Ухвала
від 20.10.2020 по справі 922/1321/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"20" жовтня 2020 р. м. ХарківСправа № 922/1321/20

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Хотенця П.В.

при секретарі судового засідання Гаврильєві О.В.

розглянувши в порядку загального позовного провадження справу

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю науково-виробничого підприємства "ТЕРМЕТ", м. Дніпро до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТРАНССЄРВІС", м. Харків про стягнення 694686,34 грн. за участю представників сторін:

позивача - Поршик М.В., ордер № 1037056 від 23.09.2020 року

відповідача - не з`явився

ВСТАНОВИВ:

Позивач -Товариства з обмеженою відповідальністю науково-виробничого підприємства "ТЕРМЕТ", м. Дніпро звернулося до господарського суду Харківської області з позовною заявою до відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю "ТРАНССЄРВІС", м. Харків, в якій просить суд стягнути з відповідача 544202,85 грн. основного боргу, 124375,22 грн. пені, 14248,27 грн. інфляційних та 11860,00 грн. 3% річних за договором поставки № 32-18 від 09 грудня 2018 року.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 29 квітня 2020 року позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю науково-виробничого підприємства "ТЕРМЕТ", м. Дніпро до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТРАНССЄРВІС", м. Харків про стягнення 694686,34 грн. залишено без руху; надано позивачу строк 7 днів з дня закінчення події, яка повинна неминуче настати (закінчення карантину), шляхом надання до суду доказів, які підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі та інформації щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви та належним чином засвідчених копій документів, доданих до позовної заяви.

27 липня 2020 року Товариством з обмеженою відповідальністю науково-виробничого підприємства "ТЕРМЕТ" усунено недоліки шляхом надання до суду доказів, які підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі та інформації щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви та належним чином засвідчених копій документів, доданих до позовної заяви.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 31 серпня 2020 року прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження з повідомленням сторін та призначено підготовче засіданні на 24 вересня 2020 року на 11 годин.

Протокольною ухвалою суду від 24 вересня 2020 року на підставі статтей 177, 181, пункту 3 частини 2 статті 183, статті 232 Господарського процесуального кодексу України, про відкладення підготовчого засідання на 20 жовтня 2020 року на 11:20 годин.

15 жовтня 2020 року через канцелярію суду, Товариством з обмеженою відповідальністю "ТРАНССЄРВІС" подано відзив (вхідний № 24051), який суд приймає та долучає до матеріалів справи.

19 жовтня 2020 року через канцелярію суду, Товариством з обмеженою відповідальністю "ТРАНССЄРВІС" подано клопотання (вхідний № 24252) про продовження строку підготовчого провадження та відкладення підготовчого засідання.

Представник позивача у підготовчому засіданні клопотання відповідача про продовження строку підготовчого провадження та відкладення підготовчого засідання залишає на розсуд суду.

Згідно частини 2 статті 182 Господарського процесуального кодексу України у підготовчому засіданні суд оголошує склад суду, а також прізвища секретаря судового засідання, перекладача, спеціаліста, з`ясовує наявність підстав для відводів; з`ясовує, чи бажають сторони укласти мирову угоду, передати справу на розгляд третейського суду, міжнародного комерційного арбітражу або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді; у разі необхідності заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви; вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше; може роз`яснювати учасникам справи, які обставини входять до предмета доказування, які докази мають бути подані тим чи іншим учасником справи; з`ясовує, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі; з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше; вирішує питання про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста; за клопотанням учасників справи вирішує питання про забезпечення позову, про зустрічне забезпечення; вирішує заяви та клопотання учасників справи; направляє судові доручення; встановлює строки для подання відповіді на відзив та заперечення; встановлює строк для подання пояснень третіми особами та відповіді учасників справи на такі пояснення; встановлює строки та порядок врегулювання спору за участю судді за наявності згоди сторін на його проведення; встановлює порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті, про що зазначається в протоколі судового засідання; з`ясовує розмір заявлених сторонами судових витрат; вирішує питання про колегіальний розгляд справи; призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті та здійснює інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Відповідно до пункту 3 частини 2 статті 183 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Враховуючи клопотання відповідача про відкладення підготовчого засідання, приймаючи до уваги, що питання, визначені частиною 2 статті 182 Господарського процесуального кодексу України не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні, суд вважає доцільним клопотання відповідача про відкладення розгляду справи задовольнити та відкласти розгляд підготовчого засідання.

Частиною 3 статті 177 Господарського процесуального кодексу України визначено, що підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Враховуючи вищевикладене, з метою дотримання судом мети (завдання) підготовчого провадження для забезпечення прав учасників справи, належної підготовки справи для розгляду по суті, приймаючи до уваги сплив строку проведення підготовчого провадження (30 жовтня 2020 року), суд, керуючись частиною 3 статті 177 Господарського процесуального кодексу України, вбачає за доцільне клопотання відповідача про продовження строку підготовчого провадження задовольнити та продовжити строк проведення підготовчого провадження на 30 днів, до 30 листопада 2020 року.

На підставі викладеного та керуючись статтями 177, 182, 183, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України,-

УХВАЛИВ:

1. Клопотання відповідача про продовження строку підготовчого провадження задовольнити.

Продовжити строк підготовчого провадження на тридцять днів, до 30 листопада 2020 року.

2. Клопотання відповідача про відкладення розгляду справи задовольнити.

Відкласти підготовче засідання.

3. Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://court.gov.ua/

4. Копію ухвали надіслати учасникам справи.

5. Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення суддею.

6. Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвалу складено та підписано 20.10.2020 року.

Суддя П.В. Хотенець

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення20.10.2020
Оприлюднено22.10.2020
Номер документу92317227
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/1321/20

Ухвала від 23.12.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

Ухвала від 09.12.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

Ухвала від 30.11.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

Ухвала від 03.11.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

Ухвала від 20.10.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

Ухвала від 20.10.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

Ухвала від 24.09.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

Ухвала від 31.08.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

Ухвала від 29.04.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні