Ухвала
від 28.10.2020 по справі 518/1420/20
ШИРЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ширяївський районний суд Одеської області

28.10.2020 Справа 518/1420/20

Провадження № 2-а/518/14/2020

УХВАЛА

Іменем україни

28 жовтня 2020 року

Суддя Ширяївського районного суду Одеської області Тарасенко М.С., розглянувши справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до ПП ВКК Альянс Плюс про визнання протиправними діянь та зобов`язання вчинити певні дії, заінтересована особа Ширяївська селищна рада Ширяївського району Одеської області, -

встановив:

ОСОБА_1 звернувся в суд з адміністративним позовом до ПП ВКК Альянс Плюс про визнання протиправними діянь та зобов`язання вчинити певні дії, в якому просить суд визнати протиправними дії ПП ВКК Альянс Плюс , що виявилися виготовлені земельної документації на неугідну земельну ділянку; зобов`язати ПП ВКК Альянс Плюс , провести скасування земельної документації на земельну ділянку кадастровий номер 5125455100:01:001:0078 та повідомити про неможливість у використанні за цільовим призначенням Ширяївську селищну раду Ширяївського району Одеської області; зобов`язати ПП ВКК Альянс Плюс виготовити нову документацію на земельну ділянку на нововиділеній земельній ділянці за власні кошти.

Судова юрисдикція - це компетенція спеціально уповноважених органів судової влади здійснювати правосуддя у формі визначеного законом виду судочинства та щодо визначеного кола правовідносин.

Завданням адміністративного судочинства відповідно до статті 2 КАС України є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів у сфері публічно-правових відносин з метою ефективного захисту прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб від порушень з боку суб`єктів владних повноважень. .

Адміністративна справа - переданий на вирішення адміністративного суду публічно-правовий спір; публічно-правовий спір - спір, у якому: хоча б одна сторона здійснює публічно-владні управлінські функції, в тому числі на виконання делегованих повноважень, і спір виник у зв`язку із виконанням або невиконанням такою стороною зазначених функцій; або хоча б одна сторона надає адміністративні послуги на підставі законодавства, яке уповноважує або зобов`язує надавати такі послуги виключно суб`єкта владних повноважень, і спір виник у зв`язку із наданням або ненаданням такою стороною зазначених послуг; або хоча б одна сторона є суб`єктом виборчого процесу або процесу референдуму і спір виник у зв`язку із порушенням її прав у такому процесі з боку суб`єкта владних повноважень або іншої особи (частини перша статті 4 КАС України).

Відповідно до статті 4 КАС України суб`єкт владних повноважень - орган державної влади (у тому числі без статусу юридичної особи), орган місцевого самоврядування, їх посадова чи службова особа, інший суб`єкт при здійсненні ними публічно-владних управлінських функцій на підставі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень, або наданні адміністративних послуг.

Згідно статті 19 КАС України юрисдикція адміністративних судів поширюється на справи у публічно-правових спорах, зокрема: спорах фізичних чи юридичних осіб із суб`єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень (нормативно-правових актів чи індивідуальних актів), дій чи бездіяльності, крім випадків, коли для розгляду таких спорів законом встановлено інший порядок судового провадження .

Оцінкою змісту та вимог адміністративного позову ОСОБА_1 до ПП ВКК Альянс Плюс про визнання протиправними діянь та зобов`язання вчинити певні дії та додатків до нього встановлено, що позов не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Відповідно до положень п. 1 ч. 1 ст. 170 КАС України, суддя відмовляє у відкритті провадження в адміністративній справі, якщо позов не належить розглядати за правилами адміністративного судочинства.

На підставі викладеного, керуючись ст. 170 КАС України, суддя -

УХВАЛИВ:

Відмовити у відкритті провадження за адміністративним позовом ОСОБА_1 до ПП ВКК Альянс Плюс про визнання протиправними діянь та зобов`язання вчинити певні дії, заінтересована особа Ширяївська селищна рада Ширяївського району Одеської області.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя М.Тарасенко

СудШиряївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення28.10.2020
Оприлюднено29.10.2020
Номер документу92480210
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —518/1420/20

Ухвала від 28.10.2020

Адміністративне

Ширяївський районний суд Одеської області

Тарасенко М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні