Ухвала
від 19.10.2020 по справі 640/24889/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 УХВАЛА

19 жовтня 2020 року м. Київ № 640/24889/20

Суддя Окружний адміністративний суд міста Києва Аверкова В.В., ознайомившись з матеріалами позовної заяви

Головного управління Державної податкової служби у м. Києві

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Інноваційна будівельна компанія"

про стягнення податкового боргу у сумі 539 408,28 грн,

УСТАНОВИВ:

Головне управління Державної податкової служби у м. Києві звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Інноваційна будівельна компанія" про стягнення податкового боргу у сумі 539 408,28 грн.

Позивачем у позовній заяві відповідачем визначено Товариство з обмеженою відповідальністю "Інноваційна будівельна компанія" (код ЄДРПОУ 33058251) та зазначено адресу: 09100, м. Біла церква, пл. Торгова, буд. 10.

Також, відповідно до інформації наявної в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань станом на 19 жовтня 2020 року, місцезнаходження Товариства з обмеженою відповідальністю "Інноваційна будівельна компанія" - 09100, Київська обл., м. Біла церква, пл. Торгова, буд. 10.

Дослідивши позовну заяву та додані до неї матеріали, суд зазначає наступне.

Відповідно до пункту частини першої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності.

Відповідно до частини другої статті 26 Кодексу адміністративного судочинства України, позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

За таких обставин, даний адміністративний позов підсудний Київському окружному адміністративному суду, оскільки місцезнаходження відповідача Київська область.

Пунктом 2 частини першої статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Згідно положень частини п`ятої статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України, питання про передачу адміністративної справи, крім випадків, визначених пунктами 4 - 6 частини першої цієї статті, розглядається судом у порядку письмового провадження або, за ініціативою суду, в судовому засіданні.

Питання про передачу адміністративної справи, крім випадку, визначеного пунктами 4 - 6 частини першої цієї статті, суд вирішує ухвалою. Ухвалу про передачу адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого може бути оскаржено (частина шоста статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України).

Відповідно до частини першої статті 30 Кодексу адміністративного судочинства України, спори між адміністративними судами щодо підсудності не допускаються.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 26, 29, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Передати матеріали адміністративної справи № 640/24889/20 за позовом Головного управління Державної податкової служби у м. Києві до Товариства з обмеженою відповідальністю "Інноваційна будівельна компанія" про стягнення податкового боргу у сумі 539 408,28 грн до Київського окружного адміністративного суду.

2. Копію ухвали направити учасникам справи.

3. Роз`яснити сторонам, що за правилами частини восьмої статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України, передача адміністративної справи з одного суду до іншого на підставі відповідної ухвали, яка підлягає оскарженню, здійснюється не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку за правилами, встановленими статтями 295-297 КАС України.

Відповідно до п/п. 15.5 п. 15 Розділу VII Перехідні положення КАС України в редакції Закону № 2147-VIII до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Суддя В.В. Аверкова

Дата ухвалення рішення19.10.2020
Оприлюднено23.10.2020
Номер документу92331145
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу у сумі 539 408,28 грн

Судовий реєстр по справі —640/24889/20

Ухвала від 25.01.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В.Р.

Ухвала від 07.12.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В.Р.

Ухвала від 19.10.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аверкова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні