Ухвала
від 29.10.2020 по справі 296/1234/19
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/1234/19

1-кп/296/394/20

У Х В А Л А

Іменем України

29 жовтня 2020 року.Житомир

Корольовський районний суд м. Житомира у складі:

головуючого судді - ОСОБА_1

секретаря ОСОБА_2

з участю прокурорів ОСОБА_3 , ОСОБА_4

захисника - адвоката ОСОБА_5

обвинуваченого- ОСОБА_6

розглядаючи у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м.Житомирі кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Корольовського районного суду м. Житомира знаходиться кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України.

Строк запобіжного заходу у виді тримання під вартою обвинуваченого ОСОБА_6 закінчується 13 листопада 2020 року, однак судове провадження по даному кримінальному провадженню не закінчено.

Згідно ч.3 ст. 331 КПК України, незалежно від наявності клопотань суд зобов`язаний розглянути питання доцільності продовження тримання обвинуваченого під вартою до спливу двомісячного строку з дня надходження до суду обвинувального акту чи з дня застосування судом до обвинуваченого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За наслідками розгляду питання суд своєю вмотивованою ухвалою скасовує, змінює запобіжний захід у вигляді триманні під вартою або продовжує його дію на строк, що не може перевищувати двох місяців.

В судовому засіданні прокурори просили суд продовжити строк дії міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою відносно обвинуваченого ОСОБА_6 терміном на 60 діб.

Захисник обвинуваченого, адвокат ОСОБА_5 , заперечувала проти клопотання прокурора та просила суд змінити обвинуваченому міру запобіжного заходу на більш м"який, а в разі продовження терміну тримання під вартою обвинуваченого ОСОБА_6 , визначити розмір застави.

Обвинувачений ОСОБА_6 підтримав думку свого захисника.

Заслухавши думку прокурорів, обвинуваченого ОСОБА_6 та його захисника, суд приходить до висновку, що обраний обвинуваченому ОСОБА_6 запобіжний захід у виді тримання під вартою необхідно продовжити, оскільки будь-яких даних про зменшення чи відсутність ризику передбаченого ст. 177 КПК України, для застосування стосовно обвинуваченого більш м`якого запобіжного заходу ніж тримання під вартою в судовому засіданні не встановлено.

Таким чином, виходячи з положень ст.ст. 177, 178, 183, 194 КПК України, враховуючи матеріали справи, які свідчать, що інші запобіжні заходи не забезпечать належної поведінки обвинуваченого під час розгляду справи, суд приходить до висновку, що обвинуваченому ОСОБА_6 необхідно продовжити строк тримання під вартою на 60 діб. При, цьому суд бере до уваги, тяжкість покарання, способи вчинення злочинів, а також кількість кримінальних правопорушень в яких обвинувачується ОСОБА_6 , що на думку суду є основним ризиком, який дає суду підстави продовжити запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Також суд бере до уваги, що ОСОБА_6 , обвинувачується в вчиненні кримінальних правопорушень під час перебування під цілодобовим домашнім арештом, що на думку суду підтверджує ризики скоєння ним нових злочинів.

ОСОБА_6 обвинувачується у вчиненні більше десяти епізодів майнових злочинів, крім того на розгляді в Богунському районному суді м.Житомира перебуває ще кримінальне провадження, де ОСОБА_6 обвинувачується у вчиненні майнових злочинів.

Відповідно до приписів ч.1 ст.183 КПК України тримання під вартою є винятковим запобіжним заходом, який застосовується виключно у разі, якщо прокурор доведе, що жоден із більш м`яких запобіжних заходів не може запобігти ризикам, передбаченим статтею 177 цього Кодексу.

Враховуючи вище наведене, суд вважає можливим у відповідно до ч.3 ст. 182 КПК України, визначити розмір застави, достатньої для забезпечення виконання обвинуваченим обов`язків передбачених цим Кодексом, крім випадків, передбачених частиною четвертою цієї статті.

Згідно п.1 ч.5 ст. 182 КПК України розмір застави визначається у межах щодо особи, підозрюваної чи обвинуваченої у вчиненні злочину невеликої або середньої тяжкості, від одного до двадцяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

На підставі викладеного, керуючись ст. 177, 182,183,331 КПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Продовжити дію запобіжного заходу у виді тримання під вартою відносно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України, строком на 60 діб, по 27 грудня 2020 року, включно.

Відповідно до п.1 ч.5 ст. 182 КПК України, визначити розмір застави, достатньої для забезпечення обвинуваченим процесуальних обов`язків - 20 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а саме 42040 (сорок дві тисячі сорок) грн. в національній грошовій одиниці, яка може бути внесена як самим обвинуваченим, так і іншою фізичною або юридичною особою (заставодавцем) на депозитний рахунок Корольовського районного суду м. Житомира, в разі внесення якої звільнити ОСОБА_6 з-під варти.

З моменту звільнення з-під варти в зв`язку з внесенням застави обвинувачений ОСОБА_6 вважається таким, що до нього застосовано запобіжний захід у вигляді застави. Обвинувачений або заставодавець мають право в будь-який момент внести заставу у розмірі, визначеному в ухвалі про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

В разі внесення застави покласти на обвинуваченого ОСОБА_6 наступні обов`язки:

-прибувати за кожною вимогою до суду;

-не відлучатися із місця проживання, без дозволу суду;

-повідомляти суд про зміну місця проживання.

Застосування до обвинуваченого ОСОБА_6 запобіжного заходу у виді застави вважати з моменту його звільнення з-під варти.

Копію ухвали направити учасникам судового провадження та в СІЗО при ДУ «Житомирська УВП (№8)».

Ухвала може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду через Корольовський районний суд м. Житомира протягом семи днів з дня її проголошення, а обвинуваченим, який перебуває під вартою, в той же строк з моменту вручення йому копії даної ухвали.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.10.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу92506531
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —296/1234/19

Ухвала від 02.05.2024

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Аксьонов В. Є.

Ухвала від 29.12.2023

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Аксьонов В. Є.

Ухвала від 03.11.2023

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Аксьонов В. Є.

Ухвала від 26.09.2023

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Аксьонов В. Є.

Ухвала від 24.05.2023

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Аксьонов В. Є.

Ухвала від 28.03.2023

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Аксьонов В. Є.

Ухвала від 12.01.2023

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Аксьонов В. Є.

Ухвала від 03.11.2022

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Аксьонов В. Є.

Ухвала від 01.02.2021

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Аксьонов В. Є.

Ухвала від 17.12.2020

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Аксьонов В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні