Ухвала
від 21.10.2020 по справі 340/4562/20
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

21 жовтня 2020 року м. Кропивницький Справа № 340/4562/20

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Кравчук О.В., перевіривши матеріали

позовної заяви ДП «Кропивницький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» (код ЄДРПОУ 00700186, вул. Академіка Корольова, 26, м.Кропивницький, 25030)

до Управління Держпраці Кіровоградської області (код ЄДРПОУ 39808965, вул.Дворцова, буд. 24, м.Кропивницький, 25006)

про визнання протиправними та скасування рішень,

В С Т А Н О В И Л А:

До Кіровоградського окружного адміністративного суду звернулося ДП «Кропивницький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» з адміністративним позовом до Управління Держпраці Кіровоградської області про скасування припису від 17 серпня 2020 року №КР7559/380/АВ/П та рішення начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області від 01 вересня 2020 року №15-20-02/3728/20.

Перевіряючи відповідність даної позовної заяви вимогам, встановленим статтями 160,161,172 цього Кодексу, суддя вважає за необхідне вказати наступне.

Частини третя, п`ята статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України зобов`язують позивача додати до адміністративного позову документ про сплату судового збору або ж клопотання про звільнення (відстрочення, розстрочення, зменшення) від сплати судового збору.

Позивачем подане клопотання про відстрочення сплати судових витрат, мотивоване тим, що банківські рахунки позивача наразі закриті у зв`язку з процедурою його реорганізації.

За правилами частини другої статті 132 Кодексу адміністративного судочинства України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Згідно з пунктом 1 частини першої статті 4 Закону України «Про судовий збір» за подання до суду адміністративного позову, що містить вимогу майнового характеру, позивачеві як юридичній особі слід сплатити судовий збір у розмірі 1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить наразі 2102,00 грн.

Підстави для відстрочення сплати судового збору вичерпно визначені частиною першою статті 8 Закону України «Про судовий збір» .

Так, враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі за таких умов:

1) розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача - фізичної особи за попередній календарний рік; або

2) позивачами є: а) військовослужбовці; б) батьки, які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину з інвалідністю, якщо інший з батьків ухиляється від сплати аліментів; в) одинокі матері (батьки), які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину з інвалідністю; г) члени малозабезпеченої чи багатодітної сім`ї; ґ) особа, яка діє в інтересах малолітніх чи неповнолітніх осіб та осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена; або

3) предметом позову є захист соціальних, трудових, сімейних, житлових прав, відшкодування шкоди здоров`ю.

Таким чином, закон не передбачає можливості відстрочення сплати судового збору для юридичних осіб.

Наразі позовну заяву слід залишити без руху із встановленням позивачу строку для усунення вказаних вище недоліків (частина перша статті 169 КАС України).

Виходячи з викладеного та керуючись статтями 122, 123, 160, 161, 169, 255 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

У Х В А Л И Л А:

Позовну заяву ДП «Кропивницький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» до Управління Держпраці Кіровоградської області про визнання протиправними та скасування рішень залишити без руху.

Позивачу - протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху - усунути недоліки позовної заяви шляхом подання до суду доказів сплати судового збору.

Копію цієї ухвали надіслати (вручити) особі, що звернулася із позовною заявою.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена до Третього апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду О.В. Кравчук

Дата ухвалення рішення21.10.2020
Оприлюднено26.10.2020
Номер документу92354990
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування рішень

Судовий реєстр по справі —340/4562/20

Ухвала від 10.11.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

Ухвала від 21.10.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

Ухвала від 19.10.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні