Ухвала
від 19.10.2020 по справі 219/9644/20
АРТЕМІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 219/9644/20

Провадження № 2/219/3187/2020

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

19 жовтня 2020 року суддя Артемівського міськрайонного суду Донецької області Конопленко О.С., ознайомившись з позовною заявою ОСОБА_1 до публічного акціонерного товариства Часіворський вогнетривкий комбінат про стягнення заробітної плати за роботу у понаднормований час, грошової компенсації втрати частини доходів у зв`язку з несвоєчасною виплатою заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні,

В С Т А Н О В И В :

16 жовтня 2020 року позивач ОСОБА_1 , місце проживання якого: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , звернувся до суду з позовною заявою до публічного акціонерного товариства Часіворський вогнетривкий комбінат , місцезнаходження якого: 84551, Донецька область, Бахмутський район, м. Часів Яр, вул. Центральна, буд. 1, код ЄДРПОУ 00191773, в якій просить: стягнути з відповідача на його користь заробітну плату за роботу у понаднормований час за період часу з 28 січня 2004 року до 09 квітня 2020 року, а також грошову компенсацію втрати частини доходів у зв`язку з несвоєчасною виплатою заробітної плати та середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні за період з 10 квітня 2020 року по дату ухвалення рішення суду.

Ознайомившись з позовною заявою, суддя приходить до наступного висновку.

Частиною 2 статті 175 Цивільного процесуального кодексу України (далі за текстом - ЦПК України) передбачено, що позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Згідно пункту 1 частини 4 статті 185 ЦПК України заява повертається у випадках, коли заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Так, позовна заява ОСОБА_1 , яка надійшла до суду засобом поштового зв`язку, не підписана позивачем, про що канцелярією Артемівського міськрайонного суду Донецької області складено відповідний акт від 16 жовтня 2020 року, у зв`язку з чим її слід повернути ОСОБА_1 як неподану, що не позбавляє права повторного звернення до суду в порядку, встановленому законом.

Керуючись ст.ст. 175, 185, 259-261, Цивільного процесуального кодексу України, суддя

У Х В А Л И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до публічного акціонерного товариства Часіворський вогнетривкий комбінат про стягнення заробітної плати за роботу у понаднормований час, грошової компенсації втрати частини доходів у зв`язку з несвоєчасною виплатою заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні вважати неподаною і повернути позивачу.

Роз`яснити позивачу, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Донецького апеляційного суду через Артемівський міськрайонний суд Донецької області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручено у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Суддя О.С. Конопленко

Дата ухвалення рішення19.10.2020
Оприлюднено20.10.2020

Судовий реєстр по справі —219/9644/20

Ухвала від 19.10.2020

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Конопленко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні