Ухвала
від 26.10.2020 по справі 4/40-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд

Житомирської області



10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про закриття провадження у справі

"26" жовтня 2020 р. м. Житомир Справа № 4/40-Б

Господарський суд Житомирської області у складі судді Макаревича В.А., за участі секретаря судового засідання Шарана Я.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Аурум ЛТД" (м. Київ) до Товарної біржі "Капітал" (м. Київ) про визнання дій такими, що порушили порядок підготовки проведення аукціону з продажу майна підприємства банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю Торговий дім "ПродСоюз" (м.Житомир) у межах справи №4/40-Б

За заявою Приватного підприємства "Баядєра" (м. Горлівка, Донецька обл.),

Товариства з обмеженою відповідальністю "Союз - Віктан - Трейд"(м. Київ)

До боржника Товариства з обмеженою відповідальністю Торговий дім "ПродСоюз" (м. Житомир)

про банкрутство

Присутні:

від позивача: не з`явився;

від відповідача: не з`явився;

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Господарського суду Житомирської області перебуває справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Торговий дім "ПродСоюз" (м. Житомир).

12.08.2019 до господарського суду надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Аурум ЛТД" до Товарної біржі "Капітал" (м. Київ) про визнання дій такими, що порушили порядок підготовки проведення аукціону з продажу майна підприємства банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю Торговий дім "ПродСоюз".

Судом встановлено, що ухвалою суду від 01.07.2019 було зупинено провадження у справі №4/40-Б про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю Торгівельний дім "ПродСоюз" (м. Житомир) до повернення матеріалів справи до Господарського суду Житомирської області.

Матеріали справи №4/40-Б супровідним листом від 02.07.2019 було надіслано до Північно-західного апеляційного господарського суду.

Ухвалою від 06.04.2020 судом ухвалено позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Аурум ЛТД" до Товарної біржі "Капітал" про визнання дій такими, що порушили порядок підготовки проведення аукціону з продажу майна підприємства банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю Торговий дім "ПродСоюз" (м.Житомир) прийняти до розгляду та відкрити провадження щодо розгляду даної заяви у межах справи №4/40-Б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Торговий дім "ПродСоюз" (м.Житомир); здійснювати розгляд заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Аурум ЛТД" до Товарної біржі "Капітал" про визнання дій такими, що порушили порядок підготовки проведення аукціону з продажу майна підприємства банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю Торговий дім "ПродСоюз" (м.Житомир) за правилами загального позовного провадження; підготовче засідання призначено на "27" травня 2020 р.

У зв`язку з надходженням апеляційної скарги засновника Товариства з обмеженою відповідальністю Торговий дім "ПродСоюз" ОСОБА_1 на ухвалу Господарського суду Житомирської області від 31.01.2017 по справі №4/40-Б, листом Господарського суду Житомирської області від 21.04.2020 №4/40-Б/3401/20 матеріали справи №4/40-Б за заявою Приватного підприємства "Баядєра", Товариства з обмеженою відповідальністю "Союз - Віктан - Трейд" до Товариства з обмеженою відповідальністю Торгівельний дім "ПродСоюз" про визнання банкрутом було надіслано до Північно-західного господарського суду.

Враховуючи повернення матеріалів справи №4/40-Б до Господарського суду Житомирської області, суд дійшов висновку призначити підготовче засідання суду з розгляду позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Аурум ЛТД" (м. Київ) до Товарної біржі "Капітал" (м. Київ) про визнання дій такими, що порушили порядок підготовки проведення аукціону з продажу майна підприємства банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю Торговий дім "ПродСоюз" (м. Житомир) у межах справи №4/40-Б на визначену дату.

Ухвалою суду від 07.09.2020 підготовче засідання з розгляду позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Аурум ЛТД" (м. Київ) до Товарної біржі "Капітал" (м. Київ) про визнання дій такими, що порушили порядок підготовки проведення аукціону з продажу майна підприємства банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю Торговий дім "ПродСоюз" (м.Житомир) у межах справи №4/40-Б призначено на "26" жовтня 2020 р. о 11:00 год. в приміщенні Господарського суду Житомирської області, зал судових засідань № 733; призначено до розгляду заяву директора ТОВ "Аурум ЛТД" (м.Київ) про відмову від позову Товариства з обмеженою відповідальністю "Аурум ЛТД" (м. Київ) до Товарної біржі "Капітал" (м. Київ) про визнання дій протиправними у межах справи №4/40-Б, закриття провадження у справі та повернення на користь позивача 50 відсотків судового збору.

Судом встановлено, що всі учасники провадження у справі були належним чином повідомлені про дату, час та місце проведення засідання.

23.10.2020 на адресу суду від ліквідатора Кіцула С.Б. надійшов лист №02-16/826 від 22.10.2020, у якому він просить розглядати справу без його участі.

Позивач у судове засідання не з`явився.

Дослідивши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Аурум ЛТД" (м. Київ) до Товарної біржі "Капітал" (м. Київ) про визнання дій такими, що порушили порядок підготовки проведення аукціону з продажу майна підприємства банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю Торговий дім "ПродСоюз" (м.Житомир) у межах справи №4/40-Б в сукупності з наявними у справі матеріалами, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до п.1 ч. 2 ст.46 ГПК України, позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог) на будь - якій стадії судового процесу.

Відповідно до ч.1, 2, 3 ст.191 ГПК України, позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. До ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення. У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Судом встановлено, що заява про відмову від позову підписана директором ТОВ "Аурум ЛТД", документи які підтверджують повноваження директора, наявні в матеріалах справи, дана відмова від позову не порушує будь-чиїх прав та законних інтересів, тому суд приймає відмову позивача від позову.

Відповідно до п.4 ч.1 ст.231 ГПК України, господарський суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Оскільки позивач відмовився від позову та відмову прийнято судом, провадження у справі з розгляду позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Аурум ЛТД" (м. Київ) до Товарної біржі "Капітал" (м. Київ) про визнання дій такими, що порушили порядок підготовки проведення аукціону з продажу майна підприємства банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю Торговий дім "ПродСоюз" (м.Житомир) у межах справи №4/40-Б підлягає закриттю.

За приписами ч.3, 4 ст.231 ГПК України, у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду із спору між тими самим сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору. Про закриття провадження у справі, суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету.

Згідно з ч.1 ст.130 ГПК України, ч.3 ст.7 ЗУ "Про судовий збір", у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Керуючись ст. 46, 130, 185, 231, 234, Господарського процесуального кодексу України, ст. 2, ч.4 ст.9 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти відмову від позову Товариства з обмеженою відповідальністю "Аурум ЛТД" (м. Київ) до Товарної біржі "Капітал" (м. Київ) про визнання дій протиправними у межах справи №4/40-Б.

2. Закрити провадження у справі.

3. Повернути Товариству з обмеженою відповідальністю "Аурум ЛТД" (вул. Глибочицька, 33-37, м. Київ, 04050, код 37044189) з Державного бюджету України судовий збір у розмірі 960,50 грн, сплаченого згідно платіжного доручення №48 від 02.08.2019р., оригінал якого знаходиться у матеріалах справи.

Ухвала, відповідно до ст. 235 ГПК України набирає законної сили 26.10.2020 та підлягає оскарженню в порядку і строки, визначені ст. 256, 257 ГПК України.

Суддя Макаревич В.А.

Відомість розсилки::

1 - в справу

2 - Управління ВД ФСС України у Житомирській. області (10014, м. Житомир, Майдан Корольова, 2) - на електронну адресу

3- ТОВ "Бріз-Т" (23234, Вінницька обл., Вінницький район, с. Лука Мелешківська, вул. Привокзальна, буд. 1-Д) - реком.

4 - Житомирське об`єднане УПФУ в Житомирській області (10003, м. Житомир, вул. Перемоги, буд. 55) - на електронну адресу

5 - ГУ ДПС у Житомирській області (10014, м. Житомир, майдан Перемоги, 2) - на електронну адресу

6 - РВ ФДМУ по Житомирській області (10008, м. Житомир, вул. 1-го Травня, 20) - на електронну адресу

7 - Публічне акціонерне товариство "Дельта Банк" (01119, м. Київ, вул. Мельникова, 81, корпус 20) - реком.

8 - ВАТ "ТерА" (46006, м. Тернопіль, вул. Пирогова, 11) - реком.

9 - ПП Гринишин Є.Я. (13400, Житомирська обл., м. Андрушівка, вул. Лисенко, 31-а) - реком.

10 - Житомирський МЦЗ (10005, м. Житомир, вул. Черняховського,110)- на електронну адресу

11 - ВАТ "Житомирський маслозавод" (10002, м. Житомир, вул. Гонти, 4 - реком.

12 - ТОВ "Айс Тім" (12430, Житомирська обл., Житомирський район, сільрада Станишівська, за межами населених пунктів комплекс будівель та споруд № 4) - реком.

13 - ПАТ ВТБ Банк (м. Київ, б. Т.Шевченка/вул. Пушкінська, 8/26) - реком.

14 - ТОВ "Авіс" (27031, м. Вінниця, вул. Пирогова, буд. 150) - реком.

15 - АКІБ "УкрСиббанк" (01021, м. Київ, вул. Мечнікова, 11) - реком.

16 - ТОВ "Кондитер-Люкс" (10001, м. Житомир, вул. Ватутіна, 188) - реком.

17 - прокуратура Житомирської області (10008, м. Житомир, вул. 1-го Травня, 11) - на електронну адресу

18 - а/к Кіцул С.Б. (03118, м. Київ, пр-т Червонозоряний, 150, прим. 44) - на ел. пошту

19 - ТОВ "Союз - Віктан - Трейд" (04053, м. Київ, вул. Воровського, буд. 4) - реком.

20 - ТОВ "Грей-Центр" (69041, м. Запоріжжя, вул. Кремлівська, буд. 63-А) - реком.

21- ТОВ "Лідер-Продукт" (10001, м. Житомир, вул. Ватутіна, 188) - реком.

22 - ТОВ "Мастер Снек" (49005, м. Дніпропетровськ, пр. Гагаріна, буд. 163, кв. 45) - реком.

23 - ТОВ "Україна - Рибсервіс" (61166, м. Харків, вул. Новгородська, б. 11, кім. 306) - реком.

24 - ТОВ "Агроспецресурси" (01103, м. Київ, вул. Кіквідзе, буд. 13) - реком.

25 - ТОВ ТД "Агаєв" (03048, м. Київ, вул. Івана Пулюя, буд. - реком.

26 - ВАТ "Новоград-Волинський м`ясокомбінат" (11708, Житомирська обл., м. Новоград-Волинський, вул. Борисова, 4) - реком.

27 - ПП "Баядєра" (02088, м. Київ, вул. Харченка Євгенія,42) - реком.

28 - Товарній біржі "Капітал" - 03039, м. Київ, провулок Руслана Лужевського, 14, корпус, 1, офіс 9 - реком.

29 - Т овариству з обмеженою відповідальністю "Аурум ЛТД" вул. Глибочицька, 33-37, м.Київ, 04050 - реком. з повідом.

Дата ухвалення рішення26.10.2020
Оприлюднено27.10.2020
Номер документу92438504
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Присутні: від позивача: не з`явився; від відповідача: не з`явився

Судовий реєстр по справі —4/40-б

Ухвала від 23.02.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 23.02.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 13.02.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 25.01.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 09.01.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 28.12.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 14.11.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 29.08.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 06.06.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 16.05.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні