Ухвала
від 19.10.2020 по справі 335/6739/20
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/6739/20 1-кс/335/4260/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 жовтня 2020 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Калюжна В.В., за участю секретаря Каравайко В.В., розглянувши у судовому засіданні у залі суду у м. Запоріжжя клопотання старшого слідчого з ОВС 2 ВРКП СУ ГУ ДФС у Запорізькій області старшого лейтенанта податкової міліції Коломоєць О.К. про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

З наданих суду матеріалів вбачається, що СУ ГУ ДФС у Запорізькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32020080000000043 від 04.08.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.212-1 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що філія « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) перебуває на податковому обліку Новомиколаївської ДПІ Вільнянського управління ГУ ДПС у Запорізькій області, основний вид діяльності за КВЕД: розведення коней та інших тварин родини конячих, юридична адреса: АДРЕСА_1 . Відповідно до листа №755/08-01-10-01-08 від 04.08.2020 Управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Запорізькій області станом на 01.08.2020 за філією рахується недоїмка по несплаті єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування (далі ЄСВ) на суму 1773,8 тис. грн. Зазначена заборгованість сформувалась за рахунок несплати самостійно задекларованих сум ЄСВ за період вересень 2019 року червень 2020 року.

Службові особи філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у період вересень 2019 року червень 2020 року у порушення п. 1 ч. 2 ст. 6, ч.8 ст. 9 та ч.12 ст. 9 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування» №2464-VI від 08.07.2010року, достовірно знаючи про наявну заборгованість філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) перед фондом загальнообов`язкового державного соціального страхування щодо сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій та передбачаючи настання суспільно-небезпечних наслідків, не сплатили єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування на загальнусуму 1773,8 тис. грн., які фактично не надійшли до фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування всупереч вищезазначених вимог законодавства.

Відповідно до відомостей бази даних Державної податкової служби України філією « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) використовується банківський рахунок НОМЕР_2 (українська гривня), відкриті в Акціонерному товаристві « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , МФО НОМЕР_4 ).

З метою встановлення всіх обставин, які мають значення для проведення досудового розслідування, у слідства виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до оригіналів документів філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) по рахунку НОМЕР_2 (українська гривня), за період з 01.01.2019 року по дату виконання ухвали, які знаходяться у володінні банківської установи: Акціонерне товариство « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_3 , МФО НОМЕР_4 ) за адресою: АДРЕСА_2 , із можливістю їх вилучення, у зв`язку з чим слідчий звернувся до суду з даним клопотанням.

Слідчий підтримав подане клопотання, надавши відповідну заяву.

Представник особи, у володінні якої перебувають зазначені у клопотанні документи, у судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду клопотання повідомлявся у встановленому законом порядку, причину неявки суду не повідомив, його неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання, що передбачено ч. 4 ст. 163 КПК України.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, розгляд клопотання слідчого проведено без фіксації судового процесу.

Перевіривши наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Прицьому, ч. 3 та ч. 5 ст.132КПК України передбачено, що під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження, сторони кримінального провадження повинні подати суду докази обставин, на які вони посилаються.

З урахуванням викладеного, виходячи з потреб та мети досудового розслідування, слідчий суддя приходить до висновку, що слідчим у відповідності до п. 6 ч. 2 ст. 160 КПК України, доведено можливість використання як доказів зазначених у клопотанні документів, а також неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

На переконання слідчого судді, слідчим у відповідності до п. 2 ч. 5 ст. 163 КПК України надано достатньо доказів для висновку, що зазначені у клопотанні документи по руху грошових коштів самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та слідчий суддя вважає за необхідне клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів в цій частині задовольнити, надати дозвіл на тимчасовий доступ до зазначених у клопотанні документів про руху грошових коштів по вказаним рахункам. В іншій частині клопотання є необгрунтованим та не підлягає задоволенню.

Беручи до уваги, що слідчим не доведено необхідність вилучення зазначених у клопотанні документів, а також слідчим не підтверджено, що мета отримання доступу до речей і документів виправдовує таке втручання у права особи як їх вилучення, слідчий суддя вважає за необхідне надати дозвіл на отримання їх копій.

На підставі викладеного, керуючись ст. 159-163, 369, 372 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити частково.

Надати слідчим СУ ГУ ДФС у Запорізькій області: Коломойцю Олександру Костянтиновичу, Гайдару Андрію Владиславовичу, Литвиненку Андрію Миколайовичу, Кобзарю Олександру Дмитровичу та/або слідчим слідчого управління Головного управління ДФС у Дніпропетровській області під час виконання постанови про проведення процесуальних дій на іншій території, дозвіл на тимчасовий доступ до документів філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) по рахунку НОМЕР_2 (українська гривня), за період з 01.01.2019 року по дату виконання ухвали, які знаходяться у володінні банківської установи: Акціонерне товариство « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_3 , МФО НОМЕР_4 ) за адресою: АДРЕСА_2 , з можливістю отримання їх засвідчених копій, а саме:

- копії документів, оригінали яких знаходяться на електронних (магнітних) носіях, що відображають надходження та списання за період з 01.01.2019 року по дату виконання ухвали грошових коштів по рахунку НОМЕР_2 (українська гривня), із зазначенням вхідного та вихідного залишків коштів, прибуткової та видаткової частини, призначення платежів, дати та часу (години, хвилини та секунди) надходження коштів на рахунок та перерахування з нього, документів, на підставі яких проведені операції, повних назв контрагентів, які перерахували та яким перераховані кошти, кодів ЄДРПОУ, МФО, номерів рахунків контрагентів, з якими проведені операції на паперовому та магнітному (електронному) носіях;

Встановити строк дії даної ухвали до 19.11.2020 року включно.

Відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

У випадку вилучення речей і документів, за відсутністю яких юридична особа позбавляється можливості здійснювати свою діяльність ухвала може бути оскаржена до Запорізького апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя: В.В. Калюжна

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення19.10.2020
Оприлюднено03.06.2024
Номер документу92334636
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —335/6739/20

Ухвала від 15.03.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Макаров В. О.

Ухвала від 15.03.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Макаров В. О.

Ухвала від 11.03.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

Ухвала від 11.03.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

Ухвала від 19.10.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

Ухвала від 19.10.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

Ухвала від 19.10.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

Ухвала від 19.10.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

Ухвала від 19.10.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

Ухвала від 19.10.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні