Ухвала
від 19.10.2020 по справі 15/349
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

19 жовтня 2020 року м. Київ № 15/349

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Мазур А.С. розглянувши заяву Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про заміну сторони виконавчого провадження:

за позовом Прокурора Святошинського району м. Києва в інтересах держави в особі

Управління Пенсійного фонду України в Святошинського районі м. Києва

до Приватного підприємства Вестроленд

про стягнення заборгованості у розмірі 2 607 грн. 08 коп.,

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про заміну стягувача за виконавчим листом виданим у справі № 15/349 від 21.01.2010 за позовом Управління Пенсійного фонду України в Святошинському районі м. Києва до Приватного підприємства Вестроленд про стягнення заборгованості.

Враховуючи неявку в судове засідання представників сторін, на підставі вимог ч. 9 ст. 205 Кодексу адміністративного судочинства України, суд перейшов до розгляду заяви в порядку письмового провадження.

Суд розглянувши заяву зазначає наступне.

Як вбачається з комп`ютерної програми "Діловодство спеціалізованого суду", 18.08.2011 справу №15/349 було передано до архіву суду.

28.03.2019 матеріали вказаної справи знищено за закінченням терміну зберігання як такі, що не мають науково-історичної цінності та втратили практичне значення.

Тобто, на момент подання Головним управлінням Пенсійного фонду України в місті Києві заяви про заміну стягувача у виконавчому листі, справа № 15/349 була знищена.

З урахуванням зазначеного, суд розглядає заяву про заміну сторони у виконавчому листі з матеріалів, які містяться в базі "Діловодство спеціалізованого суду".

Відповідно до відомостей комп`ютерної програми "Діловодство спеціалізованого суду" на розгляді Окружного адміністративного суду міста Києва знаходилась адміністративна справа № 15/15 за позовом Прокурора Святошинського району м. Києва в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Святошинського районі м. Києва звернувся до суду з позовом до Приватного підприємства Вестроленд про стягнення заборгованості у розмірі 2 607 грн. 08 коп.

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 21.07.2009 у справі 15/15 позовні вимоги задоволено в повному обсязі.

21.01.2010 року на виконання постанови Окружного адміністративного суду міста Києва від 13.01.2009 у справі видано виконавчий лист.

Так, судом встановлено, що постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року №1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом злиття окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 1.

У відповідності до додатку №1 Переліку територіальних органів Пенсійного фонду України, які реорганізуються шляхом злиття, Управління Пенсійного фонду України в Святошинському районі міста Києва реорганізовано шляхом злиття у Правобережне об`єднане управління Пенсійного фонду України в місті Києві.

Крім того, постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2017 року №203 "Про утворення Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві" утворено Головне управління Пенсійного фонду України в місті Києві, реорганізувавши шляхом злиття Правобережне, Лівобережне, Центральне об`єднані управління Пенсійного фонду України в місті Києві та Головне управління Пенсійного фонду України в місті Києві.

У відповідності до частини 1 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Частиною 5 статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" від 02 червня 2016 року №1404-VIII встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Проте, заявником не надано жодних відомостей, що, починаючи з дня видачі виконавчого листа стягувачем за виконавчим листом та його правонаступниками виконавчий лист пред`являвся до примусового виконання. Також, заявником не надано доказів звернення до Окружного адміністративного суду міста Києва у порядку, встановленому діючим законодавством, із заявою про заміну сторони виконавчого провадження, зокрема, з Управління Пенсійного фонду України в Святошинському районі міста Києва на Правобережне об`єднане управління Пенсійного фонду України в місті Києві.

Головним управлінням Пенсійного фонду України в місті Києві не надано до суду копії або оригіналу виконавчого листа до заяви про заміну стягувача за виконавчим листом.

Відповідно до відомостей комп`ютерної програми "Діловодство спеціалізованого суду" по справі № 15/349 строк пред`явлення виконавчого листа до виконання до 04.02.2012р.

Головним управлінням Пенсійного фонду України в місті Києві не надано до суду доказів пред`явлення виконавчого листа до виконання актуальності заборгованості, відкритого виконавчого провадження по даній справі, тощо.

Окрім того, заявником не надано належних доказів та обґрунтувань своїх вимог про заміну стягувача у виконавчому листі з Управління Пенсійного фонду України у Святошинському районі м. Києва на Головне управління Пенсійного фонду України в місті Києві.

Суд зазначає, що знищення матеріалів адміністративної справи № 15/349, позбавляє можливості суд всебічно і повно з`ясувати всі фактичні обставини, на яких ґрунтується заява Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві про заміну стягувача у виконавчому листі.

Так, відповідно до частини першої статті 72 Кодексу адміністративного судочинства України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Частиною першою статті 73 Кодексу адміністративного судочинства України належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування.

Згідно з частиною другою статті 74 Кодексу адміністративного судочинства України обставини справи, які за законом мають бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування.

При цьому, нормами статті 75 і 76 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що достовірними є докази, на підставі яких можна встановити дійсні обставини справи, а достатніми, в свою чергу, є докази, які у своїй сукупності дають змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування.

В той же час, частина перша статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України передбачає, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 78 цього Кодексу.

Між тим, в даному випадку заявником не надано належних доказів та обґрунтувань своїх вимог про заміну стягувача.

Відповідно до ст. 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Ухвалу суду за результатами вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження може бути оскаржено в порядку, встановленому цим Кодексом.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

З огляду на вищевикладене, суд приходить до висновку про відсутність підстав для задоволення вищезазначеної заяви, керуючись статтею 379 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

Відмовити у задоволенні заяви Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві про заміну стягувача у виконавчому листі.

Ухвала набирає законної сили відповідно до ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції, відповідно до вимог ст.ст.293-297 КАС України.

Суддя А.С. Мазур

Дата ухвалення рішення19.10.2020
Оприлюднено23.10.2020

Судовий реєстр по справі —15/349

Ухвала від 26.06.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 15.06.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 19.10.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Ухвала від 11.12.2017

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 04.12.2017

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 22.04.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Богатир К.В.

Ухвала від 10.03.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Ухвала від 09.03.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Ухвала від 22.02.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Ухвала від 16.02.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лаврова Л.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні