Ухвала
від 20.10.2020 по справі 464/5551/20
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/5551/20

пр.№ 1-кс/464/1695/20

У Х В А Л А

20 жовтня 2020 року слідчийсуддя Сихівськогорайонного судум.Львова ОСОБА_1 ,секретар судовогозасідання ОСОБА_2 ,за участюслідчого ОСОБА_3 ,розглянувши клопотаннястаршого слідчогоСихівського відділуполіції ГУНПу Львівськійобласті ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду,-

в с т а н о в и в :

слідчий ОСОБА_3 звернувся із клопотанням, в якому просить надати дозвіл на проведення огляду ділянки місцевості за адресою: АДРЕСА_1 , на території будівництва з метою виявлення, фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення. В обґрунтування клопотання посилається на те, що Сихівським ВП ГУНП у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12017140070000843, внесеному до ЄРДР 16.03.2017, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.382 КК України, за повідомленням в.о начальника Сихівського відділу ДВС м. Львова ОСОБА_4 . Досудовим розслідуванням встановлено те, що ОСОБА_5 умисно не виконує рішення Сихівського районного суду м. Львова від 11.02.2014 (справа №1319/9609/2012, провадження №2/464/259/14), яке набрало законної сили та яким його зобов`язано відновити за власний рахунок зруйновану пам`ятку історії будинок за адресою: АДРЕСА_1 , шляхом проведення заходів з її відбудови та відтворення її первісного вигляду відповідно до проектно-кошторисної документації на відновлення зруйнованого будинку, виготовленої на підставі договору №78 від 30.07.2013. 16.10.2020 року в ході досудового слідства старшим слідчим СВ Сихівського ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 було здійснено вихід за адресою: м. Львів, вул. Ярославенка, 30, з метою провести огляд місця події, проте в ході проведення такого за вказаною адресою було виявлено об`єкт будівництва, що являє собою 4-х поверхову споруду огороджену металевим, профільним парканом по периметру, на якій проводилися будівельні роботи, у зв`язку із чим виявилось неможливим без відповідної ухвали суду, оглянути безпосередньо територію будівництва. З метою з`ясування обставин кримінального правопорушення, встановлення чи здійснюються роботи на території з приводу виконання рішення суду, просить клопотання задоволити.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, просить таке задоволити.

Заслухавши думку слідчого, вивчивши матеріали клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає до задоволення з наступних підстав.

Відповідно до ст.237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно ч.1 ст.233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установленихчастиною третьоюцієї статті.

З огляду на те, що органом досудового слідства розслдіується кримінальне правопорушення передбачене ч.1 ст.382 КК України щодо невиконання рішення суду, яке набрало законної сили щодо зобов`язання ОСОБА_5 відновити за власний рахунок зруйновану пам`ятку історії будинок за адресою: АДРЕСА_1 , шляхом проведення заходів з її відбудови та відтворення її первісного вигляду відповідно до проектно-кошторисної документації на відновлення зруйнованого будинку, зважаючи на виявлення за вказаною адресою об`єкту будівництва, слідчий суддя вважає, що слідчим доведено, що огляд вказаної місцевості є необхідним, з метою з`ясування обставин необхідних для розслідування кримінального правопорушення, а саме чи вказане будівництво здійснюється з виконання зазначеного рішення суду. Відтак, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, які можуть сприяти розкриттю кримінального правопорушення та мати доказове значення у справі, слід провести огляд вказаної ділянки будівництва, а тому клопотання слідчого підлягає до задоволення.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст.233, 237 КПК України,-

у х в а л и в :

клопотання задоволити. Надати старшому слідчому СВ Сихівського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 дозвіл на проведення огляду ділянки будівництва за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення, фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Строк дії ухвали один місяць.

При проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу. Усі вилучені речі і документи підлягають негайному огляду і опечатуванню із завіренням підписами осіб, які брали участь у проведенні огляду. У разі якщо огляд речей і документів на місці здійснити неможливо або їх огляд пов`язаний з ускладненнями, вони тимчасово опечатуються і зберігаються у такому вигляді доти, доки не буде здійснено їх остаточні огляд і опечатування.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.10.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу92335853
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення огляду

Судовий реєстр по справі —464/5551/20

Ухвала від 27.07.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Дулебко Н. І.

Ухвала від 27.07.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Дулебко Н. І.

Ухвала від 30.12.2020

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Партика І. В.

Ухвала від 30.12.2020

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Партика І. В.

Ухвала від 30.12.2020

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Партика І. В.

Ухвала від 30.12.2020

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Партика І. В.

Ухвала від 20.10.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Бойко О. М.

Ухвала від 20.10.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Бойко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні