Ухвала
від 28.10.2020 по справі 492/836/20
АРЦИЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 492/836/20

Провадження № 2/492/277/20

УХВАЛА

про забезпечення доказів

28 жовтня 2020 року м. Арциз

Арцизький районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді - Варгаракі С.М.,

за участю секретаря судового засідання - Богдан А.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Арциз Одеської області клопотання представника позивачки ОСОБА_1 - адвоката Кочурова А.О. про витребування доказів по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Веселокутської сільської ради Арцизького району Одеської області, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Арцизької районної державної нотаріальної контори Одеської області про визнання права власності в порядку спадкування, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Арцизького районного суду Одеської області перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Веселокутської сільської ради Арцизького району Одеської області, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Арцизької районної державної нотаріальної контори Одеської області про визнання права власності в порядку спадкування.

Представник позивачки ОСОБА_1 - адвокат Кочуров А.О. звернувся до суду із заявою про витребування від Арцизького районного відділу держаної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України копії актового запису про шлюб ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , який зареєстровано орієнтовно у 1961-1962 роках.

Представник позивача в судове засідання не з`явився, але надав до суду заяву про розгляд клопотання про витребування доказів за його відсутності, клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Інші учасники справи, повідомлялися про дату, час і місце судового засідання, проте, в силу ч. 3 ст. 118 ЦПК України, їх неявка не перешкоджає розгляду поданої заяви.

У зв`язку з неявкою в судове засідання учасників справи, судом, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, розглянувши клопотання представника позивачки ОСОБА_1 - адвоката Кочурова А.О. про витребування доказів, дослідивши матеріали цивільної справи, дійшов до висновку, що клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно ст. 116 ЦПК України суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим. Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов`язання вчинити певні дії щодо доказів. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів, визначені судом.

Статтею 84 ЦПК України встановлено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

На думку суду, у зв`язку з викладеним, для повного та всебічного розгляду заявленого позову та встановлення всіх дійсних обставин у справі, суд вважає доцільним клопотання про витребування доказів задовольнити та витребувати вищезазначені документи.

Керуючись ст. ст. 84, 116, 118, 247, 258-260 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивачки ОСОБА_1 - адвоката Кочурова А.О. про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати від Арцизького районного відділу держаної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України копію актового запису про шлюб ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , який зареєстровано орієнтовно у 1961-1962 роках.

Копію ухвали про витребування доказів направити до Арцизького районного відділу держаної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України, яка має бути виконана в строк до 16 листопада 2020 року.

Роз`яснити, що відповідно до ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://ar.od.court.gov.ua/sud1502/ .

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного суду через Арцизький районний суд Одеської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Повний текст ухвали суду складено 28 жовтня 2020 року.

Суддя

Арцизького районного суду С.М. Варгаракі

СудАрцизький районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення28.10.2020
Оприлюднено30.10.2020
Номер документу92504559
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —492/836/20

Ухвала від 15.12.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Заїкін А. П.

Ухвала від 24.08.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Заїкін А. П.

Ухвала від 23.09.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Заїкін А. П.

Ухвала від 13.05.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Заїкін А. П.

Ухвала від 27.01.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Заїкін А. П.

Ухвала від 27.01.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Заїкін А. П.

Ухвала від 04.01.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Заїкін А. П.

Ухвала від 23.11.2020

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Варгаракі С. М.

Рішення від 16.11.2020

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Варгаракі С. М.

Ухвала від 28.10.2020

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Варгаракі С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні