Ухвала
від 21.10.2020 по справі 509/1756/18
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/1756/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 жовтня 2020 року смт. Овідіополь

Овідіопольський районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді Бочарова А.І.,

при секретарі Сірман Г.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду смт. Овідіополь цивільну справу за позовом

ОСОБА_1

до

Державного реєстратора Комунального підприємства Новоселівської сільської ради Регіонального бюро Державної реєстрації Алєксєєвої Юлії Сергіївни,

ОСОБА_2

про визнання рішення незаконним та поновлення права власності,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Овідіопольського районного суду Одеської області перебуває вищевказана цивільна справа.

17.05.2018 року ухвалою суду відкрито провадження по справі, та призначено підготовче судове засідання.

22 травня поточного року до Овідіопольського районного суду Одеської області надійшла позовна заява за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ЕЙ ВІ ГРУП до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, на боці відповідача: державний реєстратор КП Новоселівської сільської ради Регіональне бюро державної реєстрації Алєксєєва Юлія Сергіївна, ОСОБА_1 про скасування записів про державну реєстрацію, визнання речового права та застосування наслідків недійсності правочинів, яка згідно протоколу автоматизованого розподілу між суддями, була призначена на розгляд судді Кочко В.К. під номером 509/2356/20, провадження 2/509/2179/20.

Представник третьої особи Васильковського В.К. заявив клопотання про об`єднання позовів в одне провадження, так як позовні вимоги пов`язані між собою.

Ухвалою судді Овідіопольського районного суду Кочко В.К. від 26.08.2020 року задоволено клопотання представника ОСОБА_1 та справу № 509/2356/20 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ЕЙ ВІ ГРУП до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, на боці відповідача: державний реєстратор КП Новоселівської сільської ради Регіональне бюро державної реєстрації Алєксєєва Юлія Сергіївна, ОСОБА_1 про скасування записів про державну реєстрацію, визнання речового права та застосування наслідків недійсності правочинів, передано судді Овідіопольського районного суду Бочарову А.І. для вирішення питання про об`єднання у одне провадження зі справою № 509/1756/18 за позовом ОСОБА_1 до Державного реєстратора Комунального підприємства Новоселівської сільської ради Регіонального бюро Державної реєстрації Алєксєєвої Юлії Сергіївни, ОСОБА_2 про визнання рішення незаконним та поновлення права власності.

Представник позивача у судовому засіданні заперечував проти задоволення клопотання про передачу для об`єднання цивільної справи.

Відповідач у судове засідання не з`явився, надав до суду заяву про розгляд цивільної справи за його відсутності.

Державний реєстратор Алєксєєва Ю.С. у судове засідання не з`явилася, про час та місце розгляду справи повідомлялась належним чином.

Представник третьої особи ОСОБА_1 - ОСОБА_3 у судовому засіданні клопотання підтримав та просив задовольнити.

Розглянувши клопотання та дослідивши матеріали цивільної справи, суд дійшов до наступного.

Частинами 1-3 ст. 188 ЦПК України передбачено - в одній позовній заяві може бути об`єднано декілька вимог, пов`язаних між собою підставою виникнення або поданими доказами, основні та похідні позовні вимоги. Похідною позовною вимогою є вимога, задоволення якої залежить від задоволення іншої позовної вимоги (основної вимоги). Суд з урахуванням положень частини першої цієї статті може за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи об`єднати в одне провадження декілька справ за позовами: 1) одного й того самого позивача до одного й того самого відповідача; 2) одного й того самого позивача до різних відповідачів; 3) різних позивачів до одного й того самого відповідача.

Об`єднання справ в одне провадження допускається до початку підготовчого засідання, а у спрощеному позовному провадженні - до початку розгляду справи по суті у кожній із справ.

Частиною 8 статті 188 ЦПК України передбачено - справи, що перебувають у провадженні суду, в разі об`єднання їх в одне провадження передаються на розгляд судді, який раніше за інших суддів відкрив провадження у справі.

Відповідно до п.4 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Суд, вважає, за необхідне об`єднати цивільні справи в одне провадження, оскільки сторонами по вказаним справам є одні й ті ж самі особи, позовні вимоги пов`язані між собою.

Таким чином, суд, вважає, що дані цивільні справи слід об`єднати в одне провадження.

Керуючись ст.ст. 188, 189, 193, 195 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Об`єднати в одне провадження цивільну справу № 509/2356/20 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ЕЙ ВІ ГРУП до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, на боці відповідача: державний реєстратор КП Новоселівської сільської ради Регіональне бюро державної реєстрації Алєксєєва Юлія Сергіївна, ОСОБА_1 про скасування записів про державну реєстрацію, визнання речового права та застосування наслідків недійсності правочинів із цивільною справою № 509/1756/18 за позовом ОСОБА_1 до Державного реєстратора Комунального підприємства Новоселівської сільської ради Регіонального бюро Державної реєстрації Алєксєєвої Юлії Сергіївни, ОСОБА_2 про визнання рішення незаконним та поновлення права власності , та присвоїти об`єднаній справі № 509/1756/18.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.І. Бочаров

СудОвідіопольський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення21.10.2020
Оприлюднено26.10.2020
Номер документу92377343
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —509/1756/18

Ухвала від 03.12.2021

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Бочаров А. І.

Ухвала від 03.08.2021

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Бочаров А. І.

Ухвала від 23.06.2021

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Бочаров А. І.

Рішення від 23.06.2021

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Бочаров А. І.

Ухвала від 21.10.2020

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Бочаров А. І.

Ухвала від 21.10.2020

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Бочаров А. І.

Ухвала від 20.08.2020

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Бочаров А. І.

Ухвала від 12.03.2020

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Бочаров А. І.

Ухвала від 14.11.2019

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Бочаров А. І.

Ухвала від 27.05.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні