Рішення
від 13.10.2020 по справі 927/766/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

Іменем України

13 жовтня 2020 року м. Чернігівсправа № 927/766/20 Господарський суд Чернігівської області у складі: головуючого судді Федоренко Ю.В., секретаря судового засідання Сиворакша Т.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Чернігові матеріали справи за позовом:

Акціонерного товариства "Чернігівобленерго",

Відповідач: Товариство з обмеженою відповідальністю "БІЗНЕС ГРУП ПЛЮС"

Предмет спору: про стягнення 141 054,66 грн.

Представники сторін:

від позивача: Тарабанько О.М., адвокат

від відповідача: не прибув

У судовому засіданні була проголошена вступна та резолютивна частини рішення, на підставі ст.240 Господарського процесуального кодексу України.

Позивачем подано позов про стягнення з відповідача 141 054,66 грн боргу за безобліково спожиту електричну енергію. В обгрунтування позовних вимог позивач посилається на порушення відповідачем ПРРЕЕ, яке зафіксоване в Акті про порушення №165005 від 05.09.2019.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 28.08.2020 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження, судове засідання по розгляду справи по суті призначено на 16.09.2020 о 09:00. Вказана ухвала отримана представником позивача 10.09.2020, про що зроблено відповідний напис на зворотньому боці ухвали. 09.09.2020 вказана ухвала була направлена на адресу відповідача, вказану у позовній заяві і повернулася до суду з відміткою відділу поштового зв`язку - за закінченням терміну зберігання.

В судове засідання 16.09.2020 з`явився представник позивача. Представник відповідача не з`явився, заяв та клопотань від відповідача не надходило.

У судовому засіданні 16.09.2020 суд постановив протокольну ухвалу про відкладення розгляду справи на 13.10.2020 11:00.

Ухвалою від 16.09.2020 відповідач був повідомлений про відкладення розгляду справи на 13.10.2020 11:00 (Вказана ухвала направлена на адресу відповідача, вказану у позовні заяві і яка співпадає з адресою державної реєстрації, трекінг поштового відправлення 1400049102056).

Згідно відомостей отриманих з офіційного сайту АТ Укрпошта поштове відправлення з трекінгом №1400049102056 повернуто на зворотну адресу 12.10.2020 з інших причин.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань в реєстрі станом на 13.10.2020 значиться Товариство з обмеженою відповідальністю "БІЗНЕС ГРУП ПЛЮС", ідентифікаційний код 38776498, місцезнаходження: вул. Гетьмана Сагайдачного, 126, м. Прилуки, Чернігівська область, 17500.

В судове засідання 13.10.2020 з`явився представник позивача. Представник відповідача в судове засідання 13.10.2020 не з`явився.

Станом на дату розгляду справи по суті відповідач відзиву на позов не надав, проти позовних вимог не заперечив. Заяви та клопотання від відповідача до суду не надходили.

Частиною 2 статті 252 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться.

Відповідно до ст. 13 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних з вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

З урахуванням наведеного, розгляд справи проводився в межах розумного строку, та з урахуванням приписів Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 42 Господарського процесуального кодексу України, учасники справи мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Відповідно до ст. 169 Господарського процесуального кодексу України, при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань. Заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, або на вимогу суду заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі. Заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом.

Заяв та клопотань від сторін до суду не надходило.

Згідно з ч. 1, 8 ст. 252 Господарського процесуального кодексу України, розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими цим Кодексом для розгляду справи в порядку загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у цій главі. При розгляді справи у порядку спрощеного провадження суд досліджує докази і письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи, а у випадку розгляду справи з повідомленням (викликом) учасників справи також заслуховує їх усні пояснення. Судові дебати не проводяться.

Відповідно до ч.1 ст. 202 Господарського процесуального кодексу України, неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

За приписами п.2 ч.3 ст. 202 Господарського процесуального кодексу України, якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника, у разі повторної неявки в судове засідання учасника справи (його представника) незалежно від причин неявки.

Враховуючи положення ст. 13, 74 Господарського процесуального кодексу України, якими в господарському судочинстві реалізовано конституційний принцип змагальності судового процесу, суд вважає, що господарським судом, в межах наданих йому повноважень, створені належні умови для надання сторонами доказів та заперечень та здійснені всі необхідні дії для забезпечення сторонами реалізації своїх процесуальних прав, а тому вважає за можливе розглядати справу за наявними в ній матеріалами і документами в силу приписів ч.9 ст.165 Господарського процесуального кодексу України, оскільки відповідачем не подано відзив на позов у встановлений судом строк без поважних причин.

Розглянувши подані документи і матеріали, з`ясувавши фактичні обставини справи, дослідивши докази, які мають юридичне значення для вирішення спору, господарський суд встановив.

Статтею 4 Закону України Про ринок електричної енергії передбачено, що учасники ринку електричної енергії провадять свою діяльність на ринку електричної енергії на договірних засадах. Для забезпечення функціонування ринку електричної енергії укладається, зокрема, договір про надання послуг з розподілу (передачі) електричної енергії; договір про постачання електричної енергії споживачу.

За частиною 1 статті 45 Закону України Про ринок електричної енергії розподіл електричної енергії здійснюється оператором системи розподілу. Діяльність з розподілу електричної енергії підлягає ліцензуванню відповідно до законодавства.

Відповідно до частини 4 статті 46 Закону України Про ринок електричної енергії оператор системи розподілу надає послуги з розподілу електричної енергії на підставі договорів про надання послуг з розподілу. Договори про надання послуг з розподілу є публічними договорами приєднання та укладаються на основі типових договорів, форма яких затверджується Регулятором.

Згідно з постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) "Про видачу ПАТ "Чернігівобленерго" ліцензії з розподілу електричної енергії та анулювання ліцензій з передачі електричної енергії місцевими (локальними) електричними мережами і постачання електричної енергії за регульованим тарифом" № 1434 від 13.11.2018, ПАТ "Чернігівобленерго" (код ЄДРПОУ 22815333) видано ліцензію на право провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії у межах місць провадження господарської діяльності, а саме на території Чернігівської області та м. Славутич Київської області в межах розташування системи розподілу електричної енергії, що перебуває у власності або господарському віданні (щодо державного або комунального майна) ПАТ "Чернігівобленерго", та електричних мереж інших власників, які приєднані до мереж ліцензіата (з якими укладені відповідні договори згідно із законодавством).

Відповідно до наданого до матеріалів справи витягу із статуту Акціонерного товариства "Чернігівобленерго", рішенням загальних зборів від 16.04.2019 змінено найменування Публічного акціонерного товариства "Чернігівобленерго" на Акціонерне товариство "Чернігівобленерго". Відповідно до п.1.4. Статуту, Товариство по всьому майну, правам та обов`язкам є правонаступником Публічного акціонерного товариства "Чернігівобленерго", яке є правонаступником Відкритого акціонерного товариства енергопостачальної компанії "Чернігівобленерго", яке у свою чергу є правонаступником Державного енергетичного підприємства та Державної акціонерної енергопостачальної компанії "Чернігівобленерго".

Таким чином, відповідно до статуту Акціонерного товариства "Чернігівобленерго", змінено найменування з ПАТ "Чернігівобленерго" на АТ "Чернігівобленерго".

Отже, позивач є оператором системи розподілу електричної енергії.

02.04.2019 Товариство з обмеженою відповідальністю "БІЗНЕС ГРУП ПЛЮС" звернулося до позивача з заявою про укладання договору споживача про надання послуг з розподілу електроенергії на об`єкт - нежитлове приміщення, який знаходиться за адресою м.Прилуки, вул.Фруцнзе,126.

25.06.2019 між АТ "Чернігівобленерго" (Оператор систем) та "БІЗНЕС ГРУП ПЛЮС" (Споживач) укладено договір споживача про надання послуг з розподілу електричної енергії №1476-Р.

Відповідно до п. 1.1, 1.2 договору він є публічним договором приєднання, який встановлює порядок та умови постачання електричної енергії споживачам (надалі - Споживач) як послуги Оператора системи. Цей Договір укладається сторонами з урахуванням статей 633, 634, 641, 642 Цивільного кодексу України шляхом приєднання споживача до умов цього Договору згідно із заявою-приєднання, що є додатком 1 до цього Договору. Умови цього Договору розроблені відповідно до Закону України "Про ринок електричної енергії" та Правил роздрібного ринку електричної енергії, затверджених постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 14.03.2018 № 312 (далі - ПРРЕЕ), та є однаковими для всіх споживачів.

Згідно з п. 2.1 Договору Оператор системи надає Споживачу послуги з розподілу електричної енергії параметри якості якої відповідають показникам, визначеним Кодексом системи передачі, затвердженого постановою НКРЕКП від 14 березня 2018 року № 309, та Кодексу систем розподілу затвердженого постановою НКРЕКП від 14.03.2018 № 310, за об`єктом, технічні параметри якого фіксуються в Паспорті точки розподілу за об`єктом споживача, який є Додатком 2 до цього договору, та в особовому рахунку Споживача, облікових базах даних Оператора системи.

Згідно додатку №2 до договору до точок розподілу електричної енергії належить ЕІС - код точки розподілу 62Z9794954075282, об`єкт споживача за адресою м.Прилуки, вул.Гетьмана Сагайдачного,126, з дозволеною потужністю 100кВА.

Відомості про засіб (засоби) вимірювання обсягу електричної енергії, що використовується на об`єкті (об`єктах) споживача, зазначаються разом із енергетичними ідентифікаційними кодами (ЕІС кодами) в додатку 3 до цього договору (п.2.2 договору).

Оператор системи згідно п.7.1.5, п.7.1.6, п.7.1.7 та п.7.1.8. Договору має право вимагати від споживача відшкодування збитків, завданих порушеннями, допущеними споживачем під час користування електричною енергією; контролювати додержання споживачем ПРРЕЕ; складати акти про невідповідність дій (бездіяльності) споживача умовам договору про розподіл електричної енергії та порушення вимог законодавства України в електроенергетиці; надавати споживачу, який є власником засобу вимірювання, обґрунтовані вимоги щодо приведення розрахункового засобу в технічний стан відповідно до вимог нормативних документів.

Відповідно до п. 8.9. Договору у разі виявлення однією із сторін порушень умов договору іншою стороною, за які законодавством передбачене застосування санкцій чи які тягнуть за собою збитки, недоотриману продукцію або вигоду тощо, на місці оформлюється двосторонній акт порушень. Акт складається у присутності представників обох сторін у двох примірниках. Сторона, дії або бездіяльність якої стала причиною складання акта, має право внести до акта свої зауваження.

Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) від 14.03.2018 №312, яка набрала чинності 19.04.2018, затверджено Правила роздрібного ринку електричної енергії (далі - ПРРЕЕ).

Відповідно до п.1.1.1. ПРРЕЕ, ці Правила регулюють взаємовідносини, які виникають під час купівлі-продажу електричної енергії між електропостачальником (електропостачальниками) та споживачем (для власного споживання), а також їх взаємовідносини з іншими учасниками роздрібного ринку електричної енергії, визначеними цими Правилами. Учасниками роздрібного ринку є: електропостачальники, оператор системи передачі, оператори систем розподілу, у тому числі оператори малих систем розподілу, споживачі, основні споживачі, субспоживачі, виробники електричної енергії, які підпадають під визначення розподіленої генерації, та інші учасники ринку, які надають послуги, пов`язані з постачанням електричної енергії споживачу з метою використання ним електричної енергії на власні потреби. Ці Правила є обов`язковими для виконання усіма учасниками роздрібного ринку.

Відповідно до п.2.1.4. ПРРЕЕ, договір споживача про надання послуг з розподілу електричної енергії є публічним договором приєднання та укладається з урахуванням статей 633, 634, 641, 642 Цивільного кодексу України на основі типового договору, що є додатком 3 до цих Правил.

Договір споживача про надання послуг з розподілу електричної енергії за ініціативою споживача або оператора системи відповідно до визначених цими Правилами випадків, як правило, укладається шляхом приєднання споживача за заявою-приєднанням до розробленого оператором системи розподілу договору на умовах складеного оператором системи розподілу паспорта точки розподілу.

Пунктом 2.1.6. ПРРЕЕ визначено, що фактом приєднання споживача до умов договору споживача про надання послуг з розподілу електричної енергії (акцептування договору) є вчинення споживачем будь-яких дій, які свідчать про його бажання укласти договір споживача про надання послуг з розподілу електричної енергії, зокрема повернення (надання) підписаної заяви-приєднання, сплата рахунка оператора системи розподілу та/або документально підтверджене споживання електричної енергії.

За приписами п. 8.2.5. ПРРЕЕ (в редакції, чинній на момент складення акту про порушення), у разі виявлення під час контрольного огляду або технічної перевірки уповноваженим представником оператора системи, від якого споживач одержує електричну енергію, порушень цих Правил, у тому числі фактів безоблікового споживання електричної енергії, на місці виявлення порушення у присутності споживача (представника споживача) або іншої особи, яка допустила представників оператора системи на об`єкт (територію) споживача для проведення перевірки (за умови посвідчення цієї особи), оформлюється акт про порушення згідно з формою, наведеною в додатку 8 до цих Правил. Акт про порушення складається представниками оператора системи, які мають таке право згідно з посадовою інструкцією, пройшли відповідне навчання та інструктаж, після пред`явлення ними службових посвідчень. В акті про порушення мають бути зазначені зміст виявленого порушення з посиланням на відповідні пункти цих Правил та всі необхідні для визначення обсягу та вартості необлікованої електричної енергії параметри, що характеризують електроустановку споживача, схему підключення електроустановки споживача та її графічне зображення. Акт про порушення складається у двох примірниках, один з яких передається або надсилається споживачеві. Акт про порушення підписується представником (представниками) оператора системи, який (які) брали участь у перевірці, та споживачем (представником споживача) або іншою особою, яка допустила представників оператора системи на об`єкт (територію) споживача для проведення перевірки (за умови посвідчення цієї особи). У разі відмови споживача (представника споживача або іншої особи, яка допустила представників оператора системи на об`єкт (територію) споживача для проведення перевірки) підписати акт про порушення в ньому робиться запис про відмову. У цьому разі акт про порушення вважається дійсним, якщо його підписали більше одного уповноваженого представника оператора системи та незаінтересована особа (представник житлово-експлуатаційної організації, балансоутримувача або управителя будинку, виборна особа будинкового, вуличного, квартального чи іншого органу самоорганізації населення або представник органу місцевого самоврядування, інший споживач тощо) за умови посвідчення цієї особи або більше одного уповноваженого представника оператора системи, а відмова споживача (представника споживача або іншої особи, яка допустила представників оператора системи на об`єкт (територію) споживача для проведення перевірки) підписувати акт про порушення підтверджується відеозйомкою. До акта про порушення сторонами можуть бути додані пояснення, зауваження та докази, перелік яких (за наявності) зазначається в цьому акті.

З матеріалів справи вбачається, що 05.09.2019 персоналом АТ "Чернігівобленерго", у присутності відповідальної особи відповідача Юхименка А.М., при проведенні технічної перевірки засобу обліку споживача за адресою вул.Сагайдачного,126 (Фрунзе,126), м.Прилуки було виявлено порушення обліку електричної енергії: п.8.4.2.2. ПРРЕЕ- при контрольному огляді було виявлено відсутність пломби оператора системи розподілу, що була встановлена на дверях комірки РУ-04 Кв та зазначено в Акті технічної перевірки №045525 від 07.05.2019 та пломби оператора системи розподілу, що була встановлена на ввідному автоматі та зазначено в Акті технічної перевірки №045525 від 07.05.2019.

За даним фактом, було складено Акт про порушення №165005 від 05.09.2019 зі схемами підключення електропостачання споживача, який підписаний представниками АТ "Чернігівобленерго" та представником споживача А.М.Юхименко без зауважень.

18.09.2019 засідання комісії апарату управління АТ Черннігівобленерго з розгляду акту про порушення №165005 від 05.09.2019 було перенесено на 30.10.2019. Споживач ознайомлений з протоколом засідання комісії, про що зроблено відповідний напис на протоколі засіданні №1485 юрисконсультом споживача Харченко А.В.

30.10.2019 на засіданні комісії апарату управління АТ "Чернігівобленерго" з розгляду Актів про порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії, оформлених протоколом №1532 від 30.10.2019, прийнято рішення провести розрахунок недорахованої електроенергії по Акту про порушення №165005 від 05.09.2019, на підставі п.8.4.10. ПРРЕЕ та надіслати споживачу протокол засідання, розрахунок величини вартості та розрахунковий документ для сплати недорахованої електроенергії.

На протоколі №1534 від 30.10.2019 наявна відмітка, що споживач ознайомлений з протоколом засідання комісії з розгляду актів ПРРЕЕ, згоден з викладеним рішенням та його правом щодо можливості оскарження рішення комісії згідно чинного законодавства; протокол отримано представником споживача 11.11.2019.

Доказів оскарження чи скасування рішення комісії, оформленого протоколом №1534 від 30.10.2019, на час розгляду справи суду не надано, отже воно є чинним та підлягає виконанню.

Відповідно до п.8.2.4. ПРРЕЕ (в редакції, чинній на момент складення акту про порушення), у разі виявлення представниками оператора системи пошкоджень чи зриву пломб та/або індикаторів, установлених у місцях, указаних в акті про пломбування, або пошкоджень відбитків тавр на цих пломбах, пошкодження розрахункових засобів вимірювальної техніки, явних ознак втручання в параметри розрахункових засобів вимірювальної техніки з метою зміни їх показів, самовільних підключень до електричних мереж розрахунок обсягу електричної енергії, який підлягає оплаті, здійснюється відповідно до порядку, визначеного главою 8.4 цього розділу.

Згідно до п.8.4.10. ПРРЕЕ, у разі виявлення у непобутового споживача порушень, зазначених у підпунктах 1-5 пункту 8.4.2 цієї глави, величина розрахункового добового обсягу споживання електричної енергії протягом робочого часу (Wдоб, кВт·год) розраховується за формулою

Wдоб = P · tдоб · Кв ,

де Р - потужність (кВт), визначена як

1) сумарна максимальна потужність наявних у споживача на час складення акта про порушення струмоприймачів відповідно до їх паспортних даних (за умови, якщо визначена таким чином потужність не перевищує дозволену потужність для цієї точки комерційного обліку, зазначену в договорі з оператором системи);

2) потужність, обчислена виходячи зі струму навантаження електроустановки споживача при підключенні всіх наявних на час складення акта про порушення струмоприймачів на максимальну потужність, визначеного на підставі показів відповідних засобів вимірювальної техніки, повірених у терміни, передбачені законодавством у сфері метрології (за умови відсутності паспортних даних усіх струмоприймачів, наявних у споживача на час складення акта про порушення, та якщо визначена таким чином потужність не перевищує дозволену потужність для цієї точки комерційного обліку, зазначену в договорі з оператором системи);

3) дозволена потужність для цієї точки комерційного обліку, зазначена в договорі з оператором системи (за умови, якщо потужність, визначена відповідно до положень підпунктів 1 або 2 цього пункту, перевищує дозволену потужність для цієї точки комерційного обліку, ненадання споживачем інформації щодо паспортних даних струмоприймачів, недопуску представників оператора системи на свою територію для перевірки інформації щодо сумарної максимальної потужності струмоприймачів, відмови споживача від вимірювання струму навантаження електроустановки при підключенні всіх наявних струмоприймачів на повну потужність);

tдоб - тривалість роботи обладнання протягом доби, що визначається на підставі договору з оператором системи (год). У разі відсутності в договорі даних про тривалість роботи обладнання споживача tдоб приймається рівним 8 год;

Кв - коефіцієнт використання струймоприймачів (приймається рівним 0,6).

Згідно Розрахунку вартості безобліково спожитої електроенергії по Акту про порушення №165005 від 05.09.2019 відповідачеві нараховано борг в сумі 141054,66грн. за безобліково спожиту електричну енергію за період з 25.06.2019 по 05.09.2019. Вказаний розрахунок отриманий споживачем 11.11.2019.

Відповідачу виставлено рахунок №1476_10-19 від 30.10.2019 на суму 141054,66грн., який отриманий ним 11.11.2019.

Перевіривши розрахунок вартості безобліково спожитої електроенергії по акту №165005 від 05.09.2019, суд доходить висновку, що позивачем здійснено його правомірно, обґрунтовано та арифметично вірно, з урахуванням приписів п.8.4.10., підпункту 1) пункту 8.4.8. ПРРЕЕ.

Згідно п. 8.6. Договору у разі порушення розрахункового обліку з вини споживача споживач сплачує оператору системи вартість недорахованої електричної енергії, виходячи із приєднаної потужності струмоприймачів та кількості годин їх використання. Вартість недорахованої електроенергії визначається за ціною закупівлі електричної енергії Оператором системи на втрати електричної енергії в межах у відповідному розрахунковому періоді.

За приписами п.8.2.7. ПРРЕЕ, кошти за необліковану електричну енергію перераховуються споживачем на поточний рахунок оператора системи. Споживач має оплатити розрахункові документи за необліковану електричну енергію протягом 30 календарних днів від дня отримання рахунка. У разі незгоди споживача з фактом безоблікового споживання електричної енергії та відмови від сплати вартості необлікованої електричної енергії оператор системи звертається з позовом до суду для підтвердження факту безоблікового споживання електричної енергії та стягнення вартості необлікованої електричної енергії.

На момент розгляду справи, доказів повної або часткової оплати відповідачем нарахованої суми вартості безобліково спожитої електроенергії сторонами суду не надано.

Відповідно до ч.1 ст. 74 Господарського процесуального кодексу України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Відповідно до ч.1 ст. 73 Господарського процесуального кодексу України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно з ч.1 ст. 79 Господарського процесуального кодексу України, наявність обставин, на яку сторона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, вважається доведеною, якщо докази, надані на підтвердження такої обставини, є більш вірогідними, ніж докази, надані на її спростування.

Всупереч наведеним нормам, відповідач не надав суду жодних належних та допустимих доказів, які підтверджують неможливість здійснення ним оплати вартості безобліково спожитої електроенергії на загальну суму 141054,66 грн, а тому дії відповідача щодо несплати вартості безобліково спожитої електроенергії є порушенням положень норм чинного законодавства.

Враховуючи, що відповідач не здійснив оплату вартості безобліково спожитої електроенергії і вимоги позивача не оспорив, а тому суд доходить висновку, що позовні вимоги позивача обґрунтовані і підлягають задоволенню в повному обсязі.

Оскільки, позовні вимоги підлягають задоволенню, то відповідно до ст. 129 Господарського процесуального кодексу України та ст. 4 Закону України „Про судовий збір", з відповідача підлягає стягненню на користь позивача судовий збір в сумі 2115,82 грн.

Керуючись ст. 129, 232-233, 236-241 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити повністю і стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "БІЗНЕС ГРУП ПЛЮС", вул. Гетьмана Сагайдачного, 126, м. Прилуки, Чернігівської області, код ЄДРПОУ 38776498, на користь Акціонерного товариства "Чернігівобленерго", вул. Гонча, 40, м. Чернігів, код ЄДРПОУ 22815333, 141 054,66 грн боргу за безобліково спожиту електричну енергію та 2 115,82 грн судового збору.

Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Рішення набирає законної сили в строк і в порядку, встановленому ст.241 Господарського процесуального кодексу України та може бути оскаржено до Північного апеляційного господарського суду у строки визначені ст.256 Господарського процесуального кодексу України

Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі у Єдиному державному реєстрі судових рішень: http://reyestr.court.gov.ua/.

Повне судове рішення складено 19.10.2020.

Суддя Ю.В.Федоренко

Дата ухвалення рішення13.10.2020
Оприлюднено20.10.2020
Номер документу92256402
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —927/766/20

Постанова від 19.01.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ткаченко Б.О.

Ухвала від 17.12.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ткаченко Б.О.

Ухвала від 23.11.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ткаченко Б.О.

Рішення від 13.10.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Федоренко Ю.В.

Ухвала від 16.09.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Федоренко Ю.В.

Ухвала від 28.08.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Федоренко Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні