Ухвала
від 27.10.2020 по справі 389/1568/20
ЗНАМ’ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

27.10.2020 ЄУН 389/1568/19

Провадження 2/389/329/19

У Х В А Л А

27 жовтня 2020 року Знам`янський міськрайонний суд

Кіровоградської області

В складі: головуючого судді - Українського В.В.,

за участю секретаря судового засідання - Гой І.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні залу суду в місті Знам`янка Кіровоградської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про відшкодування матеріальної та моральної шкоди завданої внаслідок ДТП , -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду із позовом, в якому просить стягнути з відповідача на його користь матеріальну шкоду в розмірі 22424,66 грн. та моральну шкоду в розмірі 5000 грн., спричинені йому дорожньо-транспортною пригодою за участю водія ОСОБА_2 , який визнав свою вину у вчиненні ДТП. Однак, через те, що страховою компанією відмовлено у виплаті страхового відшкодування, він змушений звернутися до суду із даним позовом. Дорожньо-транспортна пригода сталася 07.05.2020 в м. Знам`янка Кіровоградської області за участю автомобілів Chevrolet Lacetti сірого кольору 2012 року випуску, номерний знак НОМЕР_1 під керуванням ОСОБА_1 , та ВАЗ 21074 номерний знак НОМЕР_2 під керуванням ОСОБА_2 . Останній визнав себе винним у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди та водіями складено європротокол.

Відповідач по справі ОСОБА_2 надав відзив на позовну заяву, відповідно до якого не визнав вимоги позову та просить відмовити в їх задоволенні в повному обсязі. Вважає відмову у виплаті позивачу страхового відшкодування відповідно до листа від 21 травня 2020 року № 159/ДВЗ ПрАТ СК Євроінс Україна через наявність іншого чинного полісу ПрАТ УПСК не відповідає нормам законодавчих актів та є необґрунтованою. Оскільки цивільно-правова відповідальність відповідача на момент ДТП була застрахована у двох страховиків, рішення суду у даній справі може вплинути на їхні права та обов`язки щодо однієї з сторін цієї справи, зокрема щодо можливого виникнення у них обов`язку виплати страхового відшкодування позивачу або права на звернення до страховиків як особи, що відшкодувала шкоду замість страховика, просить залучити до участі у справі третіх осіб на стороні відповідача Приватне акціонерне товариство Страхова компанія Євроінс Україна та Приватне акціонерне товариство Українська пожежно-страхова компанія .

Представник відповідача просить витребувати у третіх осіб інформацію про договори обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів укладених з ОСОБА_2 , будь-які звернення до страхових компаній із заявою про страховий випадок що стався 07.05.2020 відповідно до матеріалів справи та про виплату страхового відшкодування та які виплати були здійснені за даним страховим випадком.

Відповідно до ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає за необхідне задовольнити клопотання відповідача та залучити в якості третіх осіб на стороні відповідача Приватне акціонерне товариство Страхова компанія Євроінс Україна та Приватне акціонерне товариство Українська пожежно-страхова компанія , так як рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін

Відповідно до ст. 12 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, роз`яснює у випадку необхідності учасникам судового процесу їхні процесуальні права та обов`язки, наслідки вчинення або невчинення процесуальних дій; сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Згідно зі ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Згідно ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

На підставі ст. 81 ЦПК України з метою з`ясування обставин справи, для повного всебічного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника відповідача та витребувати у Приватного акціонерного товариства Страхова компанія Євроінс Україна та Приватного акціонерного товариства Українська пожежно-страхова компанія , заявлені докази.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 53, 260, 261 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання відповідача та його представника задовольнити.

По цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про відшкодування матеріальної та моральної шкоди завданої внаслідок ДТП - залучити до участі у справі в якості третіх осіб на стороні відповідача Приватне акціонерне товариство Страхова компанія Євроінс Україна (місто Київ вул. Велика Васильківська, код ЄДРПОУ 22868348) та Приватне акціонерне товариство Українська пожежно-страхова компанія (м. Київ вул.. Кирилівська,40 код ЄДРПОУ 20602681) .

Приватне акціонерне товариство Страхова компанія Євроінс Україна та Приватне акціонерне товариство Українська пожежно-страхова компанія повідомити про час, дату та місце розгляду справи, направити копію позовної заяви.

Зобов`язати Приватне акціонерне товариство Страхова компанія Євроінс Україна надати в судове засідання до 03 грудня 2020 року наступні докази: 1. договори обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів укладених з ОСОБА_2 , які були чинними на момент ДТП 07.05.2020; 2. будь-які заяви про страховий випадок, що стався внаслідок ДТП 07.05.2020 та заяви про виплату страхового відшкодування відповідно до наслідків ДТП; 3. відомості про здійснені виплати за наслідками ДТП за даним страховим випадком або вмотивовану відмову від їх здійснення.

Зобов`язати Приватне акціонерне товариство Українська пожежно-страхова компанія надати в судове засідання до 03 грудня 2020 року наступні докази: 1. договори обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів укладених з ОСОБА_2 які були чинними на момент ДТП 07.05.2020; 2. будь-які заяви про страховий випадок, що стався внаслідок ДТП 07.05.2020 та заяви про виплату страхового відшкодування відповідно до наслідків ДТП; 3. Відомості про здійснені виплати за наслідками ДТП за даним страховим випадком або вмотивовану відмову від їх здійснення.

Вказані докази необхідні, для дослідження у судовому засіданні.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Знам`янського міськрайонного суду

Кіровоградської області В.В. Український

Дата ухвалення рішення27.10.2020
Оприлюднено28.10.2020
Номер документу92451994
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної та моральної шкоди завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —389/1568/20

Ухвала від 11.05.2021

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

Рішення від 28.04.2021

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

Рішення від 28.04.2021

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

Ухвала від 01.04.2021

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

Ухвала від 27.10.2020

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

Ухвала від 27.07.2020

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

Ухвала від 24.06.2020

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні