих комісій, якщо такі рішення, дія чи бездіяльність безпосередньо порушують його виборчі права або інтереси щодо участі у виборчому процесі чи процесі референдуму.

Між тим, позивачі просять суд прийняти рішення про дострокове припинення повноважень усього складу Білгород-Дністровської районної територіальної виборчої комісії Одеської області.

Отже, Кодексом адміністративного судочинства України не регламентовано розгляд справи з предметом спору виключно щодо дострокового припинення повноважень усього складу територіальної виборчої комісії.

Разом з тим, підстави та порядок дострокового припинення повноважень складу виборчої комісії або члена виборчої комісії закріплені в ст. 208 Виборчого кодексу України.

Згідно з ч.3 ст 208 Виборчого кодексу України повноваження усього складу територіальної, дільничної виборчої комісії можуть бути достроково припинені в установленому законом порядку виборчою комісією, яка сформувала (утворила) відповідну територіальну, дільничну виборчу комісію, рішенням виборчої комісії вищого рівня з відповідних місцевих виборів або рішенням суду в разі одноразового грубого порушення чи систематичного порушення комісією Конституції України , цього Кодексу та законів України, невиконання рішень виборчої комісії вищого рівня.

Отже, визначальним при розгляді судом вимог про дострокове припинення повноважень усього складу районної територіальної виборчої комісії є встановлення факту одноразового грубого порушення чи систематичного порушення такою виборчою комісією Конституції України, Виборчого Кодексу України та законів України, невиконання рішень виборчої комісії вищого рівня.

Так, позивачі стверджують, що про факти неодноразових грубих порушень та систематичних порушень свідчать висновки судів, викладені в рішеннях по адміністративним справам №420/10006/20, 420/10276/20, 420/10432/20, 420/8864/20.

Судом досліджені наведені рішення Одеського окружного адміністративного суду та постанови П`ятого апеляційного суду та встановлено, що в зазначених рішеннях суду не встановлено одноразового грубого порушення або систематичного порушення відповідачем Конституції України, Виборчого Кодексу та законів України, невиконання рішень виборчої комісії вищого рівня.

При цьому, суд вважає необґрунтованими доводи позивачів що сама по собі наявність рішень суду про скасування певних постанов Білгород-Дністровської районної територіальної виборчої комісії Одеської області є беззаперечним свідченням про наявність факту одноразового грубого або систематичних порушень такою виборчою комісією Конституції України, Виборчого кодексу України та законів України, невиконання рішень виборчої комісії вищого рівня, без встановлення такого факту рішенням суду або постановою ЦВК, як повноважною особою.

Разом з тим, Центральною виборчою комісією 6 жовтня 2020 року № 351, прийнято Постанову про роз`яснення щодо порядку дострокового припинення повноважень усього складу та окремих членів виборчих комісій з місцевих виборів (далі-Роз`яснення).

Пунктами 1.1. та 1.2 розділу 1 Роз`яснень визначено, що, територіальні виборчі комісії є постійно діючими органами. Повноваження всіх членів територіальної виборчої комісії припиняються з моменту сформування нового складу територіальної виборчої комісії або з моменту прийняття рішення про дострокове припинення повноважень усього складу територіальної виборчої комісії.

Розділ 2 Роз`яснень визначає підстави та порядок дострокового припинення повноважень усього складу виборчої комісії та формування її нового складу.

Так, з пункту 2.1. Розділу 2, вбачається, що повноваження всього складу виборчої комісії можуть бути достроково припинені в установленому законом порядку виборчою комісією, яка сформувала (утворила) відповідну виборчу комісію, рішенням виборчої комісії вищого рівня з відповідних місцевих виборів або рішенням суду в разі одноразового грубого порушення чи систематичного порушення такою виборчою комісією Конституції України, Виборчого кодексу України та законів України, невиконання рішень виборчої комісії вищого рівня.

При цьому комісіями вищого рівня є: Центральна виборча комісія - для всіх виборчих комісій з усіх місцевих виборів (пункт 1 частини першої статті 202 Кодексу);

територіальні виборчі комісії - щодо всіх дільничних виборчих комісій з відповідних місцевих виборів (абзац другий частини четвертої статті 33 Кодексу);

територіальна виборча комісія, яка встановлює результати відповідних місцевих виборів, - стосовно територіальних виборчих комісій, що встановлюють підсумки голосування з відповідних місцевих виборів (частина четверта статті 65, частина одинадцята статті 72, пункт 3 частини другої статті 206 Кодексу).

Відповідно до п. 2.2 розділу 2 Роз`яснень рішення про дострокове припинення повноважень усього складу виборчої комісії може бути прийняте, якщо за результатами розгляду відповідною виборчою комісією заяви, скарги, інших матеріалів та пояснень буде встановлено факт одноразового грубого порушення чи систематичного порушення такою комісією Конституції України, Кодексу та законів України, невиконання рішень виборчої комісії вищого рівня. Підстави прийняття рішення про дострокове припинення повноважень усього складу виборчої комісії повинні бути зазначені в мотивувальній частині відповідної постанови.

Отже, факти порушень Конституції України, Кодексу та законів України, невиконання рішень виборчої комісії вищого рівня відповідною комісією можуть бути встановлені Центральною виборчою комісією за результатом розгляду скарг, заяв, тощо.

Однак, доказів наявності постанов ЦВК, в яких встановлені факти порушення Білгород-Дністровською районною територіальною виборчої комісії Одеської області до суду також не надано.

Таким чином, зважаючи на вищевикладене та з урахуванням сукупності доказів, суд дійшов висновку щодо необґрунтованості позовних вимог, оскільки звернувшись до суду з даним адміністративним позовом, позивачі не надали до суду належних та допустимих доказів встановлення факту одноразового грубого або систематичних порушень відповідачем Конституції України, Виборчого Кодексу та законів України, невиконання рішень виборчої комісії вищого рівня, у зв`язку з чим відповідно відсутності законодавчо передбачені підстави для задоволення даного адміністративного позову.

Відповідно до ч. 1 ст. 245 КАС України при вирішенні справи по суті суд може задовольнити позов повністю або частково чи відмовити в його задоволенні повністю або частково.

Згідно ч. 4 ст. 245 КАС України у випадку, визначеному пунктом 4 частини другої цієї статті, суд може зобов`язати відповідача - суб`єкта владних повноважень прийняти рішення на користь позивача, якщо для його прийняття виконано всі умови, визначені законом, і прийняття такого рішення не передбачає права суб`єкта владних повноважень діяти на власний розсуд. У випадку, якщо прийняття рішення на користь позивача передбачає право суб`єкта владних повноважень діяти на власний розсуд, суд зобов`язує суб`єкта владних повноважень вирішити питання, щодо якого звернувся позивач, з урахуванням його правової оцінки, наданої судом у рішенні.

Згідно з ч.1 ст.9 КАС України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Відповідно до частини 1 статті 77 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 78 цього Кодексу.

Частиною 1 статті 72 КАС України передбачено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Статтю 73 КАС України передбачено, що належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення. Сторони мають право обґрунтовувати належність конкретного доказу для підтвердження їхніх вимог або заперечень.

Відповідно до статей 74-76 КАС України обставини справи, які за законом мають бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування. Достовірними є докази, на підставі яких можна встановити дійсні обставини справи. Достатніми є докази, які у своїй сукупності дають змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування. Питання про достатність доказів для встановлення обставин, що мають значення для справи, суд вирішує відповідно до свого внутрішнього переконання.

Згідно зі ст.242 Кодексу адміністративного судочинства України рішення суду повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим. Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права при дотриманні норм процесуального права. Обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами. Судове рішення має відповідати завданню адміністративного судочинства, визначеному цим Кодексом.

На підставі вищевикладеного, та оцінюючи надані сторонами по справі письмові докази в їх сукупності, суд дійшов висновку, що позовні вимоги задоволенню не підлягають.

Відповідно до ч.3 ст.161 КАС України, до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Позивачами при поданні позовної заяви не додано до неї доказів сплати судового збору.

Згідно з частиною 9 статті 273 КАС України, суд приймає позовну заяву щодо рішення, дії чи бездіяльності виборчої комісії, комісії з референдуму або члена відповідної комісії до розгляду незалежно від сплати судового збору. У разі несплати судового збору на момент вирішення справи суд одночасно вирішує питання про стягнення судового збору відповідно до правил розподілу судових витрат, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до абз.2 ч. 7 ст. 6 Закону України Про судовий збір у разі коли позов немайнового характеру подається одночасно кількома позивачами до одного або кількох відповідачів, судовий збір сплачується кожним позивачем окремим платіжним документом у розмірах, установлених статтею 4 цього Закону за подання позову немайнового характеру.

Згідно ч.2 ст.4 Закону України «Про судовий збір» , за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру, який подано юридичною особою встановлюється ставка судового збору у сумі 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб; за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру, який подано фізичною особою встановлюється ставка судового збору у сумі 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» встановлено, що з 01 січня 2020 року прожитковий мінімум для працездатних осіб розмірі становить 2102 гривень.

Таким чином, розмір судового збору за подання даного адміністративного позову кожною юридичною особою складає 2102 грн, а кожною фізичною особою 840,80 грн.

З огляду на вищевикладене, оскільки позивачами не було сплачено судовий збір при подачі позову, суд вважає за необхідне стягнути з позивачів на користь Державного бюджету України судові витрати у відповідному розмірі.

Керуючись ст. ст. 72-77, 139, 241-246, 255, 268-273, 278 КАС України суд

ВИРІШИВ:

В задоволенні адміністративного позову Одеської обласної регіональної парторганізації політичної партії ВЛАДА НАРОДУ , Одеської обласної регіональної парторганізації політичної партії ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ`ЄДНАННЯ ГРОМАДСЬКИЙ КОНТРОЛЬ , регіональної організації політичної партії НАРОД в Одеській області, Одеської обласної регіональної організації політичної партії НАШ ДІМ - ОДЕСА , Одеської обласної організації політичної партії УСПІШНА КРАЇНА , Одеська обласна організація політичної партії ВІДРОДЖЕННЯ І РОЗВИТОК , членів виборчої комісії: Кучер Оксани Вікторівни, Діхтяренко Олексія Вікторовича, Бачурської Ольги Вікторівни, Павлюк Алли Дмитрівни, Непомнющого Олександра Миколайовича, Рубіної Наталії Олександрівни, Турманідзе Зураба Зурабовича, виборців та кандидатів в депутати: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Білгород-Дністровської районної територіальної виборчої комісії Одеської області про дострокове припинення повноважень усього складу Білгород-Дністровської районної територіальної виборчої комісії Одеської області - відмовити.

Стягнути з ОСОБА_7 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) на користь Державного бюджету України судові витрати у розмірі 840,80 грн. (вісімсот сорок гривень 80 коп.) на рахунок: отримувач коштів - УК у м. Одесі/Київський р-н/22030101; код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 38016923; банк отримувача - Казначейство України (ЕАП); код банку отримувача (МФО) - 899998; рахунок отримувача - UA338999980313181206084015005; код класифікації доходів бюджету - 22030101; призначення платежу - судовий збір, за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Одеський окружний адміністративний суд, код ЄДРПОУ 35118626.

Стягнути з ОСОБА_5 АДРЕСА_2 , РНОКПП: НОМЕР_2 ) на користь Державного бюджету України судові витрати у розмірі 840,80 грн. (вісімсот сорок гривень 80 коп.) на рахунок: отримувач коштів - УК у м. Одесі/Київський р-н/22030101; код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 38016923; банк отримувача - Казначейство України (ЕАП); код банку отримувача (МФО) - 899998; рахунок отримувача - UA338999980313181206084015005; код класифікації доходів бюджету - 22030101; призначення платежу - судовий збір, за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Одеський окружний адміністративний суд, код ЄДРПОУ 35118626.

Стягнути з ОСОБА_3 ( АДРЕСА_3 , РНОКПП: НОМЕР_3 ) на користь Державного бюджету України судові витрати у розмірі 840,80 грн. (вісімсот сорок гривень 80 коп.) на рахунок: отримувач коштів - УК у м. Одесі/Київський р-н/22030101; код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 38016923; банк отримувача - Казначейство України (ЕАП); код банку отримувача (МФО) - 899998; рахунок отримувача - UA338999980313181206084015005; код класифікації доходів бюджету - 22030101; призначення платежу - судовий збір, за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Одеський окружний адміністративний суд, код ЄДРПОУ 35118626.

Стягнути з ОСОБА_8 ( АДРЕСА_4 , РНОКПП: НОМЕР_4 ) на користь Державного бюджету України судові витрати у розмірі 840,80 грн. (вісімсот сорок гривень 80 коп.) на рахунок: отримувач коштів - УК у м. Одесі/Київський р-н/22030101; код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 38016923; банк отримувача - Казначейство України (ЕАП); код банку отримувача (МФО) - 899998; рахунок отримувача - UA338999980313181206084015005; код класифікації доходів бюджету - 22030101; призначення платежу - судовий збір, за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Одеський окружний адміністративний суд, код ЄДРПОУ 35118626.

Стягнути з ОСОБА_9 ( АДРЕСА_5 РНОКПП: НОМЕР_5 ) на користь Державного бюджету України судові витрати у розмірі 840,80 грн. (вісімсот сорок гривень 80 коп.) на рахунок: отримувач коштів - УК у м. Одесі/Київський р-н/22030101; код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 38016923; банк отримувача - Казначейство України (ЕАП); код банку отримувача (МФО) - 899998; рахунок отримувача - UA338999980313181206084015005; код класифікації доходів бюджету - 22030101; призначення платежу - судовий збір, за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Одеський окружний адміністративний суд, код ЄДРПОУ 35118626.

Стягнути з ОСОБА_6 ( АДРЕСА_6 , РНОКПП: НОМЕР_6 ) на користь Державного бюджету України судові витрати у розмірі 840,80 грн. (вісімсот сорок гривень 80 коп.) на рахунок: отримувач коштів - УК у м. Одесі/Київський р-н/22030101; код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 38016923; банк отримувача - Казначейство України (ЕАП); код банку отримувача (МФО) - 899998; рахунок отримувача - UA338999980313181206084015005; код класифікації доходів бюджету - 22030101; призначення платежу - судовий збір, за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Одеський окружний адміністративний суд, код ЄДРПОУ 35118626;

Стягнути з ОСОБА_4 ( АДРЕСА_7 , РНОКПП: НОМЕР_7 ) на користь Державного бюджету України судові витрати у розмірі 840,80 грн. (вісімсот сорок гривень 80 коп.) на рахунок: отримувач коштів - УК у м. Одесі/Київський р-н/22030101; код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 38016923; банк отримувача - Казначейство України (ЕАП); код банку отримувача (МФО) - 899998; рахунок отримувача - UA338999980313181206084015005; код класифікації доходів бюджету - 22030101; призначення платежу - судовий збір, за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Одеський окружний адміністративний суд, код ЄДРПОУ 35118626;

Стягнути з Одеської обласної регіональної парторганізації політичної партії ВЛАДА НАРОДУ (68600, Одеська обл., м. Ізмаїл, вул. Івана Франка, 8, код ЄДРПОУ 39387173) на користь Державного бюджету України судові витрати у розмірі 2102,00 грн. (дві тисячі сто дві гривні 00 коп.) на рахунок: отримувач коштів - УК у м. Одесі/Київський р-н/22030101; код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 38016923; банк отримувача - Казначейство України (ЕАП); код банку отримувача (МФО) - 899998; рахунок отримувача - UA338999980313181206084015005; код класифікації доходів бюджету - 22030101; призначення платежу - судовий збір, за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Одеський окружний адміністративний суд, код ЄДРПОУ 35118626;

Стягнути з Одеської обласної регіональної парторганізації політичної партії ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ`ЄДНАННЯ ГРОМАДСЬКИЙ КОНТРОЛЬ (33001, Рівненська обл., м. Рівне, вул. Петра Могили, буд. 8, код ЄДРПОУ 39594378) на користь Державного бюджету України судові витрати у розмірі 2102,00 грн. (дві тисячі сто дві гривні 00 коп.) на рахунок: отримувач коштів - УК у м. Одесі/Київський р-н/22030101; код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 38016923; банк отримувача - Казначейство України (ЕАП); код банку отримувача (МФО) - 899998; рахунок отримувача - UA338999980313181206084015005; код класифікації доходів бюджету - 22030101; призначення платежу - судовий збір, за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Одеський окружний адміністративний суд, код ЄДРПОУ 35118626;

Стягнути з Регіональної організації політичної партії НАРОД в Одеській області (65123, м. Одеса, вул. Семена Палія, буд. 113, корп. А, кв. 29, код ЄДРПОУ 40690457) на користь Державного бюджету України судові витрати у розмірі 2102,00 грн. (дві тисячі сто дві гривні 00 коп.) на рахунок: отримувач коштів - УК у м. Одесі/Київський р-н/22030101; код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 38016923; банк отримувача - Казначейство України (ЕАП); код банку отримувача (МФО) - 899998; рахунок отримувача - UA338999980313181206084015005; код класифікації доходів бюджету - 22030101; призначення платежу - судовий збір, за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Одеський окружний адміністративний суд, код ЄДРПОУ 35118626;

Стягнути з Одеської обласної регіональної організації політичної партії НАШ ДІМ - ОДЕСА (65023, м. Одеса, пров. Топольського, 4-А, прим. 101 код ЄДРПОУ 39931823) на користь Державного бюджету України судові витрати у розмірі 2102,00 грн. (дві тисячі сто дві гривні 00 коп.) на рахунок: отримувач коштів - УК у м. Одесі/Київський р-н/22030101; код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 38016923; банк отримувача - Казначейство України (ЕАП); код банку отримувача (МФО) - 899998; рахунок отримувача - UA338999980313181206084015005; код класифікації доходів бюджету - 22030101; призначення платежу - судовий збір, за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Одеський окружний адміністративний суд, код ЄДРПОУ 35118626;

Стягнути з Одеської обласної організації політичної партії УСПІШНА КРАЇНА (65007, м. Одеса, вул. Водопровідна, буд. 1-А, кв. 109) на користь Державного бюджету України судові витрати у розмірі 2102,00 грн. (дві тисячі сто дві гривні 00 коп.) на рахунок: отримувач коштів - УК у м. Одесі/Київський р-н/22030101; код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 38016923; банк отримувача - Казначейство України (ЕАП); код банку отримувача (МФО) - 899998; рахунок отримувача - UA338999980313181206084015005; код класифікації доходів бюджету - 22030101; призначення платежу - судовий збір, за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Одеський окружний адміністративний суд, код ЄДРПОУ 35118626;

Стягнути з Одеської обласної організації політичної партії ВІДРОДЖЕННЯ І РОЗВИТОК (68001, Одеська обл., м. Чорноморськ, вул. Олександрійська, 21, кв. 51, код ЄДРПОУ 39348930) на користь Державного бюджету України судові витрати у розмірі 2102,00 грн. (дві тисячі сто дві гривні 00 коп.) на рахунок: отримувач коштів - УК у м. Одесі/Київський р-н/22030101; код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 38016923; банк отримувача - Казначейство України (ЕАП); код банку отримувача (МФО) - 899998; рахунок отримувача - UA338999980313181206084015005; код класифікації доходів бюджету - 22030101; призначення платежу - судовий збір, за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Одеський окружний адміністративний суд, код ЄДРПОУ 35118626;

Стягнути з ОСОБА_1 ( АДРЕСА_8 , РНОКПП НОМЕР_8 ) на користь Державного бюджету України судові витрати у розмірі 840,80 грн. (вісімсот сорок гривень 80 коп.) на рахунок: отримувач коштів - УК у м. Одесі/Київський р-н/22030101; код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 38016923; банк отримувача - Казначейство України (ЕАП); код банку отримувача (МФО) - 899998; рахунок отримувача - UA338999980313181206084015005; код класифікації доходів бюджету - 22030101; призначення платежу - судовий збір, за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Одеський окружний адміністративний суд, код ЄДРПОУ 35118626;

Стягнути з ОСОБА_2 ( АДРЕСА_9 , РНОКПП НОМЕР_9 ) на користь Державного бюджету України судові витрати у розмірі 840,80 грн. (вісімсот сорок гривень 80 коп.) на рахунок: отримувач коштів - УК у м. Одесі/Київський р-н/22030101; код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 38016923; банк отримувача - Казначейство України (ЕАП); код банку отримувача (МФО) - 899998; рахунок отримувача - UA338999980313181206084015005; код класифікації доходів бюджету - 22030101; призначення платежу - судовий збір, за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Одеський окружний адміністративний суд, код ЄДРПОУ 35118626.

Рішення суду набирає законної сили в порядку, визначеному ст.278 КАС України.

Відповідно до ч. 2 ст. 295 КАС України апеляційні скарги на судові рішення за наслідками розгляду справ, визначених статтями 273-277 цього Кодексу, можуть бути подані у дводенний строк з дня їх проголошення, а на судові рішення, ухвалені до дня голосування, - не пізніш як за чотири години до початку голосування.

Позивачі:

Член виборчої комісії ОСОБА_7 (

АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 )

Член виборчої комісії Діхтяренко Олексій Вікторович ( АДРЕСА_2 , РНОКПП: НОМЕР_2 )

Член виборчої комісії Бачурська Ольга Вікторівна ( АДРЕСА_3 , РНОКПП: НОМЕР_3 )

Член виборчої комісії Павлюк Алла Дмитрівна ( АДРЕСА_4 , РНОКПП: НОМЕР_4 )

Член виборчої комісії Непомнющий Олександр Миколайович ( АДРЕСА_5 РНОКПП: НОМЕР_5 )

Член виборчої комісії Рубіна Наталія Олександрівна ( АДРЕСА_6 , РНОКПП: НОМЕР_6 )

Член виборчої комісії Турманідзе Зураб Зурабович ( АДРЕСА_7 , РНОКПП: НОМЕР_7 )

Одеська обласна регіональна парторганізація політичної партії ВЛАДА НАРОДУ (68600, Одеська обл., м. Ізмаїл, вул. Івана Франка, 8, код ЄДРПОУ 39387173)

Одеська обласна регіональна парторганізація політичної партії ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ`ЄДНАННЯ ГРОМАДСЬКИЙ КОНТРОЛЬ (33001, Рівненська обл., м. Рівне, вул. Петра Могили, буд. 8, код ЄДРПОУ 39594378)

Регіональна організація політичної партії НАРОД в Одеській області (65123, м. Одеса, вул. Семена Палія, буд. 113, корп. А, кв. 29)

Одеська обласна регіональна організація політичної партії НАШ ДІМ - ОДЕСА (65023, м. Одеса, пров. Топольського, 4-А, прим. 101, код ЄДРПОУ 39931823)

Одеська обласна організація політичної партії УСПІШНА КРАЇНА (65007, м. Одеса, вул. Водопровідна, буд. 1-А, кв. 109)

Одеська обласна організація політичної партії ВІДРОДЖЕННЯ І РОЗВИТОК (68001, Одеська обл., м. Чорноморськ, вул. Олександрійська, 21, кв. 51, код ЄДРПОУ 39348930)

Виборець, кандидат в депутати ОСОБА_1 ( АДРЕСА_8 , РНОКПП НОМЕР_8 )

Виборець, кандидат в депутати ОСОБА_2 ( АДРЕСА_9 , РНОКПП НОМЕР_9 )

Відповідач: Білгород-Дністровська районна територіальна виборча комісія Одеської області

(67700, Одеська область, м. Білгород-Дністровський, вул. Грецька, буд. 24, код ЄДРПОУ 43761787)

Суддя П.П.Марин

.

Дата ухвалення рішення16.10.2020
Оприлюднено19.10.2020

Судовий реєстр по справі —420/10733/20

Постанова від 20.10.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н. В.

Ухвала від 19.10.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н. В.

Ухвала від 19.10.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н. В.

Рішення від 16.10.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Ухвала від 16.10.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні