Ухвала
від 24.03.2010 по справі 3/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кір овоградської області

УХВАЛА

"24" березня 2010 р. Справа № 3/18

Господарський суд Кірово градської області у складі с удді Н.В. Болгар розглянув у за сіданні справу № 3/18

за позовом: Компанія "УПАК Л імітед" (UPAC Limited);

до відповідачів: Товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Агротехнологія плюс";

ТОВ "Агропроект плюс";

ОСОБА_1;

ПП "Ванстрой-ТК";

про визнання недійсним ріш ення, прийнятого на загальни х зборах ТОВ "Агротехнологія плюс" у листопаді-грудні 2009р.; в изнання недійсною нової реда кції Статуту ТОВ "Агротехнол огія плюс", затверджену рішен ням загальних зборів учасник ів у грудні-листопаді 2009р.; визн ання незаконної державної ре єстрації нової редакції Стат уту ТОВ "Агротехнологія плюс " у листопаді-грудні 2009 р.; зобов 'язання державного реєстрато ра скасувати державну реєстр ацію змін до установчих доку ментів ТОВ "Агротехнологія п люс", проведену на підставі рі шень загальних зборів, прийн ятих у листопаді-грудні 2009р.

Представники:

позивача - Рибак І.В., дов іреність № 354; 355 від 12.03.10;

відповідача (ТОВ "Агротехно логія плюс") - не з'явився;

відповідача (ТОВ "Агропроек т плюс") - керівник Дев'ятка А .О.;

відповідача (ТОВ "Агропроек т плюс") - Якшин С.О., довірен ість б/н від 01.07.09;

відповідача (ОСОБА_1) - О СОБА_5., довіреність № 235 від 09.03 .10;

відповідача (ПП "Ванстрой-ТК ") - Жигаленко О.В., довірені сть № 5 від 01.03.10.

Суть спору: викладена в ухв алі від 10.03.10 про відкладення ро згляду справи.

Сторонами належним чином н е виконані вимоги про відкла дення розгляду справи.

Позивачем не надане письмо ве зазначення предмету спору - конкретного рішення загаль них зборів.

Товариство з обмеженою від повідальністю "Агропроект пл юс", від якого вимагалися уста новчі документи у редакції з листопада 2008 р. по теперішній ч ас та рішення загальних збор ів учасників (засновників), як ими вносилися зміни до устан овчих документів за названий період, документи на підтвер дження доводів та обставин, в икладених у відзиві на позов подало не засвідчені належн им чином світлокопії таких д окументів, що є порушенням ст . 36 Господарського процесуаль ного кодексу України. Згідно з названою процесуальною но рмою, письмові докази подают ься в оригіналі або в належни м чином засвідченій копії.

Товариство з обмеженою від повідальністю "Агротехнолог ія плюс" без повідомлення про наявність поважних причин н е подало: відзив на позов та до кази надсилання його копії з аявнику; оригінали установчи х документів (зі змінами) у ред акції з травня 2009 р. по теперіш ній час та рішення загальних зборів учасників (засновник ів), якими вносилися зміни до у становчих документів за назв аний період; документи на під твердження внесення у встано вленому законодавством поря дку приватним підприємством "Ванстрой-ТК" майнової частки у сумі 35 000 грн. до статутного ка піталу ТОВ "Агротехнологія п люс".

10.03.10 до господарського суду н адійшла заява генерального д иректора товариства з обмеже ною відповідальністю "Агропр оект плюс" про ним скасування дію довіреностей. виданих "по переднім генеральним директ ором ОСОБА_7".

Така заява як без урахуванн я норм діючого законодавства і господарським судом по сут і не розглядалася. За ст. 246, п. 2 ч . 1 ст. 248, ст. 249 Цивільного кодексу України довіреність від іме ні юридичної особи видається її органом та іншою особою, уп овноваженою на це її установ чими документами та скріплює ться печаткою цієї юридичної особи; представництво за дов іреністю припиняється уразі скасування довіреності особ ою, яка її видала; особа, яка ви дала довіреність і згодом ск асувала її, повинна негайно п овідомити про це представник а, а також відомих їй третіх ос іб, для представництва перед якими була видана довіреніс ть. Отже, виходячи з викладени х норм, видана від імені юриди чної особи її органом або інш ою особою, уповноваженою на ц е установчими документами, м оже бути скасована конкретна скріплена печаткою довірені сть представника із повідомл енням про це як представника , так і третіх осіб. Із заяви, пі дписаної генеральним директ ором товариства з обмеженою відповідальністю "Агропроек т плюс" Дев'яткою А.О. не вба чається, які саме довіреност і скасовуються.

24.03.10 товариством з обмеженою відповідальністю "Агропроек т плюс" в особі його представ ника Якшина С.О. подано кл опотання про залишення позов у без розгляду "з підстав ч. 1 ст . 81 ГПК України". Клопотання обґ рунтоване з посиланням на те , що ухвалою Придніпровськог о районного суду м. Черкаси ві д 09.07.09 заборонено УПАК ЛІМІТЕД (у минулому - Епікліф Лімітед" ) та її довіреним особам здій снювати до вирішення в суді д ії по управлінню розпоряджен ня майном чи їх частками в під приємствах "групи УПАК", які зн аходяться на території Украї ни, як то - право розпоряджатис ь майном, призначати чи заміщ увати посадових осіб, самост ійно представляти УПАК ЛІМІТ ЕД в будь-яких органах, підпри ємствах та установах України , тощо до вирішення справи в су ді.

Таке клопотання господарс ьким судом не задоволено з ти х підстав, що світлокопія ухв али, додана до клопотання. в си лу ст. ст. 32, 36 Господарського пр оцесуального кодексу Україн и, не є письмовим доказом, на п ідставі якого можуть бути вс тановлені фактичні дані.

З тих причин, що товариством з обмеженою відповідальніст ю "Агротехнологія плюс" без по важних причин не виконуються вимоги господарського суду щодо надання доказів та явки представника у засідання, го сподарський суд вважає за не обхідне витребувати у держав ного реєстратора Гайворонсь кої районної державної адмін істрації реєстраційну справ у такого господарського това риства на підставі ст. 13 Закон у України "Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців".

З причин нез'явлення предст авника товариства з обмежено ю відповідальністю "Агротехн ологія плюс" у засідання, непо дання сторонами у повному об сязі витребуваних доказів та необхідності витребувати но ві докази, господарський суд відкладає розгляд справи на підставі п. п. 1, 2, 3 частини першо ї ст. 77 Господарського процесу ального кодексу України.

Керуючись ст. ст. 38, 50, п. п. 1, 2, 3 ст . 77, ст. 86 Господарського процес уального кодексу України, го сподарський суд

У Х В А Л И В :

1. Відкласти розгляд справи .

2. Розгляд справи у засіданн і призначити на 08.04.10 об 11:00 в прим іщенні господарського суду з а адресою: м. Кіровоград. вул. В 'ячеслава Чорновола, 29/32, 2-й пове рх, кімн. № 203.

3. Зобов'язати до дня засідан ня подати

позивача: викладення вимог до кожного з відповідачів аб о довести наявність у них сол ідарної відповідальності; пи сьмове зазначення предмету с пору - конкретного рішення за гальних зборів; документи на підтвердження повноважень ОСОБА_7, наданих за рішення ми загальних зборів ТОВ "Агро проект плюс"; рішення загальн их зборів ТОВ "Агропроект плю с" щодо створення як засновни ком або входження до складу я к учасника ТОВ "Агротехнолог ія плюс";

відповідача (ТОВ "Агропроек т плюс"): оригінали або належни м чином засвідчені копії уст ановчих документів у редакці ї з листопада 2008 р. по теперішні й час та рішення загальних зб орів учасників (засновників) , якими вносилися зміни до уст ановчих документів за назван ий період, документи на підтв ердження доводів та обставин , викладених у відзиві на позо в;

відповідача (ТОВ "Агротехно логія плюс"): відзив на позов т а докази надсилання його коп ії заявнику; оригінали устан овчих документів (зі змінами ) у редакції з травня 2009 р. по те перішній час та рішення зага льних зборів учасників (засн овників), якими вносилися змі ни до установчих документів за названий період; документ и на підтвердження внесення у встановленому законодавст вом порядку приватним підпри ємством "Ванстрой-ТК" майново ї частки у сумі 35 000 грн. до стату тного капіталу ТОВ "Агротехн ологія плюс".

4. Зобов'язати сторони забез печити явку у засідання комп етентних представників стор ін із документами, що посвідч ують повноваження таких осіб у господарському суді.

5. Витребувати документи реє страційної справи товарист ва з обмеженою відповідальні стю "Агротехнологія плюс" та з обов'язати державного реєстр атора Гайворонської районно ї державної адміністрації у строк до 06.04.10 надати господарс ькому суду Кіровоградської о бласті реєстраційна справу т овариства з обмеженою відпов ідальністю "Агротехнологія п люс" (адреса: Кіровоградськ а область, Гайворонський рай он, с. Могильне, вул. Леніна, буд . 97, кв. 7; і. к. 36322773).

6. Довести до відома державн ого реєстратора те, що згідно з ст. 4-5 Господарського процес уального кодексу України ухв ала господарського суду є су довим рішенням. виконання як ого обов'язкове на усій терит орії України.

7. Засвідчені належним чином примірники ухвали направити сторонам (позивачу за адресо ю: 04073, м. Київ, пр. Московський, 8), д ержавному реєстратору Гайво ронської районної державної адміністрації.

Суддя Н. В. Болгар

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення24.03.2010
Оприлюднено17.11.2010
Номер документу9235586
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/18

Судовий наказ від 06.05.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

Ухвала від 25.03.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

Ухвала від 23.02.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

Постанова від 30.06.2010

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Бойко С.М.

Ухвала від 26.06.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Репех В.М.

Судовий наказ від 16.03.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

Ухвала від 18.02.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

Ухвала від 09.02.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

Ухвала від 26.01.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

Ухвала від 06.09.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гончарук Олег Валентинович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні