Ухвала
від 16.10.2020 по справі 753/6713/20
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 753/6713/20

УХВАЛА

про залучення третьої особи

"16" жовтня 2020 р. суддя Дніпровського районного суду м. Києва Виниченко Л.М. розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін питання про залучення третьої особи у цивільній справі № 753/6713/20 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Транспортна компанія САТ , треті особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про відшкодування шкоди в порядку регресу,-

у с т а н о в и в:

В провадженні Дніпровського районного суду м. Києва знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Транспортна компанія САТ , треті особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про відшкодування шкоди в порядку регресу.

При підготовці справи до розгляду судом встановлено, що рішення у цій справі може вплинути на права або обов`язки інших осіб, а саме Акціонерне товариство Страхова компанія ІНГО щодо однієї зі сторін.

За заявленими вимогами позивач просить стягнути з відповідача в порядку регресу у відшкодування матеріальних збитків у розмірі 32 260 грн., що сплачено власнику автомобіля Vоlkswagen Golf , д.н.з. НОМЕР_1 , ОСОБА_3 у зв`язку з пошкодженням вказаного транспортного засобу в дорожньо-транспортній пригоді, яка мала місце 06 серпня 2019 р. близько 16 год. 45 хв. біла перехрестя вул. Бориспільська та вул. Ялтинська у м. Києві з вини водія ОСОБА_2 , який керував транспортним засобом МАN ТGМ, д.н.з. НОМЕР_2 , що належить Товариству з обмеженою відповідальністю Транспортна компанія САТ , перебуваючи з останнім у трудових відносинах.

За повідомленням відповідача на момент скоєння дорожньо-транспортної пригоди відповідальність Товариства з обмеженою відповідальністю Транспортна компанія САТ за заподіяння шкоди третім особам щодо транспортного засобу МАN ТGМ, д.н.з. НОМЕР_2 , 2006 р.в. була застрахована в Приватному акціонерному товаристві Акціонерна страхова компанія ІНГО Україна , відповідно до Полісу № АО/0471743 від 12 квітня 2019 року обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. На підтвердження зазначених обставин суду надано копію вказаного полісу.

Відповідно до ч. ч. 1, 3 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Беручи до уваги предмет спору та зміст заявлених позовних вимог, вимоги положень ст. 53 ЦПК України, суд вважає, необхідним залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, Акціонерне товариство Страхова компанія ІНГО , код ЄДРПОУ 16285602 (м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, 33), оскільки рішення у справі може вплинути на права та обов`язки вказаної юридичної особи.

Керуючись ст. ст. 53, 181, 192, 353-355 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Залучити до участі у справі № 753/6713/20 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Транспортна компанія САТ , треті особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про відшкодування шкоди в порядку регресу у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, Акціонерне товариство Страхова компанія ІНГО .

Третій особі Акціонерному товариству Страхова компанія ІНГО направити копію ухвали, копію позовної заяви з додатками, учасникам справи направити копії ухвали суду.

Третя особа Акціонерне товариство Страхова компанія ІНГО у строк протягом п`яти днів з дня отримання копії цієї ухвали має право подати пояснення щодо позову та/або відзиву, викласти свої аргументи і міркування на підтримку (або заперечення) стосовно позову у порядку, передбаченому ст. ст. 181, 192 ЦПК України.

Роз`яснити третій особі, що до пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою - шостою статті 178 ЦПК України.

Встановити іншим учасникам справи строк для подання відповіді на пояснення третьої особи протягом п`яти днів від дня отримання ними відповідних пояснень третьої особи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Л.М. Виниченко

Дата ухвалення рішення16.10.2020
Оприлюднено20.10.2020

Судовий реєстр по справі —753/6713/20

Ухвала від 30.09.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ступак Ольга В`ячеславівна

Постанова від 25.08.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Вербова Ірина Михайлівна

Ухвала від 24.06.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Вербова Ірина Михайлівна

Ухвала від 24.06.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Вербова Ірина Михайлівна

Рішення від 24.12.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Рішення від 24.12.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Ухвала від 20.10.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Ухвала від 16.10.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Ухвала від 20.07.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Ухвала від 30.06.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні