Ухвала
від 27.10.2020 по справі 146/692/20
ТОМАШПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 146/692/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"27" жовтня 2020 р. Томашпільський районний суд Вінницької області

в складі: головуючого-судді Скаковської І.В.,

з участю секретаря судового засідання Кізлевич О.П.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до СТОВ Кряж і К про витрибування з незаконного володіння земельної ділянки, -

В С Т А Н О В И В :

В проваджені Томашпільського районного суду перебуває дана цивільна справа.

Представник позивача ОСОБА_1 адвокат Семко В.М. подав до суду клопотання про заміну неналежного відповідача, в якій просить замінити неналежного відповідача з СТОВ Кряж і К на товариство з обмеженою відповідальністю Кряж і КО .

В судове засідання представник позивача Семко В.М. не з`явився, однак через канцелярію суду подав клопотання про заміну неналежного відповідача.

Представник відповідача в судове засідання не зявився, про час та дату слухання був повідомлений належним чином.

Згідно вимог ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши клопотання представника позивача ОСОБА_2 , дослідивши матеріали справи суд приходить до наступного висновку з наступних підстав.

Частиною 2 статті 51 ЦПК України визначено, що якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Відповідно до ч. 3 ст. 51 ЦПК України після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Згідно із ч. 4 ст. 51 ЦПК України про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Враховуючи вищезазначене та беручи до уваги обґрунтування клопотання, суд вважає клопотання представника позивача про зміну відповідачатаким, що підлягає задоволенню.

В зв`язку з заміною неналежного відповідача СТОВ Кряж і К на належного товариство з обмеженою відповідальністю Кряж і КО , підготовче судове засідання слід відкласти на підставі п. 2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України

Керуючись ст.ст. 51 , 259-261 ЦПК України , суд-

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 , адвоката Семка Валерія Миколайовича про заміну належного відповідача - задовольнити.

Замінити неналежного відповідача СТОВ Кряж і К на належного відповідача товариство з обмеженою відповідальністю Кряж і КО у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до СТОВ Кряж і К про витрибування з незаконного володіння земельної ділянки.

Розгляд справи відкласти на 09 год 00 хв 23 листопада 2020 року, про що повідомити сторони.

Визначити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідачі мають право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України , і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК України , одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідачі зобов`язані надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України ).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати відповідачу - товариству з обмеженою відповідальністю Кряж і КО (ЄДРПОУ 42525681, 24600 Вінницька область Крижопільський район смт. Крижопіль вул. Ю. Тютюнника, буд. 78).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: І. В. Скаковська

Дата ухвалення рішення27.10.2020
Оприлюднено29.10.2020
Номер документу92493415
СудочинствоЦивільне
Сутьвитрибування з незаконного володіння земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —146/692/20

Ухвала від 16.03.2021

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Скаковська І. В.

Ухвала від 22.02.2021

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Скаковська І. В.

Ухвала від 08.02.2021

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Скаковська І. В.

Ухвала від 25.01.2021

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Скаковська І. В.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Скаковська І. В.

Ухвала від 27.10.2020

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Скаковська І. В.

Ухвала від 07.10.2020

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Скаковська І. В.

Ухвала від 10.08.2020

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Скаковська І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні