Ухвала
від 22.10.2020 по справі 656/767/20
ІВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 656/767/20

Номер провадження 2-о/656/30/20

22.10.2020

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 жовтня 2020 року смт. Іванівка

Суддя Іванівського районного суду Херсонської області Ференц Р.І., розглянувши заяву ОСОБА_1 , місце реєстрації та проживання: АДРЕСА_1 , заінтересована особа Іванівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління юстиції (м.Одеса), юридична адреса: вул.Молодіжна, 4, смт.Іванівка, Іванівський район, Херсонська область, про встановлення факту смерті, -

В С Т А Н О В И В:

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 22.10.2020 у провадження судді Іванівського районного суду Херсонської області Ференц Р.І. передана справа № 565/767/20 про встановлення факту смерті.

ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою, заінтересована особа Іванівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління юстиції (м. Одеса) про встановлення факту смерті.

Заява підсудна Іванівському районному суду Херсонської області, відповідає вимогам ст.ст. 315-318 ЦПК України.

П.9 ч. 1 ст. 315 ЦПК України передбачено розгляд судом справ про встановлення факту смерті особи в певний час у разі неможливості реєстрації органом державної реєстрації актів цивільного стану факту смерті.

Відповідно до ст. 317 ЦПК України заява про встановлення факту смерті особи на тимчасово окупованій території України, визначеній Верховною Радою України, може бути родичами померлого або їхніми представниками до суду за межами такої території України. Відповідно до ч. 2 ст. 317 ЦПК України справи про встановлення факту народження або смерті особи на тимчасово окупованій території України, визначеній Верховною Радою України, розглядаються невідкладно з моменту надходження відповідної заяви до суду.

Підстави для залишення заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні, оскільки заява подана і оформлена в порядку, встановленому ЦПК України у зв`язку з чим необхідно відкрити спрощене провадження у справі та призначити її до судового розгляду.

Керуючись ст.ст. 19, 187, 293, 315-317 ЦПК України, суддя -

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Іванівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління юстиції (м.Одеса) про встановлення факту смерті, та прийняти заяву до розгляду.

Призначити по справі судове засідання на 23.10.2020 року о 10.00 год. в залі судових засідань в приміщенні Іванівського районного суду Херсонської області за адресою: 75401, Херсонська область, смт. Іванівка, вулиця Іванівська, 34.

Сторонам невідкладно направити копію ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду у справі.

Одночасно, з копією ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду надіслати заінтересованій особі копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Заінтересованій особі роз`яснити її право заперечувати проти заяви, посилаючись на незаконність вимог заявника, їх необґрунтованість, відсутність у заявника права на звернення до суду або наявність перешкод для відкриття провадження у справі. Заперечення проти заяви можуть стосуватися всіх заявлених вимог чи їх певної частини або обсягу.

Роз`яснити особам, які беруть участь у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них є труднощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційній веб-сторінці суду: http://iv.ks.court.gov.ua

Ухвала щодо недотримання правил підсудності може бути оскаржена до Херсонського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її ухвалення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Р. І. Ференц

Дата ухвалення рішення22.10.2020
Оприлюднено23.10.2020
Номер документу92364181
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —656/767/20

Ухвала від 23.10.2020

Цивільне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Рішення від 23.10.2020

Цивільне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 22.10.2020

Цивільне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ференц Р. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні