Ухвала
від 21.10.2020 по справі 650/1526/20
ВЕЛИКООЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Справа 650/1526/20

Провадження № 2-о/650/46/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 жовтня 2020 року Великоолександрівський районний суд Херсонської області в складі: головуючого - судді Коваля В.О.

за участю секретаря - Пилипенко Л.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт Велика Олександрівка справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення, заінтересована особа Головне управління Пенсійного фонду в Херсонській області,-

в с т а н о в и в :

До Великоолександрівського районного суду надійшла заява ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення, заінтересована особа Головне управління Пенсійного фонду в Херсонській області, відповідно до якої заявник просить встановити факт, що вона працювала дояркою в колгоспі ім. Котовського та виконувала встановлені норми обслуговування сільськогосподарських тварин.

Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області надало відзив на заяву, відповідно до якого просить суд заяву ОСОБА_1 залишити без розгляду, оскільки вказані в заяві вимоги не можуть розглядатися в порядку цивільного судочинства, а підлягають вирішенню в порядку адміністративного судочинства. Справу просять розглянути без участі представника управління.

В судовому засіданні заявник у вирішенні клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області покладається на розсуд суду.

Заслухавши заявника, дослідивши та проаналізувавши матеріали справи, суд приходить до висновку, що вказані правовідносини не підлягають розгляду в порядку цивільного судочинства, оскільки фактично стосуються рішень та дій управління пенсійного фонду.

В разі незгоди з рішенням Пенсійного фонду заявник має право звернутися за захистом свого права в суд, але не з заявою про встановлення факту, а зі скаргою на рішення органу Пенсійного фонду України за правилами адміністративного судочинства.

Згідно ч. 4 ст. 315 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо з заяви про встановлення факту, що має юридичне значення, вбачається спір про право, а якщо спір про право буде виявлений під час розгляду справи - залишає заяву без розгляду.

За вищевказаних обставин заяву необхідно залишити без розгляду.

Керуючись ст.ст. 7,8,12,13,315 ЦПК України суд ,-

у х в а л и в :

Заяву ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення, заінтересована особа Головне управління Пенсійного фонду в Херсонській області - залишити без розгляду.

На ухвалу може бути подано апеляцію до Херсонського апеляційного суду через місцевий суд протягом 15 днів з дня оголошення ухвали.

Суддя В.О. Коваль

СудВеликоолександрівський районний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення21.10.2020
Оприлюднено23.10.2020
Номер документу92363931
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —650/1526/20

Ухвала від 23.10.2020

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Коваль В. О.

Ухвала від 21.10.2020

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Коваль В. О.

Ухвала від 02.10.2020

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Коваль В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні