Ухвала
від 20.10.2020 по справі 359/8268/20
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 359/8268/20

Провадження № 1-кс/359/2122/2020

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

(про надання дозволу на проведення обшуку)

20 жовтня 2020 м. Бориспіль

Слідчий суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської обл. ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

за участі слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши в приміщенні суду з проведенням повної технічної фіксації судового засідання, клопотання слідчого СВ Бориспільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київської області ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку в кримінальному провадженні №42020111100000056 від02.06.2020, за ознаками кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України,

в с т а н о в и в:

20.10.2020 старший слідчий СВ Бориспільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київської області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 , звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку у всіх приміщеннях та сховищах які займає ТОВ «Ремонтна компанія «Ізол» в об`єкті нерухомого майна, за адресою: м. Київ, вул. Тимошенка Маршала, 9, відповідно до інформаційної довідки з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, право власності на об`єкт нерухомого майна належить, ОСОБА_4 та перебуває у фактичному користуванні ТОВ «Ремонтна компанія «Ізол» (ЄДРПОУ 24257784), з метою відшукання і вилучення документів.

В обґрунтування клопотання зазначає, що у провадженні слідчого відділу Бориспільського ВП ГУ НП в Київській області знаходиться кримінальне провадження №42020111100000056 від 02.06.2020, за ознаками кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що між Управліннямрегіонального розвиткуБориспільської районноїдержавної адміністраціїКиївської області(ЄДРПОУ41903554Бориспільський р-н.,с.Іванків,вул.Центральна,2А),укладено ізТОВ «Ремонтнакомпанія «Ізол»(ЄДРПОУ24257784,м.Київ,вул.М.Тимошенко,9),договір будівельногопідряду від17.03.2020№2020/03/17-01на виконанняробіт покапітальному ремонтуфасаду лікувальногокорпусу іполіклінічного відділенняКомунального некомерційногопідприємства Бориспільськоїрайонної ради«Бориспільська багатопрофільналікарня інтенсивноголікування».Вартість робітза вказанимдоговором складає17775768,78грн.,також завказаним договоромвиконавцю булоперераховано длявиконання робітгрошові коштив якостіавансу завиконанні будівельні роботи в сумі 5 332 730,63 грн., строк договору по закінченню робіт закінчується 31.05.2020.

Також встановлено, посадовими особа ТОВ «Ремонтна компанія «Ізол» з метою здешевлення фактично використаних матеріалів та завищення вартості робіт, здійснюється порушення визначених проектно-кошторисною документацією технологій капітального ремонту, без внесення відповідних змін до вказаної документації.

Крім того, у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що в результаті проведення обшуку можуть бути отримані докази, які як самостійно, так і в сукупності з іншими доказами сприятимуть всебічному та повному дослідженню всіх обставин кримінального провадження, досягненню його мети.

Таким чином, в органу досудового розслідування, виникає необхідність у проведенні обшуку беручи до уваги вищевикладене, з метою захисту законності.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, з метою уникнення загрози зміни або знищення речей, які можуть бути речовими доказами у вказаному кримінальному провадженні, клопотання розглядається без виклику власника майна.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив суд його задовольнити.

Розглянувши матеріали клопотання, заслухавши думку слідчого, суд вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Як встановлено в судовому засіданні в провадженні слідчого відділення Бориспільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020111100000056 від 02.06.2020, за ознаками кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що між Управліннямрегіонального розвиткуБориспільської районноїдержавної адміністраціїКиївської області(ЄДРПОУ41903554Бориспільський р-н.,с.Іванків,вул.Центральна,2А),укладено ізТОВ «Ремонтнакомпанія «Ізол»(ЄДРПОУ24257784,м.Київ,вул.М.Тимошенко,9)договір будівельногопідряду від17.03.2020№2020/03/17-01на виконанняробіт покапітальному ремонтуфасаду лікувальногокорпусу іполіклінічного відділенняКомунального некомерційногопідприємства Бориспільськоїрайонної ради«Бориспільська багатопрофільналікарня інтенсивноголікування».Вартість робітза вказанимдоговором складає17775768,78грн.,також завказаним договоромвиконавцю булоперераховано длявиконання робітгрошові коштив якостіавансу завиконанні будівельні роботи в сумі 5 332 730,63 грн., строк договору по закінченню робіт закінчується 31.05.2020. Посадовими особа ТОВ «Ремонтна компанія «Ізол» з метою здешевлення фактично використаних матеріалів та завищення вартості робіт, здійснюється порушення визначених проектно-кошторисною документацією технологій капітального ремонту, без внесення відповідних змін до вказаної документації.

З матеріалівклопотання вбачаєтьсянаявність підставдля проведенняобшуку у всіх приміщеннях та сховищах які займає ТОВ «Ремонтна компанія «Ізол» в об`єкті нерухомого майна за адресою: м. Київ, вул. Тимошенка Маршала, 9, відповідно до інформаційної довідки з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, право власності на об`єкт нерухомого майна належить, ОСОБА_4 та перебуває у фактичному користуванні ТОВ «Ремонтна компанія «Ізол» (ЄДРПОУ 24257784).

Суд не визначає винність чи відсутність вини даної особи, але вказані письмові докази слугують підставою для перевірки вказаних доказів. Так, проведення обшуку надасть змогу органу досудового розслідування на виконання вимог ст. 2, 9 КПК України підтвердити чи спростувати факт можливої причетності до скоєння злочину певних осіб.

Згідноіз ст. 25 КПК Українивбачається, що прокурор, слідчий зобов`язані в межах своєї компетенції вжити всіх передбачених законом заходів для встановлення події кримінального правопорушення та особи, яка його вчинила.

Згідно з ч.4ст. 38 КПК Україниорган досудового розслідування зобов`язаний застосовувати всі передбачені законом заходи для забезпечення ефективності досудового розслідування.

Відповідно до ст. 84 КПК України доказами у кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність і відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Процесуальними джерелами доказів є показання, речові докази, документи, висновки експертів.

Згідно з ч. 2 ст. 93 КПК України, сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших дій, передбачених цим кодексом

Згідно зіст. 223 КПК Українипідставами для проведення слідчої дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установленихчастиною третьоюцієї статті.

Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Не є житлом приміщення, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

У відповідності до вимог ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Проведення обшуку обумовлено тим, що особи, які причетні до вчинення злочину діють конспіративно, що породжує загрозу не виконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів, а у подальшому без результативне проведення обшуків. Крім того, метою проведення обшуків у кримінальному провадженні є виявлення та вилучення речей та документів, які можуть містити інформацію про обставини вчинення злочину, проте їх вилучення під час тимчасового доступу неможливе, оскільки вони теж мають характер конспіративності.

Отже, слідчим доведено, що існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення, потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи осіб, а також доведено, що завдання, для виконання якого слідчий звертається із клопотанням, може бути виконане. Проведення вказаної слідчої дії в даному випадку є найбільш доцільним та ефективним способом здобуття доказів у вказаному кримінальному провадженні.

На підставі наведеного та в зв`язку з необхідністю встановлення фактичних обставин зазначених подій, а також іншого роду інформації вчинення даного кримінального правопорушення, що у сукупності з іншими документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; добута інформація може бути використана у якості доказів, а іншими способами встановити достовірні дані не можливо, слідчий суддя вважає за необхідне задовольнити частково клопотання слідчого.

Термін дії ухвали слід визначити строком на один місяць з моменту її проголошення.

Керуючись ст. ст. 234, 235, ч. 3 ст. 371, ст. 372, ч.2 ст.376 КПК України, слідчий суддя,

у х в а л и в:

Клопотання - задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчим СВ Бориспільського ВП ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , на проведення обшуку у всіх приміщеннях та сховищах, які займає ТОВ «Ремонтна компанія «Ізол» в об`єкті нерухомого майна за адресою: м. Київ, вул. Тимошенка Маршала, 9, відповідно до інформаційної довідки з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, право власності на об`єкт нерухомого майна належить ОСОБА_4 та перебуває у фактичному користуванні ТОВ «Ремонтна компанія «Ізол» (ЄДРПОУ 24257784), з метою відшукання та вилучення документів, а саме:

-копій виконавчої документації про проведені роботи на об`єкті (загальні журнали робіт, журнали технічного та авторського нагляду, акти на закриття прихованих робіт, тощо) в повному обсязі до договорами підрядів №2020/03/17-01 від 17.03.2020 та №2020/04/24-01 від 24.04.2020, на виконання капітального ремонту фасаду лікувального корпусу і поліклінічного відділення Комунального некомерційного підприємства Бориспільської районної ради Київської області «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» підписаного між Управлінням регіонального розвитку Бориспільської районної державної адміністрації Київської області та ТОВ «Ремонтна компанія «Ізол»;

-копій договір про надання послуг з технічного нагляду та актів виконаних робіт до нього або наказу про призначення особи, що буде здійснювати технічний нагляд, та його посадові обов`язки;

-копій актів приймання виконаних робіт за формою КВ-2Б за договорами підрядів

№2020/03/17-01 від 17.03.2020 та №2020/04/24-01 від 24.04.2020, на виконання капітального ремонту фасаду лікувального корпусу і поліклінічного відділення Комунального некомерційного підприємства Бориспільської районної ради Київської області «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» підписаного між Управлінням регіонального розвитку Бориспільської районної державної адміністрації Київської області та ТОВ «Ремонтна компанія «Ізол», та відомості ресурсів до актів;

-копій бухгалтерських документів та товаротранспортних накладних щодо придбання та реалізації товарів ТОВ «Ремонтна компанія «Ізол» за договорами підрядів №2020/03/17-01 від 17.03.2020 та №2020/04/24-01 від 24.04.2020;

-копії інших документів, які стосуються виконання робіт за договорами підрядів

№2020/03/17-01 від 17.03.2020 та №2020/04/24-01 від 24.04.2020.

Термін дії ухвали слід визначити строком на один місяць з моменту її проголошення.

Ухвала слідчого судді є остаточною та не підлягає апеляційному оскарженню.

Повний текст ухвали проголошено 08:35 год. 22.10.2020.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.10.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу92477061
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку в кримінальному провадженні №42020111100000056 від02.06.2020, за ознаками кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —359/8268/20

Ухвала від 20.10.2020

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Кабанячий Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні