Рішення
від 23.10.2020 по справі 158/2501/20
КІВЕРЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 158/2501/20

Провадження № 2-о/0158/69/20

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 жовтня 2020 року м. Ківерці

Ківерцівський районний суду Волинської області у складі:

головуючого судді Польової М.М.,

з участю секретаря судового засідання Сороки І.Є.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Ківерці цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - Тростянецька сільська рада Ківерцівського району Волинської області, про встановлення факту, що має юридичне значення,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 (далі - ОСОБА_1 ), заінтересована особа - Тростянецька сільська рада Ківерцівського району Волинської області, звернувся до суду у порядку окремого провадження із заявою про встановлення факту, що має юридичне значення.

Заява обґрунтована тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла ОСОБА_2 , після смерті якої відкрилася спадщина на земельну частку (пай) площею 3,96 га. Однак через розбіжності написання прізвища, імені, по батькові спадкодавця при оформленні спадщини виникло ряд складнощів. У свідоцтві про народження заявника прізвище, ім`я, по батькові батька зазначено, як ОСОБА_3 , тоді як у свідоцтві про народження вказано ОСОБА_3 , у графі мати вказано ОСОБА_2 . Заявник зазначає, що встановлення факту родинних відносин між ним та спадкодавцем ОСОБА_2 як внук та баба необхідне для підтвердження права на спадщину за законом, а також для належного оформлення спадщини на своє ім`я. Враховуючи викладене, просить суд встановити факт родинних відносин між ним та ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В судове засідання заявник не прибув, подав до суду заяву, у якій просив проводити розгляд справи у його відсутності, заяву підтримав повністю, просив її задовольнити.

Представник заінтересованої особи в судове засідання не прибув, подав до суду заяву, у якій просив розгляд справи проводити у його відсутності.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши письмові докази у справі, суд дійшов висновку, що заява підлягає до задоволення з наступних мотивів та підстав.

Пунктом 5 ч. 2 ст. 293 ЦПК України визначено, що суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Згідно із п. 1 ч. 1 ст. 315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

Судом встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла ОСОБА_2 , що підтверджується свідоцтвом про смерть серії НОМЕР_1 від 18.04.1998 (а.с.6).

Відповідно до свідоцтва про народження серії НОМЕР_2 від 08.01.1977 батьком ОСОБА_1 вказано ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , що підтверджується свідоцтвом про смерть серії НОМЕР_3 від 17.03.1994 (а.с.8).

Разом з тим, у свідоцтві про народження батька заявника серії НОМЕР_4 від 25.08.1954 його записано як ОСОБА_3 , у графі мати вказано ОСОБА_2 (а.с.12-14).

Положеннями статей 80, 81 ЦПК України визначено, що достатніми є докази, які у своїй сукупності дають змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування. Питання про достатність доказів для встановлення обставин, що мають значення для справи, суд вирішує відповідно до свого внутрішнього переконання. Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відтак, факт, щодо встановлення якого звернувся заявник, має для нього юридичне значення, оскільки надає правові підстави для реалізації спадкових прав після смерті баби.

Заявник ОСОБА_1 не має іншої можливості довести факт родинних відносин між ним та ОСОБА_2 .

Таким чином, суд вважає, що заява ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин є обґрунтованою та підлягає до задоволення.

Керуючись статтями 10, 77-81, 247, 263-265, 315-319 ЦПК України, суд

В И Р І Ш И В:

Заяву ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення, задовольнити.

Встановити, що ОСОБА_1 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_3 є внуком ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до Волинського апеляційного суду через Ківерцівський районний суд Волинської області протягом тридцяти днів з дня проголошення судового рішення.

Заявник: ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_5 ; паспорт серії НОМЕР_6 , виданий Ківерцівським РВ УМВС України у Волинській області 12.03.1997).

Заінтересована особа: Тростянецька сільська рада Ківерцівського району Волинської області (45214, Волинська область, Ківерцівський район, с. Тростянець, вул. Волі, 23, код ЄДРПОУ 04333856).

Суддя М.М. Польова

СудКіверцівський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення23.10.2020
Оприлюднено27.10.2020
Номер документу92413006
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —158/2501/20

Рішення від 23.10.2020

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Польова М. М.

Ухвала від 15.10.2020

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Польова М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні