Ухвала
від 27.10.2020 по справі 400/937/20
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

27 жовтня 2020 р.м.ОдесаСправа № 400/937/20

Колегія суддів П`ятого апеляційного адміністративного суду у складі головуючого судді Вербицької Н.В., суддів Джабурії О.В., Шеметенко Л.П., розглянувши заяву представника Головного управління ДПС у Миколаївської області за апеляційною скаргою приватного підприємства Біг-Ресурс на рішення Миколаївського окружного адміністративного суду від 12 червня 2020 року по справі за адміністративним позовом приватного підприємства Біг-Ресурс до Головного управління Державної податкової служби у Миколаївській області про визнання дій протиправними, визнання протиправними та скасування наказу та податкового повідомлення-рішення, -

В С Т А Н О В И Л А :

В провадження П`ятого апеляційного адміністративного суду перебуває справа за апеляційною скаргою приватного підприємства Біг-Ресурс на рішення Миколаївського окружного адміністративного суду від 12 червня 2020 року по справі за адміністративним позовом приватного підприємства Біг-Ресурс до Головного управління Державної податкової служби у Миколаївській області про визнання дій протиправними, визнання протиправними та скасування наказу та податкового повідомлення-рішення, розгляд якої призначено на 04 листопада 2020 року о 13:00 год у відкритому судовому засіданні.

26 жовтня 2020 року до П`ятого апеляційного адміністративного суду надійшла заява представника Головного управління ДПС у Миколаївської області, а саме ОСОБА_1 щодо участі в судовому засіданні поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів із застосуванням системи "EasyCon".

Відповідно до ст.195 КАС України, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Відповідно до ч. 4,5 ст.195 КАС України під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 № 196 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду у новій редакції.

Отже, адміністративним процесуальним законодавством регламентовано право учасників адміністративного процесу на участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

За таких умов, з метою забезпечення реалізації процесуального права представника відповідача Васильченко Оксани Віталіївни на участь у судовому засіданні слід задовольнити її клопотання та провести розгляд справи у відкритому судовому засідання в режимі відеоконференції, поза межами суду за допомогою системи відеоконференцзв`язку "EasyCon".

З урахуванням зазначеного колегія суддів вважає за можливе призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні в режимі відеоконференції на 04 листопада 2020 року о 13:00 год. з викликом до суду осіб, які беруть участь у справі та їх представників.

Керуючись ст. 195, 307, 310 КАС України, судова колегія, -

У Х В А Л И Л А :

Призначити справу до апеляційного розгляду в режимі відеоконференції у відкритому судовому засіданні в приміщенні П`ятого апеляційного адміністративного суду (м. Одеса, проспект Гагаріна, 19-21) у залі судового засідання № 5 на 04 листопада 2020 року о 13:00 год.

Забезпечити участь Головного управління ДПС у Миколаївської області в судовому засіданні, призначеному на 04 листопада 2020 року о 13:00 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення "EasyCon".

Роз`яснити представнику Головного управління ДПС у Миколаївської області, а саме ОСОБА_1 , що для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник зобов`язаний: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники, камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Відеоконференція проводитиметься за допомогою програмного забезпечення "EasyCon", яке може бути встановлене за веб-посиланням https://easycon.com.ua.

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі та їх представників.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Вербицька Н. В. Судді Джабурія О.В. Шеметенко Л.П.

Дата ухвалення рішення27.10.2020
Оприлюднено28.10.2020
Номер документу92455252
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —400/937/20

Ухвала від 23.12.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Постанова від 04.11.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н. В.

Ухвала від 27.10.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н. В.

Ухвала від 11.08.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н. В.

Ухвала від 11.08.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н. В.

Рішення від 12.06.2020

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Гордієнко Т. О.

Ухвала від 28.02.2020

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Гордієнко Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні