Постанова
від 27.01.2010 по справі 2а-7963/09/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2а-7963/09/0670

категорія 6.14

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 січня 2010 р. м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у скла ді:

головуючого - судді Іванен ко Т.В.,

при секретарі - Духновсь кій В.О.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у м. Жито мирі адміністративну справу

за позовом Корост енського транспортного прок урора в інтересах держави в о собі Головної державної інс пекції на автомобільному тра нспорті та Територіального управління Головної державн ої інспекції на автомобільно му транспорті в Житомирській області

до Малого приватного п ідприємства "Універсал-Авто"

про стягнення 510,00 грн.,-

встановив:

Коростенський транспорт ний прокурор в інтересах дер жави в особі Територіальног о управління Головної держав ної інспекції на автомобільн ому транспорті в Житомирські й області Міністерства Тран спорті та зв'язку України зве рнувся до суду з позовом до М алого приватного підприємст ва "Універсал-Авто", в якому пр осить стягнути з відповідача 510,00 грн. фінансових санкцій. В обґрунтування позову зазна чає, що в порушення вимог ст. 39 З акону України "Про автомобіл ьний транспорт" відповідач н адавав послуги по здійсненню перевезення пасажирів без о формлення відповідних докум ентів.

У судовому засіданні проку рор та представник позивача позов підтримали. Просили за довольнити на підставі долуч ених доказів.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився , хоча про час, дату та місце ро згляду справи був повідомлен ий належним чином, про що свід чить повідомлення про вручен ня поштового відправлення. П исьмових заперечень на позов не надав.

Заслухавши пояснення прок урора та представника позив ача, дослідивши матеріали сп рави, суд вважає, що позов підл ягає задоволенню з таких під став.

Суд встановив, що державним и інспекторами Територіальн ого управління Головавтотр ансінпекції в Житомирській о бласті проведено перевірку додержання вимог законодавс тва про автомобільний транс порт під час виконання перев езень пасажирів автомобільн им транспортом, в ході якого в иявлено порушення, а саме: 28.05.2009 р. в м. Коростень по вул. Грушев ського, 36, водій автотранспорт ного засобу ВАЗ 21112, державний номер АМ 7395 АМ, який належить М ПП "Універсал-Авто", - ОСОБА_1 експлуатував вказаний легк овий автомобіль, облаштовани й як таксі , про що свідчить ро зпізнавальний ліхтар, встано влений на даху автомобіля, бе з оформлення документів, пер едбачених ст. 39 Закону Україн и "Про автомобільний транспо рт", а саме - ліцензійної картк и на транспортний засіб, що пі дтверджується актом № 114726 від 2 8.05.09 р.

За результатами розгляду а кту про результати перевірк и додержання вимог законодав ства про автомобільний транс порт начальником територіа льного управління Головавт отрансінспекції в Житомирсь кій області винесено постано ву № 082739 від 17.06.09 р. про застосуван ня до відповідача фінансової санкції в сумі 510,00 грн.

Відповідно до ст. 39 Закону Ук раїни "Про автомобільний тра нспорт" для юридичної особи, що здійснює перевезення паса жирів на таксі необхідні так і документи: для автомобільн ого перевізника - ліцензія, ін ші документи, передбачені за конодавством України; для во дія таксі - посвідчення водія відповідної категорії, свід оцтво про реєстрацію транспо ртного засобу, ліцензійна ка ртка, дорожній лист, інші доку менти, передбачені законодав ством України.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 60 Зако ну України "Про автомобільни й транспорт" за експлуатацію легкового автомобіля, облаш тованого як таксі, без наявно сті ліцензійної картки накла дається штраф у розмірі трид цяти неоподатковуваних міні мумів доходів громадян.

Доказів про сплату фінанс ових санкцій суд не має.

Отже, суд вважає позовні вим оги обґрунтованими, такими щ о підлягають задоволенню у п овному обсязі.

Керуючись ст.ст. 48, 60 Закону У країни "Про автомобільний тр анспорт" ст.ст.86, 94, 158-163 Кодексу ад міністративного судочинств а України, суд -

постановив:

Позов задовольнити.

Стягнути з Малого приватно го підприємства "Універсал -А вто" (код 31780969, вул. Грушевського , 36, м. Коростень) в дохід Держав ного бюджету України заборго ваність зі сплати фінансової санкції в розмірі 510,00 грн.

Постанова Житомирсь кого окружного адміністрати вного суду набирає законної сили після закінчення строкі в подання заяви про апеляцій не оскарження та апеляційної скарги. Заява про апеляційне оскарження подається через Житомирський окружний адмін істративний суд до Київськог о апеляційного адміністрати вного суду протягом 10 днів з д ня проголошення повного текс ту постанови. Апеляційна ска рга подається у тому ж порядк у протягом 20 днів після поданн я заяви про апеляційне оскар ження.

Головуючий суддя: Т.В. Іваненко

Дата ухвалення рішення27.01.2010
Оприлюднено12.07.2010
Номер документу9251959
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7963/09/0670

Постанова від 27.01.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Іваненко Тетяна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні