Ухвала
від 22.10.2020 по справі 200/12985/19-а
ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про здійснення судового провадження у режимі відеоконференції

22 жовтня 2020 року справа № 200/12985/19-а

Приміщення суду за адресою: 84301, м. Краматорськ, вул. Марата, 15

Перший апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого судді: Гаврищук Т.Г.

суддів: Гайдара А.В.

Компанієць І.Д.

розглянувши клопотання Головного управління ДПС у Кіровоградській області про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по справі №200/12985/19-а за апеляційною скаргою Головного управління ДПС у Кіровоградській області на рішення Донецького окружного адміністративного суду від 16 червня 2020 р. у справі №200/12985/19-а (головуючий І інстанції Дмитрієв В.С.) за позовом Приватного підприємства "Найд Плюс" до Головного управління ДПС у Кіровоградській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, -

В С Т А Н О В И В :

До Першого апеляційного адміністративного суду надійшла адміністративна справа №200/12985/19-а за апеляційною скаргою Головного управління ДПС у Кіровоградській області на рішення Донецького окружного адміністративного суду від 16 червня 2020 року.

На адресу суду апеляційної інстанції від Головного управління ДПС у Кіровоградській області надійшло клопотання про учать у судовому засіданні в режимі відеоконференції, проведення якого доручити Кіровоградському окружному адміністративному суду.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Згідно ч. 1-2, 5, 7 ст. 195 Кодексу адміністративного судочинства України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Відповідно до інформації Державної судової адміністрації України про суди, які забезпечені технічними засобами для участі особи у засіданні суду в режимі відеоконференції, висвітленої на офіційному веб-сайті Державної судової адміністрації України, яка має враховуватися судами при постановленні ухвал щодо проведення відеоконференцій, Перший апеляційний адміністративний суд та Кіровоградський окружний адміністративний суд внесені до переліку судів, в яких на даний час впроваджено систему відеоконференцзв`язку.

Таким чином, зазначене свідчить про технічну можливість вказаних судів для проведення розгляду даної справи та участі представника Головного управління ДПС у Кіровоградській області у судових засіданнях в режимі відеоконференції із призначенням судового засідання на певний час, враховуючи обставини які обумовлюють проведення судового засідання в режимі відеоконференції клопотання підлягає задоволенню.

Крім того, суд вважає за необхідне зазначити, що на виконання Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)", відповідно до пункту 10 частини першої статті 152, частини п`ятої статті 153 Закону України Про судоустрій і статус судів , наказом ДСА України № 196 від 23.04.2020р. затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду .

Державна судова адміністрація листом від 15.06.2020р. Щодо програмного забезпечення для проведення судових засідань у режимі відеоконференцзв`язку повідомила голів апеляційних та окружних адміністративних судів, апеляційних та місцевих господарських судів про необхідність використання для проведення судових засідань в адміністративному процесі в режимі відеоконференції програмне забезпечення EASYCON .

З огляду на наведене, наявної технічної можливості у Першого апеляційного адміністартивного суду провести судове засідання в такий спосіб (за допомогою програмного забезпечення EASYCON ), а також з урахуванням інформації з веб-порталу "Бронювання систем відеоконференцзв`язку", яким користуються суди стосовно проведення судових засідань у режимі відеоконференції, розгляд справи № 200/12985/19-а відбудеться 03 листопада 2020 року об 11 год. 00 хв. в приміщенні Кіровоградського окружного адміністративного суду за допомогою програмного забезпечення EASYCON .

Керуючись ст. ст. 195 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В :

Задовольнити клопотання Головного управління ДПС у Кіровоградській області про проведення судового засідання призначеного на 03 листопада 2020 року об 11:00 год. у справі №200/12985/19-а в режимі відеоконференції.

Доручити Кіровоградському окружному адміністративному суду забезпечити проведення відеоконференції судового засідання призначеного на 03 листопада 2020 року об 11:00 год. за допомогою програмного забезпечення EASYCON .

Представнику Головного управління ДПС у Кіровоградській області з`явитися 03 листопада 2020 року об 11:00 год. до Кіровоградського окружного адміністративного суду для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі №200/12985/20.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями) є остаточною та оскарженню не підлягає.

Ухвала підписана колегією суддів 22 жовтня 2020 року.

Головуючий: Т.Г. Гаврищук

Судді: А.В. Гайдар

І.Д. Компанієць

Виконання ухвали в частині технічного забезпечення відеоконференції доручити

Дата ухвалення рішення22.10.2020
Оприлюднено26.10.2020
Номер документу92356859
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —200/12985/19-а

Постанова від 17.04.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шишов О.О.

Ухвала від 04.02.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шишов О.О.

Ухвала від 29.12.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шишов О.О.

Постанова від 10.11.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Постанова від 10.11.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 03.11.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 03.11.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 22.10.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 28.09.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 28.09.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні