Постанова
від 23.10.2020 по справі 639/6302/20
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 639/6302/20

Провадження № 3/639/1924/20

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 жовтня 2020 року м. Харків

Суддя Жовтневого районного суду м. Харкова Макаров В.О., розглянувши адміністративний матеріал у відношенні ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ідентифікаційний код НОМЕР_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , яка займає посаду головного бухгалтера ТОВ Альянс Холдинг , за ч. 1 ст. 155-1 КУпАП,

В С Т А Н О В И В:

До Жовтневого районного суду м.Харкова надійшов адміністративний матеріал, згідно якого при перевірці діяльності господарського об`єкту - АЗС з магазином, за адресою: м. Харків, вул.. Наріманова, 42, що належить ТОВ Альянс Холдинг, код 34430873, юридична адреса: м. Київ, вул. Миколи Грінченка, 4 (магазин), головним бухгалтером якого є ОСОБА_1 , встановлено порушення порядку проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а саме: 27.08.2020 року проведення розруханкової операції через реєстратор розрахункових операцій без використання режиму попереднього програмування найменування кожного підакцизного товару із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно УКТЗЕД; у періоді з 08.05.2020 року по 25.08.2020 року продаж товару з порушенням встановленого законодавством порядку ведення обліку товарних запасів, чим порушено п.11,12 ст. 3 Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг .

Відповідно до ст. 129 Конституції України розгляд і вирішення справ в судах здійснюється на асадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведеності перед судом їх переконливості.

Представник ОСОБА_1 - адвокат Волько А.І. надала до суду клопотання про закриття провадження по справі у зв`язку із відсутністю в діях ОСОБА_1 події та складу правопорушення, оскільки протокол був складений передчасно - подія і склад правопорушення наразі не встановлені (результати податкової перевірки в процесі оскарження). Відповідно до законодавства, результати податкової перевірки (на підставі яких був складений протокол, що розглядається) є неузгодженими (неостаточними), оскільки оскаржуються в адміністративному порядку.

Суд, дослідивши матеріали справи, письмові поясненняя та клопотання представника правопорушника, прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст.256 КУпАП у протоколі про адміністративне правопорушення наряду з фактичними обставинами справи та даними про особу правопорушника вказуються нормативний акт, який передбачає відповідальність за інкриміноване правопорушення; прізвища, адреси свідків, якщо вони є; пояснення порушника, інші відомості, необхідні для вирішення справи.

Всупереч положенням ст. 256 КУпАП, а також статті 251 КУпАП, якою визначені докази та засоби доказування у адміністративній справі, об`єктивна сторона інкримінованого правопорушення викладене у протоколі знеособливо; надані суду матеріали не містять належних доказів, які б давали суду можливість прийняти рішення по суті інкримінованого правопорушення, а саме:

- підтвердження того, що повідомлення-рішення, ухвалене за результатами проведеної перевірки, набуло відповідної юридичної сили (копія рішення контролюючого органу за скаргою про перегляд раніш прийнятого рішення, копія рішення адміністративного суду за позовом відповідної посадової особи тощо);

- протокол про вчинення адміністративного порушення взагалі не підписаний особою, щодо якої він складений;

- адміністративний матеріал не містить даних щодо отримання протоколу про адміністративне правопорушення особою, що вчинила зазначене правопорушення, рекомендованим листом.

З урахуванням викладених обставин, адміністративний матеріал необхідно повернути до Північного управління Офісу великих платників податків ДПС для належного оформлення та надання додаткових матеріалів, оскільки вищезазначені недоліки перешкоджають всебічному, повному та об`єктивному з`ясуванню обставин справи, у відповідності до ст.ст. 245, 280 КУпАП.

На підставі викладеного, керуючись вимогами ст.ст. 245, 278, 280 КУпАП, суддя, -

постановив:

Адміністративний матеріал у відношенні ОСОБА_1 за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 155-1 КУпАП - повернути до Північного управління Офісу великих платників податків ДПС - для належного оформлення.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя В.О.Макаров

Дата ухвалення рішення23.10.2020
Оприлюднено27.10.2020
Номер документу92420235
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —639/6302/20

Постанова від 09.12.2020

Адмінправопорушення

Жовтневий районний суд м.Харкова

Курило В. О.

Постанова від 23.10.2020

Адмінправопорушення

Жовтневий районний суд м.Харкова

Макаров В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні