Ухвала
від 19.10.2020 по справі 311/3244/20
ВАСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 311/3244/20

Провадження № 2/311/1105/2020

19.10.2020

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

19 жовтня 2020 року м. Василівка

Суддя Василівського районного суду Запорізької Сидоренко Ю.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (зареєстрований та мешкає за адресою: АДРЕСА_1 ), до Скельківської сільської ради Василівського району Запорізької області (адреса місцезнаходження: вул.Центральна буд.13-а с.Скельки Василівського району Запорізької області, ЄДРПОУ - 04351860) про визначення додаткового строку для прийняття спадщини, -

В С Т А Н О В И В :

13 жовтня 2020 року до Василівського районного суду Запорізької області надійшов позов ОСОБА_1 до Скельківської сільської ради Василівського району Запорізької області, про визначення додаткового строку для прийняття спадщини. У пред`явленому позові позивач ОСОБА_1 просить визначити причину пропуску строку для прийняття спадщини поважною та встановити йому, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , додатковий строк - шість місяців, достатнім для подання заяви в нотаріальну контору про прийняття спадщини за заповітом після смерті тітки ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 .

19 жовтня 2020 року, з метою визначення підсудності справи у відповідності до положень ст.27 ЦПК України, судом отримані відомості з Єдиного державного реєстру підприємств, установ, організацій, та відповідно до яких вбачається, що відповідач по справі: Скельківська сільська рада Василівського району Запорізької області (код ЄДРПОУ 04351860), яке розташоване за адресою: юридична адреса: вул.Центральна буд.13-а с.Скельки Василівського району Запорізької області, є юридичною особою, і на теперішній час в процесі припинення не перебуває.

Оглянувши матеріали позовної заяви та додані до неї документи, вважаю, що підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі суд не вбачає, позов поданий з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України, та на теперішній час відсутні підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі. Справа підсудна Василівському районному суду Запорізької області.

Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження, відповідно до вимог ч.4 ст.19, п.1 ч.4 ст.274 ЦПК України.

Крім того, позивачем ОСОБА_1 подано клопотання про витребування з Другої Запорізької нотаріальної контори спадкової справи №265/2009 після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи, що зазначені в клопотанні докази містять охоронювану законом таємницю, та знаходяться в розпорядженні нотаріуса і позивач не має можливості самостійно подати зазначені в клопотанні докази, які містять інформацію щодо предмета доказування.

Тому, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, підтвердження та встановлення усіх обставин по справі, суддя вважає за необхідне задовольнити клопотання про витребування доказів, подане позивачем ОСОБА_1 в порядку ст.84 ЦПК України та витребувати копії спадкової справи №265/2009 з Другої Запорізької державної нотаріальної контори після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Приймаючи до уваги вищевикладене та керуючись ст.ст. 19, 84, 175, 177, 187, 259-261, 274, 277 ЦПК України, суддя -

У Х В А Л И В :

Відкрити провадження у цивільній справі № 311/3244/20 за позовом ОСОБА_1 до Скельківської сільської ради Василівського району Запорізької області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

Призначити підготовче судове засідання в Василівському районному суді Запорізької області на 13 годин 00 хвилин 12 листопада 2020 року у приміщенні зали судових засідань Василівського районного суду Запорізької області за адресою: Запорізька область м.Василівка вул.Державна, буд.2.

Витребувати з Другої Запорізької державної нотаріальної контори у строк до 05 листопада 2020 року завірену належним чином копію спадкової справи №265/2009 та Інформацію зі Спадкового реєстру про спадкову справу після смерті: ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 та яка мешкала за адресою: АДРЕСА_2 .

Запропонувати відповідачу по справі подати відзив на позовну заяву у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі. Роз`яснити відповідачу, що у випадку ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всіх письмових та електронних доказів, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Зобов`язати відповідача, відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам цивільного процесу.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами, згідно ч.8 ст.178 ЦПК України.

Згідно ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачеві п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.3-5 ст.178, ст.179 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи .

Учасники цивільного процесу можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://vs.zp.court.gov.ua/.

Направити сторонам копію ухвали про відкриття провадження у справі, а відповідачу та третім особам також копію позовної заяви з доданими до позову документами.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо порушення правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги до Запорізького апеляційного суду через Василівський районний суд Запорізької області протягом п`ятнадцяти днів з дня складання ухвали. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає

Суддя

Василівського районного суду

Запорізької області Ю.В. СИДОРЕНКО

Дата ухвалення рішення19.10.2020
Оприлюднено23.10.2020
Номер документу92323349
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення додаткового строку для прийняття спадщини

Судовий реєстр по справі —311/3244/20

Рішення від 12.11.2020

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

Рішення від 12.11.2020

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 19.10.2020

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні