Ухвала
від 28.10.2020 по справі 907/429/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"28" жовтня 2020 р. м. Ужгород Справа № 907/429/20

Суддя господарського суду Закарпатської області Ушак І.Г.,

при секретарі судового засідання Сінкіній Е.В.

розглянув у відкритому судовому засіданні справу в режимі відеоконференції

за позовом приватного підприємства Металл-Центр , м. Київ

до товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія Адамант , м. Мукачево

про стягнення суми 3271242,66 грн.

представники:

позивача - Гончаров О.О., представник за довіреністю в режимі відеоконфереції відповідач - не з`явивися

Позивач звернувся до суду з даним позовом до відповідача, ухвалою суду від 24.06.20, отриманою сторонами, відкрито провадження у справі та постановлено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 24.07.20; встановлено відповідачеві строк - на протязі 15-ти днів з дня одержання ухвали - для надання суду документально та нормативно обґрунтованого відзиву на позовну заяву та для одночасного надіслання позивачеві копії відзиву, позивачеві строк на протязі 5-ти днів з дня одержання копії відзиву - для надання суду та відповідачеві відповіді на відзив. Зазначене засідання не відбулося у зв`язку з тимчасовою непрацездатністю (хворобою) судді Ушак І.Г.

Ухвалою суду від 12.10.20 призначено підготовче засідання по справі на 28 жовтня 2020 р. на 11:00 год.

Ухвалою суду від 21.10.20 задоволено клопотання представника приватного підприємства Металл-Центр , м. Київ Гончарова О.О. про проведення судового засідання у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Відповідач письмового відзиву на позов не надав, участі уповноваженого представника у засідання суду не забезпечив, не повідомивши наявності поважних причин такого. При цьому, відповідач був належним чином повідомлений про дату, час та місце засідання суду, що підтверджується поштовим повідомленнями, які містяться у матеріалах справи.

Приписами п. 1 ч. 3 ст. 202 ГПК України встановлено, що якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки.

Представник позивача у судовому засіданні суду наполягає на задоволенні заявлених позовних вимог, посилаючись на їх обґрунтованість долученими матеріалами, просить закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті, враховуючи, що відповідачем не подано відзиву на позов.

Суд приймає до уваги, що за приписами ст. 178 ГПК України подання суду відзиву на позовну заяву є правом відповідача, і в разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

За таких обставин суд констатує, що у підготовчому проваджені у даній справі судом здійснені всі необхідні дії, вирішено питання зазначені у ч. 2 ст. 182 Господарського процесуального кодексу України, тому підготовче провадження належить закрити, справу призначити до судового розгляду по суті у судовому засіданні, яке провести за раніше поданою заявою представника позивача в режимі відеоконференції, здійснивши її за допомогою системи відеоконференцзв`язку "EаsyCon" (https://easycon.com.ua/)

Керуючись ст.ст. 46, 177-185, 234 Господарського процесуального кодексу України,

СУД ПОСТАНОВИВ:

1. Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті у судовому засіданні на 02 грудня 2020 р. на 11:00 год., яке провести провести в режимі відеоконференції, здійснивши її за допомогою системи відеоконференцзв`язку "EаsyCon" (https://easycon.com.ua/)

2. Засідання відбудеться у приміщенні суду за адресою: м. Ужгород, вул.Коцюбинського, 2а, зал судового засідання № 2

3. Ухвалу направити сторонам.

Суддя Ушак І.Г.

СудГосподарський суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення28.10.2020
Оприлюднено29.10.2020
Номер документу92470065
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —907/429/20

Ухвала від 10.12.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Ухвала від 02.12.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Ухвала від 28.10.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Ухвала від 21.10.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Ухвала від 12.10.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Ухвала від 24.06.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні