Ухвала
від 22.10.2020 по справі 500/756/20
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про закриття провадження у справі

Справа № 500/756/20

22 жовтня 2020 р.м.Тернопіль Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі головуючого судді Мандзія О.П., розглянувши у порядку письмового провадження за правилами загального позовного провадження адміністративну справу за позовною заявою Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області до Кременецької гімназії №3 Кременецької міської ради Тернопільської області про застосування заходу реагування,

ВСТАНОВИВ:

До Тернопільського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області до Кременецької гімназії №3 Кременецької міської ради Тернопільської області, в якій просить застосувати захід реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації будівлі Кременецької гімназії №3 Кременецької міської ради Тернопільської області за адресою: 47003, Тернопільська область, м.Кременець, вул.Замкова, 41, шляхом повного знеструмлення.

Ухвалою суду від 23.03.2020 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі. Ухвалено розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

Ухвалою суду від 25.08.2020 року провадження в адміністративній справі зупинено до 28.09.2020 року для надання сторонам часу для примирення та призначено підготовче засідання для розгляду питання про поновлення провадження у справі на 28.09.2020 року.

Ухвалою суду від 28.09.2020 року поновити провадження в адміністративній справі та призначено підготовче засідання.

На адресу суду 22.10.2020 року надійшла спільна заява про примирення сторін, в якій останні погодились врегулювати існуючий спір шляхом використання права на примирення на основі взаємних поступок. Розгляд питання про примирення сторін представник позивача просив здійснювати в порядку письмового провадження.

Враховуючи положення ч.3 ст.194, ч.9 ст.205 та ч.4 ст.229 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суд дійшов висновку про наявність підстав розгляду справи у порядку письмового провадження, без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Розглянувши матеріали справи та з`ясувавши всі обставини справи, суд вважає, що заява про примирення підлягає до задоволення з наступних міркувань.

Суд, проаналізувавши подані докази, встановив наступне.

Згідно заяви про примирення від 24.09.2020 року сторони дійшли згоди у врегулюванні спору вирішили наступне.

Позивач зобов`язується надати час до 31.07.2021 року для остаточного виконання вимог, вказаних у позовній заяві від 19.03.2020 року №3-1/1207. Позивач після виконання заявлених вимог має прийняти виконання як належне. У разі невиконання відповідачем зобов`язань зазначених у даній заяві, застосувати захід реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації будівлі Кременецької гімназії №3 Кременецької міської ради Тернопільської області за адресою: 47003, Тернопільська область, м.Кременець, вул.Замкова, 41, шляхом повного знеструмлення.

Відповідач зобов`язуються приміщення будівлі Кременецької гімназії №3 Кременецької міської ради Тернопільської області обладнати системою пожежної сигналізації та системою керування евакуюванням людей в частині оповіщення про пожежу та покажчиків напрямку евакуювання. Шляхи евакуації в будівлі гімназії обладнати в повній мірі евакуаційним освітленням. Будівлю гімназії забезпечити зовнішнім протипожежним водопостачанням у відповідності до норм.

Відповідно до умов цієї угоди про примирення сторони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання претензій та не мають жодних вимог щодо один одного, які були предметом судового розгляду у справі №500/756/20.

Також, у вказаній заяві зазначено, що умови примирення, дії позивача та відповідачів не суперечать закону і не порушують чиїх-небудь прав, свобод та інтересів; сторони мають належне уявлення про сутність цієї заяви і всіх її елементів; сторони підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і зумовлюють настання бажаних наслідків, які відповідають їхнім дійсним інтересам.

В силу приписів ч.5 ст.47 КАС України сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії судового процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Відповідно до ч.1, 3, 4, 5 ст.190 КАС України, сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов`язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб`єкта владних повноважень.

Умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення.

До ухвалення судового рішення у зв`язку з примиренням сторін суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін у праві вчинити відповідні дії.

Умови примирення сторін затверджуються ухвалою суду. Затверджуючи умови примирення сторін, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Заяву про примирення сторін підписано 24.09.2020 року уповноваженими представниками сторін - начальником Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області Маслей В.М. та директором Кременецької гімназії №3 Кременецької міської ради Тернопільської області Ковальчук В.В., які наділені відповідними повноваженнями.

Дослідивши умови примирення сторін, суд встановив, що умови примирення не суперечать чинному законодавству та не порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси, а відтак, суд вважає за можливе затвердити умови примирення.

Згідно п.3 ч.1 ст.238 КАС України, суд закриває провадження у справі якщо сторони досягли примирення.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про наявність підстав для закриття провадження у справі у зв`язку з примиренням сторін на умовах, визначених в заяві про примирення по адміністративній праві №500/756/20.

Керуючись ст.190, 191, 238, 239, 243, 256 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

Затвердити умови примирення сторін у адміністративній справі №500/756/20 за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області до Кременецької гімназії №3 Кременецької міської ради Тернопільської області про застосування заходу реагування, викладені у заяві про примирення від 24.09.2020 року, а саме:

Відповідач - Кременецька гімназія №3 Кременецької міської ради Тернопільської області, зобов`язуються: приміщення будівлі Кременецької гімназії №3 Кременецької міської ради Тернопільської області обладнати системою пожежної сигналізації та системою керування евакуюванням людей в частині оповіщення про пожежу та покажчиків напрямку евакуювання; шляхи евакуації в будівлі гімназії обладнати в повній мірі евакуаційним освітленням; будівлю гімназії забезпечити зовнішнім протипожежним водопостачанням у відповідності до норм.

Позивач - Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області зобов`язується надати час до 31.07.2021 року для остаточного виконання вимог, вказаних у позовній заяві від 19.03.2020 року №3-1/1207.

Позивач після виконання заявлених вимог має прийняти їх виконання. У разі невиконання відповідачем зобов`язань зазначених у даній заяві, застосувати захід реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації будівлі Кременецької гімназії №3 Кременецької міської ради Тернопільської області за адресою: 47003, Тернопільська область, м.Кременець, вул.Замкова, 41, шляхом повного знеструмлення.

Закрити провадження у справі за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області до Кременецької гімназії №3 Кременецької міської ради Тернопільської області про застосування заходу реагування.

Роз`яснити сторонам, що ухвала про затвердження умов примирення виконується сторонами в порядку і строки, які нею визначені. Ухвала про затвердження умов примирення є виконавчим документом. У разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень.

Повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Позивач: Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області (46011, Тернопільська область, місто Тернопіль, вулиця Лесі Українки, будинок 6, код ЄДРПОУ 38535547).

Відповідач: Кременецька гімназія №3 Кременецької міської ради Тернопільської області (47003, Тернопільська область, Кременецький район, місто Кременець, вулиця Замкова, будинок 41, код ЄДРПОУ 23591044).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Повний текст ухвали складено 22 жовтня 2020 року.

Головуючий суддя Мандзій О.П.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.10.2020
Оприлюднено26.10.2020
Номер документу92379507
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —500/756/20

Ухвала від 22.10.2020

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 25.08.2020

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 13.07.2020

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 24.04.2020

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 23.03.2020

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні